Hirdetés
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Nekem működött a net hívás közben, de csak úgy, ha a mobilnet azon a SIM-kártyán van aktiválva, amiről éppen beszélsz.
Keresztben nem megy, azaz, ha a másik kártyán van a net, és nem azon amiről telefonálsz, akkor soha nem fog menni. Mert egyszerre csak egy Simet kezel teljes körűen az elektronika.
-
Atos23
senior tag
válasz
sparta2 #5022 üzenetére
Ma bekapcsoltam újra az A8-at, hogy még egy pár adatot lementsek róla. Nehéz ezt mondani ennyi közösen együtt töltött idő után (komolyan, mint egy kapcsolat
), de egynapi Almázás után az A8 sajnos használhatatlanul lassúnak érződik az Almához képest.
A megemlékezésemből
kifelejtettem, hogy azért is cserélem le, mert naponta többször előfordult, hogy amikor álltam a villamosmegállóban, és nem töltött be másodpercek után sem a BKK-futár, akkor majdnem az aszfalthoz csaptam mérgemben. Szóval jobbnak láttam inkább mihamarabb eltenni a fiókba. Az biztos, hogy megtartom, mert a mai napig egy nagyon szép tárgynak gondolom.
-
Atos23
senior tag
Memento:
Bátran mondhatom, életem eddigi legjobb és legszebb (!) telefonja volt a Samsung Galaxy A8 2018.
Utolsó darabosként vettem egy Mediamarktban 2019 legelején, azaz kb. 2,5 évet használtam. Kihagyhatatlan áron volt kitéve. Amikor még a Telekomban 130-ért árulták, akkor vettem meg 70-ért újonnan, 2 év garival az üzletből.
Soha, semmi baja nem volt. Mindössze egyszer küldtem garanciális szervízbe tavaly nyáron, ahol kapott egy akkucserét. Erre a cserére amúgy nem is lett volna szükség, csak féltem attól, hogy a gari letelte után előjön az általatok említett akku-probléma.
Sajnos a belső tárhely egyre kevesebb lett, nem akartam tovább az SD-kártyát sem bővítgetni, és úgy éreztem, hogy a legutolsó frissítés nagyon belassította a telefont.Tegnap este bementem nézelődni ugyanabba a MM üzletbe, hogy mégis milyen Samsung telefonok vannak. És a sors megismételte önmagát, ott volt kitéve kihagyhatatlan áron egy utolsó darabos Iphone 11 Pro Max készülék.
Elhoztam.
Szóval ez lett a Samsung (talán méltó?) utódja, remélem ugyanolyan szép és megbízható társam lesz, mint az A8 volt.
Fontos megjegyeznem, sohasem fogom elfelejteni az Androidos telefonoknak, hogy az utolsó frissítésekkel szinte szándékosan megölik a telefon gyorsaságát. Mivel a barátaimtól azt hallom, hogy ilyen jelenség egyáltalán nincs az Almás társaságnál, ezért bátran váltottam most a konkurenciához.
-
Atos23
senior tag
Van valamelyikőtöknek tippje kíméletes beszédhangszóró tisztításra? Kefével nem szeretném, mert van rajta egy drága bubifólia, aminek a reszelés nem a barátja.
Esetleg valami áztató folyadék + porszívóra kötött vékony szilikoncső?
Már abszolút nem hallok szinte semmit a hívott félből.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Találkoztatok mostanában olyan budapesti bolttal, aki ezt a tokot forgalmazza még?
EF-QA530CT
A legtöbb helyen már kifutott, egyetlen helyen van vidéken, ahol kapható még, de a szállítási költség jóval több, mint a tok.
Esetleg ha valamelyikőtöknek van ilyen bontatlan eladó, írjon rám.
Két éve védi a telefont, már nagyon rosszul néz ki, de iszonyatosan elégedett vagyok vele. Amíg még megvan az A8, csak ilyenben szeretném hordani. -
Atos23
senior tag
Van egyáltalán bármely mai telefonban normálisan használható (pl. jól látható helyen) értesítési LED? Nekem nem jön be az always on display használata az értesítési LED helyett. Nem rég egy Xiaomin láttam még LED-et, de azt a készülék külső kávájára tették, tök értelmetlenül.
Amúgy én csupán egyetlen dolog miatt cserélném az A8-at, mégpedig az hogy a Telenoros előfizetésem használata esetén a térerő érezhetően gyengébb egy mai műanyagházas telefonétól. Ez sajnos befolyásolja a mobilnetem minőségét.
Adótorony közelében simán töltök az A8-al is 150Mbit/sec-el, de távolodva egy műanyagházas gép sajnos lealázza. Volt nálam két hétig egy Galaxy A30s, a mobilnet minősége összehasonlíthatatlan volt azzal, mint mikor csak az A8-al használom a SIM-kártyát. -
Atos23
senior tag
válasz
bringasisti #4925 üzenetére
Ugyanezzel küzdöttem az előző Samsungomnál. Ha be voltál jelentkezve a Samsung Cloudba, akkor a https://findmymobile.samsung.com/#home oldalon keresztül lehetőség van távoli képernyőfeleloldásra, biztonsági mentés indítására a felhőbe, stb.
Mindig jelentkezzetek be a Cloudba, életmentő lehet kijelzőtörés esetén.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy megválok az A8 2018-tól, vagy elteszem tartalék telefonnak. Aki mostanában lecserélte, megmondaná, hogy mennyiért tudott kiszállni belőle? Olyan árat szeretnék rá belőni, amiért nem árulgatom hónapokig, hanem el is viszik, mégsem nagy bukóval. Patika állapotú, fekete, még ~ egy év garival, most tesznek bele éppen új akkut szintén gariban. Arra gondoltam, hogy ha visszajön, 45k-ra teszem fel Hardverapróra. Ez reális?
Egyébként egy ajándékba kapott A30s lesz helyette.
-
Atos23
senior tag
válasz
gyborsos #4839 üzenetére
Köszi a tapasztalat megosztását!
A TMX szerviz átlagosan milyen átfutási idővel végzi el a munkát? (Tudom, ez alkatrész függő is.)
Szerdán adtam le a telefonom az egyik Medimarktban, hogy küldjék el garanciális javításra.
Teljes mértékben megbízom a TMX szervizben, csak a koronavírus miatt aggódom picit, hogy van-e elég emberük a jelenlegi helyzetben a munkavégzéshez, és egyáltalán az alkatrészek beszállítása vajon akadozik-e náluk?Van nálam egy cseretelefon legkésőbb péntekig, bízom benne, hogy megtörténik a javítás ezen a héten.
Azért a Mediában adtam le a telefont, mert nyolcig dolgoztam azon a héten minden este. A Media nyitva van kilencig, a TMX nem.
-
Atos23
senior tag
válasz
Hatvan9 #4806 üzenetére
+1.
Jelenleg semmi bajom a telefonnal, így én is csak olvasó módban vagyok. Lecserélni sem jobbra, sem szebbre nem tudom ilyen kategóriában (mert nincs alternatívája).Egy dolgon gondolkodom, a telefon március végén lesz egy éves (a legutolsó darabok egyikét vettem meg), éppen azon gondolkodom, hogy az egy éves akksi és tartozék gari lejárta előtt beviszem a Samsunghoz egy átnézésre, esetleges akkucserére, bár lehet, hogy elzavarnának a fenébe.
-
Atos23
senior tag
Csatlakozom azoknak a táborához, akiknek a December 1.-i frissítés lassulást hozott.
Már a bekapcsológomb megnyomásakor is sokkal később villan be a kezdőképernyő, a Gmaps pedig egyenesen agyhalál, laggol mint egy lajhár.Remélem, mihamarabb jön egy patch, mert ezt nagyon elk@@@@rták.
-
Atos23
senior tag
Nekem szerencsére csak márciusban lesz egy éves a telefon (utolsó darabokból származik).
Ti mikor jelentitek ki, hogy már nagyon haldoklik az akku?Mondjuk Wifiről, közepes fényerővel youtubeozást hány órát kell teljesítenie jó akkuval?
Ugyanez mobilnettel mennyi kellene, hogy legyen? -
Atos23
senior tag
Szeretnék egy tapasztalatot megosztani veletek.
A napokban elhagytam a Samsung gyorstöltőmet és a hozzá tartozó eredeti USB C kábelt.
Azóta laptopról, illetve egy régi HTC telefon 5V 1A lassú töltőjéről töltöm a telefont, szóval nincsen semmi gyorstöltési lehetőségem.Mióta lassan töltöm, sokkal tovább bírja az akkuja.
Próbáljátok ki ti is, talán hasonlót tapasztaltok majd! -
Atos23
senior tag
válasz
Zsoltinho24 #4624 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, de nem jött válasz, újra megpróbálom.
Létezik valamilyen lehetőség az értesítési LED testre szabhatóságára?
Elsősorban azt szeretném, hogy gyorsabban villogjon.Nálam a Messenger zölden villogtatja meg a LED-et, de csak kb. 5 másodpercenként, így ha csak rá-rá pillantok a telefonra néha, ez elég kevés időköz ahhoz, hogy meg is lássam az értesítést.
Köszi!
-
Atos23
senior tag
válasz
DrDobos #4494 üzenetére
Most éppen kipucoltam a töltőaljzatot a zsebpiszoktól, sokkal szebben cuppan be a töltőkábel. Meglátjuk, hogyan alakul.
Apropó, ezen felbuzdulva rendeltem most egy pakk ilyen cuccot az Aliról.
-
Atos23
senior tag
Lehetséges valahol a LED-értesítéseket testre szabni a menüben?
Pl. Villogás gyorsasága, alkalmazásokhoz társított színek, stb. -
Atos23
senior tag
válasz
DrDobos #4432 üzenetére
Kicsit régen volt a kérdésed, meg is válaszolták már, de talán jól jön ez a tanács.
Ha nekem az USB vizet jelez, akkor odafektetem a telefont a laptop ventilátora elé.
Az kellemesen lassan forog egy hajszárítóhoz képest, és nem kell felügyelni, tartani a hajszárítót.
A hősokk is kisebb a telefonnak, amely talán hosszú távon lehet érdekes, sok-sok hajszárítóval való szárítás helyett. -
Atos23
senior tag
A hangrögzítést a közvélemény kutató cégek is használják, a Szonda Ipsosnál például hivatalosan ajánlott program az ACR a munkatársak számára.
A jogi dolgokba most nem akarok belemenni, a lényeg, hogy valakinek a megélhetéséhez kell az ACR, nem pedig arra, hogy felvegye a nagymamával folytatott receptcserés megbeszélést.
-
Atos23
senior tag
válasz
turtle72 #4138 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve, kellemes tapintású, szép formával bíró telefon. Nálam ez a fő szempont. Ha négymagos lett volna, akkor is megveszem, mert jó kijelzője van, és ez egy szép tárgy.
Egy hónapja vettem újonnan.Amikor keresgéltem, a hasonló árkategóriás H P20 Liteot és a S Galaxy A7-et majdnem elhajítottam a boltban, hiszen olyanok voltak, mintha egy szappantartót szorongatnék.
-
Atos23
senior tag
válasz
norakrisz #4102 üzenetére
Mindenképp mondd meg, hogy mire jutottál.
Ugyanez volt a jelenség a régi telefonomnál, egy Samsung J5-nél.
Bármelyik sportolásra használt program a térképen olyan krixkraxot rajzolt, mintha egy 3 éves gyerek csinálta volna zsírkrétával. Soha nem jöttem rá a megoldásra.
Előtte bármely, nem Samsung telefonomon hibátlanul működött. -
Atos23
senior tag
Olvastam, hogy sokan említitek, hogy síkos a telefon, könnyű kiejteni a kézből.
Én vettem hozzá egy eredeti Samsung tokot a Speedshopban, azzal tökéletes a fogása.
Megjegyzem, ez a sokadik telefontokom innen, és csodálkozom, hogy sokszor féláron adják az eredeti tokot mondjuk egy MM-hoz, ED-hoz képest. Pedig még a csomagolása is szép és elegáns.
-
Atos23
senior tag
válasz
Zsoltinho24 #3942 üzenetére
Köszi, ez alapján meg is csináltam
-
Atos23
senior tag
Pitével nálam eltűnt az az opció, hogy a hangerő gombokkal tudok zoomolni.
Az akku is jobban merül.
Nálatok mi a helyzet? -
Atos23
senior tag
Nekem ma reggel MediaMarktos független telóra megjött a pie, rendben települt.
Egyelőre nem tetszenek ezek a lekerekített, ovis stílusú ikonok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Galaxy S8 receptjét másolja az idei A8: kávamentes(ebb), jobb helyre került ujjlenyomat-olvasóval és dupla szelfikamerával.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest