- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Akkor mondok egy példát. Élelmiszergyártásban hasonló horderejű cégnél dolgozom mint IT-ben az intel, ha éppen nem nagyobbnál. Nálunk is szokott lenni baki. Az alap, hogy a hibázók megkapják a hatályos seggberúgást, de ezenfelül maga a cég tesz meg mindent, hogy kárpótolja a vevőt. Igaz kisebb összegű dolgokról van szó általában, de megesik olyan is, hogy összességében akár több 10 milliós tételeket visszahívnak és akár megsemmisítenek, ami mindennel együtt duplázza is a ktsg-eket. Pofátlan hasznot rakunk mi is a termékekre, de ha egy vevő reklamál a cégnél mindent megtesznek hogy kárpótolják és nem a nagykerre meg kiskerre mutogatnak, mert a mi cégünk gyárt, vagy ad ki alapanyagot tovább gyártásra, mint jelen esetben az intel a chipet. Mivel globál szinten több mint 60 gyár van így el lehet képzelni milyen tételek kijöhetnek ebből, de mindent a vevőért és nem a másikra mutogatva - ha csak tényleg nem ő hibázott, pl szállítás közben összetörte a dobozokat- elven a gyártó cég vállalja magára a felelősséget és az ezzel járó ktsg-eket. Az inteltől is csak ennyit várnék el és igenis soroljanak fel minden alaplapot és notebookot amit az esetleges probléma érinthet, ne annak kelljen nyomozgatnia utána aki vett valamit, ugyanígy az adott típusok legyenek fedésben a gyártónál is. Ne a vevő parázzon ha bizonytalan, hogy az ő gépét csak kifelejtette a gyártó. Én csak ennyit meg a fentebb említett dolgokat várnám el tőlük.
-
Chaser
legenda
Noteszok esetében ki kellene adniuk egy pontos széria listát, kb ennyi. Mivel SaB-es gépből még elenyésző modell van, nem hiszem hogy 2 embernek 1 napi munkaidőnél többet elvenne az életéből.
szerk: 1ébként nagyon nem hiszem, hogy SaB-es gépből olyan sok szaladgálna amin nincs esata, nem nagyon sietik még el hogy helyette usb3 legyen inkább.
-
Chaser
legenda
Ha az intel úgy áll hozzá, hogy csak javasolhat valamit az elég gáz. Nem nekem, mert én nem vettem SaB cuccot. 1ébként hol hőzöngtem?
Nemtetszésemet fejeztem ki a hozzáállásukban, amit tartok is.
szerk: Aki akarja feltétel nélkül vihesse vissza a lapot, notebookot, aki meg nem az tartsa meg. Az intel szépen nyelje be a veszteséget, úgyis van miből fedezniük, pofátlan árat kérnek egy olyan lapért is amin se sata3, se usb3, csak egy szem déli híd, mert a cpu-ban van már a ram vezérlő és vga is. Nem hiszem hogy belehalnának. A visszahívott lapokat pedig a gyártókkal megegyezve adják el 1 év garival jóval olcsóbban, a gyártók veszteségét pedig térítse meg az intel. Ez sztem egy korrekt eljárás lenne.
-
Chaser
legenda
Nekem jónak mondod, ismerem a felállást
De nem mindig van ez így, pl SaB-es cuccokból itthon acert már úgy tudom lehetett is venni. kb 20k + 2év garbővítés, és igen, sok esetben el is veszti az előnyét. Azt azért aki ért hozzá nem jelenti ki, hogy nem egy kategória HP-val meg dellel, mivel minden gyártónak elég szép számú modellsorozata van. HP-ból és dellből is vannak ótvarx@rok.
Visszahívást mondjuk úgy értem, én, mint az alaplapi chipkészletet szállító vállalat hibáztam, hivatalosan értesítek minden notebook és desktop gyártót, amiben megkérem szépen őket adjanak ki az értékesítőknél erről egy doksit, az el nem adott lapokat egyértelműen vissza kell venni, az eladottakról pedig döntsön a felhasználó megkívánja-e tartani vagy sem. Mert akárhogy nézzük, nem a lapgyártókat fogják anyázni, az intel bakizott -amit el is ismert-, neki is kellene a rendezésre törekednie.szerk: Peter13: Sztem is így kellene tenniük, ahogy mondod
-
Chaser
legenda
De lehet hozzá venni garkiterjesztést potom pénzért, aki meg nem vesz meg is érdemli. Akármilyen laptophoz sztem kötelező min 2 év gar megléte, de nem árt 3 se. Viszont pl emachine-hez nem lehet venni -az 1 év garis- ami szintén acer és PB-t eddig 2 évvel adták, de már az is eggyel jön..de ezeket sztem annyira nem érinti a SaB. Viszont a drágább notikat ahogy mondtad érintheti, a hdd sata, már ált-ban az optika is, ha valaki használ még esata-t is akkor cumi lehet. Egy ekkora
mamutmajom cég beismeri hogy hw-esen hibázott és nincs visszahívás?szerk: radi8tor1: Te lehet hogy nem, sokan meg igen. A nagyobb gépekről nem is beszélve amikben 2hdd+ optika van.
-
Chaser
legenda
Intel...lípöhíd'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest