- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
bolerobubu #49 üzenetére
Tényleg, anélkül biztos nem drágulna semmi?
Nézz már körül egy picit a világban, és húzd ki a fejed a befőttesüvegből. -
bolerobubu
csendes újonc
Az ugye megvan hogy nem a telefon(ok) lett(ek) drágábbak hanem a koca-gang által nagyjából a Föld lexarabb pénzévé tett forint és aktuális árfolyamai az okai a drágulásnak...
-
rep3at
őstag
Azért ez 50 ezerért tényleg gáz. Nagyon elszálltak az árak sajnos. Én is szívesen váltanék de hiába a szárnyaló gazdaság és a növekvő bérek sajnos még egy évi félretett pénzem sem lenne elég egy normális darabhoz. Egy ilyenre persze igen de ez meg csak felbosszantana de nagyon. Maradnak a használt darabok, bár nyilván ott is mennek fel az árak mint a használtautópiacon.
-
Ricardo
titán
válasz
bolerobubu #37 üzenetére
Jó hogy említed. A "gáz" szó használata is elég erőltetett. A 90-es években még menő volt, de manapság már inkább kellemetlen.
-
Algieba
őstag
válasz
Donki Hóte #45 üzenetére
Pedig a phablet jól kifejezi, hogy miféle furcsa kütyükké lettek a rádiótelefonok. Nokia 2.1 van a kezemben. Óriási. A Moto E7 Power pedig még ennél is hosszabb.
-
válasz
Viktor0610 #43 üzenetére
Ja, értem.
A magam részéről már annak is örülök, hogy az utóbbi időben nincs benne a Mobilarénás hírekben, tesztekben a "phablet" szó, engem meg attól vert ki a víz
-
mcs
veterán
Akármelyik Mediatek alapú Samsung járt a kezemben, mindegyiknél volt valamilyen komolyabb lassulás vagy akár 5-10 másodperces csontra fagyás. Egy A22 szimpla alkalmazásfrissités közben fél percre veszítette el az eszméletét.
-
válasz
Donki Hóte #42 üzenetére
A cikkre gondol.
Abban a cikkíró merészelte használni ezt a szekunder szégyent okozó szót. -
válasz
bolerobubu #37 üzenetére
Rákerestem, a topikban rajtad kívül senki sem használta a "lepedő" kifejezést, úgyhogy kénytelen vagyok megkérdezni, hogy WTF
-
hegedus001
aktív tag
Valami hasonló semmirekellő céges Samum van. Bevallom őszintén, nem bírtam. Nagyon fájt használni. Akkora mint egy tepsi, lassú, rossz a kijelző, és gyenge a hardver. Inkább fizettem, hogy feltámasztódjon a régi i7-em….
-
bolerobubu
csendes újonc
válasz
Viktor0610 #38 üzenetére
bo-bon: pia olimpia...........szekunder szégyen......
-
janeszgol
félisten
válasz
Viktor0610 #38 üzenetére
Nem. '22-től már csak pléd lesz.
-
válasz
bolerobubu #37 üzenetére
És '22-ben már nem lehet kicsit szlengesen fogalmazni? 🤔
Eddig sem volt ezzel baj, ezután sem lesz.
-
bolerobubu
csendes újonc
ezt a "lepedőzést" hagyjátok már el...nagyon gáz...3 nap múlva 2022 lesz...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
adamklark #33 üzenetére
Legyen 1080p ips lcd, valami normálisabb SOC, 4GB ram, 64 gb ram.
A kamera meg nem csak a megapixel-en múlik.
Ott van pl a Snapdragon 662, ha 2-3 évvel ezelőtt bele fért egy 60-70 ezer forintos telefonba, akkor rá 2-3 évre már illene az 50 ezer forintos ár kategóriába is bele férnie.
Az a baj, hogy az alsó kategória sok esetben mint ha megállt volna a fejlődés-ben.
Régi elavult hardverek, amik már a kiadás idején is elavultak volt sok esetben.Magyarán nem kapsz fejlődést.
Samsung esetén talán a szoftver ami lehet előny, de igazából mindegy ha az alá pakolt hardver, meg elavult. -
adamklark
senior tag
válasz
aprokaroka87 #32 üzenetére
és mit jelent az alsó kategória? amoled kijelző, 1080p, 50mpx Kamera, 60 Watt gyors töltés, stb.? értem hogy többet várnak el az emberek de néhány kifogás az irreális szerintem
-
GalaxyS9
tag
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
Nem mindegy, hogy MediaTek vagy Exynos 850 verzió...
-
válasz
janeszgol #23 üzenetére
Nem nagyon tudom ajánlani az A12 telefont. A cégünknél olyat osztogatnak céges telefonnak, ingyen megkapva is kétséges, hogy érdemes-e használni
A kijelzője az, ami nagyon gatya, a fényereje a valóságban rettentő gyenge, a színek csak pont szemből nézve értelmezhetőek, már kicsit oldalról nézve is fakulnak, 45 fokos szögből nézve pedig már invertálódnak. A felbontás pedig egy vicc, 6,5 collos képátlóhoz 720-as felbontású panelt raktak, a saját árkategóriájában szerintem nincs is másik ilyen gyenge felbontású kijelző.
A rendszerteljesítmény is gyenge, néha a tárcsázóra történő átváltáskor is majd egy másodpercet "gondolkodik" a telefon, nekem az volt az érzésem, hogy lefagyott, de a kollégák már megszokták, tudják, hogy rövidesen történik majd valami
Mondjuk az alacsony fényerő, a gyenge felbontás és a harmatos SOC az akkuhasználat terén pozitív hozadékkal jár, a legtöbb kolléga 2-3 naponta tölti csak.
Bizonyos szemszögből nézve ideális munkatelefon, a kollégáknak eszébe sem jut erőforrásigényes alkalmazásokat telepíteni rá, a Samsung email kliense pontosan illeszkedik a rendszer teljesítményéhez, kb. 90 %-ban leterheli azt
-
SkyLine3000
addikt
Miért nem felejtik el végre ezt a ronda előlapot? Tolják már kicsit lejjebb azt a k kijelzőt és nem kell az a k noccs/csepp a tetejére. Ez is csak a neve miatt 50-e. Valódi új piaci értéke kb 30e. Több nem. Ez is a környezetszennyezés kategória.
-
janeszgol
félisten
válasz
adamklark #25 üzenetére
Húha, ez nehéz felvetés. Bizonyos emberek többet várnak el, viszont a szoftverek is fejlődnek, amik többet kívánnak el. (Plusz ne menjünk el amellett, hogy az Android elérte azt a szintet, amikor már kijelenthető, hogy vacak.)
De vajon az átlag is többet vár el? És ezt miért a kijelzőn, a hardveren, a kamerán spórolják meg? Annak is van értelme, hogy a belépőt árban közelebb toljuk az alsókategóriához, hogy az ember egy érzelmi megfontolásból a drágábbat vegye (ami minden tekintetben jobb, lásd A03s vs A12). -
janeszgol
félisten
válasz
adamklark #22 üzenetére
Nem, csak tudjuk értelmezni azokat a folyamatokat, amik ma lejátszódnak. Fél-egy évvel ezelőtt, aki 50 ezernél húzta meg a határt, az kapott egy jó telefont. Ma nem kap.
Cserébe 50-150 ezer ft között elég nagy a tumultus, de ha elemeire szedjük a kínálatot, akkor alig találunk valami értelmezhetőt. De az átlagnak az 50-150 kategóriák (mivel ez kettő kategória) kánaán. -
janeszgol
félisten
Az A12-ben lévő Exynos 850 erősebb, mint az ebben lévő SoC. GPU-ban minimum 30%-kal. (Viszont az Adreno 610 mellett meg 50%-kal elmarad.)
Az A12-t még én is tudom ajánlani azoknak, akik olcsón szeretnének új telefont venni. De az a minimum!De azért ne menjünk el amellett, hogy megdrágultak ezek az olcsó telefonok kategóriája. Oké Xiaomi van, de az szoftveresen hulladék. 49.990 ft volt majdnem egy éven át az OP Nord N100, sőt én leárazva 41.290-ért (per db) vettem kettőt az Edigitalból. Azért az jobb ár érte, még akkor is, ha szoftverkövetésben az OP elmarad a Samsungtól.
De volt Nokia 3.4 is 42 ezer forintért (ez volt a rendes ára), Nokia 5.3 is volt 50-ért. Ezek mindegyike ma már 60-70 ezer ft. -
Algieba
őstag
40-ért vettem a 4/64GB Moto E7 Powert és tökéletesen teszi a dolgát. Sajnos szintén batár nagy, de táskában hurcolva elviselhető a mérete.
-
5w40
csendes tag
Szokasos Samsung arazas.
Az 50 pisztoly orru Matyas kiralyba a 4/64es felallas mar nem fert volna bele?
-
zozzo72
aktív tag
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
Ez az...
Ugy kábé nyár elején jön.
Mindenesetre meggondolandó.
-
Silentfrog
veterán
Szerintem nekem már sosem lesz ebben az életben új telefonom.
Még jó hogy ilyen gyorsan "avulnak" el a telefonok és kb ennyiért megkapok egy 2 éves szinte gyári állapotú felső közép kategóriás telefont. Ok ,nem új, részlet sincs de legalább nem akarom földhöz verni mert olyan lassú. )
-
GalaxyS9
tag
Nem tudom, ezeket a telefonokat mindenki mocskolja. Én próbaképp vettem egy Samsung Galaxy A12-őt (Exynos 850) másodtelefonnak az iPhone 11 mellé, de szeretem használni. A kijelzője mindkét telefonnak kb. 720p, az iPhone-nak is LCD, olyan nagy különbséget nem veszek észre. Én speciel külön örülök, hogy nem OLED, mert gyűlöli a szemem az 500 HZ alatti PWM-met, és ezt a mai csúcstelefonok többsége előszeretettel használja. Az iPhone 13 Pro-ban is kb. 290 HZ-en történik a villogás, ami szerintem gatya. Az A12 aksija többet bír, mint az iPhone-omé, teljesítménye nyilván nem egy Snapdragon 8 Gen 1, de az átlagfelhasználók 80%-ának sok is. FB, Messenger, Insta, Google Térkép, bank, okosotthon alkalmazás, kisebb játékok kiválóan futnak rajta. A hangkártyáját külön kiemelném, hogy kūrv@ jó. Van benne Adapt Sound is, ami halláshoz igazítja a hangzást, ami remekül működik, sokkal dögösebbek a zenék így fülhallgatón keresztül. Az iPhone-omban ilyen mérnincs??? Kamerája egy alap 48 MegaPixeles Quad Bayeres egység, ma például tök szuper fotókat lőttem vele a korcsolyapályán, plusz portrémóddal is lehet, ami nem ilyen körkamus, mint egyes gyártóknál. A OneUI rendszer meg személyes kedvencem az Android háza tájékán. Speciel nem bántam meg, hogy megvettem ezt a készüléket 50 ezer forintért 2 év hivatalos Samsung garival NEKEM jó vétel volt.
-
ddaydome
senior tag
Hát skaccok. Kategórián belül a Nokia G10 elkaszálja, ami nagy szó a Nokia javára.
-
-
zozzo72
aktív tag
Véleményem szerint érdemes lehet kívárni a Redmi 11-re..
Valószínűleg 5-g verzió lesz az alap, hátha meg lehet úszni, olyan 65 körül.
Azt gondolom az időtállóbb megoldás.
-
Orosz Mérnök
tag
Most újra eszembe jutott,hogy minimális változtatásokkal az A40-et újra elfogadnám. Méret marad,annyi,hogy nagyobb kapacitású akkumulátort,6/128 GB ramot és tárhelyet kapna ehhez megfelelő chipsettel. 48 mp quad bayer főkamerával,és 12 mp széleslátóval. Akár mehetne a 4K 30 fps,de 1080p esetén alapból a 30/60 fps lehetőséggel. Nagyjából ennyi,bár ilyen soha nem fog készülni,csak ilyen frissített A02s.
-
janeszgol
félisten
válasz
callmeakos #9 üzenetére
"A Realme meg az Oppo az egy és ugyanaz a cégcsoport, csak más árkategóriát fednek le..."
Tudom, ezért tettem zárójelbe. De van Oppo Realme árazásban is, ott a 16s, és még ez alá is jön egy Oppo. Természetesen rossz ár/érték aránnyal.
-
bollokcs80
Korrektor
Ez a 7.8 wattos töltő valami új fétis a samunál? Már az is prosztóság volt, hogy a negyedmillás Tab S7 mellé is harmadakkorát adtak mint amit tud ....
Maga az egész gép egy rakás lógumi, mint a Tab A8.
-
callmeakos
veterán
Az a napnál is világosabb hogy a HMD a Nokiát csak a neve meg a múltja miatt tolja, de én még egyetlen egy újkori Nokiát nem láttam ami megérné a pénzét. A Realme meg az Oppo az egy és ugyanaz a cégcsoport, csak más árkategóriát fednek le, a Moto/Lenovo meg a fene tudja. Szerintem ők maguk se tudják mit kezdjenek magukkal vagy a braddel.
-
DS39
nagyúr
Ezt a 720p-s felbontást elfelejthetnék már, még az alsó szegmensben is. 5 colos kijelzővel még rendben lenne, amikor már a 6.5 col a standard, elég gáz.
A rossz minőségű LCD panel miatt pedig jár a fekete pont a Samu-nak. IPS LCD is alap lehetne már.Rejtély minek csinálnak direkt fos minőségű telefont. Akkor inkább áraznák le a korábbi közép kategóriás modellt. (Átcimkézve, átnevezve)
-
janeszgol
félisten
válasz
callmeakos #6 üzenetére
Nrm, de a tobbi beall hozza. Legalabbis a HMD, Realme (Oppo), Motorola (Lenovo) biztos, mivel mar idomultak is!
-
callmeakos
veterán
Ahogyan azt sejteni lehetett, nagyrészt itt is a nevet fizeted meg, ami a belépő kategóriában nem annyira menő dolog, pláne nem praktikus.
-
janeszgol
félisten
Keszulhetunk arra, hogy meg kell fizetni a technologiat. Jo cikk, tobb elgondolkodtato resz is van benne.
-
Permet Elek
senior tag
Redmi 10A-ról tudni valamit?
-
vodrosjozsi
addikt
Még lehet ezt fogom kihozni a szolgáltatótól.
Olcsó
Telefonálásra elég
Össze lehet kötni a tab S7-el
5000-es akkuval kibírja 3 napig lazán
És amilyen csúnya nem fogom gyakran előszedni híváson kívül -
Füleske
addikt
Redmi 10 az értékelésnél...
Új hozzászólás Aktív témák
ma 50 ezer forint az új belépőszint – mit tud ennyiért a Samsung kezdőajánlata?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iOS alkalmazások
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- EAFC 25
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen házat vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest