Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Van egy T-mobile-os i9506-os S4-esem. Teljesen gyári, 5.0.1 lollipop van rajta, sosem volt rootolva és nem is szeretném egyenlőre. Még anno úgy frissült a lollipopra hogy a teló feldobta a frissítés lehetőségét és saját maga letöltötte és frissítette.
Azóta alapvetően jól működik, de van 1-2 kisebb dolog ami zavar, pl hogy kitkat alatt sose volt semmi gondolkodás, egyből csinált mindent, itt meg pl. ha a gyári galériát meg akarom nyitni, akkor elég sokáig gondolkozik, kb 6-8 mp, pedig kitkat alatt ez is ment mint a villám, vagy bosszantó még hogy a home gomb hosszú megnyomásával előjövő alkalmazás kezelő is elég lassan jön elő elsőre, mondanom se kell kitkat alatt ez is tökéletes volt.Arra gondoltam, hogy a T-s lollipop 5.0.1 firmware odinnal (vagy más módszerrel) való újrarakásával hátha megoldódnának ezek az apró de bosszantó problémák. (Csak a gyári firmware-t akarom újrarakni, ilyen moddolt dolgok nem érdekelnek)
Abban kérném a segítségetek, hogy ennek mi lenne a menete? Hogyan kell végigcsinálni, hogy ne ugorjon a knox számláló, illetve honnan szedjem le a firmware-t, odin-t, elég-e csak a t-s lollipop-ot újrarakni, vagy előtte vissza kell térni kitkat-re, stb...?
Korábbi telefonomon (Galaxy S Advance) már csináltam ilyesmit, de az már régen volt.
Próbáltam visszaolvasni a topicban, találtam is ötleteket a megoldásra, viszont azok alapján még nem állt teljesen össze a dolog menete, ezért kérem a segítségeteket a kivitelezéshez, hogy ne rontsam el!
Előre is köszi a segítséget!
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy i9506-os s4-en lollipop frissítés után a gyári fénykép galéria működése nagyon belassult, más galéria alkalmazás megy rendesen, de a gyári nagyon lassú. Maga a gyári fényképező alkalmazás teljesen jól működik, de ha azon belül is rányomok a galériára akkor nagyon lassan tölt be. Gyári visszaállítást csináltam. Van esetleg erre valamilyen megoldás, más tapasztalta ezt a problémát?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Kb. Egy hete a telefonom (i9506) frissítette a playről az alkalmazásokat, többek között a Google féle programokat is. Azóta van egy olyan problémám hogy a telefon mihelyst csatlakozik a netre elkezd reklámokat feldobálni egy kis ablakban a képernyő tetején, Pl. Ha belépek a gmail-be, play-be, de van hogy csak simán a kezdő képernyőn állok és ott is. Ha rámegyek azt látom hogy elvileg a Google által megjelenített hírdetések.
Találkozott már esetleg valaki ezzel a problémával? Van valami módja, hogy eltüntessem ezeket mert elég zavaró és nem tudom mi okozza ezt.
Előre is köszi a segítséget! -
caveman1
tag
Rendben, értem és köszi előre a segítséget mindenkinek, csak azért tettem be újra a kérdést mert érdekelne hogy ez a laggolás jelenség t-s lollinál másnál is előfordul-e i9506-on, általános probléma-e, ne is nagyon erőlködjek a megoldáson mert ez egszerűen ilyen és kész, vagy pedig nem igazán jellemző ez a probléma másnál és ez egyedi probléma a telómnál.
Egy kicsit idegesít a dolog mert boldog voltam hogy végre van egy telóm ami nem laggol szinte soha, és most mikor megláttam eléggé elkeserített hogy ennél a telónál is kezdődik... -
caveman1
tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ismét megkérdezem, de érdekelne hogy esetleg találkozott e más is az alábbi problémával i9506-on t-s lolli esetében:
"i9506-os Telekomos telefonomon a múlt héten amikor a teló felajánlotta a lehetőséget wifi-n lefrissítettem a rendszert Lolli-ra. Nem csináltam se előtte se utána factory resetet, szépen megmaradt a telefonon minden korábbi dolog, és igazából azt kell mondjam teljesen jól működött a rendszer, semmi akadozás, vagy más idegesítő dolog.
Később azonban mégis úgy döntöttem hogy az a tuti ha mégis csinálok egy factory resetet, ezt követően mikor újra belaktam a rendszert viszont azt vettem észre, hogy amikor pl. bekapcsolom a wifi-t vagy a mobilnetet és elkezd a teló szinkronizálni, frissíteni akkor elkezd egy pár másodpercre laggolni a teló. A factory reset előtt nem csinált ilyet. Csak olyan programokat tettem vissza ami előtte is volt már a telón.
Esetleg van valakinek valami tippje hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget!"Ha esetleg találkozott valaki ilyennel és tud rá megoldást, vagy van valami javaslata annak megköszönném ha leírná!
Köszi!
-
caveman1
tag
Sziasztok!
i9506-os Telekomos telefonomon a múlt héten amikor a teló felajánlotta a lehetőséget wifi-n lefrissítettem a rendszert Lolli-ra. Nem csináltam se előtte se utána factory resetet, szépen megmaradt a telefonon minden korábbi dolog, és igazából azt kell mondjam teljesen jól működött a rendszer, semmi akadozás, vagy más idegesítő dolog.
Később azonban mégis úgy döntöttem hogy az a tuti ha mégis csinálok egy factory resetet, ezt követően mikor újra belaktam a rendszert viszont azt vettem észre, hogy amikor pl. bekapcsolom a wifi-t vagy a mobilnetet és elkezd a teló szinkronizálni, frissíteni akkor elkezd egy pár másodpercre laggolni a teló. A factory reset előtt nem csinált ilyet. Csak olyan programokat tettem vissza ami előtte is volt már a telón.Esetleg van valakinek valami tippje hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget!
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Az i9506-os cpu -ra nálatok is azt írják a tesztprogramok hogy 2,26 Ghz? Csak azért kérdezem mert több helyen azt olvastam hogy az i9506-os S4-es 2,3 Ghz-es, és most néztem meg az antutu-val meg egy másik programmal is az enyémet és azt írja hogy 2,26 Ghz.
Nálatok hogy van ez?
-
caveman1
tag
válasz
Notalab #49168 üzenetére
Pont most próbálgatom mert baromira idegesít, megvan még az advance is a családban és egyszerűen az advance hangja öblösebbnek, kellemesebbnek hallatszik mint az s4-esé és mindig kijönnek ilyen kis minirecsegések, zizegések mindkét hangszórón. Na mind1 tuti kifogtam egy hibásat. Szerintetek ha beviszem a közeli T-mobile szervízbe esélyes hogy ott javítják egyből? Vagy elviszik és úgy? Mert akkor inkább Samsung prémium garancia, az sokkal gyorsább, már regisztráltam a telót a samsung honlapján.
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is Samsung Galaxy S4 i9506 tulaj vagyok!
Nagyon tetszik eddig, Samsung Galaxy S Advane-ról váltottam úgyhogy nagy ugrás számomra.
Egyetlen dolog van ami zavar, mégpedig az hogy amikor telefonálok és mondjuk a max hangerőn, vagy annak közelében van a hangszóró (mármint az a hangszóró amit a fülemhez teszek) hangereje akkor azt vettem észre hogy néha minta recsegne, vagy sercegne a hang, pl ha ha a másik fél hangosabban szól bele vagy zajos helyen van, vagy. Esetleg találkozott már valaki ilyen problémával?
Annyit már elértem hogy kikapcsoltam hívás közben a háttérzaj csökkentést ezzel mintha javult volna a helyzet.
Illetve olyat is tapasztaltam hogy nagyon minimális mértékben ugyanezt produkálja a rendes hangszóró is. Pl. mikor csengőhangot kerestem és közel max hangerőn, de inkább egy kicsit maxnál kisebb hangerőn hallgattam a zenét akkor mintha néha az is besercegett volna. Nem tudom hogy ez lehet esetleg valamilyen beállítási, szoftveres jellegű hiba, márcsak amiatt hogy kicsinek látom annak esélyét hogy a két hangszóró egyszerre legyen problémás. Vagy sikerült kifognom egy hibás példányt, vagy esetleg én vagyok túl szőrszálhasogató a hang tekintetében?
Sajnos még másik S4-est nem hallottam, úgyhogy viszonyítási alapom nincs.Légyszi akinek van valami tippje az ossza meg velem!
Előre is köszönöm!
-
caveman1
tag
válasz
norrberth #48604 üzenetére
Olvastam vissza de azért kérdeztem rá mert ahogy az előbb írtam az egyetlen konkrét válasz annyi volt hogy "jól bírja". De lehet hogy akkor nem lapoztam vissza eleget!
De azért ha valaki mégis leírná hogy neki mennyit bír ez a teló napban mérve azt nagyon megköszönném!
-
caveman1
tag
válasz
migabi24 #48600 üzenetére
Köszönöm a választ! Esetleg még akksiról tudnál írni pár szót hogy átlag felhasználás mellett mit bír, mert olvastam visszafelé de összesen annyit találtam hogy "akksi jól bírja". Ez a gyakorlatban mit jelent? Alap felhasználás mellett ha nem nyüstölöm állandóan kibír 2-3 napot? Köszi a választ előre is!
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy S Advance-rol szeretnék a T-mobile-nál forgalmazott Samsung Galaxy S4 i9506 (Snapdragon 800)-ra váltani. Azt szeretném megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok ezzel a telefonnal? Milyen az általános működési sebessége, vannak e akadások, belassulások?
Illetve ami még fontos hogy átlagos használat mellet (kb. napi 20 perc telefonálás, kb 20 perc mobilnet és 20 perc wifi, ha nincs használatban a wifi és a mobilnet is kikapcsolt állapotban lenne, játszani nem igazán szoktam) mennyit bír a 2600 mAh-s akkumulátor. A jelenlegi telefonom olyan 2-3 napig bírja, bírna ez is leglább ennyit?A segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest