Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumpedlix
tag
Nem akarok a hd, full hd vitába belemenni de lássuk azt hogy alsó közép kategóriában minden gyártó spórol. Az új motor mobilok mindegyike hd 100 ezer alatt.
Az pedig hogy az kispénzű emberek többsége még mindig hd felbontású tévét vesz mutatja hogy ha 32 Colon jó az 1366x768 pixel akkor talán egy 6.5 colos mobilon se halunk bele egy hasonló pixelszámba
Ami a technológiát illeti van erv ellenérv mind az IPS mind az amoled mellett ellen. Egy Huawei Nova 5T IPS kijelzője és egy xiaomi mi note 10lite (vagy kövesse aki tudja az elnevezést) IPS kijelzője ég és föld a Huawei javára.
Poco M3 a legjobb példa fakó kis betekintési szög sötét. Borzalmas élmény volt. Nem vagyok Samsung fan, sőt a ram méretét sose értettem egy Samu többet igényel mint más gyártó keszüléke. 4GB az semmi ezen kár szépíteni. De az A22 4G Telenornál kártyás csomagban 68 ezer forint amiért amoled és ois jár. Nem rossz -
Dilikutya
félisten
válasz
YellowFlash #41 üzenetére
Ha az megnyugtat, pl. tévéken régóta a 720p felbontás az csak HD ready. Ami ugyanúgy nem hivatalos szabvány elnevezés, ahogy a HD sem az 1080p-nél. Az 720p és 1080p. De ha már konyhanyelvnél akarunk maradni, akkor jó ez így, az 1080p fölé már ugyanúgy vannak konyhanyelvi elnevezések, amiket figyelhet a nem hozzáértő szakember is.
Minek elhagyni a HD-t? Attól, hogy van 8K kijelző, attól még telefonoknál ez biztos megmarad egy darabig, és a boltok is tele vannak még 1080p tévével.
-
válasz
YellowFlash #46 üzenetére
Az a megnevezése minek hívják?
540p=qHD
720p=HD
1080p=FullHD
1440p= QHD
2160p=UHD -
válasz
YellowFlash #44 üzenetére
Az a fullHD
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #42 üzenetére
Semminek. HD legyen 1080p minimum.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
YellowFlash #41 üzenetére
Mert minek nevezzék?
-
YellowFlash
aktív tag
2021-ben szerintem már igen csak el lehetne felejteni, hogy a 720p-t HD-nak hívjuk.
-
jociolaszi
tag
válasz
Bathorypeter #20 üzenetére
nem teljes kijelző hanem ránagyíthatsz bármire úgy hogy megy a videó
-
janeszgol
félisten
válasz
aprokaroka87 #36 üzenetére
A G52 MC2 nagyon kicsit gyorsabb, mint az Adreno 610. Persze ez játéktól is függ.
Igen a mellékes dolgokban sosem gondolkodunk. Kodekek, hálózati teljesítmény (bár ebben most mintha túllőtték volna a dolgot, tehát van tartalék, a telefonokban már 2 éve jobb modem van, mint amit engednek a hálózatok). Ha bejön egy titkosítási eljárás, amihez az aktuális csúcs telefon megkapja a hardveres segítséget, a régebbiek nyilván erőből fogják megoldani. Stb.
Szóval most még jobban el lett bizonytalanítva az ember, hogy melyik a jobb megoldás. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
janeszgol #33 üzenetére
Szerintem a G80 max talán cpu-ban fejlettebb, mint a Snapi 665.
Gpu teljesítmény-ben elvileg jobb a Snapi 665.
3-4 év múlva, az ilyen hardverek nagyon sok mindent erőből akarnak majd megoldani.
Pl van benne normális Av1 kódek support?Egy ilyen hardverrel szerintem max 2 évig érdemes tervezni.
Nyilván utánna is lehet használni, de lehet már nem minden fog úgy müködni.
A 4gb ram meg most minimum ajánlott, 3-4 év múlva már a 8 gb lesz az.
-
Dilikutya
félisten
válasz
janeszgol #33 üzenetére
Céges telefon lesz ezekből. Ott meg úgyse cserélgetik 2 évente a hűségidővel, megy, amíg használható. Telefonálásra, emailre viszont 3-4 év múlva is tökéletesen elég lesz. A szintén 4 éves, akku és kamera miatt cserélt 2017-es A5-öm ezeket a funkciókat mai napig ellátja, akár csak a böngészést.
Ugyanakkor a cégek ritkán vesznek Oppo-t, Xiaomit szerintem. Bár láttam ellenkezőre is példát. -
-
janeszgol
félisten
Az a baj, hogy sokrétű a probléma. Ma a szoftvernek nincs érétke az emberek többsége szerint. Tehát hiába a 3-4 év támogatás, ez valamiért az az Apple oldalán működik.
Az is igaz, hogy ha a szolgáltatók két évre adnak telefont, akkor mindegy a hosszabb szoftveres support. (Azért ez nem igaz, ha tovább adod a telefont, akkor fontos lehet. Bár ha a gyereked kapja meg játékra, akkor mindegy. Ha két év alatt leharcoltad, és kuka, akkor is mindegy.)És akkor beszéljünk arról, meddig jó a hardver. Az ebben a telóban lévő pontosan SD460/665 szint (Adreno 610). Ez három év múlva ki tudja elég lesz-e. Most bőven elég a CoD Mobilre-ra, de vajon ha lesz CoD2 Mobile, arra is elég lesz? 4GB Ram. Ma még elég. 2-3 év múlva vajon elég lesz? Természetesen office mobilként használva kihúzhat simán 3-4 évet is.
Szóval a Samsung elindult egy olyan úton, hogy itt-ott gyengébb, mint a konkurens, cserébe szoftveresen jobbak. Én támogatom ezt is, hiszen legyen ilyen gyártó is. Ha 4 évig kap bizt. frissítést, azzal pénzt spórolhat neked a vállalat mivel nem kell 2 évente cserélned.
És ma már bizonyos tekinteten ez a járhatóbb út. Oké SoC-ban általában jobbak, de kamerában például a 2016-os és 2017-es felhozatal simán üti az utána lévő generációkat. Nézzük meg ezeket a képeket. Egy A3 2017 sokkal jobb kamerában. Pláne videóban.
Xiaomi és a Sony az egyedüli, ahol javulás történt e tekintetben. De a Huawei is rontott. Egy P Smart 2018/2019/Z/2021 rosszabb kamerában, mint egy P9 Lite 2016/2017. -
-
Ricardo
titán
Ennyiért ez vicc. Talán a most folyó belső vizsgálat során rájönnek arra, amit már elég régóta sérelmeznek sokan, hogy túl vannak árazva a készülékeik.
-
válasz
LasseFriden #25 üzenetére
Tehát azt mondod , ez egy jó cucc?
-
tybsen
addikt
“Nincs Samsung lag: a böngészés és a görgetés Android 11-en alapuló One UI 3.1-es nagyjából hibátlan (…) Akárhogy is: a gyártó megfelelően optimalizál“
Minden tisztelettel, én ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs lag. (Azert a “nagyjából” szó is csak oda került az idézett mondatba, nyilván nem véletlenül.).
Elegge kiábrándító, hogy 2021-ben is téma ez még, hogy képtelenek normálisan megcsinalni, hogy ne akadozzon. Ráadásul egy új készülékről van szó, nincs is még használva, belakva - megnézném néhány nap-hét-hónap után ugyanezt a lag dolgot. -
janeszgol
félisten
válasz
LasseFriden #25 üzenetére
Te kinek az altja vagy. 2-3 eve megszaporodtak a csendes tag megmondo emberek.
Vallald a fo regeddel a velemenyed, ugy legyel nagyfiu. -
MrOomen
tag
Ha jön rá akció, akkor jó vétel lesz 65-70 körül, de most 85-ért... Házon belül 88 az A32 4G :)
4 év biztonsági frissítés alap lesz, és 2 android rendszer frissítés (12-13-as droid) vonatkozik erre a kategóriára. -
LasseFriden
csendes tag
720p, na bumm, egy átlag, középkorú, nem techie embernek fontosabb a jobban olvasható, nagyobb fényerejű AMOLED, mint a Full HD IPS. Amúgy is szemüveget kell vennie, hogy BÁRMIT el tudjon olvasni rajta.
Folyamatosan hisztériáznak a Mobilarénások mindennek az árán, de ez most már konkrétan nevetséges. Ez áfa nélkül 175 euró környékén van, ami egy telefonért kb. semmi.
Értem én, hogy a korunkbeli, közép-késő harmincas ember agya még valahol a 250-es ajró és a 200-as dollár környékén van leragadva, de a normál, éves infláción felül is az utóbbi években harmadával kevesebbet ér a pénzünk.
Ha az ember marketinget, fizikai boltok tucatjait, országos, könnyen hozzáférhető szervizszolgáltatást, több év támogatást, és korrekt garanciát akar úgy, hogy emellé nem adja a cégnek folyamatosan az ingyen pénzt a kínai, kommunista állam, akkor ahhoz ORDENÁRÉ mennyiségű embert kell foglalkoztatni és fizetni.
Egy kínai telefon egész egyszerűen nem összehasonlítási alap, mert egy éven belül el fog avulni. -
-
Bathorypeter
tag
válasz
jociolaszi #15 üzenetére
pedig az is tudja.2 újjal szét kell húzni a videót és akkor teljes kijelzőn megy a videó
-
-
Plug Life
senior tag
A 720p képernyőig olvastam...
-
SkyLine3000
addikt
Akinek egy ilyen telefon megfelel, annak a kamera tudása is bőven elég. Átlag felhasználásra teljesen jók a képei. Mondjuk a makrót és a mélységélesség szenzort ilyen minőségben fölösleges erőltetni. Ezt a quad bayer hülyéskedést is elfelejthetnék. 48mp-re átlagnak semmi szüksége. Akinek meg kell ez a méret, nem ilyen telefonokat fog venni. Elég lenne egy normális 12-16mp-es fő lik, mellette egy normális széles és/vagy tele, oszt csóklom! Az ára most még túlzó, de biztos be fog esni, mert máskülönben életképtelen lesz ilyen konkurencia harcban. Majd 50ért visszatérhetünk rá.
-
szkaroly
senior tag
Pont ennyiért vettem gyári garival egy Poco x3 Pro-t. Gondolom ezért közelít a Xiaomi a Samuhoz az eladásokban.
-
-
cellpeti
nagyúr
lehet én vagyok eltévedve, de mi az a 12nm? Nem fejlődni kellene? Már évekkel ezelőtt is 8nm-en gyártották a normális procikat?
-
Bathorypeter
tag
válasz
jociolaszi #8 üzenetére
Melyik telefon nem tudja ezt amit az iphone?
-
<Lacy85>
addikt
válasz
jociolaszi #8 üzenetére
Ha ez lenyűgöz, akkor miről váltottál?
-
janeszgol
félisten
A nappali fő kamerás videó nem is rossz. Ellenben az esti tragédia. A képek max közepesek.
A hardver kevés ide, a kijelző jó. (Nálam a felbontás sem csapja ki a biztit.)
Az akku okés.
Szoftveresen gondolom okés lesz.Összességében nem tudom.
-
jociolaszi
tag
Kèt hete vettem engem lenyűgöz nagyon szuper.Főleg az hogy a videokat lehet lejàtszàs közben nagyìtani,mint az iphone- okon!
-
Vig Zsolt
tag
Nem rosz telefon, de ennyiért nem éri meg....
-
zozzo72
aktív tag
Ennyi pénzt nem adnék 5g nélkül.
Talán jövőre lesz jobb ajánlata Samunak...
Bár nem vagyok biztos benne, hogy a konkurencia az alsó fertályban nem pakolgat majd le korrekt ajánlatokat.
-
Bathorypeter
tag
nem fogott.meg,ennyiért vannak jobb mobilok,igaz nem samsung név alatt.De ennyiért szerintem sok
-
Vegyétek, vigyétek, pusszycat-nek nem kell.
-
postásbazsi
csendes tag
Ez egy szokásos szolgátatós telefon 2 év hűség mellé.
-
Dilikutya
félisten
Nem értem, minek egy ilyen mobilba 4 kamera hátulra, egy csúcs Samsungon is csak 3 van. Ezek a 2megapixeles vackok csak dísznek jók.
Amúgy nem rossz, csak nem ennyiért. Bár azt nem tudni még, meddig kap támogatást. -
Először olvasgatom, na talán egy jó árú, kisebb Samsung, mármint az A22 név alapján, még szerencse, hogy nem ugyanilyen nevű Mediatek került bele.
80-ért szerintem már ez így sok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Korrekt mobilt sikerült a Samsungnak túláraznia, de van belső alternatíva.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest