- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
chatran #4935 üzenetére
A legolcsóbb sd felbontású de nekem a legdrágább csomag van 4k . Tegnap sokat nézegettem és néhány sorozatnál eléggé látszik néhány másiknál nem. Ma kipróbálom hogy áthozom erre a tévére a shield tv és mi box S-t azon milyen. Annyi biztos, hogy a Disney plus, Prime video és Apple tv+ -on gyönyörű a kép szóval csak a netflixel van gond.
devil-k
Ez nagyon undorító a netfixben hogy különböző csomagok más felbontásúak ! Többi streaming szolgáltatónál nincs ilyen. Még ha jó minőségű 720p lenne a legkisebb nagyjából oké de 480p ? És nem jó minőségű 480p hanem eléggé sz@r (mert ebből is lehetne jobb) . Ettől függetlenül itt láttam életem legjobb sorozatát amit még egyszer később ujranézek mert annyira tetszett. -
Imi1981
veterán
Kipróbáltam és ugyan az. Érdekes mikor az automatikusan induló előzetest játssza az jó minőségű! 4k csomagban vagyok de full HD a tévém de eddig így is gyönyörű volt a kép.
Nem mindegyik anyagnál látszik annyira de némelyiknél nagyon (például most a megfelelő sorozatot kezdetem el). A jobb minőségűeken is látom hogy rosszabb csak ott nem annyira feltűnő de ott is jelen van az enyhe kockásodás. De ezeknél azért nem olyan zavaró. Szomorú vagyok mert szebb a netflixről letöltött 720P mint a netflixen az elvileg 1080p! Itt valami nincs rendben. Megnézem a beállításokat böngészőben a netflixen. -
Imi1981
veterán
Van itt valaki aki full HD tévén használja az Apple tv 4k 2021-et? Netflixel van gondom. Nem szép a kép mint régebben hanem blokkosodások vannak! Mintha a felbontás se lenne full HD hanem 480p körül. Nem tudom mióta van de már múlt héten is feltűnt hogy nem szép. Prime video, Disney plus, apple tv + gyönyörű a kép! Sőt letöltöttem ugyan azt a sorozatot 720P - ben és netflix webdl - t és sokkal szebb a kép mint netflix alkalmazásban ! Miért lehet ez? Nálatok jó?
-
Imi1981
veterán
válasz
toto0569 #4924 üzenetére
Én is 400 ft-os előfizun vagyok. Lehet azt nem tökéletesen csekkolja. Amúgy most úgy oldottam meg iPhone-on , hogy rányomtam az előfizetésre és ilyenkor kiírta hogy már elő vagyok fizetve és és megint rányomtam és egyszer csak jó lett. Múltkor csak újratelepítéssel tudtam megcsinálni.
-
Imi1981
veterán
Nem emlékszem de lehet telenor előfizetéssel fizetem és lehet ott van valami probléma. Bár nem kapok olyan üzenetet apple - tól, hogy késne az előfizetés. Meg ugye újratelepítés megoldja. Egyszer régebben lemondtam majd kis idő múlva újra előfizettem rá (ekkor társítottam a telenor előfizetéshez) és lehet ez kavar be valamiért. Nem tudom mit csináljak vele. Újratelepítéskor vissza szinkronizálja a beállítások egy részét de nem 100%-osan és nem kényelmes mindig úgy beállítani ahogy nekem tetszik. Most megnéztem apple tv - n jó most csak iPhone-on nem jó! De fordítva is volt múltkor kb 2 hete.
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nektek is előfordul hogy élő van fizetve az infuse-ra de mégis időközönként kiírja mikor lejátszást indítanék, hogy vásárolja meg! Amikor rá bökök a vásárlásra persze írja hogy már előfizettem rá! Szóval lejátszás se megy meg az előfizetés sem mert már elő vagyok fizetve! Ilyenkor csak újratelepítés oldja meg! Ez apple tv - n és iPhone-on is előfordul de általában nem egyszerre. Nagyon idegesítő! Nálatok is előfordul ez? Van rá valami megoldás újratelepítgetésen kívül?
-
Imi1981
veterán
Bármilyen bluetooth fülhallgatóval lehet használni! Én egy Lenovo agybadugós füleseel használom mert ennek alacsony a hangkésése . Van egy xiaomi redmi buds 3 ami sokkal jobban szól de azzal nagyon késik a hang sajnos. Én is tervezek venni egy airpods-ot amúgy mert kényelmes és jól szól az ilyen nem agybadugós fülesek között.
Kérdés! Azt én sem tudtam, hogy akár kettőt is rá lehet csatlakoztatni! Ez csak airpods-al működik vagy más bluetooth fülest is lehet kettőt csatlakoztatni?
-
Imi1981
veterán
Ezt a szín kalibrálás iPhone kamerával csinálta már valaki? Ha nem tetszik visszavonható?
-
Imi1981
veterán
Igazából kényelmesebb is az infuse mobilon szerintem. Csak azért arra számítottam ha megvettem a apple tv-re az mrmc-t akkor iPhone-ra már csak letölteni kell mint infuse-t. Mindegy infuseban megvan a plex és emby is amit szintén vásárolni kéne mobilra.
Tetszik most ez az egész így apple tv és iPhone ahogy kommunikál és egyszerűbb lett minden. Ez hiányzott és eddig ez az egy hátrány volt a chromecast-os tv boxokhoz képest . Így már nincs hátrány! Már csak airpods kell és teljes lesz az öröm! -
Imi1981
veterán
Még régebben megvettem mrmc-t apple tv-re. Most iPhone-ra megint meg kéne venni a pro verziót? Nem fogom megvenni csak érdekel . Infuse-t megvettem (előfizettem) apple tv-n és iPhone-ra már nem kellett.
-
Imi1981
veterán
Akkor jó lesz az nekem. Munkatársamnak van pont kettese és szerintem jól és szépen szól (nekem legalábbis bőven jó) . És nem agybadugós ami nekem kényelem szempontjából előny. Már csak egy kérdésem van hogy hangkésés milyen filmnézés közben? Nekem van három olcsó bluetooth füles és abból egy jó filmnézésre a másik kettőn eléggé késik a hang .Érdekes,hogy csak apple tv-n vettem észre iPhone-al mindegyik jó de lehet kis képernyőn nem annyira észrevehető a hangkésés.
-
Imi1981
veterán
Kösz mindkettőtöknek!
Ez jól hangzik! Ez kell nekem! Már nem tudom AnonimInc melyik videójában láttam de nagyon tetszett ez a funkció. Airpods hányas verziójától működik ez ? Mert az új airpods pro azért nagyon drága! Annyit nagyon nem költök ilyenre de régebbi airpods használt jó állapotút vennék . -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Az apple tv 4k 2021 - airpods - iPhone 13 pro működése érdekelne. Youtube-on láttam AnonimInc videójában még régebben, hogy az airpods valahogy (már nem emlékszem hogy) képes átcsatlakozni iPhone-ról például apple tv-re ha azt használom. Ez hogyan működik pontosan? Mit kell csinálni hogy átcsatlakozzon? Gondolkodom egy airpods-on egy régebbi olcsóbb verzión mert ez a funkció jól jönne kényelem szempontjából. Sokszor nézem apple tv-t bluetooth fülhallgatóval de telón is használom és idegesítő hogy ki be kell kapcsolni a bluetooth-ot a telón ha apple tv-n akarom használni (és ilyenkor tokjába is vissza kell rakni és kivenni mert nem csatlakozik addig a másik eszközre. Legalábbis sokszor nem). Szóval érdekelne ez a dolog hogy működik és jól/megbízhatóan működik vagy nem? Kösz előre is a választ!
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #4733 üzenetére
iPhone-on a 16-os frissítés hozott kisebb akadozásokat és hibákat de gondolom apple tv-n azért ez más. Mindenesetre most én is várok egy kicsit a tapasztalatokra mert nem szeretném megbánni. Ha netán nem bírod ki és felrakod írd le ide, hogy milyen . kösz🙂
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4730 üzenetére
Hát nekem most így , hogy androidól jövök fapadosnak tűnik kicsit. Kezelése nem olyan kényelmes stb. Nem azt mondom, hogy nem jó de így egyből váltás után azért én körülményesebbnek érzem a kezelését az androidnak. Idő míg megszokom. Lehet ha iPhone-ról váltanék androidra ugyan ezt érezném.
Ettől függetlenül már egyre jobban tetszik és piszok gyors ! Kamera nagyon jó és komunikál az apple tv-vel meg egyéb apróságok tetszenek. Majd 1-2 hónap múlva lehet más lesz a véleményem. Az biztos, hogy egy pici reccenés sincs olyan vajsima az animációk és maga a működése is!blakey
Androidól az airplay nekem nem működött normálisan . Próbálkoztam az airplay alkalmazással (lehet nem ez volt a pontos neve) de azzal csak félig meddig működött de röviden tömören sz@r volt. Ég és föld így iPhone-ról a működése. A távirányító [kép] azért tetszik mert tudok telóról gépelni (amit írtatok is korábban itt) . Attól még másra az apple tv saját távirányítóját használom. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Vasárnap rendeltem szerdán megjött az iPhone 13 pro és nagyon tetszik, hogy tudom távirányítani és gépelni apple tv-n vele ! A gépelés nagyon nagy könnyítés mert távirányítóval szörnyű volt. Tetszik, hogy egyből kommunikáltak. Az iOS-t nagyon szokni kell de már kezd tetszeni (bár andridhoz képest azért fapad) .
Nem is tudtam, hogy van mobil verzió infuse is . Ez külön ingyenes vagy az apple tv-s előfizetés érvényes rá és azért tudtam letölteni?
Ja és végre most tudok küldeni rá youtube videót úgy hogy nem indítom el a youtube-ot . Ez így hasonló mint a chromecast funkció shielden. Ez most bejön így nagyon. -
Imi1981
veterán
válasz
toto0569 #4706 üzenetére
Jól emlékszem nekem volt nem ugyan ez de előfizetésssel kapcsolatos hiba infuse-val . Én elő vagyok fizetve és mégis azt írta fizessek elő pro-ra. Ha rányomtam azt írta már elő vagyok fizetve de lejátszani mégsem engedett mert fizessek elő pro - ra. Végül újratelepítettem és jó lett. Ez aszthiszem egyszer fordult elő.
Szóval nagyon ritkán itt is lehetnek hibák de sokkal stabilabb mint bármelyik tv boxom pedig van nvidia shield tv - m is ami nem rossz cucc. -
-
Imi1981
veterán
Android tv - n (shield tv, mi box s) még rosszabb mert ott konkrétan be be szaggat a lejátszás és be van kapcsolva a fps váltás.Nem lehet úgy beállítani, hogy jó legyen.
Apple tv-n nem találkoztam lejátszás hibával. Igaz nekem nincs 4k és hdr képes tévém ott már lehet lenne hiba itt is. -
Imi1981
veterán
válasz
toto0569 #4663 üzenetére
Az emby alkalmazás Apple-TV - n nem vált fps-t sajnos (kb ez az egyetlen ami nem vált) . Vagy maradsz plexenél vagy infuse vagy mrmc és ezeken belül tudsz emby-t vagy plexet is használni. Én is emby-t használok legfőképp de van plex is.
Az infuse 400 Ft havonta vagy mrmc-t 1800 azthiszem de azt csak egyszer kell kifizetni. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Már jó ideje nem használom a érintés vezérlést mert asszony utálja. A baj az, hogy lejátszás közben az infuse-ban így oldalra nyomással nagyon nagyot léptet. Lehet ezen valahogy állítani? Például léptessen 1-5 perc között. A beletekerés kényelmetlen azt nem használom.
-
Imi1981
veterán
Mindig meglep ez az Apple tv! Előfizettem a Dazn sportközvetitő alkalmazásra(PayPal - al így androidon is tudom nézni egy előfizetéssel) és itt is vált fps-t! Tükörsima zökkenőmentes a stream és jó a képminőség na meg az alkalmazás is gyorsan reagál (mondjuk androidon is gyors). Nagyon drágának találtam az Apple tv 4k 2021 - et de most már azt mondom nagyon megérte! Ilyen egy jó tv box.
-
Imi1981
veterán
Igazából nem használom az emby alkalmazást csak úgy fent van. Plex alkalmazás is fent van de azt se használom. Én infuse - t használom vagy kodit (az is van Apple-TV - n már egy ideje nekem) de inkább infuse - t. Feleségem jobban szereti a kodi - t azért van az is. Én is jobban szeretem alapból a kodit más boxon de apple tv-n inkább infuse - t használok és azon van plex és emby is.
-
Imi1981
veterán
Nem váltott tutira! Youtube és emby alkalmazás nem váltott fps-t. Az emby még most sem vált. Azt nem tudom pontosan mikortól vált a youtube mert mostanában nem youtubeoztam csak kb múlt hónapban.
Mondjuk youtubeon nekem pont nem hiányzott mert ott csak videókat nézek nem filmet. Lehet ki is kapcsolnám ha lehetne.
Most néztem július 20-án frissült. Lehet azóta tudja. Bár az Apple tv os is frissült nem olyan rég. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ma figyeltem fel rá, hogy már youtube - on is vált kepkockasebességet! Ez mióta tudja? Ez gondolom youtube frissítéssel jött mert múltkor mikor youtubeoztam még biztosan nem váltott fps-t.
-
Imi1981
veterán
Én mindkettőt használom de szerintem a plex már kicsit jobb például felismerésben (filmek). Régebben ebben jobb volt az emby de már megfordult a helyzet. Sorozatoknál már nem egyértelmű melyik a jobb felismerésben.
Van pár dolog amiben az emby jobb és van pár dolog amiben a plex. Annyi biztos, hogy a plex sokkal több os-en elérhető! Ha ez számít akkor plex ha nem számít akkor mindenképp próbáld ki mindkettőt. -
Imi1981
veterán
Ezt nekem is csinálja néha az infuse, hogy leállításkor még megy pár másodpercig. Nem mindig de előfordul. A beletekeréssel nincs gond nálam.
Még ami ritkán előfordul, hogy egymás után játssza a meséket a gyereknek és az egyiknél csak hangyás kép van! Leállítom majd újra elindítom ugyan azt a videót akkor már jó! Néha azért infuseban is vannak fura dolgok de együtt tudok élni vele de azért érdekelne másnál is jelentkeznek e ezek a dolgok? . Én emby-t használok. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Infuseban szoktuk nézni emby - n házi videókat (full HD mobillal felett videók) és egymás után játssza automatikusan ezeket a rövid videókat. Néha előfordul, hogy mikor jatszaná a következő videót hangyás lesz a kép! Úgy hangyás mint crt tévén mikor nincs adás szóval csak a hangyákat látni. Ilyenkor már az utána lévő videókat is így játssza! Ha lestoppolom és újra elindítom a videót akkor normálisan játssza.
Mitől lehet ez? Majd kipróbálom mrmc - ben és kodiban is, hogy ott előjön e ez a hiba de szerintem ez infuse-val van csak. -
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4579 üzenetére
Hát kinek mi. Kodiban is csak azt használom ami nekem kell. És bizony egy két dologot jobban kezel a kodi mint az infuse és ugye testreszabhatóbb is. Ettől függetlenül apple tv - n infuse - t használok pedig kodi is van már rajta (asszony miatt) de apple tv - n a kodin nem működnek a skinek és a keymap editior sem apple tv távirányítóval így nem az igazi. Asszonynak persze jó mert őt ezek nem érdeklik csak a megszokott felület és használhatóság.
Nekem eleinte nem tetszett az infuse használata mert néhol nem kényelmes de már megszoktam és azt használom.Android vs IOS nem hasonlítom mert van amiben ez van amiben az a jobb de nekem összességében apple tv jobban tetszik mint az Android tv tv boxok. Itt elsősorban a streaming szolgáltatások miatt, hogy itt is kadenciahelyes a lejátszás és automatikus a fps váltás és stabilan működik hiba nélkül.
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #4576 üzenetére
399 Ft előfizetést választod és akkor nem buksz sokat ha nem tetszik. Én is azt az előfizetést használom mert észre sem veszem havonta ezt az összeget. Jó/stabil lejátszó ezt használom sokszor de azért nem mondanám tökéletesnek mert van egy két buta megoldás benne ami szerintem kodiban jobb volt . Viszont ha megszokod akkor már nem fog érdekelni (meg persze ha nem szeretted a kodit akkor se fog érdekelni 😄 ) .
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nálatok az infuse működik? Én ha lejátszásra nyomok bedobja, hogy frisdítsek pro-ra de én előfizető vagy a havi 399 Ft verzióval. Rá is nyomok a 399 Ft-ra és írja, hogy én már előfizető vagyok és mégis minden lejátszás indításnál ide dob! Nálatok jó?
-
Imi1981
veterán
Megnéztem netflixen ott is úgy van. Végülis megszokás kérdése. Mikor apple tv - t kezdtem használni a fentről lehúzás volt fura. Ugyan annyi kattintás mint eddig.
Amúgy pont ezért vettem apple tv - t mert már a hd verzió is beton stabil volt és minden stabilan futott rajta pedig elég régen jött ki. A 2021 4k meg imádom! Nincs idegeskedés semmi miatt és mindegyik bluetooth fülesemmel stabil a kapcsolat (ebben sokkal jobb mint a hd verzió volt) . Nem tudok belekötni. Igaz még nincs olyan tévém ami tudna hdr - t, Dolby vision stb. Minden alkalmazás amit használok jól és stabilan fut és akár hetekig elvan a memóriában (előzményekben) így gyors a megnyitásuk.
-
Imi1981
veterán
Szerintem nem kaka csak néhány alapvető funkció mint felirat és szinkronhang lejátszás előtt ellenőrzhető legyen (mint hbo go-nál volt) hiányzik nagyon. Más problémám nincs vele. Ja egy gyönyörű a kép is!
Na ha család hagyja megnézem a netflixet is. Kíváncsi vagyok ott hogy változott meg a felirat /hangsáv menü. -
Imi1981
veterán
Nálam maxnál nem a régi van. Nem lehet már felülről lehúzni a menüt hanem alul a lejátszás sávban lehet felirat /hangot állítani. Kb egy hete még a felülről lehúzós menü volt. Lehet nem frissítetted még a maxot.
Amúgy sokan panaszkodnak, hogy milyen rosszul működik a max (tévén, tv boxokon) hát nálam tök stabil Apple tv - n! Ritkán van, hogy előzményekből választva hálózati hibát dob de az alkalmazás használata és lejátszás közben sosem volt gond (Shield-en sem de ott ritkán használom) . -
Imi1981
veterán
válasz
Csabroncka #4556 üzenetére
Ez nem csak hbo maxnál van? Tegnap néztem a max-ot és ott láttam. Tényleg kényelmetlenebb (már megszokott volt a fentről lehuzós menü) . Netflixen is ilyen lett?
-
Imi1981
veterán
válasz
TazLeacher #4527 üzenetére
Képernyővédő videók amiket automatikusan letölt! Nálam volt egyszer ilyen és csak gyári alapra állítással tudtam a tárhelyet üríteni. Azóta kikapcsoltam az automatikus képernyővédő videók letöltését.
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4518 üzenetére
Lehet túl sok az eszköz és utoljára az Apple tv - be jelentketem be. Lehet törölni kéne eszközöket a netflix-ből. Pár hónapja még több kodiban is használtam netflixet és nem jelentkeztem ki velük csak töröltem az addont és lehet ez kavar be. Nem tudom mit csináljak. Bosszantó ilyen hosszú jelszót bepötyögni. Csak a netflix csinálja ezt (legalábbis hbo maxnál eddig nem fordul elő). Megpróbálom, hogy kijelentkezek másik eszközből és apple tv - n bejelentkezek és utána a másik eszközön jelentkezek be, hogy ne az Apple tv legyen az utolsó.
-
Imi1981
veterán
Megint kijelentkezett a netflix! Most volt rendszer frissítés akkor ki szokott jelentkezni? Vagy ez nem számít? Ki kell ezt küszöböljem valahogy mert nagyon nem kényelmes bepötyögni az elég hosszú jelszót.
-
Imi1981
veterán
Oké így már értem. Amúgy nem lenne probléma a előfizető felhasználó /jelszó páros mert simán megadná (jó haverok és munkatársak is vagyunk). Egyszer teszünk egy próbát hátha.
Amúgy apple tv óta tetszenek az iPhone - ok is! Annyira megtetszett az apple tv os, hogy már emiatt gondolkodom, hogy következő telóm egy iPhone lesz de ez még nem mostanában.
-
Imi1981
veterán
Hát nincs háztartáson belül az tuti. Igazából haveré az előfizetés és én cserébe emby szerverem osztom meg vele. Ő még sógornőjével is megossza meg nem is tudom pontosan még hány emberrel (lehet csak ennyi).
Mindegy hetente egyszer belefér, hogy kijelentkezik csak érdekelt, hogy vajon miért. Bár belegondolva míg a shield tv - t használtam ott is előfordult, hogy kijelentkezett! Nem emlékszem milyen időközönként de ott is előfordult. Most csak apple tv - n jelentkezett ki.
Valami biztos van mert snoop-y is írta itt kettő hsz-el feljebb, hogy őt is kilépteti. Mindegy belefér végülis. -
Imi1981
veterán
Hát azért itt kérdeztem mert csak apple tv - n kellett bejelentkezni és kb hetente egyszer jelentkezik ki valamiért . Shield-en és mi box s-en nem lépett ki. Az viszont van, hogy több helyszínen használjuk a netflixet ha ez számít. Alkalmazás frissítés nem volt mert kikapcsoltam az automatikus frissítést (szeretem én frissíteni).
Az lehet oka, hogy akár egy hétig sem törlöm az előzményekből? Így gyorsan el tudom indítani (egyből) . Ez egyébként zseniális apple tv - n, hogy akár 6 alkalmazást is simán megtart memóriában.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Az miért lehet hogy hetente egyszer (kb) be kell jelentkezni a netflixbe? Szerencsére csak a jelszót kell bepötyögni mert az email címet megjegyzi de azért jobb lenne ha nem kéne.
-
Imi1981
veterán
Akit esetleg érdekel mert ennél a szolgáltatónál van előfizetése van apple tv - re van tarr mobil tv alkalmazás! Tegnap próbáltam ki és tökéletesen működik és jó a képminőség (nem hasonlítgattam de szerintem ugyan olyan mint kábelen a full HD) ! Használata nem olyan kényelmes mint a telenor mytv (vissza kell lépni ha csatornát akarok váltani) de távirányítóval is könnyedén használható.
Érdekes, hogy android tv - re nincs tarr mobil tv alkalmazás . -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #4496 üzenetére
Nem jól írtam! Félreértés megelőzése érdekében írom, hogy azt akartam írni, hogy semelyik másik lejátszóm nem tudja olyan tökéletesen, akadasmentesen lejátszani mint az Apple tv-m ! Többi lejátszóm android tv rendszerű. Egyedül a shield jó még egy kodinerds nexus verzióval (gyári mátrix röccen néha) . De apple tv 4k 2021 sokkal jobban tetszik!
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4492 üzenetére
Igazából tudja azt ami nekem kell csak nem kényelmes. Kodiban úgy rendezek mindent olyan sorrendben és olyan skinnel ahogy nekem tetszik! Infuseban kirakom kedvencekbe az emby könyvtáraimat és összes vissza sorrendbe rakja! Ha listanézetet használnék (jobban tetszik) és hozzáadás dátuma szerint rendezve akkor sorozatoknál a részeket össze vissza keveri! Kodiban akár könyvtáranként máshogy tudom rendezni ahogy tetszik! Meg van egy két kényelmi funkció. Amúgy már csak infuse-t használom, hogy szokjam és persze nem tragikusan kényelmetlen de azért ezen lehetne mit javítani. Viszont nagyon stabil, gyorsan szinkronizál emby-vel (pillanatok alatt) és végülis mindent tud ami kell nekem csak kicsit macerásan, ennyi.
Megláttam ezt a lehetőséget kodival és érdekel, hogy működik e vagy csak lehúzás. Hátha valaki próbálta már itt. Úgyhogy csak érdeklődtem semmi más.
Nem akarok más eszközt használni apple tv mellett mert jó mindenben! Médialejátszóként is kiváló nekem! Tökéletes kadenciahelyes lejátszás mindenhol ahol fontos és még soha nem láttam egy ici pici röccenést, akadást lejátszás közben! Ezt semelyik másik lejátszó nem tudta ilyen tökéletesen csak talán a coreelec de már nincs olyan eszközöm. Egy tv box lesz a apple tv mellett egy mecool km6 deluxe és az is csak chromecast miatt. Másra nem kell. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ez link működik vagy lehúzás? Bár túl drágának találom de lehet kipróbálnám a kéthavi verziót ha tényleg működik.
-
Imi1981
veterán
Ha otthoni gépemről (Windows 10 pro fut rajta) szeretném a képeket képernyővédőként használni azt hogy tehetem meg? Smb megosztás van a gépemen (egy egész hdd van smb-n megosztva) de azt nem látja az Apple tv.
Ezt írja kép . Ez csak Mac géppel működik? -
Imi1981
veterán
Jaaa akkor bocs. Tényleg így írtad most láttam . Amúgy infuse-t használom már tegnap óta, hogy szokjam és azt kell mondjam kezd tetszeni. Ennél a borító nézetben jó használni míg kodiban a listanézetet szerettem. Hozzáadás dátuma szerint rendezem, hogy a legutóbb hozzáadott filmek mindig legfelül legelől legyenek de emiatt listanézetben összekutyulja a sorozatoknál az epizódok sorrendjét(ezt remélem javítják majd mert listanézetet jobban szeretem) ! Borító nézetben jól jeleníti meg.
Néztem ezt az Adam projekt filmet és gyönyörű volt a kép! Legdrágább tv boxom ez de a legjobb vétel volt számomra! Nagy tévén csak ezt használom. Egyszerűen mindenre kiváló (streaming és médialejátszónak is). Nagyon örülök, hogy megvettem. -
Imi1981
veterán
Szia! Kikapcsoltam azt a interlaced-et infuse-ban és szerintem így jobb a kép! Így olyan amilyennek lennie kell (legalábbis az én tévémen) . A fura, hogy azóta az a menü nincs! Szóval vissza se tudnám kapcsolni ha akarnám. Persze nem akarom csak kíváncsi vagyok ezt máshol vissza lehet e kapcsolni vagy állítani, hogy visszajöjjön az a menü ?
-
Imi1981
veterán
válasz
devil-k #4484 üzenetére
Tudod mindig dolgozok (most is) és van egy másfél éves kislányom úgyhogy ha van egy kis időm akkor nincs időm szarakodni. 🙂
Viccet félre téve most mire gondolsz? Csak megkérdeztem lehetséges e kodit rakni apple tv - re. Ez nem jelenti azt, hogy egyből elkezdek mokólni! blakey belinkelte és olyan bonyolult számomra, hogy tuti nem csinálom meg! Youtube - on tök egyszerűen csinálta valaki (első találat youtubeon) de ott már lehet megvolt az élőművelet amit blakey linkelt. Őszintén örülnék neki de amihez nem értek vagy túl bonyolultnak találok nem erőltetem.
Persze nyilván érdekel ezért kérdeztem. -
Imi1981
veterán
Ez lehetséges link ? Kodi matrix tv os-re? Ezt hogy lehet telepíteni apple tv - re?
-
Imi1981
veterán
Na ezt nem is tudtam! Lejátszás közben videó résznél van. Érdemes vakamejyikre állítani vagy jó automatikuson? Most egyelőre kikapcsoltam. Film módra állítva akadozik (legalábbis ez a heykids youtube letöltés). Komolyan mintha kikapcsolva jobb lenne. Ezt azért még próbálgatom filmeknél is!
-
Imi1981
veterán
Hazáértem és nézegetem de ha kiesik a szemem se látok most különbséget! Pedig esküszöm tegnap láttam több videónál is! Ezek youtube-ról letöltött heykids mesék (három kismalac,Piroska és a farkas, stb ). Tegnap láttam, hogy mrmc tisztább míg az infuse mosottabb/ zavarosabb. Most meg tök ugyan olyan! Nem értem.
Amúgy én infuse-ban nem találok képminőségre vonatkozó beállítást csak gyorsítótár méret meg kinézet meg ilyenek.Még egy próbát csinálok hátha annál volt különbség amit mp4-ben töltöttem le! Ha annál sem látok különbséget akkor nem tudom mit néztem tegnap.
-
Imi1981
veterán
Nem lehet állítani infuse-ba semmit ami képpel kapcsolatos. Pont a kisebb bitrátás filmnél látszik jobban, hogy jobb az mrmc. Egyszerűen tisztább! Infuse kicsit maszatol. Itt nem élesség meg szín különbségről beszélek hanem kép tisztaság. Infuse mintha zajt képzajt akarna csökkenteni de nem jól csinálja. Ezt látni kell mert nem tudom jobban elmagyarázni. Jó minőségű nagy bitrátás anyagoknál az infuse is ugyan olyannak látszik ( ezeknél nem látok különbséget).
Na majd ha hazaérek megint kipróbálom pár anyaggal.
Napokban mrmc jobbnak tűnt képminőségen. -
Imi1981
veterán
Őszintén én most a napokban hasonlítgattam sokszor az infuse és mrmc-t de akárhogy nézem full HD sdr tévén az mrmc-nek jobb a képminősége! Infuse keni a részleteket mintha valami zajcsökkentő funkció dolgozna benne ! Persze nem olyan durva a különbség és lehet sokan észre sem veszik de én látom. Úgyhogy nagyon remélem hogy nem kerül még ki az mrmc egy jó ideig.
-
Imi1981
veterán
Kikerül a kínálatból ? Rég nem kapott frissítést az biztos még android - on sem. Ott sem tökéletes csak ott más probléma van vele. Mindegy használom így amíg lehet. Infuse - t is használom és szokom csak ott nem kényelmes pár funkció (nem lehet távirányító gombra kitenni funkciót mint mrmc-n keymap editiorral) . Viszont az tökéletesen működik az biztos.
Amúgy az baromira tetszik Apple-TV - n, hogy nagyon sok alkalmazást tud az alkalmazás előzményekben tartani úgy, hogy nem zárja be őket! Ez nagyon jó dolognak tartom. Shield-en a cső verzión csak 1 alkalmazás tud futni kb! Ha megnyitok egy másikat már bezárta az előzőt ha vissza lépek az alkalmazás előzményekből és tölti be újra. Szó se róla a shield is nagyon jó de összességében az Apple tv jobban tetszik. -
Imi1981
veterán
Ha új film kerül be emby-be azt nem frissíti az mrmc! Ezt nem írtam az előbb. Csak ez a problémám. Ha bezárom az előzményekből majd újra elindítom akkor már megjelenik.
-
Imi1981
veterán
Az mrmc nem frissíti az adatbázist (emby) ? Csak akkor frissül ha bezárom az előzményekből majd újra elindítom. Az Infuse jól működik az frissít csak nekem az mrmc-t használnám inkább (kényelmi dolgok miatt) . Van valami trükk, hogy az mrmc is frissítse az adatbázist?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A garanciáról meg is feledkeztem. Hogy kell aktiválni? Vagy beléptem a fiókommal akkor már aktivaltam is?
-
Imi1981
veterán
Na majd beszerzek egy ilyet! Tetszik. Bár most már, hogy mindent beállítottam nem kell sűrűn.
Ez a körbe körbe csúsztatással pörgetés nem igazán működik jól. Inkább úgy működik, hogy jobbról balra vagy balról jobbra húzom az ujam egyenesen a középső gombon keresztül is. Youtubeon úgy láttam, hogy körbe körbe a kör alakú irányítógombokon csúsztatással pörgetett. Nem jól láttam? Nem mintha így nem lenne jó. -
Imi1981
veterán
Nagyon patentül működik bár ez tudtam, hogy ilyen lesz mert a apple tv 4 hd is patentül működött. Annyi, hogy ez gyorsabb és még szebb a képminőség na meg a távirányító! Ilyennek kell lennie egy jól működő os-nek. Örülök, hogy megvettem! IPhone telóm lenne biztosan még könnyebb lenne kezelni meg gépelni például a bejelentkezési adatokat.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Megjött az Apple tv 4 2021! Úgy kezdte, hogy az előző apple tv - n használt appokat letöltötte és ugyan úgy rendezte a kezdőképernyőt. Ez nagyon tetszett! Érezhetően gyorsabb mint a apple tv 4 hd verzió és nekem a képminősége is szebbnek tűnik! A hd verzión volt enyhe savosodás például plex alkalmazás indításkor lehetett észrevenni de a 2021 verzión semmi ilyesmi nincs. Eddig nagyon tetszik! A távirányító sokkal jobban kezreáll mint a régi! Az viszont egy kicsit nem tetszik, hogy elég hangosan kattog a távirányító gombnyomásra. Ezt lehetett volna finomabbra csinálni. Feltettem a hbo maxot az is tökéletesen és gyorsan működik!
A képkocka egyeztetés alatt van olyan, hogy dinamikatartomány egyeztetés. Ezt nem kapcsoltam be. Ez mit csinál pontosan?
-
Imi1981
veterán
Megrendelem az Istyle - ból. Baranya megyében lakok egy kis faluban Pest-től kb 190 km - re. Media Markt szerintem is lassú kicsit. Eddig kétszer rendeltem onnan és mindkettő lassú volt bár a második nem vészes. Emagon nagyon drága így marad ez a Istyle. Köszönöm a tippet!
Most nézem itt még a kiszállítás is ingyenes! Még egy érv mellette. Sok kicsi sokra megy. Rendeltem tokot is aliexpessről rá szóval már nagyon rákészültem.
-
Imi1981
veterán
És Istyle kiszálítja 2-3 napon belül? 3-4 napot ír elvileg megkapnám a héten de én tutira mennék. Nagyon türelmetlen típus vagyok és ha jövő hétre csúszna át minden bajom lesz 😄 . Mi a tapasztalatod az Istyle - al gyors kiszállításban?
Media Markt - ban ez jelöli, hogy raktáron van kép? Ez nem csak egy alap felsorolás, hogyha raktáron van akkor 2-3 nap? -
Imi1981
veterán
Istyle megbízható? Olcsóbb kicsit. Egyik oldalon se látok garanciával kapcsolatos információt.
Media Markt nagy üzlet így kicsit jobban megbízok benne. Amúgy érdekes a Media Markt oldalon keresek csak 64 GB-os verziót talál de arukeresőn meg rá tudok lépni a 32 GB-os verzióra szintén media Markt - ba. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Most rendelném az Apple tv 4k 2021 - et média Markt-ról (mégsem 2 hét múlva) de nem tudom biztosan, hogy van e raktáron (elvileg igen de nem írja sehol az oldalán csak az arukeresőn láttam) Egyszer már jártam pórul így media markt-on tv vásárlásnál és 1 hónapot kellett várnom. Itt 69999 Ft és ennél olcsóbb normális üzletbe nem találtam. Ti honnan rendelnétek most ami megbízható és gyors kiszállításban is (a héten szeretném megkapni) .
-
Imi1981
veterán
Nekem már az új távirányító is nagy előrelépés lesz mert számomra sokkal kézreállóbbnak tűnik és kényelmesebbnek. Azért egy kis sebesség növekedésre is számítok. Nem mondanám lassúnak a hd-t se de azért már nem olyan villám gyors. Azt viszont még a hd-ról is el tudom mondani, hogy sosem volt semmi probléma vele! Fagyás sosem volt de még indokolatlan lassulás sem! A 2021 4k lesz a fő tv boxom és mellette lesz egy mecool km6 deluxe csak chromecast-nak. A shield tv 2019 - et átadom asszonynak a konyhába (ezt is szeretem de közel sincs olyan stabil mint az Apple tv). Ez a terv.
Nálad lehetett magyar régiót választani első beállításnál? Mert én most alapra állítás után nem tudtam mert nem volt csak minden más ország. Nem tudom, hogy a kínai xiaomi ax3600 router ebbe bele e tud zavarni de van egy olyan érzésem, hogy az volt az oka. -
Imi1981
veterán
Töröltem onnan! Csak ugye akiktől vettem attól nem tudom törölni. De szerintem ahogy én is minden probléma nélkül használtam új fiókkal úgy a következő tulaj is minden probléma nélkül fogja tudni használni. Természetesen azért ezt megemlítem neki.
Neked megvan még a apple tv 4k 2021 ? Gondolom sebességben azért eléggé észrevehető lesz a különbség a apple tv 4 hd - hoz képest. -
Imi1981
veterán
Amúgy lehet jövő héten veszem ha el tudom adni azokat a dolgokat amiket felraktam az apróra. Elvileg 1 kivételével mindre van vevő de persze amíg nem utalnak addig egyik sem 100% . Ha nem tudom eladni akkor két hét múlva tudok csak venni újat. Nem ismerem az Apple dolgokat csak az Apple tv - t így nem tudom mikor szokott az Apple árakat emelni.
-
Imi1981
veterán
Nyomkövetést az Apple fiókban kell keresni?
Alapra állítottam most az Apple tv - t de ugye ilyenkor végig kell menjek alap beállításokon. Miért nincs magyar régió? Kína kontinentálist akar alapból de keresem a magyart és nincs! Ez a kínai verziós xiaomi ax3600 routerem miatt lehet? Bekavar a regióval? -
Imi1981
veterán
Szia! Tegnap elfelejtettem, hogy az előző tulaj (egy barátom) egyáltalán nem tudja már milyen fiókkal lépett be a apple tv - be (nem ért hozzá) . Mikor az enyém lett és gyári alapra állítottam és csináltam apple fiókot minden probléma nélkül beléptem az én fiókommal. A lényeg, hogy én tudom törölni az én fiokomból a készüléket de akitől vettem az Apple tv-t ő tutira nem! Ha eladom így gyári alapra állítás után lehet belőle probléma?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! El szeretném adni az Apple tv 4 hd tv okosítóm. Elég ha gyári alapra állítom?Vagy kell még valamit tennem, hogy az új tulaj teljesen alapról kezdhesse a beállításokat?
Döntöttem és veszek egy 2021 Apple-TV 4k - t! Az Apple tv 4 hd is jó de azért ez már nem egy villám (bár nem mondanám, hogy lassú és még fluid is a felület) meg akarok egy igazán időtálló tv boxot. Na meg az új távirányító is sokkal jobban tetszik. Egyszerűen számomra az Apple tv tetszik a legjobban ha a rendszer működését nézem. Tökéletes fps váltás netflix, hbo go és minden lényeges alkalmazásnál! Nagyon jó memória kezelés mert bizony ez is sokat számít ha kényelmes kezelést nézem. Egyedül a kodi hiányzik majd de megleszek nélküle. Ott az mrmc ami kodi fork feleség csak mégsem olyan jó na meg ott az infuse. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Akinek Apple tv 2021 van és használ mrmc-t kipróbálná nekem, hogy keymap editiorral lehet e funkciót adni navigációs gombokra? Full screen videó/pictures résznél kéne megadni a zoom in felfelé gombnyomásra és zoom out a lefelé gombnyomásra és kipróbálni hogy működik vagy nem. Köszönöm ha valaki kipróbálja!
Ha esetleg a 2017 apple tv van de új 2021 - es távirányítóval szerintem azzal is jó lenne ez a próba!
-
Imi1981
veterán
Az így szuper csak azért bizonytalanottam el mert, hogy kikapcsolható és azt hittem azért mert kettő nem működik együtt. Így viszont akkor nagyon jó!
Még egy kérdés! Aki emby-t vagy plexet használ infuse-ban megoldható ha ki rakom kedvencekbe a filmek, sport, kedvenc filmek stb könyvtáraimat plexeből vagy emby - ből annak a sorrendjét változtatni lehessen? Kicsit idióta sorrendbe rakja! Nagyon nem úgy ahogy emby-be van. Erre gondolok kép és ezeket infuseban ki tudom rakni kedvenceknek a főoldalra.
-
Imi1981
veterán
válasz
Galahed #4367 üzenetére
Shield pro 2019 és apple tv 4k 2021 között vacilálok. Mindkettő tetszik és másban tetszik ezért nehéz dönteni. Ha apple tv mellett döntök akkor is megmarad a shield tv 2019 tube (cső) verzióm mert három tv van itthon szóval van helye. Inkább mecool km6 deluxe tv boxom adom el meg a xiaomi mi box s - t. De még ráérek nem sietek.
-
Imi1981
veterán
válasz
Galahed #4364 üzenetére
Az jó ha érintés mellett a nyomógombot is lehet használni! A lényeg, hogy menüben és videók keresesénél a nyomógombot lehessen használni mert nekem az kényelmesebb! A régi távirányító érintő része nekem nagyon kényelmetlen és nem tetszik. Egyedül a videóban tekerés funkció tetszik csúsztatással ez nagyon jó! A régi távirányító nagyon kicsi és most emiatt rendeltem hozzá fekete szilikon tokot így remélem jobb lesz a forgása. Az új távirányító méretben is nagyobb ahogy látom.
Nagyon gondolkodom egy apple tv 4k 2021 vásárlásában. Nem sietem el mert mást is nézek és nehéz dönteni. -
Imi1981
veterán
Akkor ha be van kapcsolva az érintés attól még működik a nyomógomb? Szóval ha irányítógombokat nyomógombokként akarom használni de be van kapcsolva a az érintő is az úgy lehetséges?
Azt esetleg ki tudnád próbálni ha ki van kapcsolva az érintés akkor tudsz balra /jobbra nyomogatással tekerni? Hasonlóan mint kodiban android-on vagy coreelec-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile (ARPG)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest