Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci0530
senior tag
válasz
mongi123 #84744 üzenetére
"Beázás" akár egy erős sporttevékenység miatti nagyfokú izzadás, és esetlegesen átázott zsebben tartott telefon miatt is előfordulhat, nem feltétlenül kell megúsztatni a telefont. Egyik barátom az E51-ével járt így, nem is gondolta, hogy pár kemény edzés ilyet okozhat.
-
laci0530
senior tag
válasz
mongi123 #84737 üzenetére
Itt írtam korábban hasonló problémáról és a megoldásáról.
Hálózat jel eldobása előfordult korábban is? Több dolog okozhatja, pl. ha fizikai behatás érte a készüléket, vagy a micro sim esetleg nem gyárilag lett méretre vágva és megsérült, gyenge hálózati lefedettség vagy időszakos szolgáltatás kimaradás, avagy mókolt firmware összetevők.. ennyiből nehéz megmondani.
-
-
laci0530
senior tag
- S III Lte: 2 GB ram, nincs beépített fm rádió (Gördülékenyebb működésű a motyónk, és tudjuk, hogy nem ez a topic, de mi vajon mikor kapunk KitKat frissítést-esek: szevasztok!)
- S III 1 GB ram, van beépített fm rádió
(Romolósok, moddingolósok, rendszert vaktában-buherálósok, efs mentés nélküli, nullával kezdődő IMEI-s hacker-huszárok: szevasztok!)Ha mind a közel kilencvenezer hozzászólás sava-borsát leszűröd, körülbelül ennyi az a lényegi különbség a két modellvariáns és használóinak szignifikáns többsége között, ami felfedezhető.
(Szerk.: akinek nem inge, adja másra, kéretik nem komolyan venni. Písz.
)
-
laci0530
senior tag
A fórumtársak tapasztalatai szerint a svájci rom az, ami összességében a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja (akkuidőben, lag-mentességben, stabilitásban). Mivel én most Note-ot használok, ill. az S III-ra tettem egy tiszta telepítést (svájci romot), nem tudok saját tapasztalatokra hagyatkozni, emiatt nem teszem fel a magyar gyárit. A puding próbája az evés, túl nagy különbségek valószínűleg nincsenek, minden tapasztalat egyedi felhasználói szokásoktól is függ, fel kell rakni és utána dönteni. Ez egy ilyen műfaj.
-
laci0530
senior tag
válasz
sadboj #84174 üzenetére
Az 1. hozzászólás áttanulmányozása után - ha marad megválaszolatlan kérdés - tedd fel bátran. Nem kell sem könyörögni, sem esdekelni, általában mindenki választ kap. A helyesírás ellenőrzése pedig ne maradjon el az üzenet elküldése előtt, úgy könnyebb megfejteni a mondanivalót.
-
laci0530
senior tag
válasz
kissandras20 #84172 üzenetére
Nincsmit.
Nem biztos, hogy ez a legjobb, sokan a svájcira esküsznek, nekem is az van rajta.
-
laci0530
senior tag
válasz
kissandras20 #84170 üzenetére
4.3 (független, magyar)
PDA: I9300XXUGND1
CSC: I9300XFGNC1
MODEM: I9300XXUGNA8info: sammobile
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
Ez is része az üzletpolitikának (még ha nem is feltétlenül a legjobb vásárlómegtartó jellegű). Az S III a mai napig egy kiváló készülék, amiről, ha így is - két generációval túllépve - megkapja a legfrissebb android verziót, talán kevesebben csábulnak el a felhasználók közül az upgrade irányába (házon belül legalábbis). Így meglépték - egyelőre legalábbis -, hogy nem kapja meg az egyik legnépszerűbb hardverük a legújabb androidot (ami, annak hibáit tekintve nem is feltétlenül baj), aki csak erre várt, azt már a váltástól nem tartja vissza. Akik pedig maradnak, lenyelhetik a békát (ha ez a Samsung végleges álláspontja, és nem ad ki a nagy elégedetlenségre tekijtettel egy tessék-lássék összekalapált KitKat-et.)
-
laci0530
senior tag
válasz
[P]laci #84025 üzenetére
Note 4. Vagy jó áron 3. Én is sok órát töltöttem a kiválasztás előtt a tesztek/hibák/fórumok olvasásával, YouTube review-k nézésével, így - a pudingot megkóstolva - asszem, a lehető legjobb döntés volt a Note 3.
#840030 AndrewTdi: ha az akkufedél lenne cserés, biztos, hogy nem. Ha más alapon gariztatnál, pár százasért már van az e-bayről pótlásra lehetőség, talán érdemes befektetni, ne mondhassák, hogy külső fizikai behatás miatt megvonják a díjmentes javítást.
-
laci0530
senior tag
válasz
ImpersonatoR #83968 üzenetére
Ha a fórum keresőjébe beírod ezt a problémát, több tucatnyi eredményt hoz. Általában csak az adatkábel fárad el, a töltőfej nem. Próbáld ki másik kábellel is.
-
laci0530
senior tag
válasz
kelzsoca #83897 üzenetére
Csak emiatt, a hívásrögzítés feltétlenül kellett sajnos. Egyébként nem léptem volna meg, elég kockázatos, de az S III jó tapasztalatokat adott, sosem kellett nagyobb gondokkal küzdenem (pl. beégés), egyszer volt csak egy eltömődés az usb portban. Remélem, ezzel sem lesznek bajok, ha mégis, nggabi talán vállal egy megbízást.
-
laci0530
senior tag
válasz
kelzsoca #83895 üzenetére
Azzal semmi probléma, 1,5/2,71 GB fölé soha nem ment eddig.
A hívásrögzítés kell a munkám miatt, az pedig a Note 3-on KitKat óta csak root után oldható meg (egyébként csak statikus zajt rögzít). A munkahelyemen pedig nem tudom a géphez háttértárként csatlakoztatni máshogy (XP fut rajtuk, korlátozott felhasználói hozzáféréssel). Így legalább a bloatware takarítást is meg tudtam lépni. Így egy álom a gép, legrosszabb kijelzőidőm 6 óra volt eddig (a legjobb - ez root és takarítás után - valamivel több, mint 8 óra). Ilyet az S III-nál el sem tudtam képzelni. Ettől persze az S III is egy nagyon jó telefon, mai napig az egyik legjobban használható, csak idejét láttam a lépésnek. Megmarad egyébként a családban.
-
laci0530
senior tag
válasz
gyuri81 #83880 üzenetére
Nekem ezt a váltás orvosolta: Note 3 + root (meg sajnos garanciavesztés a Knox flag 0x1-re ugrása miatt). Egyet bizton állíthatok: még ezzel együtt sem bántam meg. Jó telefon az S III, de a Note 3 ahhoz képest is többszínű élményfaktorbeli ugrás. Eszembe nem jutna romolni, vagy kernelt cserélgetni mostmár.
-
laci0530
senior tag
válasz
VegyesTamás #83695 üzenetére
Értem. Akkor érdemesebb a többet romoló fórumtársak hozzászólásait megnézni, konkrét tapasztalatokra rákérdezni, pl. szunyi 777-nél.
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
válasz
VegyesTamás #83647 üzenetére
A gyári 4.3 megoldás tisztább, stabilabb, ellenben a custom romok hozhatnak némi sebességbeli javulást (korábban ez magasabb akksifogyasztással párosult, jelenleg nem követem, mi a helyzet, nekem megfelelt a gyári rendszer kitakarítva és rootolva).
#83669 Kelzsoca: köszönjük szépen! (Note 3-ra megoldható lenne ugyanez, a program kiterjesztésével, vagy itt túl nagyok már a különbségek?)
-
laci0530
senior tag
válasz
VegyesTamás #83642 üzenetére
Tedd fel a svájci 4.3-at, az - tapasztalatom szerint legalábbis - a legjobb (stabilitás, gördülékenység) választás.
-
laci0530
senior tag
válasz
Dimond G #83267 üzenetére
Ha gyorsabb, folyamatosabb működést szeretnél, akkor nem feltétlenül. Az igénybe vételével a rendszer folyamatosan bezárogatja az alkalmazásokat, amik a megadott processek száma felett futnak, ezeket újra és újra be kell töltenie, ha elindítod őket (felfogható egyfajta multitask korlátozásként is).
szerk.: #83266-ra ment.
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
válasz
kelzsoca #83129 üzenetére
Igen, a Note-on várom is az upgrade-et (addig nem rootolom), az S III-nak pedig tegnap adtam egy gyalut a gigawipe alkalmazásoddal (köszi érte még egyszer, nagyon hasznos), ment fel rá a tiszta 4.3, kapott root-ot meg touch recovery-t (marad gyári kernelen mostmár) és adom tovább új akksival a családban. Sokkal több öröm lesz így benne szerintem, mint egy gyenge verziójú KitKat-tel lenne.
-
laci0530
senior tag
válasz
ittakary #83127 üzenetére
Talán jobb is, hogy nem kell vele küszködni, nem telepít az ember egy következő, használhatatlanságig feszített bughalmazt, ami elveszi a kedvét az egésztől. A 4.3 egyébként - szerintem - egészen használható, túl sokat a KitKat frissítéstől sem lehetett várni. Aki pedig nem tud nélküle meglenni, felrakhatja custom-ként is, annak is vannak előnyei/hátrányai egyaránt.
-
laci0530
senior tag
válasz
titta73 #83070 üzenetére
Azt előtte köteles közölni, hogy dönthess, térítés ellenében is igénybe kívánod-e venni a szolgáltatást. Ha esetleg javítás közben esik le, hogy mi a szitu, legfeljebb az eredeti állapot helyreállítását lépheti meg (annak érdekében, hogy jogtalan előnyt se biztosítson).
-
laci0530
senior tag
Ez még egy laptopnak is becsületére válna, kivételes konstrukció ez az S III.
Na de viccet félre, a mindennapokban tökéletesen elég ez a telefon szerintem. Nekem a Motorola Defy és a Nokia E 6-00, meg az elődei (egész a '98-ban vett első 5110-emig) is megtették mondjuk.Nem vártam többet tőlük, mint amire képesek, de ez a mai már egy másabb világ, erről órákat lehetne offolni.
-
-
laci0530
senior tag
válasz
Gizmo94 #82967 üzenetére
Ja, értem. Az usb aljzat külső részétől olyan 2-3 mm-es sávonként haladtam egyre beljebb, mindig igazítva az alkoholos ruhán, hogy a port szennyezett felülete csak tiszta résszel érintkezzen minden törlésnél. A ruha használata előtt még a vékony, fém csavarhúzóval nagyító alatt igyekeztem a kisebb, még látható lerakódásokat (alig volt) is fellazítani, így könnyebb volt a tisztítás. Mindezt az alsó és felső részén is végigcsináltam a csatlakozónak, sűrű levegőbefújások mellett, és igyekeztem a fém érintkezőket megkarcolgatni a jobb kontakt érdekében. Miután ez megvolt, óvatosan bevittem egy kis kontaktjavító sprayt is, de minimális mennyiségben.
Ugyanezt az adatkábel micro usb fejénél is megcsináltam, és egy éjszaka alatt nagyjából ki is száradt, másnap délutánra hibátlan volt a kontakt.
-
laci0530
senior tag
válasz
Gizmo94 #82964 üzenetére
Linkeltem az előbbi hozzászólásomban, a 75313. bejegyzésben van egyébként.
Egy vékony órás csavarhúzót, szálmentes ruhadarabot alkohollal átitatva + kontaktjavító sprayt használtam, na meg fújogattam tisztítás közben teljes erőből, hogy száradjon is a "kotorások" között.
"Annyi volt még gyanús, hogy ugyan az usb portot többször is kifújtam (hátha valamilyen szösz, szennyeződés került bele), a csatlakozókat óvatosan egy vékony fémdarabbal megkarcolgattam, így egyszer-egyszer felvillant a töltést jelző ikonrészlet az akksi kijelzésnél, áramot viszont nem vett fel, a Galaxy Charging Current program is nulla töltést mutatott.
Majd' éjfélig bújtam a google-t, youtube-ot, hátha angol nyelvű lapokon találok megoldást, és láss csodát: rengetegen panaszkodtak az usb port (nem töltőfej és adatkábel) hibára is.
Úgyhogy elővettem szépen az órás csavarhúzó készletemet, kontaktjavító sprayt és alkoholt, majd nagyon óvatosan elkezdtem az usb csatlakozó belülről való mélytisztítását. Ugyanígy jártam el az adatkábel végével is, puha, szálmentes ruhával makulátlanra tisztítottam, az usb port belsejét lámpa és nagyító alatt takaríttottam ki (hozzá kell tennem, alig jött ki szennyeződés belőle, nem poros helyen dolgozom, nem érhette az átlagostól nagyobb ilyen jellegű terhelés)."
-
laci0530
senior tag
Értem. Már párszor írtam én is erről a problémáról, nálam az usb port alapos tisztítása és az adatkábel cseréje oldotta meg tartósan ezt a gondot. Az adatkábel egy Alcatel telefoné, hónapok óta a gyári 1000-es értékkel tölt a telefon saját töltőfejével. (Persze ettől nálad sajnos lehet más oka is a jelenségnek, de általában ez fordul elő gyakrabban.)
-
laci0530
senior tag
válasz
torreador22 #81175 üzenetére
Meg a Nokia 808 Pureview-t (ha jól emlékszem a nevére).
-
laci0530
senior tag
válasz
perempe #81153 üzenetére
Ideális, napfényes időben jó alternatíva az S III fényképezőgép helyett, de beltérben, vagy romló fényviszonyok mellett - a legtöbb mobilos kamerával egyetemben - nem hozza azt a minőséget nyilván. Ezzel együtt lehet élni, nem céleszköz, csak egy mindig kéznél lévő helyettesítő termék.
Mobilos fronton viszont egyáltalán nem rossz szerintem.
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
válasz
gyuri81 #80781 üzenetére
Persze azt hozzáteszem én is, hogy a Samsung bloatware-ja is ki van pucolva a rendszerből nálam. Mindenesetre elégedett vagyok teljesen az üzemidővel, lag szinte soha nem jelentkezik, a KitKat-et ha megjelenik végül, és nem lesznek jó tapasztalatok vele, max. kipróbálni teszem fel, aztán megy ez a rendszer vissza. (Ami esetleg még támpont lehet valakinek: ezzel a konfiggel a mások által jelzett audió akadás sem jelentkezik, igaz, PowerAmp-et használok, de más lejátszónál sem.)
-
laci0530
senior tag
Egy kis akkustatisztika tőlem is:
Töltőről való levétel óta folyamatosan használom (főleg net, plusz egy kis facebook és torrent), így 50%-ra merülve a kijelzőidőm cca. 2 óra 45 perc. Ha lineárisan merülne ugyanígy, egy feltöltéssel 5 és fél óra kijelzőidőt tud a 4.3 (második) svájci rom (kernel: yank555 4.2). Ami még lényeges, hogy a fényerő manuálisan a maximum érték 2/3-a és 3/4-e közötti értékre van állítva.
-
laci0530
senior tag
válasz
babhun #80712 üzenetére
Én még 125.000-ért (+ 2000,- házhozszállítási díj) vettem, de eladni sem fogom. Korábban egy Apus P535 pda-n vesztettem rengeteget, 142.000-be került és 12.000-ért ment el pár év múlva. Ugyanígy egy Asus laptopom is, bőven 200.000 felett vettem, tízezerért alig vitték el öt évesen. Ezen nem kell agyalni, mindenkinek megvan arra is a lehetősége, hogy ne újat vegyen, hanem régebbi technikát, akkor más nyeli be a buktát az értékvesztéssel, de nem is lesz friss a cucc. Amíg van rá fedezet, az ember adja meg magának ezt a kis örömöt, ha mindig halogatnánk, az rombolná az életminőséget.
-
laci0530
senior tag
Kicsit offolok: a napokban volt egy vastagabb rendelésünk az e-digitaltól és hozzácsaptam egy utángyártott, gyári kapacitásúnak megfelelő értékű S III akkumulátort is. 3.000,- forint volt, egy kicsit talán jobban bírja így, mint a 2012. szeptembere óta üzemelő gyári erőforrás, 4-5 töltés után ki merem mondani, hogy nem kidobott pénz volt.
(Más: a rendelésben volt egy tablet is, amihez képest most tűnt csak fel igazán, hogy az S III alapbeállítású színvilága kicsit zavaróan túlszaturált, úgyhogy a négy variációból most a "fakóságban" második mellett tettem le a voksot. A tablet kijelzője IPS panel, fehér színeknél ráver az S III-ra, de a feketéje a nyomában sincs.)
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
Isten éltesse a hölgyeket!
-
laci0530
senior tag
válasz
Tarantula33 #79266 üzenetére
Hali, sok szerencsét a következővel. Ha mégsem lesz KitKat, akkor pont jókor szálltál ki a "süllyedő" hajóból.
-
laci0530
senior tag
-
laci0530
senior tag
válasz
[P]laci #79113 üzenetére
Kb. az szokott lenni (nálam) a váltási periódus mérföldköve, amikor a kettővel újabb modell megjelenik. Most viszont úgy érzem, mintha - az S4-hez képest - ez nem egy újabb, teljes értékű kiadás lenne, csak amolyan másfeledik gúnya az S III után. lusz azért ez egész indulóár függvénye is. Máshogy nézne rá az ember, ha nem irreálisan magasra lőnék be.
-
laci0530
senior tag
válasz
Ambavir #78860 üzenetére
A letöltött játék hangjait lehet hallani, vagy más, furcsa "effektet"?
Amikor az enyém ezt csinálta, akkor is fura hangok jöttek belőle, utólag jöttem rá, hogy az usb port hibája miatt véletlenszerűen, önműködően váltogatott szabadkezes módba a telefon, és annak a kísérőjelzése volt hallható.
(#78863) bexinho23: nincsmit, ha máshogyan nem megy, így talán ki lehet zárni a fokozatosság elve alapján a hibaforrást, bár az ember sokszor megunja, aztán jöhet egyből a tiszta lap.
-
laci0530
senior tag
válasz
bexinho23 #78861 üzenetére
Ha a tisztítás után nem csinálta, lehet, hogy rendben lesz, de az is előfordulhat, hogy nem a kamera app a ludas, más is okozhatja. Ha megint előjön, egy gyári visszaállítást (vagy még inkább gigawipe-ot + odinból egy teljesen tiszta telepítést) érdemes tolni neki, ha azután sem jó, akkor már tényleg gyanús lehet a hardveres probléma.
Én a gyári kamerát hanyagolom egyébként, sok kísérletezés, kipróbálás után nekem a Snap Camera HDR felel meg leginkább, talán egy próbát megér, van trial verzió is belőle.
-
-
laci0530
senior tag
válasz
hori-zoli #78846 üzenetére
Akkor pláne szép eredmény.
Nekem a 4.1.2 is pucolva volt, azzal sem volt probléma, ment rendesen. A 4.3-at kíváncsiságból kénytelen voltam feltenni, de tetszik, így maradt. Annyi kis idegesítő része van számomra is csak - ahogy már többször írták -, hogy a feloldás után kicsit késik a kijelző olykor (1-1,5 mp-et).
-
laci0530
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Régóta várta a szakma a Samsung aktuális csúcsgépét. Túl régóta, ezért aztán nem is tud minden várakozásnak megfelelni.
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest