- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Predatorr #8709 üzenetére
Valaki (samsung?) nagyon szeretne mindent tudni a telómról.
Mi bajod van neked?
Ja, persze, 1 éve nem volt ilyen gondom, firewall nélkül is fennáll minden hiba, nyilván az az oka.
Építő és értelmes hsz.
1 éve folyamatosan panaszkodsz a telefonra.
Ha egy app úgy van megírva, hogy csatlakozzon a netre, de te meggátolod benne, nem fog lemenni mélyalvásba/energiatakarékos módba, hanem próbálkozni fog. Nálam nem fogyaszt semmit a Quickshare, mert ki van kapcsolva, ha nem használom. -
válasz
Predatorr #8701 üzenetére
az akku meg ma zuhant ilyen látványosan. [...]
Ja, tegnap egy újraindítás után frissítette magát a telefonHetek óta megy a vita, hogy a januári frissítésben valamit elcsesztek, vagy nem, mert valaki pont így járt, mint te, valaki meg semmit nem vett észre. 🤔
Ez viszont megütötte a
fülemetszememet:
quickshare zabálja fel a töltést, mindennél több, 23%.Netre tűzfal nem engedi ki.
Milyen tűzfal? Nem itt van a kutya elásva?Xiaomi milyen appal tudott 3D fotót, és melyik kamerá(ka)t használta hozzá?
-
nem szeretem, ha közvetlenüól az ágyam mellett sugároz éjszaka
Offline módban nem sugároz.
a készüléknek is jobb, ha nem állandóan megy és időnként újra van indítva
Adecemberi frissítés óta24 napja nem volt újraindítva. Köszöni szépen, jól van.lehet úgy automatizálni, hogy 23-kor kikapcsol, 6-kor bekapcsol automatikusan.
Nem lehet, ehhez ugyanaz a készenléti elektronika kellene, mint a kikapcsolva ébresztéshez. Képes viszont beállított időpontban magától újraindulni, de csak akkor, ha nincs pinkód beállítva, sajnos azzal együtt nem engedi ezt beállítani. Viszont van rajta éjszakai automatikus optimalizáció, ami memóriatakarítást jelent, illetve biztos valamilyen Bixby rutint is ki lehet találni erre.
-
válasz
Steevy84 #8666 üzenetére
1. De igen! Egyazon mintán belül nyugodtan cserélgesd az ujjaidat, persze az ésszerűség határain belül. A rendszer nem fog panaszkodni, legfeljebb 1-1 ujjad nehezebben lesz felismerhető (nem feltétlenül).
2. Sajnos nem, ez egészen biztos, mert külön standby elektronika szükséges hozzá = az ilyen telefon sosem kapcsol ki teljesen. Szerintem megszokás kérdése, nekem 15 éve nem volt éjszakára kikapcsolva a telefonom.
Ha zavar, tedd offline/repülőgép módba, akkor nem sugároz semmit.
-
válasz
victorhun7 #8655 üzenetére
15e Ft fölött kell csak feloldani.
Szerintem is hülyeség, ezért én mindig kinyomom az NFC-t, ha nem használom. -
válasz
PirosHello #8623 üzenetére
Mármint az állandó 120Hz-hez képest? Nekem akkor 60Hz-en az átlag SOT 10-11 óra volt, 120Hz-en 7 óra. Ezzel pedig alig ment 10 óra alá, most is olyan átlag 9 órát bír.
A különbség valahol az AOD körül keresendő, mert szeptember óta valahogy készenlétben fogyaszt többet nálam. (A MaxHz-ben amúgy be van kapcsolva az AOD 60Hz, de nem csinál különbséget) -
válasz
bwin.party #8621 üzenetére
Szia! Megnéznéd pontosan mi van most rajta?
-
válasz
PirosHello #8616 üzenetére
Bocs, de kritikán aluli a névmemóriám.
Nálad még fent van? -
XDA fórumról elérhető 3rd party app, ebben a topikban javasolta valaki, azóta fent van. Pár nap próbaidő után sajnos fizetős, de olyan hasznosnak találtam, hogy megvettem (ez a 3. app, amelyet 12 év alatt megvettem, úgyhogy ez nálam igen nagy szó
).
Sajnos nem tudom, mennyire biztonságos, igazából 19re lapot húztam, mikor feltettem
de mivel évek óta létezik az app és még nem olvastam vele kapcsolatban adatvédelmi panaszt, ráadásul fizetős, úgy gondoltam, hogy megrizikózom...
-
-
1 a Google fiókodat szinkronizáltad? Az szokta vinni a wifi jelszavakat. A Samsung Smart Switch app-al csináltad a költözést?
2 ezt csak kerülőúton tudod megtenni (te magad flash-eled a telefont netről letöltött, hivatalos firmware-rel), amúgy mindig az utolsót teszi fel tudtommal.
-
válasz
Sztyepadzso #8541 üzenetére
Android 8tól van ez.
-
válasz
Trooper82 #8506 üzenetére
A kamera optikája ad ilyen zizegő hangot, ha kipróbáltad és működik rendesen (fókuszál), akkor az a része rendben van. Viszont a kikapcsolás nem túl megnyugtató jel, ugyanis ebben forrasztva van az akkumulátor, nem tud kimozdulni eséskor, mint a régebbi telefonokban, más ötletem meg nincs, hogy mégis akkor mitől kapcsolhatott ki.
-
válasz
t72killer #8504 üzenetére
A fiam xiaomi redmi 9-e ott is fogja a wifit, ahol az enyém már rég elengedte, szóval valid az észrevétel.
Vagy az van, hogy a routerek teljesítménye mellett a telefonok is le vannak már szabályozva, és a kínaiak tesznek rá, vagy tényleg áldozatul esett az olcsósításnak (sic!). -
Nem tudom te mi a fenéről beszélsz, de biztos nem arról, amiről én...
Szó nem volt arról, hogy az oprendszer ne tudná menedzselni a memóriát, sőt, van olyan gyártó, ami idegesítő módon, erőszakosan bezár minden háttérben futó appot akkor is, ha a user amúgy nem szeretné (xiaomi,huawei pl.). Itt felhasználói szokásokról és feleslegesen háttérben hagyott vagy automatikusan / kéretlenül elinduló appokról volt szó. Az nekem pont jó, hogy nem zárja be, amit szándékosan a háttérben hagyok, és itt amúgy sem én panaszkodtam. -
válasz
DrKapocs #8478 üzenetére
Én sem értem ezt a laggolás dolgot. Hozzá kell tennem, hogy csúcskategóriás telefonom sosem volt, jó 10 éve csak középkategóriás telefonokat használok, amik közt voltak jobb és rosszabb példányok, de az A52s 5G eddig magasan a legjobb és leggyorsabb telefonom.
Mivel úgy szocializálódtam, hogy általában kevés RAM-os telefont kell használni, megszoktam, hogy csak azt engedem futni a háttérben, amire akkor éppen valóban szükségem van. Ha befejezek egy appot, akkor nem home gombbal lépek ki belőle, mint sokan, hanem az alkalmazásváltóba lépve kilököm a memóriából. Gyakran használom a memóriatisztító widgetet is.
Ezzel párhuzamosan minden alkalmazás minden értesítését is le szoktam tiltani, csak azokat hagyom, amiktől kifejezetten értesítést várok (üzenetküldő appok). Ha mondjuk egy játékot telepítek és mindenféle hülyeséget üzenget, hogy ne felejts el vele mindennap játszani
, biztos lehetsz benne, hogy
- memóriát foglal
- erőforrást vesz el
ami lehet, hogy épp olyan pillanatban történik, amikor laggot okoz. Hiába van 8 magos CPU meg 6GB RAM, meg fejlett multitasking, minden erőforrás el tud fogyni egyszer. -
válasz
Sztyepadzso #8490 üzenetére
A Samsung Kids pont valami ilyesmit csinál tudtommal, én nem használom, nézz utána!
-
válasz
Csápájev #8468 üzenetére
Hát a meizu 16 ujjlenyomatolvasóhoz képest ez szerintem felüdülés lesz, ahogy arra emlékszem
A proximity szenzor olyan, amilyen, de amúgy mostanában nekem nincs vele gondom, megszokást igényel, kicsit az Apple-féle "rosszul tartod" helyzet, mert ha úgy fogod a telefont, ahogy a mérnökök megálmodták, akkor igenis jól működik. És hát miért ne fognád úgy.
Kamerában szerintem kb pariban van a két telefon, előrelépés nem lesz, de visszalépés se.
Oprendszer szintjén összehasonlíthatatlanul jobb a Samsung. -
Értem
Biztosan van valami olyan a háttérben, hogy ha sokáig nincs használva az olvasó, akkor altatja, és csak akkor ébreszti fel, ha hozzáérsz a kijelzőhöz, és néha van, hogy lassan ébred (velem is előfordul néha
).
Asszem 12 alatt nálam is előfordult, 13ra frissítés óta kifejezetten feltűnően nem fordult elő ilyen probléma, lehet igény volt rá és az új frissítésben visszahozták, nem tudom...Megoldásként próbáld ki az összefoglalóban található Gyorsabb ujjlenyomatolvasó alatt leírt trükköket.
-
-
Még nem jöttem rá minek a hatására néha feloldás előtt aktív a szűrő és feloldás után meg nem. Ilyenkor lezárom és feloldom (3-4mp) és már rendben is van. Én sem tudom mit lehet ezen elrontani, de emiatt nem dőlnék a kardomba.
Nyugodtan várd meg a többieket, de a topikban asszem én vagyok a legnyavajgósabb pont az említett sebesség+üzemidő ügyben.
-
A 12 pont az év elején (tavasz környéke) jól sikerült, de év közepétől kicsit elrontották. A mostani 13 alapvetően jobb, mint az utolsó 12, de vannak gyíkjai. Nálam olyan dolgokat hozott elő, amire 12 alatt páran panaszkodtak, például a kékfény szűrő (szemkímélő mód) random kikapcsol, vagy nem jönnek értesítések a Messengerből. De ezzel együtt is jobb lett, pl. fürgébb, üzemidő is jobb, ujjlenyomatolvasó talán most működik a legjobban.
Ezeket még úgy írom, hogy a mai update-et még nem tettem fel. -
válasz
victorhun7 #8396 üzenetére
Ez az, használni kell, nem nézegetni
-
-
Nekem vagy 12 éve olyan telefonom sem volt, ami adatokat írt volna a SIM kártyára.
-
válasz
lindermen #8338 üzenetére
Szerintem sokkal jobban megéri egy olyan telefonra cserélni, ami nem döccen, cserébe délutánra lemerül
Ezt neked kell tudnod.
Szerintem a leírt feladatok messze nem igénylik csúcskategóriás hardver használatát. Nyilván ha siet az ember, sokat számít, hogy 3mp helyett 2,5mp alatt nyílik meg a levelező, de én személy szerint ezt az üzemidőt biztosan nem adnám oda.
-
válasz
PirosHello #8286 üzenetére
Én még ezt se tudom, hogy hol találom
-
Szia! Ennek a telefonnak a csatlakozója eléggé fura állatfaj. Az OTG adapter lehet, hogy usb 3.x, a telefon viszont usb 2.0 type C csatlakozós. A kettő közt igazából csak akkor van átjárás, ha a csatlakozón belül mindkettő adatlábai bekötésre kerültek. Elképzelhető, hogy a te adapteredben csak az usb 3.x lábai vannak bekötve. Olyan is van, hogy a 2.0 adatlábak csak az egyik irányban vannak bekötve. Próbáltad már az adaptert megfordítva bedugni a telefonba?
-
válasz
artifexor #8184 üzenetére
A gyári nekem túlságosan tapad, amikor a nadrágzsebbe teszem be vagy veszem ki, akkor nehézkes, tapad, kényelmetlen, a Spigen Thin Fit meg nadrágzseb teszten átment, viszont csúszik, párszor már asztalról felvétel közben kiesett a kezemből.
Hát én inkább szenvedek a tapadós tokkal mint hogy egyszer is kiessen a kezemből.
-
válasz
artifexor #8174 üzenetére
Szuper
Én sem értem, mi ez az erőszakos takarítási mánia (bár a feleségem elkaphatná), de utálom, hogy éjszaka kilöki a memóriából amit este elteszek a háttérbe, pedig nem kérdezett meg róla. Főleg, hogy a 6GB RAM mellett mi szükség erre. Bár állítólag a Xiaomi még ennél is durvább...
-
válasz
Jani464646 #8139 üzenetére
Hogyhogy mit? Hát ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Apple MacBook
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged