- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timocicu
senior tag
Sziasztok!
2 napja volt szerencsém lecserélni a Nokia X2-02 telómat erre a masinára. Egyelőre még ismerkedünk. Ég és föld a két készülék, az biztos.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
kapal
tag
Galaxy Ace Duos a Telenor kínálatában!!!!
-
ravasz01
csendes tag
Szeretnék venni egy ien telefont ! Akinek van eladó az irjon ( T-mobilos ) Legyen Köszönöm !! Elöre is ! max 20000 ft Szánok rá!
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=ravasz01&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
-
M41 2152
csendes tag
vettem egy ace duos -t.
Két kérdésem lenne, hogy tudok ébresztést beállítani ugy, hogy az ébresszen a telefon kikapcsolt állapotában is?
Másik, hogyan tudok mp3 -at csengőhangnak vagy sms hangnak beállítani a telefonon?
köszi, M41 2152 -
HuMarc
veterán
válasz quailstorm #117 üzenetére
Ezt nem tudtam. Akkor elnézést kérek
-
quailstorm
nagyúr
Az a másik Ace. A samsung csinált egy csavart. Elfogyott az MSM7227t-jük, és még mindig népszerű volt az ace a magas ára ellenére is. Ezért raktak bele BCM21553-mat, persze így még annyit se ér mint annakelőtte. Kb olyan lett mint a vodafone smart2 autófókuszos kamerával, fagyás nélkül. ICS CM9, gta3 felejtős, de még az NFS shift is. Egyébként használható, csak míg nekem a sima megfelelne, addig az i-s nem. Néha játszanék is rajta, meg szeretek romolni.
-
HuMarc
veterán
válasz quailstorm #110 üzenetére
Akkor ez mi?
Direkt megnéztem, hogy volt-e Ace teszt, mert nem akartam hülyeséget írni.
-
modeart
tag
Bocs, nem baj, ha nem olvasgatok?
Egyrészt nekem nem (vagy inkább nem nekem) van szükségem infóra ebben a témában, lévén dual simes telóm van.
Másrészt nekem elég a mindennapi gyakorlati tapasztalat.
Az hogy "elméletben" hogyan kéne működnie a két sim kártya kezelésnek, azzal kitörölhetem....[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz bigkrisz96 #112 üzenetére
Ugyanazért amiért a qwertysbe se nagyon akarnak. Vagy kevés a potenciális vevő, vagy rosszul mérik fel az igényeket.
-
bigkrisz96
tag
Jó kis játékszer, csak azt nem értem, hogy kétkártyás telóba miért nem lehet 2 magos processzort rakni....
-
HARDVERAPRÓD
Jó a cikk köszi.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
quailstorm
nagyúr
válasz NapPali159 #107 üzenetére
Az meg még csak közel se dual simes. Még dual standbyt se tud. De nem az én dolgom...
Az ot 918D dual active![ Szerkesztve ]
-
NapPali159
csendes tag
válasz quailstorm #106 üzenetére
Sony xperia tipo dual-al szemeztem mert az Andoid 4.0-ás.
-
quailstorm
nagyúr
válasz NapPali159 #105 üzenetére
Vegyél ilyet: alcatel ot 918D. Az MTK ne zavarjon, ha ezt a vackot megvetted volna amiről a cikk szól, akkor biztos elég lesz. Mert gyors az, még játszani is egész jó, legalábbis az MSM7227T-nél jobb a cuccos, a BCM21553-nál mi mi nem jobb amiben van gpu egyáltalán?
-
modeart
tag
válasz NapPali159 #103 üzenetére
A streamelt anyag nézése külön érdekesség, mert ugye az "folyamatosan tölt", bár ha hamarabb lehúzza az anyagot a telód, mint ahogy nézed, akkor lehet hogy visszakapcsolódik.... de nem ennék rá mérget, azért így még nem szórakoztam a telóval.
Használom a dual simes telóm mobilnetét is időnként wifi hotspotként is (kiránduláskor a családnak, hogy ne unatkozzanak a kocsiban ).
Mivel így meg mindenki a neten lóg, gyakorlatilag ilyenkor teljesen elérhetetlen vagyok az 2. simen. -
modeart
tag
"40k-ért olyan kínai dual simes telefont kapni, hogy röhögve megenné ezt is, meg a HTC Desire V féle szarokat is....."
Hombre! 1 évig kerestem normális dual simes telót, átnéztem az összes kínai szart! Lehet hogy azóta változott a helyzet kínai piacon (gondolom hardveresen mindenképp, mert korábban vállalhatatlan gyenge vasak voltak a kínai vackok), szóval még ha hasonló hardver is van egy telón, mutatnál nekem egy olyat, ami tudja legalább az egyik kártyán a 3G-t???
Ugyanis az összes azon bukott meg, hogy csak GPRS-re voltak képesek, ami ha mobilneted van, akkor a nullával egyenlő. -
modeart
tag
válasz quailstorm #97 üzenetére
Hát vitatkozni lehet ezen, de nálam van a kétsimes telóm, ami ugyanilyen megoldású, akármit is írnak én használom és azt tapasztalom, hogy ha az első simen netezek, akkor a második nem elérhető.
De hogy értsétek: amíg adatkapcsolat van az első simen, csak akkor nem elérhető a 2.! Vagyis ha betöltök egy oldalt, akkor épp nem tudnak hívni, de ha az oldal betöltődött és csak olvashatom, akkor már elérhető a 2. sim. Gyakorlatilag itt másodpercekről van szó, míg visszaáll, de előfordult már hogy épp akkor hívtak amikor adatkapcsolat volt az elsőn (az időjárás vagy a mail frissítés is adatkapcsolat). De rutinosabb ismerős ilyenkor tudja mi a helyzet, fél perc után megint hív és letol hogy "ne netezz!".[ Szerkesztve ]
-
NapPali159
csendes tag
válasz quailstorm #99 üzenetére
akkor modeartnak ezt újra ki kellene próbálni.
Ugye hogy nem hülyeség a kérdésem.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz NapPali159 #98 üzenetére
és ami közte van? ez gyönge szalmaszál volt
Kérjem angoltanár segítségét?[ Szerkesztve ]
-
NapPali159
csendes tag
-
quailstorm
nagyúr
válasz NapPali159 #96 üzenetére
Vagy ezt: Míg az egyidejű hang- és adatátvitel két független SIM-ről csak jó lenne, addig is jó látni, hogy a bejövő hívások és SMS üzenetek a SIM2-őn nincsenek elmulasztva amiatt, mert a SIM1 adatátvitellel van elfoglalva.
at least good to see: legalább jó látni
szerintem rossz a fordításod, de nem vagyok egy nyelvész -
NapPali159
csendes tag
az utolsó mondat pedig azt jelenti.
While concurrent voice and data service over two independent SIMs would be nice it is at least good to see that incoming calls and SMS messages on SIM2 are not missed because the smartphone is busy transferring data via SIM1.Saját fordításomban.
Két független SIM lenne jó, de legalább jó lenne nem lemaradni a bejövő sms ekről és hívásokról mert a sim1 az adatvitellel van elfoglalva.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Nocsak, a SAmsung megcsinálta az iPhone 3GS-t dual SIM-mel?
Elképesztő mértékben másolt a telefon, és csodálkoznak, hogy pert kapnak a nyakukba.
"A Sasmsungra mostanában jellemző lekerekített sarkok..." Na ja. Érdekes módon se Bada, se WP vonalon nem pont így jellemzőek, de még az SGS3 is más lett. Végre.A legjobb aláírás a héten
-
kaller1
veterán
válasz NapPali159 #93 üzenetére
An incoming voice call on SIM2, however, interrupts the data session for the duration of the call as the mobile can only transmit in the uplink direction to one network at a time. While concurrent voice and data service over two independent SIMs would be nice it is at least good to see that incoming calls and SMS messages on SIM2 are not missed because the smartphone is busy transferring data via SIM1.
Én nem látok a fenti szövegben olyat, hogy az 1-es kártya adatátvitele közben a 2-es kártya nem elérhető.
.::> <::.
-
NapPali159
csendes tag
itt is modeart verzióját támasztják alá:
http://mobilesociety.typepad.com/mobile_life/2012/05/the-samsung-galaxy-y-duos-6102-dual-sim-and-android-part-2-internet-connectivity.html -
beers
addikt
40k-ért olyan kínai dual simes telefont kapni, hogy röhögve megenné ezt is, meg a HTC Desire V féle szarokat is.....
M&N
-
Teasüti
nagyúr
Ez így van.
Én pl elég jól kihasználom, nálam sztem kevés embernek okosabb a telefonja.
De igazad van, az s40-es Nokiáknál telefonálásra és sms-re nem létezik jobb. Őszintén sajnálom, h nem gyártják már azokat. A tíz éves akkumulátorukkal is tovább bírják (elvétve még egy-két működő példány), mint az aktuális legtartósabb Android-os kütyü. -
V.T.CS.
senior tag
nagyon súlyos ahogy szétgányoljátok egy telefon topic-ját.
az meg hogy a szifon volt az első okostelefon egy röhej.
max annak aki most 15 éves. -
Teasüti
nagyúr
Bocs, ezt még szerkeszteni szerettem volna:
Szóval a C5-03-hoz még, hogy nehézkesen kezelhető (körömmel kell bökdösnöm a kijelzőt, gyönyörűen kopog az ujjaim alatt és még pontatlan is, össze sem hasonlítható egy kapacitívval) és baromira nem intuitív, idióta menürendszere van. Fölöslegesen megbonyolítva, úgy szétszorva (amit gondolom bekategorizálásnak csúfolnak) az egyes parancsikonok, hogy a hajam kihullik, mire megtalálom, ami kell. Ne emlegesd nekem azt a telefont!Még a netre se tudok felmenni vele anélkül, h hülye kérdéseket tenne fel - aka kapcsolat választó képernyő.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Nem, de ha nem indul el ezen az úton, most lehet Android sem lenne, meg úgy általában a full face érintő kijelző is váratott volna még magára pár évet. Nem azt mondom, hogy az IOS 1 király volt, azt mondom, h az volt az első ilyen irányzatú telefon.
(#79) quailstorm
Tisztában vagyok az első szifon képességeivel, akkoriban terjedt az a 9gag (?) fikázás, hogy egy darab kővel hasonlították pro/kontra.Ha már C5-03 szóba került, bnőmnek ilyen van, nekem Ace Cyanogen-nel. Az a Nokia egy fapados szar, még a rendszert se lehet normálisan testre szabni, a virtuális billentyűzettől hányok, ésatöbbi ésatöbbi.
Majd ha kicserélhetem a fél rendszert nekem tetszőre, akkor fog érni vmit.[ Szerkesztve ]
-
modeart
tag
Bocs, de én ilyen prioritást nem ismerek. Két simes megoldásnál az élvez prioritást, melyik kártyát használod. Tökmindegy, mire, gsm hívásra vagy adatkapcsolatra. Tudom, tapasztalom.
Ugyanis egy antenna van, amelyik alapból váltogat a két hálózat között, mikroszekundumonként, így úgy tűnik mintha mindkét kártya egyszerre lenne a hálózaton és hívás fogadásakor ez a "váltogatás" fel sem tűnik.
Viszont ha az egyik kártyát aktívan használod (beszélsz vagy netezel) akkor teljes mértékben kisajátítja az antennát, ilyenkor a másik kártya teljesen inaktív (egy külső hívó fél "a hívott szám nem elérhető" hálózati üzenetet kapja ha a másik kártyát hívja).
Úgyanígy van az adatkapcsolatnál, ha az egyik simen netezel, az bizony használja az antennát, következésképp nem vagy elérhető a másik simen.Baromian nem egyszerű ez, ezért is lenne olyan fontos hogy ezt kivesézzék a mobilarénás srácok a tesztben, hogy mindenki tisztában legyen, hogy mit tud ez a telefon és mit nem.
[ Szerkesztve ]
-
kaller1
veterán
válasz NapPali159 #81 üzenetére
A hívás élvez prioritást, tehát el fognak érni a céges számodon.
-
-
quailstorm
nagyúr
"Az én olvasatomban értendő okostelefon korszak az Iphone 1-el vette kezdetét" Hát ettől fetrengenem kellett a röhögéstől, ekkora marhaságot rég hallottam. iOS 1 mint okostelefon? Azért vannak ám tévképzeteid. Addigra létezett N95 mire kiadták, csak pár pro és kontra:
Nokia: telepíthető alkalmazások, 3,5G, normális kamera, előlapi kamera, lehet videót felvenni, copy paste, akkor még a flashlite is számított valaminek.
iPhone 2g: HVGA kijelző, tapperolás, bugok, alma logo. (és ekkor hol volt még az android...)
Majd az iOS3 az hozott érdemi változást, akkor lett (jó) okostelefon az iPhone.
Igen egyetértek veled és modearttal, az S60v5 a legrosszabb felület volt amit valaha kitaláltak, bár azért az 5800 rezisztív kijelzője más mint egy omnia 2-é...
De engem az érintőkijelző értelmes mivoltáról egy Nokia 701 győzött meg. Volt addig a kezemben android 2.3 X8, GT540, S2, Ace. ICS, S2. iPhone 4G, de a belle swype UI az marhára bejött, mind a sebessége mind a design. Az egy problémám a nem egybefüggő háttér volt. Szerencsére elég sok telefont frissítettek belle-re, és bebízonyították hogy gpu nélkül se laggol jobban, lásd Nokia 500.
A S60v5 nekem kimaradt, és felejteni szeretném (sőt azok 100%-ban gyengébbek voltak mint az N95-2). Tudom hogy évekig negatív tényező volt a piacon, bocs hogy mindig elfelejtem. De attól még mindig inkább c5-03 mint S5230. Hosszú ideig közel egy árban voltak, 1-2 ezer Ft differenciával.[ Szerkesztve ]
-
modeart
tag
válasz quailstorm #74 üzenetére
Teasüti kimondta a lényeget, ebben a Nokiás vitában: az átlag user nagy ívben leszarja azt hogy hogy van megírva egy operációs rendszer, vagy hogy hány magot kezel, meg mennyire osztja el optimálisan a memóriát: egyet akar csak: tapizni, netezni, fingós appokat használni, meg jutube videókat nézni, saját Lagzi Lajcsi zenéjét csengőhangnak beállítani.
Ezeknek meg a Nokia jelenlegi termékei nem felelnek meg.
Adva vannak az egyszerű ficsőr fonok, amiket mostanában már Indiába szán ez a szerencsétlen finn gyártó. Drágák, buták.
Aztán vannak az 5 évvel ezelőtti technológiát használó, tetűlassú, s40-es 320x240-es rezisztív kijelzős telefonok, amiket csak simán földhöz csapkodnak az emberek, mert az egyébként is átlag IQ embernek nehezen megszokható érintőképernyőhöz képest használhatatlan vacak.
A WP7 tesztelésekor meg hangos röhögésben törtünk ki, amikor egy egyszerű mp3 nem állítható be csengőhangnak, csak ha 30 mp alá konvertáljuk és meghatározott bitrátával. Komolyan, egy átlagember ezt hogy oldja meg??!Ezekkel a telefonokkal nem lehet labdába rúgni manapság. Az emberek jól kinéző, egyszerűen használható, hülyeségekkel telerakott telefonokat szeretik, kit érdekel, hogy a Nokia programozói milyen ászok.... voltak... valamikor.
A mostani mobilteló értékesítések pontosan ezt igazolják....
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz quailstorm #74 üzenetére
Értem amit mondasz, de ennek semmi köze hozzám, a fent elhangzottakhoz.
(#70) quailstorm
Tény, a 6680 már őskövület, az s60v3 biztos klasszisokkal jobb, nem tapasztaltam.
De haverok kezében látva az is "csak egy Nokia". Az én olvasatomban értendő okostelefon korszak az Iphone 1-el vette kezdetét, egészen addig csak látszat okostelefonok léteztek, amit csak okosnak csúfoltunk. Pár éve vásárlás alkalmával megtapogattam pár csak érintős Nokiát is, de a hideg kirázott a rezisztív képernyőtől és a nekem ne mondja senki, h a Symbian alkalmas a hardveres billentyűzet nélküli vezérlésre, mert nem az. Egy kalap szar volt, amire a rezisztív érzékelés még rátett egy jókora lapáttal. Akkor se kellett volna érintős Nokia, ha utánam dobják.Persze ettől még nincs kizárva, hogy faszán össze van rakva a rendszer magja. Csak épp ez kurvára nem érdekelt, mert felhasználói élményben a béke seggét se súrolta.
Ennyi szubjektív hozzáfűzni valóm lenne az elmúlt idők Nokiáihoz azon szegényes tapasztalatok alapján, amikkel rendelkezem. Persze ettől lehet, hogy manapság már vállalhatót gyártanak, amint a Symbian-t nyugdíjazták.
(#75) modeart
Tisztában vagyok vele, a wifi-t amolyan workaround-ként írtam. Elég nyilvánvaló, hogy csak egy hálózati kapcsolat lehet aktív egy időben egy "antennán".
[ Szerkesztve ]
-
modeart
tag
Akár okosat is írhattál volna, csak olvasni nem olvastál. Nem a wifin kapott netes hálózatról beszélünk itt, hanem mobilnetről, amely SIM kártyával működik és hotspot funkcióval MEGOSZTJA A SAJÁT MOBILNETÉT a notebookjával a delikvens - miközben telefonálna.
Ebben az esetben is igazad lehet(ne) ha egykártyás mobilról beszélnénk (ha van egy mobilelőfizetésed mobilnet csomaggal karöltve, valóban megy egyszerre a beszélgetés és a net), azonban itt a kétsimkártyás teló sajátosságáról beszélünk, pl. egyik sim kártyája csak gsm előfizetéses, a másikon pedig mobilnetezne.
Na és erre írtam azt, hogy ennél a dualsimes telónál speciel ez nem megy egyszerre.
Akinek ez fontos, annak olyat telót kell keresni, amelyik valóban kétantennás, vagyis egyidőben párhuzamosan is tud aktív lenni a két sim.
Ilyen például az Alcatel OT-995 dual simes változata, igaz, azt Magyarországon nem is lehet kapni...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Amíg egy 120-180 ezer forintos telefonnak gondot okoz a skype, böngésző, office, háttérben futó játék váltogatása, mert sorban bezárja azt ami nem érhető el, vagy el sem indítja a másikat, addig kifejezetten érdekel mit szúrtak el a fejlesztésnél. És az androidnál olyan ügyesek voltak hogy ebből kiút sincs. Ettől függetlenül könnyen megoldották a multi platform dolgot, csak aki már használt maemo-t meegot, neadjisten symbiant huzamosabb ideig ilyen módon, az nem érti hogy miért kell mindig mindent bezárni, meg hogy egy rendszer miért eszik 600MB~700MB-ot boot után(S2ICS~Smartq t20ICS). 256mb RAM mal meg GB alatt egyáltalán nincs háttérbe tett alkalmazás. Gyakorlatilag azonnal killeli.
Ilyenkor nem értem a degradálást. Ja hogy nem volt hype, marketing, voltak komolyabb hibák, és rosszul volt ütemezve az egész linuxos történet? Attól még az N95-2 alázza az S2-t multitaskban. Igen az ARMv6-os proci multithread nélkül, az ARMv7-es kétmagosat. Mielőtt kérdezed teszteltem, igaz olyan mértékben nem feltétlen ésszerű sok appot futtatni.(és akkor nem beszéltünk a linuxról) de ez lényegtelen, a droidot évekig nem lehet még kikerülni, csak már most kezdi elérni a VM korlátait. Teljesen laikus felhasználónak tökéletes azzal egyetértek, csak helyenként kényelmetlen, és az ártól független.
(#73) Teasüt: S60V1-et hasonlítani a mai telefonokhoz, ehh... Azért azt meg kell hagyni a maga korában kiváló hardverhasználata volt, node armv4-en. Ahhoz képest a monte erőmű.
A java-t felejteni kell, a symbian java-ja gyatra, és lassú. Viszont én eddig mindent találtam ami kellett, kivéve AC-3mat kezelő videolejátszót. A legjobban a FLAC lejátszón lepődtem meg, nagyon jól szól.
Sajnos az appok nagyon szét vannak szórva a neten, kb mint a winMO appjai. De jó oldalakon mint pl noeman, lehet találni egész sokmindent. Namég SFTP-t nem találtam, majd még keresek.
S60v3 ban elég jó a beépített határidőnapló, nekem bőven elég. De szerintem neked is elég lenne.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz quailstorm #68 üzenetére
S60v1, újabb verziókat csak más kezéből láttam, nekem csak 6680-hoz volt szerencsém.
Hát az ahhoz képest, h milyen "okos" volt, egy mai feature phone (pl. Samsung Monte) ugyanazt tudja, még többet is. Az én olvasatomban az okostelefon ott kezdődik, h Android, IOS, WP.Amúgy meg kurvára leszarom mi van a motorháztető alatt, nekem kár ezért fröcsögnöd itt.
Egyébként meg fingós appok, meg nagyon friss lusta, vagy előrelátó fejlesztők termékein kívül minden van symbianra, sokszor többféle is.
Ezzel most pont rossz embernek szóltál be, listát tudnék írni az általam használt Android-os alkalmazásokról (egy példának legyen elég a Tasker, sőt mi több, ez tudtommal Android exkluzív és egyedülálló a maga nemében ), ami Symbian-on nincs, vagy csak nagyon nagyon ki kell facsarni hozzá a telefont. Sőt, natív programmal s60-ra én még nem is nagyon találkoztam régen, "csak" ilyen szirszar J2ME programocskákkal volt tele a nokiaprogramok.hu és társai. Sokat böngésztem annó ezeket az oldalakat vmi hasznos után, a találati arány a nullához konvergál.[ Szerkesztve ]
-
modeart
tag
válasz NapPali159 #61 üzenetére
"De ha internetezel akkor közben tudod fogadni azért a hívásokat nem?"
Attól függ. Ha az egyik kártyával netezel, akkor azzal tudod fogadni a hívást, a másikkal viszont nem (hiszen az első éppen foglalt).
Ezért mondtam hogy ehhez két beépített gsm antenna kell. Nem az a baj, hogy technikailag nem lehetséges netezni és telefonálni egyszerre, hanem hogy az ilyen telóban egyszerre csak egy sim az aktív, a másik nincs hálózaton. Persze inaktív módban (nincs se duma, se net) elvileg mindkettő kártya hívható. -
kaller1
veterán
válasz quailstorm #70 üzenetére
Mondjuk azt én sem értem, hogy egy készülék teszt topikjában mit keres akár az android, akár a symbian rendszer fikázása.
-
V.T.CS.
senior tag
minden pénteki tesztnek ez lesz a sorsa.
hétvégi troll-flame topic a köbön. -
quailstorm
nagyúr
Flamewart ide. Mondjál már légyszíves nekem egy "okos Nokia mobiltelefont", drága elvakult android fan. A szaros kis hőn szeretett OS-ed csak használhatóságban meg támogatottságban jó, de belülről rohad. Alapjaiban el lett rontva. Emulátorra, pláne ami csak magonként tud futni teljes gőzzel, NEM építünk rendszert, ezt minden épeszű ember tudja. Amit a Droid soha nem tud megvalósítani RAM igény és multitask terén, azt a Nokia mindig is 1 magon oldotta meg. Legyen az ARMv6(itt a nehezebb) vagy ARMv7, linux vagy symbian(ARMv6-ra 3DB linux eszközük volt, ebből 2 az N95-ben is alkalmazott SoC-re épül).
Egyébként meg fingós appok, meg nagyon friss lusta, vagy előrelátó fejlesztők termékein kívül minden van symbianra, sokszor többféle is. -
Teasüti
nagyúr
Miről beszélsz? Wifi antennának vajmi kevés köze van a gsm modulhoz. Kb annyi, h egy készülékben vannak.
Aztán miért ne tudnék hívást fogadni, mialatt netezek?? Ehhez nem kell két kártyás telefon.
Aztán meg mi van akkor, ha pár percre szünetel a net elérésed? Megáll addig a netrádió max, ami meg nem stream alapú átvitel, az meg nem hatódik meg ettől, úgyis csak akkor van tényleges adatátvitel, ha a kliens (telefon böngészője, vagy más alkalmazás) kérvényezi/kezdeményezi azt.Ezért is rühellem, mikor alapvető funkciókat elhagynak, pl stopper, visszaszámláló, vagy éppen fájlkezelő. Tudom hogy 1000 milliót lehet letölteni de neeeeeeeeeem. Ha veszek egy telefont, ne egy félkész vacakot adjanak már.
Ott hibádzik a gondolatod, h klasszikus mobiltelefonként tekintesz az Android-os telefonokra.
Ez már nem állja meg a helyét, ezek nem okos mobiltelefonok (ilyet utoljára a Nokia készített)! Ezek telefonálásra is alkalmas tenyérszámítógépek. És mint ilyen, egy operációs rendszer fut rajtuk, mint a számítógépeden, laptopodon, stb. Be kell lakni, személyre kell szabni, h kényelmes legyen a használata. Azért gondolom már nem húzod a szád, ha a Windows 7-esben nincs előre telepítve a Total Commander.(#61) NapPali159
Egy okostelefonnál evidens, h hívás közben is eléred a menüt, a telefon funkcióit, stimmt. Ezt már az s60-as nokiák is tudták. De az sztem elég nonszensz igény, h élő hívással párhuzamosan akarjak netezni. Wifi-vel mondjuk nem lehetetlen.[ Szerkesztve ]
-
zord01
senior tag
Amúgy fikázzatok le, ha szerintetek most hülyeséget mondok, de...
Igazából szerintem a legtökéletesebb Samsung mobil az kb. úgy nézne ki, hogy fizikailag ennél nem lenne negyobb, viszont picit nagyobb méretű, és jóval nagyobb felbontású, SAMOLED panelt kapna, a tudása pedig valahol a S3 és az ACE 2 között lenne, mindezt pedig olyan 80-90k közötti áron. Jah és kinézetre hasonlítson a S3-ra, mert az a telefon gyönyörű. Ha nem lenne akkora álladék nagy, még lehet hogy meg is venném PDA gyanánt. De az még annak is nagy.***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***
-
zord01
senior tag
válasz NapPali159 #61 üzenetére
Szerintem simán reális szitu, hogy az ember ül egy kávézóba, hotspoton wi-fizik a laptopjával, és közben felhívják. Tiszte jó lenne, ha nem szakadna meg közben a wi-fi. De ahogy én értelmezem a cikkből, ilyenkor elszáll a net, az csók...
***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***
-
zord01
senior tag
"a 6700-ádra pl. hívásszűrő alkalmazást soha nem fogsz tenni"
Mostanáig azt se tudtam, hogy van ilyen, tehát láthatod mennyire fontos nekem.[ Szerkesztve ]
***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***
-
kaller1
veterán
Ezért is rühellem, mikor alapvető funkciókat elhagynak, pl stopper, visszaszámláló, vagy éppen fájlkezelő.
Hát ezeket a rettentő fontos (a fájlkezelő az) appokat kb. 5 perc pótolni, viszont a 6700-ádra pl. hívásszűrő alkalmazást soha nem fogsz tenni, aminek valóban alapnak kellene lennie.
-
zord01
senior tag
Részben pont azért gyűlölöm az okostelókat, mert folyamatosan haxolgatni kell. (Ezért is van még mindig 6700 goldom). Tehát, ha én egyszer rákényzerülök, hogy ilyen okostelót vegyek, hót tuti, hogy nem fogom moddolgatni. Ezért is rühellem, mikor alapvető funkciókat elhagynak, pl stopper, visszaszámláló, vagy éppen fájlkezelő. Tudom hogy 1000 milliót lehet letölteni de neeeeeeeeeem. Ha veszek egy telefont, ne egy félkész vacakot adjanak már.
Ezért kell ICS, rendesn felextrázva, és semmiféle CM nem fog rá SOHA felkerülni.Amúgy meg annak örülnék, ha hoznának ki 6700 utódót, S40-es platformmal. Csakhát erre egyre kevesebb esélyt látok, ezét nézegetem az okostelókat. (Pedig igazából nincs rájuk szükségem. Ami nekem kell, kicsi, kompakt telefon, korrekt anyagokból, nettel, 3 napos üzemidővel, 5MP-s vagy jobb fényképezővel, GPS-sel, A2DP-vel, azt csók. Ehhez nem kéne okosteló, 6700 tuja mindezt, de azóta nem jött ki olyan Feature Phone, ami ezt tudná. Mély sajnálatomra.) Úgyhogy elég erősen úgy fest, hogy okosteló lesz a vége, de valami emberi méretű kéne. Amúgy jelenleg 2 cuccnak áll a zászló. Vagy egy Ace 2 vagy egy IPhone 5. (Bár az Apple üzletpolitikájától a hányinger kerülget, mégsem képes más gyártó korrekt tudású (valamint szép), és nem tepsi méretű telót csinálni)
[ Szerkesztve ]
-
NapPali159
csendes tag
Köszi Modeart,
De ha internetezel akkor közben tudod fogadni azért a hívásokat nem? (a másik simről)Teasüti, Kaller
Mi van ha valaki felhív hogy nézzek meg neki valamit a neten és közben online marad? Nem kell hogy a telcsi a fülemnél legyen van kihangosító is.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Az hogy nem kap ICS-t, az meg elég gáz... még akkor is ha hardveresen gyengusz...
Az ICS nem akkora nagy szám. Az egyik eszközömön mióta ICS fut GB helyett, hát néha hiányzik a GB. Semmi lényeges új funkció, se számottevő gyorsulás. Alkalmazás kompatibilitás javult egy kicsit, semmi extra. Ráadásul ha cyanogenmod GB vs gyári ICS kerül szóba, akkor a CM klasszisokkal jobb az ICS-nél. Ha vmi, akkor a CM rengeteg új funkcióval megdobja a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
Mixmonsterx
csendes tag
Jó lenne ha olcsóbb lenne
De hát így és ennyi pénzért ........Inkább veszem a M______ telefonját .
Arm v 7-es procival.........[ Szerkesztve ]
-
V.T.CS.
senior tag
én azt díjjaznám ha az emberek rájönnének mennyi a valós értéke egy apple terméknek.
ha ez a telefon apple dual sim lenne ugyanennyi tudással 3szoros áron, akkor senki nem húzná a száját az árára.
a sony, és az lg nálam is felejtő.
most nálam 3 gyártó játszik: samu, htc, alcatel(!!!)
ez a dual sim dolog még eléggé gyerekcipőben jár, kiváncsi leszek mikor indul be a tényleges verseny, ami árcsökkenést is generál. -
zord01
senior tag
Hát remélem is. Nem örülnék neki, ha csak Samu meg Apple maradna komolyan vehető gyártónak... Sőt remélem a Nokia is visszanövi magát, bár amit a WP-vel művelnek az botrány.
A Sonyt már nem is említem, azok a szememben kukázták magukat, előbb vennék kínai vackot, mint Sonyt. De ez csak az én véleményem[ Szerkesztve ]
-
V.T.CS.
senior tag
1. mert nem sok normális 2 sim-es telefon van, ezért a fura összehasonlítás.
2. nem valószínű hogy csődbe megy a htc, csak egy pár minimális hír értékű sort lehet olvasni a dologról.
3. ha csődeljárás is indul a htc ellen, akkor is inkább megveszi egy másik cég. biztos nem húzzák le a wc-n a brand-et. (ha már az alcatel-el sem tették.) -
modeart
tag
-
zord01
senior tag
-
erneszt96
csendes tag
véleményem szerint ez egy nagyon nagyon izgató mobiltelefon, jaj de kipróbálnám, sőt kicsomagolnám a szűz dobozából, uuh jaj de jó lenne
jevcsák
-
zord01
senior tag
Egyéb iránt azt sem értem, miért a HTC Desire V-tel hasonlítják össze, amikor az a teló 20-30k-val drágább. Amúgy meg jövőre állítólag csődbe megy a HTC. Szóval aki támogatást akar, annak nem biztos, hogy jó választás most egy HTC...
-
V.T.CS.
senior tag
nekem a sima ace-ben pont az tetszett, hogy volt usb takaró ajtó, nem ment tele szösszel a csati. pont ezt a jó tulajdonságot hagyták le, apróság, de bosszantó.
-
zord01
senior tag
Külsőre nekem az SIII után ez a telefon tetszik a legjobban, és az S3-mal ellentétben, ez még emberi méretűnek tűnik.
Nagyon tetszene is a cucc, az sem izgat, hogy nem egy erőbajnok, a két SIM imádnivaló, viszont a gyenge kamerát, és főképp a LED hiányát nem bocsájtom meg.Az hogy nincs NFC engem nem érdekel (úgyse értem minek ez a nagy felhajtás, egy 99%-ban haszontalan funkció körül), az exkráknál emlegetett "SMS-eket buborékos formában jeleníti meg a rendszer, kérhetünk kézbesítési jelentéseket, s van prediktív szövegbevitel is" meg nem is értem. Hééé... ezt már 12 éve tudta az első Nokiám...
Az hogy nem kap ICS-t, az meg elég gáz... még akkor is ha hardveresen gyengusz...
[ Szerkesztve ]
-
kaller1
veterán
válasz NapPali159 #41 üzenetére
Ha telefonáláskor ledobja a másik sim-et, akkor az nem működik hogy az egyik kártyán telefonálok a másikon pedig internetezek?
Ennek konkrétan semmi értelme.
-
Teasüti
nagyúr
válasz NapPali159 #41 üzenetére
És ez konkrétan milyen helyzetekben lenne praktikus?
-
NapPali159
csendes tag
Ha telefonáláskor ledobja a másik sim-et, akkor az nem működik hogy az egyik kártyán telefonálok a másikon pedig internetezek? vagy az adatkapcsolatot azért még megtartja?
kár hogy nem találok a neten olyan magyar cikket ami erre választ adna, de biztos én vagyok béna... -
Teasüti
nagyúr
Nyugdíjazni kéne már az Ace-t, annyira nem jó (ár/értékű) telefon, mint amennyi rókabőrt lehúztak már róla.
Hova tűnt a led villanó? Mi ez a szar kamera (eredeti Ace normális képet készít)? Mi lett a proxy szenzorral? Túl van árazva. -
modeart
tag
Arról nem is beszélve, hogy a 2 sim kezelése a gyári androidban egyáltalán nincs benne, magyarul a gyártók mindig valamilyen egyedi módon oldják ezt meg.
Vannak jó megoldások (Alcatel 918D) de vannak kevésbé kézreállók (Gigabyte dual sim modellek).
Jó volna legalább néhány screenshot hogy hogy kezeli ez a telón a két simet, be lehet-e állítani alapértelmezettet hanghívásra, adatkapcsolatra stb. stb... -
suste
veterán
Csatlakozom az elöttem szólókhoz:
Még sosem panaszkodtam teszt miatt, de ez tényleg semmit nem ért.
Egy 2 kártyás mobilról szóló tesztet az író szerint ki és miért olvas el???
Tessék pár sorral kiegészíteni a 2 kártyás müködésről.
Nem láttam hardveres gombot a váltásra (ami óriási hiba szerintem), így hogyan lehet váltani? -
Eclips21
őstag
egyszerre aktív benne a két simkártya? mind2-t hívni lehet vagy csak váltogatni lehet kikapcsolás nélkül közöttük?
-
modeart
tag
Nekem is feltűnt, de már sírt ezért a szám másik fórumban.... egy kétkártyás teló fő funkciójáról egy mondatot ejteni..... Sajnos ez tendencia a mobilarénán, bocsánat a kritikáért.
Külön vicces, ahogy a tesztben részletes leírása van a teló kinézetének illetve hogy mindig van egy ismertető az android aktuális verziójáról, meg a gyári alap alkalmazások felsorolása.
Könyörgöm, muszály ezt?
Egyrészt minek egy Samsunk teló kinézetét kivesézni, amikor minden Samsung tökegyforma (MÁR BOCSÁNAT ), a másik: aki nem látott még 2.3.6-as androidot az nem egy tesztből fogja megismerni, aki meg látott (és tudja hogy a Samsung alig nyúl a gyári androidhoz) annak a sokadig teszt után unalmas és semmitmondó ez. Egy HTC.nél még van értelme a Sense miatt, de egy gyári android rendszernek mi köze egy teszthez??! Futás sebessége, stabilitás amit érdemes megemlíteni, meg ha van extra Samsung app esetleg.
Ez olyan mint egy notebook tesztnél oldalakat írnék a Windows 7 rendszerről... minek? -
bijesz
aktív tag
Én ezt nem értem.
Ez egy teszt egy kétkártyás android készülékről.
Minden van benne, de a kétkártyás működésről semmi nincs?
És ez csak egy embernek tűnt fel? -
tzsolesz
nagyúr
Hát a fotós képességei valóban nagyon gyatrák. Meg a SoC is. Meg az ára is. Amúgy jó lenne.
-
kaller1
veterán
válasz PirosHello #25 üzenetére
Ha csak a hardvert nézzük, gyakorlatilag elkérik 2db készülék árát érte. Annyira nem jó stratégia.
-
HoaryFox
őstag
"...vagy bogosan fogalmazva ilyenkor néha megáll az ész (Ace)"
ezen besírtam
Amúgy meg tényleg nem lenne olyan rossz egy kétkártyásnak, csak nem kéne ennyire túlárazni... bár én nem vagyok a duplakártyás telefonok vevőköre
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
PirosHello
senior tag
Kár, hogy ilyen drágán jegyzik...
"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."
-
vidékiürge
tag
A cikk jó, köszönjük! Csupán a végszóval nem egyezek. Plecsni nyilván nem jár (ár), de én úgy gondolom, hogy egy ilyen telefont nem szabad ennyire a többi közepes/nagy/egykártyás telefonhoz hasonlítani, teljesen eltérő kategóriát képvisel. Ezen látszik még, hogy nem azért került be a piacra, hogy hardveresen hazavágja a konkurenciákat. Szerintem kár a gyenge hardver szapulására pazarolni a szót. Csupán egy korrekt kis telefon, nagyon magas árcédulával
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
freeknight
őstag
Ezért a szakadék kétkártyás Ace-ért 60ezret elkérnek? . Ha így haladunk, még sokáig nem lesz kétkártyás mobilom, pedig praktikus lenne
-
Ed3r_X_
nagyúr
Jó próbálkozás, de kell az ilyenekbe még ARMv6-ot rakni. Mennyi van még készleten az ilyenekből?
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
ComptonLA
tag
Azért én a spec-ben a vizuálisra max 3-4 pontot adnék ilyen homály képek mellett, mert azok gyakorlatilag semmire sem jók. A hardver tényleg nagyon gyenge az árához képest. De lesz ez még olcsóbb is.
-
Legendd
senior tag
-
callmeakos
veterán
A bevezető elolvasása után tudtam mire számítsak és 100%ig be is jött. Egy elvault hardverű készülék eléggé túlárazva.
Megyek az EZOTVbe jósnak
All→M8
-
JR.CSé
senior tag
Valóban érdekes egy két modell értékelése.
Maga a teló rendben van szerintem hozza a szintet. Ennyiért valóban nem éppen egy best buy. De akinek erre van szüksége azt úgysem fogja eltántorítani az árcimke a vásárlástól.
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
quailstorm
nagyúr
Remélem ezek után kijön egy rendszerfrissítés S5830i-re. Mert azzal röhej videózni. Ugyanez a HW, de nincs DSP driver, tehát qvga 15fps.
-
ddaveg
csendes tag
A telefonnak van értelme de nem ekkora árral.... ha egy kicsit kevesebb lenne + egy jobb kamerát kapott volna vakuval én simán bevállalnám
[ Szerkesztve ]
-
kaller1
veterán
A fényképek - az öt szépnek hangzó megapixel ellenére - borzasztóak.-->[link]
Az elkészült képek nem is olyan rosszak.(ZTE Atlas)-->[link]
Kezdem nagyon nem érteni az egyes készülékek ilyen típusú értékelését.
Erre nyújtanának elvileg vigaszt a két SIM kezelésére alkalmas eszközök, viszont ezek meg hardveresen nem tudják a felső kategória szintjét nyújtani.
Ezt annyival kiegészíteném, hogy ez csak a "nagy" gyártókra igaz, a világ másik végén azért találni érdekes dolgokat.
-
sdd2
veterán
válasz shishadealer #9 üzenetére
Szóltam, javítva van!
Köszönjük a tesztet, bár Legendd most benézted a videót Olvasom tovább
Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15
-
shishadealer
csendes tag
A videó elcsúszott
A pénz csak papír és annyit ér mint a levegő. A világot forgató erő.
-
ESP23
senior tag
Érdekes lett a video.
-
amanoba
őstag
Egy szó nem esik a kétkartyás működésről, vagy csak én vagyok vak?
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
Vtwo
senior tag
60e? Megáll az Ace.
-
Švejk
őstag
Ez az "impozáns látvány"?
A Samsung design kb. ebben merül ki: [link]
A video helyett a Caterpillar lett berakva
"Az Ace Duos kellemec cucc" -volt, 2 éve. De aki már 60 ezret kiad mobilra, az nem ezt várja. Ebből 2 Y200-at lehet venni, és Dual Sim megoldva.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Miért nem tudtak egy vakut odatenni, mikor az Ace-okban van?! :/
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Kryczek
aktív tag
a harmadik oldalon a video biztos hogy ide való?
[ Szerkesztve ]
Mert a stílus ízlés dolga. Nem pénzkérdés.
-
onetri
tag
terpeszkedik,nem terpeszkedig
-
DS39
nagyúr
kár volt elrontani ezt egy ARMv6-os procival, ezenkívül teljesen vállalható lenne, alsó(-közép, bár ezt így 2012 második felében lehet túlzás állítani) kategóriás teló, két sim-mel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest