Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Velocity

aktív tag

válasz atos30 #14808 üzenetére

nekem is panaszkodik az akksira már vagy 1 éve (ami pluszban bosszantó, hogy nemrég esett át egy teljes felújításon a telefon márkaszervizben, de az akksit meg b@sztak kicserélni :((() de annyira nem okoz problémát... 1 napot már rég nem tud lehozni intenzív használat mellett, de mivel mindig van töltő kéznél így no para. Akku kímélő cuccok szerintem is feleslegesek, én 5+ éve nyúzom elég keményen, minden éjjel 45w gyorstöltőn van és sokat van nyáron pl a kocsiablakban felcuppantva (volt már hogy leállt a töltés, mert túl forró volt a telefon). Szóval én a helyedben én nem stresszelnék ezen, ha úgy érzed, hogy már nagyon keveset bír az akku és már kényelmetlenséget okoz, ráérsz akkor cserélni

...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!

• Velocity

aktív tag

válasz bobace #3212 üzenetére

hát nehéz ügy... nekem ugye ma volt az első teljes napom vele és hiányzott az a wow érzés, hogy minden szempontból valami jobb cuccot vettem (bár ennek valószínűleg egyik oka a One UI bénasága, a másik meg, hogy a Note 8 amúgy egy bitang jó telefon a mai napig).

Gondolom használattal fog változni a véleményem valamennyire (remélhetőleg pozitív irányba :DDD) és most úgyis lesz egy kis időm barátkozni vele. Szóval jövő hét elején megint leírom a tapasztalataimat és meglátjuk hova jutunk, 1 nap alatt nem akarok pálcát törni a készülék felett.

• Velocity

aktív tag

válasz Yager01 #3207 üzenetére

itt bemutat róla pár jó dolgot Saki: [link]
    lehet kameralyuk körüli értesítés visszajelzést beállítani, gyakorlatilag full személyre tudod szabni a navigációs sávot és még van ezer féle dolog, amit tudsz vele szabályozni

• Velocity

aktív tag

Nos váltottam én is Note8-ról Note10+-ra.
    Összességében tetszik, de vegyes érzéseim vannak... pár dolgot még szokni kell, OTG és MicroUSB átalakítót nem kaptam én sem, a telefon független duos a Vodától.

Bekapcsológomb és az ujjlenyomat érzékelő szokatlan, 2 évig tapicskoltam hátul, szóval ezt szokni kell. Ezzel nyilván nem lesz gond, bár az ujjlenyomat olvasót nem lehet kitapogatni, mint régen... Ami jobban zavar, hogy a kamera exponáló hangját sehogy sem tudtam kikapcsolni (erre akintud megoldást jelezze) illetve ha már kamera, a képek minőségétől sem vagyok elájulva egyelőre. Natív alkalmazások híve vagyok, nem rajongok az utolagos appokért, szóval remélem jön meg ra frissités.

Bár ez nem a telefon hibája, hanem inkább a szoftveré, de ez a One UI 1.5 valami borzasztó ronda ezekkel a lekerekítésekkel, rádasul faltól falig érnek a kis dobozok ami szintén csúnya nekem (Note8 esetében direkt nem frissítettem már erre, azon Android 8.0.0 volt 9.0-s Samsung Experience-szel). Billentyűzet rezgő visszajelzése borzasztó, össze vissza és erősen rezeg, pedig a Note8-on imádtam ezt a fajta visszajelzést. Kamera felülete is gyengébb lett szerintem, mint a Note 8-on volt, ez a csúszkás üzemmódválasztó kegyetlen szar szerintem. Utólsó kép gyors ikonja átkerült a bal oldalra, nem értem ezeket miért kell folyton variálni.

Alkalmazás ikonok hátterét nem lehet kikapcsolni... hihetetlen :/ vagy legalábbis én nem találtam meg, de valahol azt írták, hogy ez szolgáltató/régió függő feature... what? Sötét téma amúgy fasza lenne, de nem minden alkalmazás barátkozik össze vele, ezért van, hogy a fehér szövegmezőbe fehér szöveggel kell írni. A nagy kijelző nagyon tetszik, de emiatt a navigációs sáv valahogy nem akar kézreesni, nagyon lentre kerültek a gombok. Kameralyukat is szokni kell még, bár ez a legkevesebb, jobban zavar, hogy az egyes alkalmazások felső sávja pont a kameralyuk aljánál ér véget, nincs alatta még akkora hézag, mint a lyuk felett. Sajnos mint kiderült, a Samsung Good Lock alkalmazást (ami csomó hasznos dolgot tudna), na azt pont nem lehet feltelepíteni nálunk, meg még egy rakás másik országban sem... Beszédhangszoró helye is furcsa kicsit, kiváncsi leszek mennyi idő után megy tele kosszal és nem hallani majd semmit, most mindenestre még szép hangos, csak hülyén kell tartani a felefont fülhöz.

Dex 17" fullHD laptopon elég homályos, nem jöttem rá hogyan lehetne szebb a kép.

Egyébként gyors, szép stb, hangzása is kiváló és a toll új funkciói is tetszenek, de mindent összevetve nem lettem maradéktalanul meggyőzve és erősen gondolkozok, hogy elválnak útjaink és visszatérek a Note8-ra :(

Részemről röviden ennyi, a sok jó dolog ellenére is kicsit összecsapottnak érzem most ezt a telefont, sok dolog az üzletben pár perc alatt megnyomkodva nem derült ki a fentiekből, várok még pár napot, Note8 úgyis megy most garis felújítasra, aztán meglátjuk mi lesz a vége. Őszintén szólva kicsit csalódott vagyok...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák