- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
════════════◄Xiaomi Redmi Note 4G LTE►════════════
Új hozzászólás Aktív témák
-
dt451
csendes tag
ROM cserét ajánlok a MIUI magyarországi oldaláról... Valószínű a webshop által módosított ROM van a telefonon. Frissítés előtt nekem is ajánlott pár játékot. Frissítés óta csak a videólejátszó app dob nagyritkán full kínai reklámot, vagy inkább valamiféle notifikációt, a streamelhető tartalmakról.
Ráadásul a webshopos ROM-ok angol fordításaival is vannak gondok. Pl. a Themes app fülei nálam kínaiul jelentek meg. Csere óta angolul... A magyar fordítás olyan 80%-os lehet. Igazából itt-ott maradt ki egynémely beállítás kapcsán a fordítás... nem zavaró. Én angolul használom a telefont, az így hibátlan.
-
dt451
csendes tag
válasz
davarisimi #364 üzenetére
Fólia be tud zavarni. Ki szokták vágni a szenzoroknál a gyáriakat. Nálam nem volt vele gond... cpu-z látja a szenzorokat... ott ellenőrizheted, hogy működik-e. De van szenzor teszter app is a Play-en... grafikus felülettel.
-
dt451
csendes tag
Nálam a ROM telepítés megtréfált... harmadszorra ment rendesen. Wipe all után. Előtte voltak érdekességek.
Most már jól megy minden. Az akksival elégedett vagyok... másfél napot megy nálam, úgy hogy ugyan nem telefonálgatok sokat... de megy a Wifi, meg az adatkapcsolat is, igaz azt alaposan bekorlátoztam. Szinte csak az e-mileket frissítem adatkapcsolatról, meg az időjárást, naptárat. Az első telefonom, ahol nem kezdtem azzal, hogy kukázom a fájlkezelőt a Ghost Commanderre. Az alapprogram kielégíti az igényeimet. Összességében talán csak a videólejátszót dugtam el a kezdőképernyőről. A widgeteket alapból nem szeretem, csak az órát szoktam kipakolni, mert onnan pillanatok alatt az ébresztőknél vagyok, amiket viszonylag gyakran babrálok. Az e-mail kliens is nagyon bejön. Tiszta, minden funkciója világos, könnyen kezelhető, naptár hasonlóképpen.
A böngészőt nem gyakran használom... nekem elég, de egy Chrome felkerült, megszokásból. Moon+ Reader szintén kötelező app nálam. Teljesítményben is meg vagyok elégedve eddig. Igaz az alap profilt használom jobbára, 20% akksi alatt váltva marathon módba.
Baromira évezem, hogy az adatkapcsolat apponkénti tiltásával ki tudom iktatni a reklámokat, pl az mx playerből, vagy a readerből. Játszani még nem próbáltam rajta...
Egyenlőre komolykodás van.
-
dt451
csendes tag
A webshopos MIUI hivatalosra frissítve... wipe all után minden flottul teszi a dolgát. Az ébresztő is... Megkezdem a telefon belakását. A V6 még várat magára... egyenlőre. Majd...
A webshop verziója amúgy iszonyat bugos volt, és a fordítás is részleges... A hivatalos fordítása is darabos, de az idegesítő betűkészlet hiba eltűnt, így pedig angol nyelven hibátlanul használható a rendszer.
Az ébresztőórában pl. nem lehetett ismétlést beállítani. A naptár fagyott. Hiányzott pár gyári app, és volt néhány khm... kéretlen extra. Második ciklusát húzza az aksi is... -
dt451
csendes tag
Kijelzővédő fólia... Na ez az amit lehetetlen otthon felpakolni szépen. Annyira pontos méret, hogy ha csak egy tized milit is elcsúszik, századfoknyit elfordul, már valamelyik peremnél nem simul a kijelzőre. Az edzett üveg verzióval még nem próbálkoztam. Gondoltam elsőre a hagyományosat pakolom fel. Valószínű nem marad sokáig, mert félórányi igazgatás után is az egyik peremnél 2-3 cm hosszan nem tapad le.
A Piston v2 füles fülhallgató profil nélkül is meggyőzött. A profillal, sem igazán javult tovább a helyzet egy halvány árnyalatnyival. Ma levadászom a legfrissebb gyári ROM-ot. A jelenleg rajta levőn az ékezetes karakterek a hiányos karakterkészlet miatt nagyon hülyén mutatnak. Idegesítő a jelenség. A nyelvet ezért én angolul hagytam... de a Névjegyzékemben ettől még megmarad a hiba a magyar neveknél.
ROM frissítés után majd kiderül, hogy ezzel mi a helyzet... Csodát persze nem várok. MIUI V5-ből amúgy mi a legfrissebb nemzetközi verzió? Rootot igényló programokat még nem teszteltem. Nem akarom idő előtt nagyon belakni... majd csak az esetleges frissítések után.
-
dt451
csendes tag
Első pár óra használaton túl...
Eddig imádom. A webshop ROM-ja van rajta úgy nézem, ezt frissítem egy hivatalosra. Antutu, CPU-z, stb. teszteket lefuttattam, ellenőrizendő, hogy eredeti masinát kaptam-e. Igaz a doboz már szinte teljesen meggyőzött, az ördög nem alszik...
A gyári tok, az utángyártott hátlapra ragasztva, már a telefonon. Szokni kell még a flippet, de amúgy nekem nagyon bejön, mert alig dob a méreten, rásimul teljesen a készülékre, és ad neki egy afféle igényes határidőnapló feelinget, amit régen nagyon szerettem. Az alap programok hibátlanok. A Notes alkalmazás nekem hiánypótló ebben a formájában. A Mi cloud a SIM kártyámmal akadékoskodik... de nem feltétlen áll szándékomban fellőni a felhőbe az sms-eim, és a híváslistám
... máshoz meg nem kell a SIM kapcsolat. A zseblámpa funkciót szintén imádom. A többit még ki kell tapasztaljam. A benchmarkokon túl, eddig egy Moon+ Readert telepítettem csak, és egy MX playert, mert a Movies nem boldogult a sorozatepizódjaimmal memóriakártyáról olvasva. Belső memóriából simán ment minden, de a felirat támogatás nem az erőssége.
Eddig ennyi a tapasztalat... Némiképp be is kavart a váltás, mert a napi emlékeztetőim hadát még nem állítgattam be, és emiatt megcsúsztam a munkáimmal.
Telefonáláskor abszolút jó minőséget produkált, legalábbis az én oldalamról. Kb. két három nap aktív használat következik, kiismerem, aztán befejezem a blogon a megkezdett tesztet. Majd egy hét, és egy hónap elteltével frissítem a tapasztalatokat.
-
dt451
csendes tag
Megérkezett az enyém is. Beszámolni viszont majd csak holnap tudok, mert nem biztos, hogy beérek érte ma a postára. Kihozta ugyan a postás, de nem volt nálam elég kp. kicsengetni az ÁFA-t, kártyát meg ugye nem tud elfogadni.
Persze a csomagolásról csinálok egy videót, mert ki tudja... Kínából jött, nehogy tégla legyen benne, vagy fake... a webshopokban sem bízom maradéktalanul.
A tartozékok már itt csücsülnek az asztalomon. Piston V2.1 fehér - ezüst változat. (Feketét rendeltem, fehér jött helyette, de végülis nem gond, mert a színe az én esetemben másodlagos tényező. Eredeti példány, az már biztos, és a hangjával is nagyon meg vagyok elégedve így elsőre - igaz összehasonlítási alapom nem igazán van a műanyag, olcsó, netán valamihez adott/kapott fülesek után.) Egy fekete utángyártott hátlap, ami a "ráragasztós" flippes tok miatt érkezett. A logónál van némi festékhiba sajnos, ezt leszámítva nemigen van mit elrontani rajta.
Gombok helyükön, jól járnak, öntéshiba, sorja nincs.
-
dt451
csendes tag
Megjött az SMS. ÁFA-köteles vagyok... nyilván. Eleddig megúsztam ugyebár. Most ott vagyok gondban, hogy a nyomtatványuk két olyan adatot kér, amiről fogalmam sincs. A többi kitöltve. A két adat: hivatkozási szám, MRN szám. Ők mi fán teremnek/hol találom őket? Az megrendelés igazolása, PayPal Igazolás, már PDF-ként pihen a piszkozatban megírt mail mellékleteként.
-
dt451
csendes tag
2014-12-04 09:31 The item is being processed by customs
2014-12-04 08:21 The item has been processed in the country of destination
2014-12-03 20:37 The item has arrived in the country of destination
2014-12-02 16:09 The item is on transport to the country of destination
2014-12-01 13:55 The item is at the PostNL sorting center
2014-12-01 09:06 The item is on transport to the PostNL sorting center
2014-12-01 08:00 The item is on transport to the PostNL sorting center
2014-11-28 14:19 The item has arrived in the transit airport
2014-11-27 02:42 The item is ready for shipment
2014-11-27 02:39 The item is pre-adviced
2014-11-26 22:01 The item has left the originating countryMost ugrik a majom a vízbe...
SMS vagy mail még nem jött. -
dt451
csendes tag
-
dt451
csendes tag
-
dt451
csendes tag
Jelenlegi állás:
2014-12-01 09:06 The item is on transport to the PostNL sorting center
2014-11-28 14:19 The item has arrived in the transit airport
2014-11-27 02:42 The item is ready for shipment
2014-11-27 02:39 The item is pre-adviced
2014-11-26 22:01 The item has left the originating countryEz még eltart egy darabig.
Már látszik a fény, csak rohadt hosszú az alagút... No meg remélem, hogy elmarad az éles kürtszó, meg a zakatolás a fény irányából...
Közben azért írtam egy vázlatot a teszthez, ha addig nem születne meg más tollából.Valami olyasmi vonalon indulnék neki, hogy mire számítottam az előzetes kutatgatás nyomán, és végül mit hoz ebből...
-
dt451
csendes tag
Berendeltem én is... Sokáig szemeztem, mindenféle kínai csodával. JiaYu G4S, Elephone G6, Coolpad F1, Coolpad 7320, Redmi 1S... Végül ez maradt. Sokáig vívódtam az MTK vs Snapi vonalon is, de végül győzött az utóbbi. 4G alkalomadtán jól jön. A stabilabb GPS, jobb rendszeralapok, újabb SOC (igaz gyengébb... de fejlettebb) mellett tettem le a voksom. Bár eleinte hajlamos vagyok kihajtani, megdolgoztatni az eszközeimet... pár hét múlva, ha lecseng az újdonság varázsa, javarészt már a médialejátszás, könyvolvasás, szükség szerint a navi, alkalmilag a mobilnet marad a telefonáláson túl. Ezekhez meg nem kell erőmű... egy stabil szoftver, ami sok plusz app nélkül megoldja a fentieket. A V6-ra váltást nem tervezem... míg legalább nagyjából ki nem növi a gyermekbetegségeit, és nem lesz legalább annyira funkcionális mint a V5. A 4G olcsóbbnak bizonyult így belefért a keretbe pár kiegészítő is. Érkezik elvileg egy gyári flip, egy plusz hátlap, egy keményüveg "fólia", meg egy Piston II füles. Ha addig nem készít senki tesztet, én szívesen írok majd róla. Csak előbb érkezzen meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest