Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• guestavfl

csendes tag

válasz Abu85 #204 üzenetére

Nem nagyon foglalkoztam a professzionális kártyák piacával tehát lehet hülyeséget írok de amennyire én tudom architektúrálisan teljesen a desktop gpuk adják a felépítésüket, bár sokat számít a szoftveres támogatás és az egyéb képességei a kártyának de a nyers ereje a gpunak hosszú távon azért döntő lehet (bár abban (Teraflopsban) régóta elvileg sokkal jobban áll az ATI..szóval lehet mégsem érdekes annyira), vagyis ha komolyan ráfekszik erre a szegmenre is az ATI akkor elúszhat a nyereség.... a Tegra helyzete valóban rózsásnak tűnik, szóval azért szerintem eléggé meghatározó lehet a fermi a cég jövőjével kapcsolatban.

• guestavfl

csendes tag

válasz Zayl01 #184 üzenetére

Igen ebben igazad van az Nvidia bevételei 9%-al nöttek az elmúlt negyedévben is.... azonban az architektúrális vereség később ki fog hatni mind a professzionális quadro kártyák értékesítésére (ezek is alapvetően a desktop GPU-k felépítésén alapulnak) és a mobil laptop-nettop diszkrét grafikus kártyák értékesítésére is, bár nem fogja érinteni a tegra platformot (gondolom erre gondoltál mert a tesla az asztali cucc) és sok más bevételi forrást.
    Ettől függetlenül én látok esélyt az Intel felvásárlására mert az AMD-ATI fúzió a rendszerszintű integrációban nagy előny lehet grafikus oldalról és ha az ATI a processzorgyártó technikai és gyártástechnológiai hátterével hosszú távon is lenyomja az nvidiát adná magát az összefonódás, bár lehet az Intel házon belül épít föl egy egyre nagyobb grafikus fejlesztő részleget (túllépve az IGP fejlesztésen), bár az Nvidianak akkor sem lenne rózsás a jövője...persze ez csak fikció könnyen lehet a fermi nagyon sikeres lesz.

• guestavfl

csendes tag

A legizgalmasabb kérdés szerintem talán nem is az, hogy a trónon majd a jelenleg vitathatatlan király 5970 es ATI vagy egy Fermi fog ülni, hanem, hogy a mainstream és performance kategóriába versenyképes lesz-e ár/érték arányban az új architektúra és annak variánsai, főleg egy ATI-s árcsökkentés után (amit lassan megtehetnek mert megtérült az architektúra kifejlesztésére,bereklámozására befektetett pénz nagy része) - bár ha legalább annyit elérne a fermi, hogy az árcsökkentést kikényszerítené akkor már mi felhasználok jól jártunk...
    Adott viszont a kérdés ha alapvetően bukta lesz a fermi architektúra (kihozatala hosszú távon rossz lesz a nagy méret miatt, drága lesz és relatíve nem jó teljesítményű) mi lesz az Nvidiával a rendszerszintű integráció miatt nem vásárolja-e majd fel előbb-utóbb az Intel mint az AMD az ATi-t?

Új hozzászólás Aktív témák