- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Felkészült a Redmi 15C
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #81 üzenetére
magyarul azt tervezték alul, sehol se írtam még csak azt sem, hogy nvidia hiba lenne, azt se, hogy gpu, a szerintem lehetséges okokról írtam.
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #78 üzenetére
senki se támadta az nvidiát, miért akarsz ebből nv vs amdt? pont ezt írtam, hogy nekem amdből volt ilyen bugos szériám.
magyarul pontosan ugyanott vagyunk, tervezési hiba van -
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #75 üzenetére
már miért okozna? a kártyáknak a hűtése alapvetően mindegy. Ha nincs rajta hűtő, akkor se csinálhatná ezt, pont erről szól az okfejtésem. Hibás tervezés vagy a kártyában, vagy a GPU-ban, nem működik a hővédelem. Nem az a kérdés, hogy ki tudnád e hűteni a hibát, hanem az, hogy miért van olyan hiba, amit nem vesz észre a rendszer, és nem kapcsol le/nem veszi vissza a teljesítményt. Volt olyan teszt(vagy linus vagy a GN csinálta asszem), hogy simán bebootltak egy hűtés nélküli ryzen procival, pont azt demonstrálták, hogy jó hőmonitorozással megoldható bármi és elkerülhető a baj.
Bármitől lehet rossz hűtésed, de az nem kell, hogy magával vigye HW-esen a gépet vagy annak részegységét. -
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #73 üzenetére
nemkell, a válaszom a #70-es, amit .b írt, és amivel egyetértek
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #67 üzenetére
?? mert miről van szó? a HW semmi esetre sem mehetne tönkre attól, hogy meghajtod, ez nem a 90-es évek, hogy elfőzi minden magát, amint egy kis meleget kap.
-
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #65 üzenetére
nem terheli jobban, nem ez a baj.
A gond az, hogy a videokártyának vagy gpu chipnek egy bizonyos pontja melegszik el.
Képzeld el a chip-et, ami millió dolgot tud csinálni, de mikor nyélgázon rendereli a semmit (menüt), akkor bizonyos részegységek nem dolgoznak, mások meg izzadnak. Namost az a gond, ha oda nem tettek hőszenzort ami jelzi a hibát, akkor simán hiheti a rendszer, hogy nincs itt semmi gond, a chip nagy része hideg, de egy ponton izzad az egész. (ugyanez az elv vonatkozik magára a kártyára is). Tehát hiába látod te, hogy 50 fokos a GPU, közben meg valamelyik pontja lehet, hogy már túl van a 100-on. Ha nem tudja leadni a meleget, akkor vége a dalnak és elég a cucc. -
makkmarce
őstag
válasz
Dragon3000 #63 üzenetére
Semmire se jó, a fejlesztő elfelejtett limitet tenni itt az FPS-re.
Arra még jó, hogy jobban merüljön a laptop -
makkmarce
őstag
ez nem nvidia hiba
pont arról szólt a lentebbi #30 -as okfejtés.
Ha maga a GPU belül döglik el az nvidia hiba is, hisz kutya kötelessége lenne vészleállnia.
Csak simán leállna(ahogy kell), akkor lefagyna, sírnának, hogy fagy a játék, azt kész.
Itt inkább lehet a ram vagy valami külső vezérlő halála. -
makkmarce
őstag
utoljára 2000res években volt divat, hogy a procik és gpuk saját magukat főzték el. Egyszerűen hibás a tervezés. Vagy visszahívják(nemfogják), vagy az EVGA visszavesz mondjuk 100mhz-t mindenhonnan, és akkor biztonságosabban fog üzemelni a kártya.
Az arcvesztés már úgy is megvan, a francnak kell OC-zni, ha ez a kártya a leggyorsabb a világon amúgy is. -
makkmarce
őstag
"Ezt 10/8 játék megfűszerezi még azzal is, hogy a fullscreen mode az kamu, alt-tab ki, és látom hogy a GPU az pörög tovább, jön a hang stb.., hol van már az exkluzív fullscreen?!"
ennek semmi köze, hogy fullscreen vagy sem, ahhoz van köze, hogy a fejlesztő visszaveszi vagy kikapcsolja e a játékot, hogyha nincs előtérbe.
-
makkmarce
őstag
válasz
Allihoppa #33 üzenetére
Ne röhögtess, ez nem az amazon hibája. Bárkinél kijöhetett volna. Sőt, szerintem sok régebbi játéknál ki is jön, mert azok simán elpörögnek 500-1000fps-ig is akár egy modernebb kártyán, ha nincs limit.
Tervezési hiba, nem csak a BF V-el kell tesztelni, meg az RTX tombraiderrel.
A VGA simán tönkremegy, ha olyan ponton terhelődik, amire nem tesztelték, és ott elmelegszik. -
makkmarce
őstag
válasz
Outsiderman #27 üzenetére
igen, hát ezt hívják tervezési hibának.
Én simán csak visszább venném 100-200 Mhz-val , azt kész. -
makkmarce
őstag
válasz
Outsiderman #22 üzenetére
ok, csak ugye ilyenkor aktiválódna a throttling... de nem teszi, jó eséllyel a memória vagy valami részegység kozmál oda, nem maga a GPU.
-
makkmarce
őstag
válasz
Alogonomus #3 üzenetére
ehhez semmi köze az amazonnak. radeon mobile-ból is volt ilyen széria..néhány játék, ami pont sikeresen kimaxolta az erőforrásokat, leégette a VGA-t. 3x cseréltük, 4.-re felhagytam azon a gépen a játékkal és elajándékoztam.
Túl jó lett az engine, mindent maxon tol, a 3090-nél meg túl sok meleget engedtek bizonyos pontokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest