Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
válasz
bari012 #54198 üzenetére
Nálam is ezt csinálja a kezdetektől fogva 4.3 -on.
Előszőr furcsa volt, mert az S3 LTE 4.1.2 -vel nem bontotta le a WiFi -t soha, de idővel hozzá szoktam, így most már nem zavar.
Annyi a negatívum, hogy olyankor a mobilnetet "terheli".A képedet elnézve a végén egy pici kivételtől eltekintve végig akkor volt ébren, amikor a képernyő is be volt kapcsolva.
Ott meg lehet, hogy épp csinált valamit.(#54199) herni:
Sajnos. Pedig ha lehetne időzítve bekacsolni ...
(Állítólag az MTK -s cuccok tudják, de az nem kellene, inkább elviselem a hiányát.) -
-
glaci
őstag
válasz
Imike_80 #52769 üzenetére
Örülök, hogy előkerült ez a téma!
Én régóta használom ezt a felolvasást Mariskával.
Régen szépen olvasott mindent szabadkezes módban.
Aztán egyszer csak "megmakacsolta magát".
Most ha SMS van, vagy ébresztés, azt beolvassa, de ha hívnak, akkor nem mondj a be a hívót!
Szerintetek mi lehet a baja? -
glaci
őstag
válasz
chubby2o6 #51216 üzenetére
10 perce vettem le a telefonomat (9506, 4.3) a töltőről. WIFI -n elolvastam néhány weboldalt. Most 97% -on állok. Akkor ezek szerint az enyém sem jó? (Fényerő automata -5, melegedést nem tapasztaltam, takarékos mód aktív.)
Szerk.:
Mig bepötyögtem / fogalmaztam 15 perc és 95% lett.
Most akkor "rossz" a telefonom?
Csak mert kiszámoltam, ebből 5 óra WIFI böngészés jönne ki. Eddig azt hittem ez normális, de most elbizonytalanítottatok! -
glaci
őstag
OK! Kicsit "erős" volt.
De igaza van a kollégának!
A Samsungon kívül ezt senki nem tudja előre.
(Aki illetékes és esetleg tudja, az meg nem fogja nekünk "halandóknak" elárulni, mert ilyen hülyeség miatt senki nem rugatja ki magát egy ilyen helyről. Épp ezért csak a találgatás megy. Majd ha kint lessz, meglátjuk.) -
glaci
őstag
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kedves kolléga nem azt írta, hogy eleve legyen független a készülék, hanem azt, hogy miután teljesítette a 2 éves hűségét, az lenne az alap, hogy tovább már ne kösse semmi (az SL sem) a szolgáltatóhoz. (Mert ugye most ez nem alap, hanem fizetni kell érte kb. 1 heti minimálbért.))
-
glaci
őstag
válasz
mzsolty #49418 üzenetére
Teljesen olyan nem lesz, hiszen ahoz tányleg össze kellene kötni.
Továbbra sem tudom, hogy Nálad pontosan mit takar a "szerkeszteni".
Mindenesetre a Samba vagy az ajánlott AirDroid szerintem jobb lenne Neked, mint az FTP, mert az nem szerkesztésre való, hanem adatátvitelre.(#49430) zoltan6:
Teljesen jó a tipped!
Ők a Magyar Telekom anyavállalata és mint ilyen, a legtöbb Telekomot érintő dologban Ők a végső döntéshozók. -
glaci
őstag
válasz
mzsolty #49415 üzenetére
Közben gondolkodtam:
Nem tudom Nálad mit jelent a "szerkeszteni a telefon tartalmát"?
Ha csak rá- és lemásolni akarsz fájlokat, arra tökéletes az FTP is.
De ha a telón belül akarsz mozgatni fájlokat, akkor arra a legcélszerűbb a telefonra rakni egy Total Commandert és közvetlenül a telefonon megcsinálni.
Ha mindenképpen PC segítségével szeretnéd, akkor pedig jobb erre a célra a Samba. (Pl.: a kivágás -> beillesztés használható, míg az FTP -nél először le kell töltened a PC -re, hogy azután vissza feltölthesd az új helyére.) -
glaci
őstag
válasz
mzsolty #49414 üzenetére
Amit beállítasz jelszót és felhasználónevet a telefonon (a programban a megosztásnál), azt állítsd be a PC -n is.
Viszont NE a böngészőben használd, hanem pl. a Total Commander -ben és akkor tudsz majd másolgatni minden irányban!A Kies a Samsung saját "telefonbabráló" programja. Nem kell telepíteni a telefonra, a gyári FW tartalmazza a kapcsolódáshoz szükséges dolgokat.
-
glaci
őstag
válasz
mzsolty #49412 üzenetére
Én 2 -t használok erre a célra:
Ezzel FTP szerverként tudod elérni (kicsit el van dugva: hálózat, majd a megosztás gomb):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rhmsoft.fm
Ezzel pedig sima hálózati megosztásként (mint a Windows -ban):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.funkyfresh.samba
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
válasz
hitchins #49103 üzenetére
Én mindig azt hittem, hogy az Kl és, hogy a Klies rövidítése.
(Persze annak sincs sok értelme, így én sem tudom, mi lehet.)Én még ellenállok a kísértésnek.
Nagyon jó a 4.3 is.
Inkább megvárom a hosszú távú tapasztalatokat, mert ha ez egyszer felmegy, akkor utána már vagy gari, vagy visszalépés. -
glaci
őstag
válasz
borsodika #48473 üzenetére
Kevered.
Te a PowerBankról beszélsz.
Ők meg a QI töltőpadról.(#48472) zAPAtyin:
Egyébként szerintem annak lehet érdekes, aki mindig ugyanoda szokta lerakni az íróasztalon.
Így közben töltődik is neki úgy, hogy közben nem kellett "dugdosni".
Kb. ennyi, szerintem a nagy átlagnak totál felesleges. -
glaci
őstag
válasz
lafaty80 #48312 üzenetére
A Samsungos külső töltőt (amit a Telekomnál lehet jó áron beszerezni) hasonlítja a PowerBankhoz.
Egyébként én is PowerBank párti vagyok. (Van is egy 10k mAh -s.)
Viszont ennek ellenére én is venni fogok majd egy olyan külső töltőt. (És mint a többség, természetesen nem a töltő miatt, hanem, hogy legyen egy tartalék aksim, arra az esetre, ha majd a meglévő tönkremegy valamikor a jövőben.) -
glaci
őstag
-
glaci
őstag
válasz
mzsolty #48035 üzenetére
A 06 a legújabb hardveresen. A 05 és a 15 ugyanaz a hardver, csak a 15 eleve KK -el jött ki, míg a 05 annak idején még nem.
(#48043) Dj.Mike:
Természetesen.
Teljesen mindegy neki hogy a falialjzatról a telefon -töltőjével vagy PC -ről USB portról vagy egy PowerBank -ról használod. Attól még ugyanúgy tölt. Max. ha valamelyikről kevesebb áramot tudsz adni neki, akkor azzal valamivel lassabb lesz. -
glaci
őstag
válasz
migabi24 #48000 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy Androidon.
Az Omnia 2 (Wondows Mobile) tudja.
Hirdették is annak idején a reklámjában, hogy ezt a + feature -t is tudja. (Mert pl. a szintén W.M. -es Asus P535 érthető okokból nem tudta ezt.)
Ez ugyanis ezeknél a készülékeknél már nem alap.
Ez egy pici számítógép. Ha kilépünk az OP rendszerből és lekapcsoljuk, akkor ne várjuk el, hogy úgy működjön, mint egyébként.
Vannak cégek, akik úgy gondolják, hogy az emberek éjszakára kikapcsoljál a telefonjukat, azok figyelnek erre is. Mások (mint pl. a Samsung is) meg úgy gondolják, hogy nem kapcsolod ki, csak repülőbe rakod, így ők már nem fejlesztenek erre külön.
(A vége már általános, így azt a válasz miatt ne vedd magadra.)(#48012) migabi24:
Samsung telefonhoz?! -
glaci
őstag
Áruld el légyszíves milyen rádiót hallgatsz? FM rádió nincsen benne, így gondolom valami szoftveres interneten keresztül.
A kérdés, hogy a kapcsolatot zavarja vagy a D/A konverter utáni erősítőt.
MP3 lejátszásnál is csinálja?
Ha igen, akkor az utóbbi, ha nem, akkor az előbbi.
(Ha FM rádiót hallgatsz, akkor az normális, viszont akkor nem hivatalos hazai készüléked van, mert az itteniekben az nincs.) -
glaci
őstag
válasz
hitchins #47724 üzenetére
Pl. amikor készül kikapcsolni a kijelzőt, akkor is rásötétít elötte egy picit.
Aztán az energiatakarékosságban is van ilyen, hogy képernyőtónus álltása, az is hozzányúl a fényerőhöz a képi tartalom függvényében.
És végül az olvasási üzemmód, ami szintén visszavesz a fényerőből a kijelölt programoknál.Szerintem Nálad az első, esetleg a 2. eset áll fenn és azért állítgatja.
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
válasz
Blackmirror #47582 üzenetére
Nem tudom mi lehet ez, ami így "szivat" Benneteket, de örülök, hogy nekem a 4.3 alatt eddig még nem jött elő. (Remélem így marad a jövőben is!)
-
glaci
őstag
válasz
madkiller #47541 üzenetére
Lehet, hogy a téma bejövős (nem néztem, ezért nem tudok nyilatkozni), de az AMOLED kijelző mellett az akksi jobban szeresse a sötét témát.
Na, ezért szeretnék az userek is, hogy sötét legyen, mert nem mindegy Nekik, hogy csak 4 órát bír a kijelzővel, vagy esetleg 7 -et is. -
glaci
őstag
baker_ és TheMarci:
Engem az érdekelne, hogy az NFC működik-e ezekkel?
Ugyanis, ami a telefonomban van, arra rá van írva a Near Field Communication a Samsung alatt, ezekre viszont nincsen.
(Attól még simán lehet eredeti, csak kellene a funkció, azért kérdezem. Egyébként én is jobban bízom Angliában, mint Kínában.) -
glaci
őstag
válasz
PowerBuldog #47471 üzenetére
Elvileg teljesen ugyanaz a 2 készülék.
De amilyen trükkös a Samsung, simán el tudom képezni, hogy tettek ellene és nem. -
glaci
őstag
válasz
hornyak2 #47210 üzenetére
Az a 347 mega nem tetszik neki, ami a klszüléken van szabad hely. (Kevés neki.)
Mivel az SD kártyádon van bőven hely: javaslom, hogy a letöltéseket (és ha a készülékre fényképezel, akkor a fotókat is) helyezd át az SD -re és akkor majd "megnyugszik".
(Kb. 400 mega alatt szokott szólni és kb. 200 alatt már "sztrájkol", úgyhogy szerintem minnél előbb pakold át, amit csak lehet.) -
glaci
őstag
Én azt tapasztaltam, hogy működik, de csak akkor, ha a telefon felső részét olvasom / nézem (szemüvegben). Ha lehajtom a fejem, vagy felemelem a készüléket és az alját figyelem, akkor nem.
Viszont ha a tetejére nézek (arra tartom a fejem) és csak a tekintetem viszem le, akkor jó. Csak hogy én a szemüvegben (és nélküle sem) nem igazán szeretek lefelé pillantani. (Inkáb a fejem mozdítom, mint a szemem.) Így általában nem olvasok végig egy lapot, hanem folyamatosan görgetem. (Ami miatt meg amúgy sem kapcsolna le ...) -
glaci
őstag
válasz
gery14 #46895 üzenetére
Ha nem "gagyit" veszel, akkor jók!
Nekem pl. egy Wayteq (Yobao) 10700 mAh -s van, ami 1 A -al tud tölteni. (És tölt is annyival, mert az S3 -as ki tudta írni pontosan.)
A tabletemet és a fényképezőgépemet is fel tudom tölteni vele 2 - 3 alkalommal és a telefont is feltölti akár 4* is. -
glaci
őstag
válasz
lkristóf #46799 üzenetére
Értem, szóval hátul fehér elöl pedig "fekete". Na ezt a felállást még emésztgetem egy picit.
Az S3 -on (szintén fekete, csak az ugye tényleg az) egy olyan szilikon tokom volt, ami átlátszó volt, de gyárilag némi (nem kevés) sárgás - barnás elszineződéssel. (Tehát közel sem volt üveg hatású, inkább sörösüveg, de nagyon jó volt a feketén.) Azt nagyon szerettem, igen jól nézett ki a telefonon. Ráadásul nagyon jó anyaga volt és az legalább tényleg védte. -
glaci
őstag
válasz
lkristóf #46794 üzenetére
Köszi az infókat! Tetszik, kár hogy fehér.
Az, hogy a gombok nincsenek kivágva, csak gyengítés van a helyüknél az nagyon jó, nem szeretem, ha ki van vágva.
Jó lenne egy ilyen, már csak keresnem kellene egy átlátszót vagy feketét, mert a "fekete" készüléken ez szerintem nem mutatna valami jól.(#46799) lkristóf:
Szerintem elnézte, hiszen pont, hogy védi! -
glaci
őstag
válasz
lkristóf #46784 üzenetére
Szia!
Milyen a tok? Nekem a keményebb fajta szilikonból kellene. A gomboknál ki van vágva vagy csak gyengített az anyag? (Én az utóbbit keresem.) Ill. a leírás szerint fehér, kérdés, hogy tényleg fehér, vagy esetleg átlátszó, mert az jobb lenne.
Köszi előre is az infókat! -
glaci
őstag
válasz
Romeo619 #46685 üzenetére
Ez az S4 -től független dolog.
MS Exchange Mail rendszert használtok ott lehet ilyen biztonsági irányelveket beállitani, amit a gyári levelező program és az Android buzgón teljesít is.
(Még örülhetsz, hogy csak ez van letiltva, nálunk a céges telefonon még a WiFi -t sem engedte bekapcsolni.)
Nézz körül a Play Áruházban, létezik olyan Exchange kliens, aminél figyelmen kívül hagyhatóak ezek a biztonsági irányelvek. -
glaci
őstag
válasz
krystman #46553 üzenetére
Nálam a gyári töltő a gyári kábelével és a gyári 4.3 -al is 1200 -at ír ki minden program amit próbáltam.
Mellesleg Te mivel nézted?
Az S3 -on a Galaxy Charging Current HUD progit használtam, az nagyon profin és pontosan dolgozott, da az S4 -en sajnos nem működik.
És én S4 -re még csak hasonló progit sem találtam. Pedig nagyon jó lenne ... -
glaci
őstag
válasz
hagymas7up #46582 üzenetére
Nekem is kérdezés nélkül nekiállt letölteni.
Ráadásul hiába kapcsoltam ki a frissítést, a folyamatban levő letöltés már nem állt le.
Végül hosszan nyomtam a letöltésre, amire feljött az alkalmazás infó, majd ott nyomtam egy kényszer leállítást.
Ez a módszer már hatásos volt.
(Nem akartam frissíteni, mert mindenképpen a 4.3 -on akartam maradni a root és a folder mount, meg persze a garancia miatt.) -
-
-
glaci
őstag
És tényleg!
Most jött egy e-mail a GLS -től, pedig a My-T -ben nem látszik semmi.
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz majd a csomagban!
Köszi még egyszer az infókat!Szerk.:
Még egy utolsó kérés!
Légyszíves nézd meg a GLS Track & Trace oldalon, hogy mennyi volt a csomagod súlya!
(Az enyém túl könnyűnek tűnik ...) -
glaci
őstag
-
-
glaci
őstag
válasz
Diokhan #45287 üzenetére
A 8 magos az valójában 4 gyors és 4 takarékos mag. Ezek közül vagy a gyors vagy a takarékos csapat üzemel. Tehát sebességben ne gondold, hogy 2* gyorsabb lenne a 8 mag miatt. (Viszont aksiban lehet, hogy jobban bírja. Nem tudhatjuk, mert hivatalosan nem forgalmazták az öreg kontinensen.)
A 9506 azért 800 -as, mert újabb gyártás. Amikor kijött, akkor még a 9505 volt, ami tényleg 600 -as Snapival volt szerelve.Szerk.:
Megelőztek ... (Látom gyakorolnom kell az S4 -en "pötyögést"! Úgy tűnik, hogy még van hová fejlődnöm.) -
glaci
őstag
Megjött a telefonom (9506).
4.3 van rajta, buzgó módon egyből frissíteni akart, de nem engedtem neki.
Mivel nekem szükségem van a FolderMount programra, szeretném root -olni.
Viszont a garit sem szeretném elveszíteni!
Úgyhogy kérnék egy kis segitséget, nehogy elbaxam a garit.
Elvileg TowelRoot -kell hozzá, azt tudom.
Legújabb verzió? Mi a pontos menete? Vannak buktatók? Mire figyeljek? El lehet rontani vagy "gyerekjáték"?
Köszi elöre is!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest