- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr Bubo #7529 üzenetére
Érdekes. Az LMC olyan, mint egy olajfestmény. Kevés a zaj a képen, ugyanakkor életlen. Érdekes módon beltérben meg van, hogy élesebb/részletgazdagabb képet csinál.
Vajon a gyári szoftver túlélesíti a nyers képet, és valójában a szenzor csak ennyi részletet képes érzékelni? -
válasz
vodrosjozsi #7527 üzenetére
Kicsit még bővebben...?
-
válasz
vodrosjozsi #7520 üzenetére
Az mi?
-
válasz
Dave1984 #7518 üzenetére
Nekem például többet laggol/röccen a rendszer, például feloldás után, vagy például most nemrég a Chrome böngésző görgetése közben, mint azelőtt. Eddig úgy átlagban lassabb volt az egész, most mintha gyorsabb lenne, de néha botladozik.
Nem tudom van-e esetleg összefüggés azzal, hogy én is kikapcsoltam a RAM pluszt. Lehet vissza kéne kapcsolni és úgy tesztelni egy darabig.
Ez amúgy nem panasz volt, csak válasz -
Na, frissítettem.
Eddig tényleg jó, de csak sikerült valamit elpacsálniuk.
Ha az értesítési sávot lehúzom, az összes értesítés előtt egy fehér pont van. Eddig ha pl Messenger üzenetet kaptam, akkor ott a küldő profilképe volt, és/vagy az alkalmazás ikonja.
-
Ujjlenyomatolvasó hogy viselkedik a frissítés után?
-
válasz
Gregor37 #7478 üzenetére
A gördülékenység és a RAM foglaltsága összefüggésben vannak egymással, a (jól megírt) modern operációs rendszerek ugyanis kihasználják a rendelkezésre álló RAM-ot arra, hogy a memóriában tartsanak minden gyakran használt folyamatot. Ez gyorsítja a rendszert, mert a nem használt appot egy pillanat alatt ki lehet lökni a RAM-ból, ha helyre van szükség, de ha futtatni kell és éppen cache-elve van a memóriában, sokkal gyorsabban fog indulni és tehermentesíti a rendszer többi részét. Szóval azért nem üres a RAM, mert pazarlás.
Ez részben választ ad arra a kérdésre is, hogy miért lassítja a rendszert a viszonylag lassú ufs 2.2-en létrehozott swap fájl (ram plus). Ugyanis a RAM-ból kilökött folyamatok és a rendszer bizonyos részei a swap fájlba kerülnek, ez Windows-on is így van, ha van lapozófájl. -
válasz
Dr Bubo #7471 üzenetére
Persze. Két főverzió frissítést mindenféle takarítás nélkül sikeresen megúsztam, miközben a telefon egyre gyorsabb és takarékosabb lett. Majd egy teljesen hétköznapi havi biztonsági frissítés után csak azért nőtt meg a telefon fogyasztása, mert nem csináltam wipe cache-t. Seems legit
-
-
Aki használ ilyesmit: a nicelock/goodlock modulok működnek frissítés után? Eléggé sokat használok, nem örülnék neki, ha hirtelen nem működnének.
-
-
válasz
N€T0X|N #7383 üzenetére
Ez szerintem is sz*r, sötét és életlen. A gyári app sötétben is olyan képet csinál, hogy a rendszámot tisztán ki lehet rajta olvasni.
Újabb teszt eredménye, az XML betöltése után:
Képkivágások a könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért.
Könyörgöm, valaki magyarázza már el, hogy miért kellene odáig lennem az alsó képért?
-
Mivel sajnos a gyári app túlélesít és túltömörít, ebben meg van 100%-os jpeg beállítás, már önmagában emiatt is megérheti a gcam, de mivel sajnos nem lehet beállítani, hogy lezárt telefonnál is el tudjam indítani (power gombbal), emiatt nálam biztos nem lesz alapértelmezett fotó alkalmazás akkor sem, ha minden problémát sikerül megoldani rajta.
-
Az az igazság, hogy a másik Gcam-nál, ami telepítve van a telómra, már egyszer erre rájöttem, de az vagy fél éve volt, azóta elég sok minden történt ahhoz, hogy elfelejtsem. De mi a fene oka van, hogy ezt az egyet nem voltak képesek betenni a menübe, annyi mást meg igen...? Meg ott első indulásnál asszem fel is ajánlotta, hogy betölt egy XML fájlt. Na mind 1.
-
Ilyen távolságban már nemigen van élességállítás, de nem is az a lényeg. Az éjszakai módban a gyári képek szinte nappali világosságúak és élesek, az LMC pedig vagy teljesen sötétek, vagy beáll asztrofotó módba, és akkor 1 percig kéne célra tartani, pedig elvileg ennél már ez a több képet összegző éjszakai módszer állítólag jobban működik, vagy valamit félreértettem... Vagy keverem a HDR-el...?
-
Én értem, hogy én vagyok a helikopter, de itt egy kép, amit az ablakból fotóztam, minden művészi szándék nélkül, csak úgy üvegen keresztül.
LMC8 4 (amit linkeltél):Zongorázni lehet a különbséget és nem csak nálam.
De akkor hogy értsük már egymást: én fejlődőképes vagyok, csak instrukció, hogy pontosan milyen XML fájlt kell hova tenni ÉS hogyan kell azt érvényesíteni, mivel az alkalmazásban erre vonatkozó beállítást nem találtam, csak exportálni lehet az aktuális beállításokat.
Azt a stream beállítást én beírtam kézzel, ami ahhoz kell, hogy ne fagyjon le a kép használat közben, de hogy milyen egyéb tweak-ekre van szükség, hogy normálisan fotózzon, arra eddig egyetlen egyszer sem válaszoltál rendesen.
-
válasz
Sztyepadzso #7194 üzenetére
-
válasz
Zoli bácsi #7189 üzenetére
Erről a hülye Samsung tehet, miért kell ugyanazon a néven 3 különböző telefont kiadni... -
válasz
LagerMaister #7094 üzenetére
Szia! Amire te gondolsz, hogy vibrál, az nem a kamera, hanem a gyenge, rossz minőségű LED izzó a fürdőszobában.
-
válasz
Rhino82 #7069 üzenetére
Ebben a topikban várod, hogy valaki majd a Honor mellett fog érvelni?
Ez a ram téma szerintem kicsit túl van dimenzionálva. Én tavaly év elejéig hajtottam egy 2GB ramos telefont, a kevés rammal simán együtt lehet élni, de végül azért kellett cserélnem, mert a 32GB belső tárhely élhetetlennek bizonyult. A laptopomban is csak 4GB ram van. A 6GB nekem elég lesz a következő 10 évre
főleg hogy ez a rendszer már támogatja a lapozófájlt.
-
válasz
DrKapocs #6998 üzenetére
A factory reset törli a Data és a Cache partíciókat, ugyanúgy, ahogy az Odin is, miközben kicseréli a System partíció tartalmát gyakorlatilag ugyanarra. Ez utóbbira kizárólag akkor van szükség, ha az módosítva lett, de ez csak Root-olt telefonon fordulhat elő. Tehát normál felhasználás esetén semmi haszna nincs az újraflash-elésnek, mivel a reset pont olyan alaposan takarít. Arról nem is beszélve, ha úgy flash-elsz, hogy az adatok megmaradnak.
nem maradhatott vissza semmi gond a törlés után?
Az Android (és a Linuxok általában) ilyen szempontból elég alaposak, egy-egy appnak elég jól el van határolva az a tárhely, ahová "szemetelhet", ezért könnyű utána eltakarítani.
-
válasz
victorhun7 #6955 üzenetére
Pedig nem szokta.
Nézd át a beállításokat.
-
válasz
victorhun7 #6953 üzenetére
30 vagy 60Hz? Csak 30Hz-et tud lejátszani, azt, amit fel is vesz. Azt nem is merem megkérdezni, hogy minek nézel fullHD kijelzőn 4k videót, ha meg se tudja jeleníteni.
-
Erre szinte biztos, hogy nincs lehetőség, de efelől ne aggódj, mert ha valami miatt - pl. mert nincs net - sikertelen a küldés, akkor küld róla értesítést.
Úgy emlékszem...Ha kétségeid vannak pedig elég csak benézni a "kimenő posta" mappába. Ha üres, a levél el van küldve.
-
pin és ujjlenyomat mellett nálam nem oldott fel, csak aktiválta a kijelzőt
...meg lapozgatta a naptár és zenelejátszó wigdetet, teleírta a vészhelyzeti tárcsázó képernyőt random számokkal
Egyéb kárt nem csinált.
Az a baj, hogy a dupla koppos ébresztéshez az érintőképernyőt használja, nem a G szenzort, mint a régi telefonok, amiket ceruzával is lehetett kopogtatni ugyan, de elég határozott minta (ritmus/sebesség) kellett hozzá, véletlenül nem aktiválódott.
-
válasz
bwin.party #6867 üzenetére
Megy a vanced microg nélkül is, egyik korábbi verzió, nálam le van mentve a telepítője.
-
válasz
t72killer #6837 üzenetére
Valami kosz lehet benne, ami megköti a vizet. Mondjuk egyszer a kezedről belement az izzadság, ami sós, beleszáradt, aztán nedves időben megköti a vizet a levegőből. Meg ha jól emlékszem, Te amúgy is a ködös Albionban használod, ott meg nem csoda, ha panaszkodik.
Tisztítsd ki a portot. -
válasz
orso0355 #6799 üzenetére
Gondolom akkor is ilyen nagyvonalú lennél, ha az egyik frissítés után mondjuk a kijelző felső egyharmada elsötétedne teljesen, és csak az alsó 2/3 részt tudnád használni. Használnád, 'sztjóvan.
Attól, hogy te valamit nem értesz, még nem biztos, hogy hülyeség.
-
A per app beállítás júzer error volt. A másik szerintem nálad is úgy van, kapcsold be a Hz kijelzést, és vedd le 0-ra a fényerőt. 10mp is kell, mire visszamegy a sebesség.
már nem is tudnám csak 60 hz-en használni, annyira megszoktam
Én is azért vettem meg, elég volt 3 nap a jóból 🤣
Azért aggódom kicsit, mert nagyon sok hozzáférése van a programnak, többek közt a kijelző olvasása meg ilyenek, én meg sok banki meg egyéb érzékeny appot futtatok a telefonon, remélem nem lesz gond belőle.
-
válasz
Batistuta7 #6744 üzenetére
Szerintem olvasd el még egyszer, amit írtam
(hint: eddig kizárólag 60Hz-en használtam a telefont, pont a fogyasztás miatt) -
Na, úgy alakult, hogy megvettem én is, ami nagy szó, mert 12 év alatt ez a harmadik app, amiért hajlandó voltam pénzt áldozni
Viszont a per applikáció beállítás nem működik nálam. És alacsony fényerőnél nagyon lassan vált vissza 120Hz-ről.
De amúgy elég jól végzi a dolgát, és a fogyasztáson szinte nem is lehet érezni, annak ellenére, hogy érzetre olyan, mintha folyamatosan 120Hz-en lenne. 👍
-
válasz
Zoli bácsi #6724 üzenetére
Érdekes, hogy a fű mennyivel szebb a Nikon képén. Mindig valahogy a zöld színen jön át a legjobban egy szenzor minősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest