Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peak

addikt

válasz dezz #209 üzenetére

Az Intel rossz chip helyébe jó chipet ad.
    Ezt úgy hivják szerintem, hogy teljes kicserélés.
    Ahogy írod, a laptop és alaplap gyártókra bízzák a további döntést és kezelést.
    Ha a gyártó úgy gyártotta le az alaplapot, hogy pl. nincs fizikailag csatlakozás a hibás vezérlőhöz, pl. csak 2 SATA port van, pont a 0 és 1 portokhoz, akkor nincs miért kicserélni egy lapot. Ez értelem szerűen nem fog eljutni az Intelhez, mert logikátlan.
    Innen nézve tényleg nem a 100% chipet cseréli az Intel, hanem azt a 100%-ot, amit a vásárlók ( alaplapgyártók ) visszajuttatnak neki.

Ez esetben akkor az Intel a hibás vagy genyó?
    Vagy a laptop és alaplap gyártó, aki felasználja az adott alkatrészt a többi sokszáz alkatrész mellett?

Most kaptam egy doksit, amiben kifejtik egy pár alaplappal kapcsolatban, hogy kompletten nyákot kell újra gyártani, új alaplapokat késziteni, mert fizikailag rossz helyre vannak a csatlakozók vezetékelve a BGA helyén.
    Nagyon durva költségek lesznek.

Egyéb iránt megkövetem magam, amennyiben pontatlan voltam.
    Fogyasztók alatt a végfelhasználókat értettem, róluk nem szól egy hivatalos forrásom sem. Nem tudtam, hogy OEM jelzésre végezték el az extrém terheléses tesztet. Én kérek elnézést érte.

Már megbocsáss, de ha képtelen vagy felismerni a különbséget egy esetleg pontatlanul fogalmazott mondat, egy esetleges nem teljes forrásból származó információ átadás...
    ... és egy "fú mekkora geci az intel és most mindneki jól megfogja szopni és vége a világnak" mentalitás között... akkor rendkívül sajnálom, nincs is miről beszélgetni. :(
    Általában pont azok háborodnak fel és sértődősködnek, és kiáltanak "lekezelő stilust" meg "vérpistikét" meg a többi jelzőt, akik maguk is "viselik az inget".
    Azt hiszem ehhez nem kell több hozzáfűzni való és remek volna ha e lenne fejezve ez a bizonyítgatós kommunikáció.

• W.Wilson

aktív tag

válasz dezz #209 üzenetére

"A nagyok is csak mint "opció" jelölik meg a cserét vagy a vételár visszatérítését."

Hogy érted, hogy csak opció? Mit kéne tenniük? Kijönni hozzám és erővel elvinni a lapot?

Új hozzászólás Aktív témák