Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rocket

nagyúr

válasz Parci #6 üzenetére

100% agreed ;)
    Nem egy uber GPU az RV770, es az R600 architektura se az.
    R300 anno sokkal nagyobbat utott, mert szo szerint szinte a semmibol jott, aztan lattuk milett abbol amikor az ATi megrancigalta az alvo oroszlan bajszat.
    Egyatalan nincs olyan rossz helyzetben az NV mint azt sokan ezen a forumon is gondoljak (napi szinten szo van rola), nekik van a legerosebb GPU-juk jelenleg is, igaz rohadt nagy es draga gyartani, de nem fognak beleroppani 1-2 rosszabb negyedevbe, sot mivel SW oldalon monopoliumba vannak, joval kisebb torest okoz majd ez mint forditott esetben okozna.

Nem ertem miert kell a monolitikus chipeket temetni, csak mert az AMD keptelen ilyen GPU-kat csinalni a multbeli problemak miatt amivel szembesultek szinte minden alkalommal, es ezert jonnek az 1 nyak 2 GPU krealmanyokkal, ettol meg van benne lehetoseg boven, sot a gyakorlati felhasznalasban sokkal kevesebb macera van vele, amig lelehet kuzdeni a gyartasi nehezsegeket, addig meg van jovojuk a monolitikus chipeknek.

1 vagy 2 nyak/2 GPUval szerelt termekek kenyszermegoldasok, a remenytelenseg ekkovei, mikor az NV elkezdte is igy gondoltam, es semmi nem valtozott azota se, hiaba hivja az AMD R700-nak, a valosagban 2xRV770-rol van szo egy nyakon, majd ha egy sziliciumlapkan belul lesz a 2 core, akkor van ertelme kulon kodneveket adni neki, addig csak egy jol csengo nev az egesz, meg jo marketingnek :)

Persze nem kell mindent elhinni amit az NV-tol nyilatkoznak, lehet megint csak a konkurencia etetese az egesz, es mar ok is ugy gondoljak ideje tovabb lepni a tobb kisebb core fele ;)

Jojjenek a valodi multicore GPU-k, es a hozzajuk optimalizalt alkalmazasok, akkor majd lehet temetni a monolitikus GPU-kat.

• leviske

veterán

válasz Parci #6 üzenetére

"ráadásul tudható, hogy egyik cég sincs valami mágikus tudás birtokában a másik rovására."

Ebben igazad van, de szerintem (bár engem senki nem kérdezett) míg az nV nem látja be, hogy a "monolitikus óriáschip"-ekkel nem tudnak versenyben maradni. A jelenlegi architekturájuk mellett pedig pláne.

Ha tartják magukat a "monolitikus óriáschip"-ek gyártásához, akkor az elkövetkezőkben komoly fejlesztési költségek árán ki kell hozniuk egy GPU-t, ami az AMD egymagos megoldásai ellen szól és ki kell hozniuk egy olyat, ami a kétmagos ellen. Ezt hosszú távon kétlem, hogy tudnák tartani...

A GT200 vs. RV770 esetéből szerintem tanulniuk kellett volna, mert szerintem jelenleg még úgy is jobban állnának, ha a G80-at hozták volna ki 55nm-en és 384bit-en... magasabb órajelekkel.

Arról nem is beszélve, hogy az SLI egyre inkább elmaradozni látszik a CF-től. Bár ez csak az én véleményem. :)

Új hozzászólás Aktív témák