- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple Whatch SE 2.generáció
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
kolosanyi #41 üzenetére
"SGS2 CPU-ban erősebb (Note is), míg az iPhone GPU-ban."
A tesztek nem ezt bizonyítják.
"Ráadásul megint megkérdezem: milyen alkalmazás használja ki a több magot?"
iOS5 esetén és annak API-jait kihasználva mindegyik (adott alkalmazás több szálú futtatása). Nem kell csak a játékokra gondolnod, képfeldolgozás, adatbázis kezelés, zenei szoftverek stb. mindegyiknél jól jön a plusz erőforrás.
"Bármelyik egymagos, A8-as, 1GHz-es telefon teljesítménye elég lenne minden hétköznapi feladatra"
Való igaz, csak iOS-re jó pár olyan alkalmazásterület van ma már, ami bőven túlmutat a hétköznapi feladatokon (orvosi, mérnöki, zenei célszoftverek), amik más platformra vagy nem is léteznek, vagy ritkák, mint a fehér holló.
"Galaxy Nexus és kint van már egy ideje..."
A Galaxy Nexus az i4s után pár héttel lett bemutatva, szóval semmi időbeli előny nincs, amire célzol.
"illetve az első több magot támogató telefonos Apple OS és a Galaxy Nexus megjelenése között."
A több magot használni képes iOS-t 7 hónappal a Galaxy Nexus és az ICS előtt kiadta az Apple.
"csak azt is vedd hozzá, hogy hogyan áraz az Apple, mekkora árrés van a készülékeken, meg azt is, hogy hogyan a Samsung."
Az Apple a szolgáltatói területet támogatja, szolgáltatói kínálatban meg minimális a két gyártó termékei közötti árkülönbség azonos kategóriában (adott csomagban lehet még az Apple az olcsóbb).
Független piacon sem egyértelmű a dolog, mert piaci bevezetéskor a Samsung termékei is drágák (Mennyi is volt megjelenésekor egy SGS II, vagy egy Note?), csak a gyors termékváltás miatt pár hónap alatt sokat veszít az árából és értékéből egy Samsung termék (egy év után nézd meg mennyiért lehet eladni egy használt Samsung készüléket és mennyiért egy Apple-t).
PRIVÁT HA VÁLASZOLSZ!
-
kolosanyi
veterán
válasz
hallerlaller #44 üzenetére
Meg a legtöbb US sorozatban, nagyon sok filmben, sőt még a pápának is iPad-je van...
szerk.: Nem működött a kép...
(#45) gybazsi
Igen, de a népnek mindig is erre volt szüksége. És gyakorlatilag erre épül az egész Galaxy sorozat. Érdekes amúgy, hogy tudnak ők egyedi készülékeket is csinálni, lásd Wave 1-2-3, a két Nexus (bár az én Nexus S-emről rendszerint megkérdezik a hozzá nem értő ismerősök, hogy "ez egy iPhone?", ami azért elárul valamit az emberek hozzáértéséről: nagy érintőképernyő, lekerekített forma=iPhone, pedig ha valami, akkor a Nexus baromira nem hasonlít rá a hajlított formájával, na mindegy...)
Szóval az egyediségre nagyon kevés embernek van igénye. -
gybazsi
senior tag
válasz
kolosanyi #14 üzenetére
Ez pontosan leírja a Samsung törekvéseit. Tökéletesen átlagos dolgokat csinálnak. És ez elég jól bejött nekik. Én viszont pont ezért nem vennék Samsung telefont (se mást). Nincs bennük (szinte) semmi egyedi, csak egymás után dobálják ki a szinte tök ugyanolyan telefonokat. (Ez persze szigorúan csak az én véleményem, nem flame keltésként írtam.)
-
Everman
addikt
válasz
mrhitoshi #39 üzenetére
"Már miért ne lehetne divatnak nevezni ?"
Divat megvenni egy Vertu, vagy Tag Heuer készüléket, mert azzal jelzel valamit a külvilág fele, egy iPhone-al csak egy csep vagy a tengerben, nem leszel "egyéniség"
"Tudok egy pár példát, hogy nem tudták megmondani, miért veszik meg az Apple terméket"
Az Android alapú készülékek vásárlói zöme ilyen. Megveszik, mert olcsó, jól néz ki és mert ma már nem nagyon kapni normális feature phone-t, de sokan nem használják híváson és sms-en kívül semmi másra.
DE ez egy másik topic, vagy privát vita témája legyen inkább...
-
kolosanyi
veterán
"Per pillanat nincs hardveresen (CPU/GPU) erősebb smartphone a piacon, szóval ez enyhén vitatható kijelentés."
SGS2 CPU-ban erősebb (Note is), míg az iPhone GPU-ban.
"A dupla mag szép dolog, de az iOS már egy ideje ezt támogatja és alkalmazások is kamatoztatják."
Már nem azért, de telefonról lévén szó, mikor is jött ki a dual core telefon, meg telefonos OS? Ráadásul megint megkérdezem: milyen alkalmazás használja ki a több magot? Játékokon kívül van olyan alkalmazás, aminek szüksége van ekkora erőre? Bármelyik egymagos, A8-as, 1GHz-es telefon teljesítménye elég lenne minden hétköznapi feladatra, megint csak a marketingrizsa, meg a játék, ami eladja ezeket a cuccokat. Egyedüli dolog, amit el tudok képzelni, hogy a telefonodat mobil médialejátszóként használva 1080p-s videókat tolsz ki TV-re, de ehhez meg nem dual core kell, hanem egy jó video encoder. (Nexus S-en nézek 720p-t akadásmentesen...)
"A Samsung hány készüléket tud felmutatni, ami olyan OS-el rendelkezik, ami a több magot támogatja? Mikor adta azt ki?
A vas önmagában semmit nem ér, ha nem tudod kiaknázni a lehetőségeit."Galaxy Nexus és kint van már egy ideje... Túl sok különbség nem volt az első több magos iPhone, illetve az első több magot támogató telefonos Apple OS és a Galaxy Nexus megjelenése között.
"Egyébként én csak arra akartam rámutatni, hogy a Samsung több teljes iparágat lefedve (mobil, félvezetőgyártás, szórakoztatóelektronika) is csak elenyésző profitra képes egy olyan céggel szemben, aminek csupán pár termékkel van csak a piacon és tízen évvel ezelőtt a csőd szélén állt."
Ez mind szép és jó, meg igaz is, csak azt is vedd hozzá, hogy hogyan áraz az Apple, mekkora árrés van a készülékeken, meg azt is, hogy hogyan a Samsung. A koreaiak a párforintos fostól kezdve a prémium árkategóriáig minden szegmensben ott vannak és mint tudjuk, a felső kategóriában van a legnagyobb haszon. A cupertinoiak meg csak az utóbbi kategóriát fedik le, ezért van ekkora hasznuk.
------------------------------------------------------------------
"A divat mindig egy szűkebb réteget érint, amiből 3 hónap alatt 63 milliót adnak el (iOS eszközök), az már rég nem nevezhető divatnak."
A fenéket nem divat az almás kütyü. De ugyanúgy divatos a sok Galaxy izé is, gyakorlatilag ez a kettő a legnépszerűbb, ha Gipsz Jakabot megkérded, hogy milyen telefont szeretne, vagy azt mondja, hogy iPhonet, vagy azt, hogy Samsung Galaxyt (persze legtöbbször azt már nem tudja, hogy melyiket a sok közül).
-
Everman
addikt
"Bár mindkettõ új a piacon, az egyik rétegmobilnak, a másik tarolni készült. Ez olyan mintha az új Dacia Dustert hasonlítanád össze a legújabb Koeniggseg-el, ráadásul eladott darabszám alapján."
Ez is egy nézőpont és innen nézve igazad van, elfogadom az érvedet
"A Samu szerintem annak köszönheti a sikerét hogy több lábon áll"
A vicc az még, hogy a Samsung a sikerét sokban az Apple-nek köszönheti, mivel a félvezetőgyártásának zömét az Apple megrendelései teszik ki, így annak bevételének és 4 milliárdos nyereségének javát az Apple fizette be a Samu kasszájába
-
Everman
addikt
válasz
mrhitoshi #35 üzenetére
A divat mindig egy szűkebb réteget érint, amiből 3 hónap alatt 63 milliót adnak el (iOS eszközök), az már rég nem nevezhető divatnak.
Ha meg a felhasználói elégedettségre gondolsz, ami ennél a gyártónál a legmagasabb, az tényleg nagy reklámértékkel bír.
De ebbe ne menjünk mélyebben bele, mert nem akarok háborút a két oldal között.
(Ami az én részemről vicces, mivel mostanra már jóval több Samsung smart eszközt használtam/használok, mint Apple-t)
-
zotyesz66
őstag
hehe, most mondhatnám, hogy a samu nemcsak hogy telefont csinálni, de még eladni se képes apple nélkül
lehet nekem esni
galaxy s2 commercial -
debrejo
senior tag
Sokmindennel egyetértek, kivéve a Note-Lumia párhuzamoddal nem. Bár mindkettõ új a piacon, az egyik rétegmobilnak, a másik tarolni készült. Ez olyan mintha az új Dacia Dustert hasonlítanád össze a legújabb Koeniggseg-el, ráadásul eladott darabszám alapján.
A Samu szerintem annak köszönheti a sikerét hogy több lábon áll és nem csak az iphone piaci szegmensébõl akar kiharapni hanem mindegyikbõl, amekkorát csak lehet, mindezt brutálisan színes modellpalettával ès az ehhez tartozó agresszív árpolitikával. Bejött neki. -
saiyajin
senior tag
Szép eredmény a samsungtól, várható volt ez. Van még mit csiszolni a stratégiájukon (szerintem), de az látszik, hogy nagyon akarnak. A követekező telefonomnál samsung is játszhat. Az biztos, hogy a termék palettájuk elég széles.
-
Everman
addikt
"hisz a Note kritikus mérete ellenére ért el sikert, míg a WP+nokia azért borítékolható volt."
Mindkét gyártó egy új szegmensben bevezetett új termékéről van szó, így biza összevethető.
A Samsung is most lépett a piacra először ilyen méretű eszközzel a Nokia is most jött ki előszőr WP7-es termékkel. Egyiknek sem jósoltak nagy jövőt és a hasonló eredmények ellenére mégis különbözően ítélik meg az eladásokat. Én ezt nem tartom jogosnak.
"Az árképzés egy dolog, de az Apple csak úgy tudott eladni fél millióval többet, hogy kijött a 4S, miközben a Samsungnak nem volt új modellje ebben a kategóriában."
Azonos kategóriában nem fél millió különbség, hanem sokkal-sokkal több.
"Az Apple technikai szinten le van maradva egy lépéssel a Samsung és más gyártók mögött."
Per pillanat nincs hardveresen (CPU/GPU) erősebb smartphone a piacon, szóval ez enyhén vitatható kijelentés.
"(Fél éves késés a dupla maggal, HD felbontás)"
A dupla mag szép dolog, de az iOS már egy ideje ezt támogatja és alkalmazások is kamatoztatják.
A Samsung hány készüléket tud felmutatni, ami olyan OS-el rendelkezik, ami a több magot támogatja? Mikor adta azt ki?
A vas önmagában semmit nem ér, ha nem tudod kiaknázni a lehetőségeit."A designet meg ne kezdd el, mert még egyszer se nyert az Apple"
Azért egy pár hónapig emiatt Ausztrália is nélkülözte a Samsung tábláit
Az meg egy dolog, hogy mit mond a bíróság, egy másik, hogy aki nem vak, vagy végletekig elfogult, az látja, hogy milyen szinten másol a Samsung.
-------
Egyébként én csak arra akartam rámutatni, hogy a Samsung több teljes iparágat lefedve (mobil, félvezetőgyártás, szórakoztatóelektronika) is csak elenyésző profitra képes egy olyan céggel szemben, aminek csupán pár termékkel van csak a piacon és tízen évvel ezelőtt a csőd szélén állt.
Ez lehet, hogy saját magához képest szép eredmény, de ....-------
"Azért az Apple jobban nyomott Brand mint a Samsung"
Hát én sokkal több Samsung reklámot látok, mint Apple-t.
-
mrhitoshi
veterán
Azért az Apple jobban nyomott Brand mint a Samsung, ergo a nagy hype hatására, akármekkora profitot is képes lenne realizálni, csak kérdés hogy lenne elég pofájuk hozzá.
Amúgy le a kalappal előttük. Azt hittem kicsit megérződik majd a pereskedés, de szinte látszatja sincs.
"Az árverseny helyett a Samsung továbbra is dizájn és technikai paraméterek terén kíván vonzó megoldásokkal előrukkolni."
Azért a dizájn... hát hanyagoljuk.
-
Robertoq
őstag
Nem vicces hanem sajnálatos, hogy nem tudod értelmezni a dolgokat, hisz a Note kritikus mérete ellenére ért el sikert, míg a WP+nokia azért borítékolható volt.
Az árképzés egy dolog, de az Apple csak úgy tudott eladni fél millióval többet, hogy kijött a 4S, miközben a Samsungnak nem volt új modellje ebben a kategóriában.
Az Apple technikai szinten le van maradva egy lépéssel a Samsung és más gyártók mögött. (Fél éves késés a dupla maggal, HD felbontás) A designet meg ne kezdd el, mert még egyszer se nyert az Apple (német bíróság kivételével, de ilyen indoklással "vékony szögletes tabletet lekerekített élekkel csak az Apple gyárthat." vicc kategória)
-
floatr
veterán
Az már tiszta h mit szeretnél mivel összehasonlítani? A lumiát a note-tal? Vagy a wp7-et a samsunggal, vagy mi? A note egy viszonylag szűk rétegnek szánt megoldás, amivel a dell megbukott. Erre azért mondják h sikeres, mert az eddigi hasonló próbálkozásokhoz hasonlítják. Ezzel szemben a wp7 felhozatal a platformok közt zsenge a milliónyi forgalmazott lumia ellenére, ami a korábbi nokia okostelefonokhoz képest még nem egy átütő siker. Ha a nokia abban a tempóban adja el a lumiát, ahogy a samu a rétegtelefonját, akkor a nokia elég gyatrán teljesítene.
A remek negyedév meg a samu eddigi teljesítményeihez képest jó, hiszen a részvényeinek az ára is eszerint értékelődik fel, ez tavaly augusztus óta több mint 60%-al nőtt úgy, hogy a többi ágazatban sem kifejezetten nagy nyereségrátával dolgoznak, ami miatt meg tudják enni a konkurenciát.
A másolás meg relatív. A többivel kapcsolatban a pereket megszüntették jogsértés hiányában, nem úgy, mint a motorolás szabadalmak esetében. Nem is értem h ezen miért kell még pörögni...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dr.Anonymus #21 üzenetére
Ez egy dolog, de lerágott csont ez a dizájn téma. Igazándiból az összes flame war ide lyukad ki, ugyanazok az érvek hangzanak el, járnak körbe-körbe, kicsit unalmas ez már... (Nem, nem konkrétan erre írtam, mert ez - ahogy helyesen rávilágítottál - még nem flame, csak tuti az lesz belőle, ha ez folytatódik. Gyakorlatilag majdnem az összes Apple, vagy Samsung hírnél jön a másik oldal megmondóembere és megmondja a frankót, mérhetetlenül unalmas. (És most megint nem pont erre értem, csak általánosságban.)
(#24) Everman
De itt most nem Apple vs Samsung oldalról volt megközelítve ez az egész, mint ahogy te elkezdted a hasonlítgatást. Annyi volt leírva, hogy a Samsung tövábbra is bővült az iPhone eladásai ellenére, míg a többi gyártó nem."Mellesleg mára ezen a piacon ez a két cég az amelyik valódi versenyt folytat, a többiek messze hátul kullogva nézik a csatát."
Ebben egyetértek. -
Everman
addikt
válasz
kolosanyi #19 üzenetére
"Most már megint hogy a fenébe jött ide az Apple?"
Mondjuk a cikkből?
"A legtöbb konkurens gyártótól eltérően a Samsung számára nem okozott komoly lelki krízist az „iPhone-hatás”, hiszen az Apple agresszív szabadalomháborúja ellenére is töretlenül tudta folytatni piaci bővülését. "
Mellesleg mára ezen a piacon ez a két cég az amelyik valódi versenyt folytat, a többiek messze hátul kullogva nézik a csatát.
-
AS
félisten
Mondhatni az hogy ez rekord is egyben
De érdekes hogy idén nem segíttetem őket, mert Asus párti lettem. (Tablet) Telot idén veszek valami jó utódot keresek a Wavemnek. (nem Wave3)
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
kolosanyi #19 üzenetére
ez nem flame, hanem vélemény
a flame ez lenne: szar gagyi fos samsung,mellesleg ha utána nézel nem megalapozatlan vélemény:
galaxy ace vs iphone4
galaxy ace plus vs. iphone 3gs -
Laci.M
senior tag
A Note, és a Lumia két teljesen külön kategória, nem igazán értelek.
Az Apple bevételeit meg kár volt felhoznod, jön majd itt a sok trollkodás... (röhej amit az Apple csinál, vagyis inkább a sok birka aki megveszi (bár tény, hogy nagyon jók, de sok ember nem ezért veszi, hanem mert alma...)A Design terén meg egyetértek veled, lehet a Motorolától szedték ezt a szöveget, mert ha valaki, akkor a Motorola tud kiemelkedőt nyújtani, és újítani a designon. Technikai fronton meg igazuk van, ők a legjobb Androidos gyártó.
-
Everman
addikt
Azért ez vicces.
Ha a Nokia elad 1 millió Lumiát, akkor nem népszerű a WP7 és az új Nokia készülék, a Samsung elad 1 millió Note-ot, az meg nagy népszerűség?A remek negyedévet meg lehet úgy is nézni, hogy a Samsung a mobil+félvezető+szórakoztatóelektronikai részlege együttesen is alig harmad annyi nyereséget termelt, mint az Apple (4,6 vs 13.06 millárd nettó profit). Szóval kicsit korai még itt úthengerről, meg kiemelkedő eredményekről beszélni (a veszteséges Motorolához, HTC-hez és társaihoz meg nem egészen sportszerű hasonlítani őket).
Ez meg külön tetszett:
"Az árverseny helyett a Samsung továbbra is dizájn és technikai paraméterek terén kíván vonzó megoldásokkal előrukkolni"Nem mintha éppen azért perelgetné őket egy ideje az Apple, mert dizájn téren nem nagyon alkotnak valami egyedit.
-
Zoz
őstag
válasz
kiskaktusz #16 üzenetére
Az csak Vodásban kapható hivatalosan
ráadásul a szám billentyűket is lespórolták róla.
Milestone 3 jó lenne, de a Motorola lesz...ja Európát -
Zoz
őstag
válasz
kiskaktusz #12 üzenetére
Egy ilyet azért még adhatnának az európai piacra is.
-
kolosanyi
veterán
Ügyesen csinálják, azt meg kell hagyni. Pont olyat terveznek, ami az adott kategórián belül kielégít minden átlagos igényt, de semmi több. (Most a felső kategóriától eltekintenék, mert droid fronton ők a legjobbak ott.) A dizájn is általában se nem szép, se nem csúnya, inkább semmilyen. A teljesen átlagos fogyasztóknak megfelel és pont ezért sikeresek...
-
zotyesz66
őstag
Nincs bajom a Samuval mint céggel, de a telefonjaikból nem kérek, köszönöm.
Igen, fossák őket, pont ezért nem kell. -
-
St_Riv
csendes tag
Nokia veszteségére felvettettem a kérdést, hogy "ez meg lep valakit?". Azt hiszem itt is jogos ez a kérdés
-
törölt tag
Lefulladhatnak még bőven. Nincs ez még lejátszva. A pingpongütőből szerintem meg pont nem fog sok fogyni. Telefonnak nagy táblának kicsi. Csodálkozom, hogy ennyit egyáltalán el tudtak adni.
-
RaveForce
veterán
a koreai úthenger jön, lát tarol
szép eredmény!
-
joey04
titán
Csoda, hogy még bírja a Nokia...
-
B1T3
addikt
Az biztos, hogy nehéz lesz ellensúlyozni a Samsung nyomulását a Nokiának.
-
PR0JECTNR56
addikt
Nem meglepő hír, a Samsung egészen jó termékeket ad ki a keze közül az utóbbi időben.
-
Robertoq
őstag
Nem csoda, hogy megnyerték a 2011-es évet
-
Apika
addikt
Számomra sem volt meglepetés...
(#1) debrejo: szvsz félvezetőnek szánták
-
debrejo
senior tag
felvezető divízió? az vátáfákk?
Mellesleg nem meglepő, hogy a Samu nyereséget termel.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A rendkívül erős karácsonyi negyedév után mennyiségi alapon is a Nokia trónfosztására készül a Samsung.
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest