- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Valamiért nem tudtam szerkeszteni a cikket, de egy kis update:
Radeon Graphics + Nvidia Physx frissített beüzemelési útmutató. -
janos666
nagyúr
válasz
Geller72 #168 üzenetére
Miért használna egy alapvetően játékokra kihegyezett fizikai API-t egy olyan program ami nem végez fizikával kapcsolatos számításokat, vagy ha igen, akkor biztos mások a modellezési és pontossági követelményei, mint amit a Physx nyújt? (Elvileg talán a physx is alkalmas lehetne akár professzionális fizikai modellezésre is, de szerintem a gyakorlatban senki se írt ilyen programot.) Egy Axis WM mellett egy Physx-es játék azért olyan, mint a Photoshop és a Paint.
-
janos666
nagyúr
válasz
Geller72 #166 üzenetére
Elvileg azokat is lehetne hackelni, de kár vele vesződni.
A Physx fut CUDA alól, vagyis nem. A CUDA akkor fut, ha arra írt programot használsz. (akkor megkeresi a VGA eszközillesztővel feltelepült cuda.dll-t, és a CUDA megkeresi a hrdware-t, és akkor eléri a program). A CUDA egy HAL-t (Hardware Access/Acceleration Layer-t, hardware elérési/gyorsítási réteget) biztosít a programoknak.
-
janos666
nagyúr
válasz
Geller72 #162 üzenetére
Wrapper szerintem már sosem lesz. De nekem sincsenek belső infóim, miután meglátta ennek a cikkemnek a rövidebb angol kivonatát szóba sem ált velem Regeneration (ő régebben azt állította, hogy ez lehetetlen, én meg belinkelgettem, hogy nem az, épp ott ahol kérdőrevonták őt hol tart a wrapper.
)
1: Szerintem nem, menni fog...
2: Szerintem jobb lenne 1 erősebb kártya, mint 2 kissebb, főleg SLI nélkül. A CUDA-s programok talán nem is tudnák egyszerre használni őket, csak ha SLI-ben lennének.
Nem lehetetlen dolog amúgy az SLI CF-es lapban. De nem tudom hogy kell, csak láttam már működni régen moddolt driverrel, meg állítólag X58-as "license lopással" is lehet valahogy újaban
3. számozatlan pontot nem értem.
-
janos666
nagyúr
Kaptam egy mailt pr napja, ha minden igaz nemsoká indul az NGO féle beta teszt. (radeon wrapper, GPU-physx gefroce nélkül...)
-
janos666
nagyúr
8500GT csak ímmel-ámmal elég, egy radeon mellé a semmihez képest sokat dob, de egy 9800GTX mellé már többet árt mint használ. Egy 8600GT már épp elég lehet, de gyors VGA mellé belehet ficcenteni a 9600GT-t is hogy inkább tartalék legyen benne mint tüskés limit. Szóval a következő IGP generáció elég lehet, de addigra meg a játékok igénye is megnőhet. (már ha tényleg felfut és lesz játék ami használja...)
Az AMD-nek meg nemigen lesz saját Physx-es drivere, csak NGO féle nemhivatalos wrapper. Ők az új havokot fogják tolni, csak az még messzevan, sokkal messzebb mint az őszi physx-es játékok amik UT3 motorra építkeznek...
-
janos666
nagyúr
Tudom hogy nem csak olyan van amit már láttam is, viszont érdekes hogy egyesek külön kulcstipust neveznek el a kombájnról, én meg ismerek is párat (régi ruszkitól a GPS-el navigálóig) és azokhoz nem lehet kifelyezett kulcsfélét párosítani ami úgy jellemző lenne a kombájnokra. Azért kérdeztem hátha ez ilyen "városi szleng"...
-
janos666
nagyúr
Aláírásod: Mi az a kombájnkulcs? Azok a kombájnok amiket én ismerek többnyire mindeféle sluszkulcs nélkül indulnak gombnyomással, és a fülkéjük se zárható kulcsra. (nem szoktak velük közterületen parkolni
) Az alaktrészek pedig 8-40ig mindenféle méretű csavarokkal vannak felrakva, oda sincs kimondott csodakulcs ha szerelgetni vagy állítgatni kell valamit...
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Én is gondolkoztam 9500GT-n, de ez pl. DDR2-es, és fölösleges az 512Mb, jobb lenne DDR3-256Mb. Meg utánnaolvasva ez ugyanannyit tud mint egy 8600GT (csak az olcsóbb meg van belőle használt is)
A MassEffect amúgy miért van vastagon szedve? Az is tudna hardveres gyorsítást is? (csak mert fent volt a gépemen, mégse teszteltem le mert nem láttam benne ilyen opciót mikor végigjátszás előtt nézegettem a menüjét...)
-
janos666
nagyúr
Én hiszem hogy működik nála, de erősen gyanakszom arra hogy nem is tudja úgy tálalni a dolgot hogy az átlagfelhasználó számára is emészthető legyen. Vagyis hogy Vista x86/x64 alatt is csak lefut egy installer és kész, hanem kézileg kéne lecserélgetni a dll-eket a játékok mappájában (ami még oké, de), turkálni a rendszeren ezt-azt amit nem lehet automatizálni a Vista korlátozásai miatt, és ezek után nem maradnak kellemetlen mellékhatások... Lehet hogy még a CPU-t is zabálja a jelenlegi wrappere. (Persze ha az AMD és az NV is tényleg segít biztos megoldják)
Szóval lehet rá magyarázat miért nem adott még ki beta verziót se. Viszont ha ez az igazság amit a hosszú munkaidőből sejtek akkor az nem sok jóval kecsegtet a végeredményre nézve se. -
janos666
nagyúr
Az a fluids demó egy áramlástani modellnek is elmenne, ránézésre én simán használnám ha pl. egy csőátereszt kéne tervezni autópálya alá.
Amúgy az nem a legjobb demó benchmarkra, az egyetlen ami nálam nem indult el a hibrid rendszeren (szóval nagyon konkrétban a geforce képességeinek demózására írták, a Radeon OpenGL drivere nem is jó neki). Egy warmonger játéktesztel jobban jártak volna. (UT3-al se az igazi, mert sokat gyorsul ha kézileg felülírogatod a régi játék dll-eket az Ageia driverében lévő újakkal, amit ők ugye nem tennének meg arra hivatkozva hogy mások se fogják)
-
janos666
nagyúr
válasz
shankeesham #101 üzenetére
A VRAM mennyisége szerintem tök mindegy. Tapasztalatok szerint a RAM sebessége sem számottevő a shaderclockhoz képest.
De rivatunerrel meg lehet nézni XP alatt a VRAM kihasználtságot. (ha lesz időm rápillanthatok) -
janos666
nagyúr
Ez városi legenda szintű mese. Vagyis emelkedhet a CPU használat, csak más a dolog háttere, nem a susmákolás vagy a csalás mint az összesküvéselmélet hívők szeretnék.
No acceleration - Egy 10Ghz-es Core2 mag se lenne elég hogy szépen fusson, tekeri 100-on a CPU-dat és mégis szaggat.
Ageia kártya - Sok terhet vesz le a CPU válláról, de le valami kemény 30-40FPS-ed. Na szép és jó, akadozik meg szarul fut a játék, épp ezért a CPU-nak is sokkal kevesebb dolga van. PPU limit van, ez is olyan mint a VGA limit, nincs min dolgoznia a CPU-nak mert a VGA is a PPU-t várja be.
Geofrce acceleration (persze olyankor ha elég gyors a VGA vagy külön dedikált Geforce kártyát használsz) - PPU helyett vegyeslimitbe kerülsz, vagyis több az FPS-ed, többet kell dolgoznia a CPU-nak hogy kiszolgálja hozzá a VGA-t, és többet kell fáradoznia azon is hogy a több OPS-hez (operation per secund) is kiszolgálja a fizikai számításokat, így értelem szerint nő a CPU használat.
1: Fudzilla is leteszteli hogy néddmá', 2x annyit teker a CPU mikor a geforce Physx-el 60 FPS-el fut a demó mintha Ageia kártyával futna 30-al.
2: Programfüggő, a Fluidmark nálam pl. 10% CPU-t evett mikor a 8500GT kiköhögte a lelkét hogy minél több OPS-t csináljon ahhoz amit a 4870-es renderel. De persze ha 2x ilyen gyors Geforce számolna Physx-et, ahhoz is kétszer annyi CPU idő kéne hogy ellássa a Physx számolót, nameg 2x annyi adatot kéne átjuttatni a másik VGA felé, ami 2x annyi FPS-t renderelne, ami megint 2x annyi CPU időbe kerül.Nem tudom érted-e mit akarok mondani...
Semmi sincs ingyen, ha javul a látvány ahhoz többet kell számolni, ha több adat kering az több CPU idő. Ha nincs semmiféle Physx csak D3D és nagyobb VGA-t raksz be az is több CPU-t eszik...2: És lehet hogy több számítást végeztet az nv driver a CPU-val mint a PPU drivere, de a végeredmény mégis jobb, több lesz az FPS, simábban fut a játék. Akkor mi a jobb? 20% CPU használat, 30FPS, vagy 100% CPU használat és 60FPS?
-
janos666
nagyúr
válasz
toth_janika #97 üzenetére
UT3-ban csak a speckó Physx mapok (külön letölthető pack) fogják zúzatni a fizikát. Inkább a most őszre esedékes nagyobb nevek miatt érdemes felkészülni a Physxre. És egy 8600GT sokkal jobb megoldás. Egyrészt a 2006-os Aigei kártya mai szemmel erőtlen, neccesen lenne elég a Geforce Physx-re érkező játékoknak (itt is írtam a 8500GT picit gyorsabb mint az Ageia, mégse elég az UT3-nak csak a warmongernek), másrészt drágább is, harmadrészt pedig magyarországon sokkal nehezebb hozzájutni akár újonann, akár használtan.
-
janos666
nagyúr
válasz
toth_janika #95 üzenetére
Milyen alaplapod van? Ha akad rajta 2. PCI-E slot jobban jársz egy újabb Geforceval. (olcsóbb és jobb egy 8600GT)
Egy Ageia kártya akár még lassabb is lehet mitha a 8800GT együtt számolna mindent. (programtól függően néhol picit gyorsíthat, néhol ugyanolyan lesz, néhol még kicsit lassabb is...)Egyszer láttam egy ph bazárban 30k-ért egy használt BFG-t. De egy használt 8600GT meg 10k...
-
janos666
nagyúr
válasz
toth_janika #92 üzenetére
Akkor hogy nem találsz mellé egy 8600GT/GTS-t? (ilyen régi kis kártyáknál ph aprón feleannyi használtan mintha egy boltból hozod ki ahol még le vannak maradva az árak)
-
janos666
nagyúr
válasz
toth_janika #90 üzenetére
Olyat ami a cikkben van bárhol (geforceot). Ageia félét (ami kevésbé javasolt ha módod van a geforcera) azt bepróbálhatod ph aprón ha valaki eladná geforce miatt, meg googlevel. Azthiszem van aki hoz magyarországra, de nem sokan. (mármint nem sok boltban tudják mia az)
-
janos666
nagyúr
Ha a TOP5 dobozban lévő logóra gondolsz azt nem én csináltam, korábbi munka, és az rendelte hozzá aki berakta a TOP dobozba. (gondolom a házigazda)
Viszont ha így szóbakerült szerintem nem passzol túlzottan a cikkhez. Itt épp barátkoztatom a két kártyát, nem összemérem őket. (mint az a korábbi cikk amihez ez a kis kép készült) Jobb lett volna ha a két figura csak kezetfog, de a bombát lemaszkírozzuk, és odabiggyesztünk egy apró Physx logót valahova. Már mindegy... -
janos666
nagyúr
Javítottam pár LY-t, meg kb 15 gépelési hibát, tényleg nem volt túl szép első nap.
Nem sikerült beüzemelni Vista alatt, a PNP fileok átmásolása semmit sem változtatott. (pedig PlugAndPlay enumeration hibát ír). De most egy darabig nem fogok vele csinálni semmit, mert ettől teljesen fügetlenül, simán egy Vista restart közben szétesett a RAID tömböm. (elleszek vele 1-2 napig mire kinyerem az adatokat hogy újra összedobhassam, 1 évig bírta...)
-
janos666
nagyúr
Nem aharagszom arra aki eddig kérdezett. DE! Kérdéseket inkább IDE vagy a Geforce PhysX topikba kérnék, mert rémisztően megnőtt a privátüzijeim száma a cikkem óta és uncsi copy-pastelni mindenkinek régebbi üzenetekből a válaszokat mikor 6-an kérdik ugyanazt...
-
janos666
nagyúr
A képek valóbasz szerkesztve vannak, de csak vágtam belőlük, hozzá nem adtam. Mivel ki van terjesztve az asztalom mindkét GPU-ra így két windows asztalom is van különböző felbontásokkal, a print screen gomb megnyomása mindkettőt rögzíti abban a pozícióban ahogy én elhelyezem az asztalbővítményt. (ugyan az mintha 2 vagy 3 külön monitorom is lenne...) Tehát az 1920x1200-as elsődleges asztal mellé (vagy alá, fölé, ahova elhelyezem, de valahol lennie kell) mindíg beficcen egy csont üres (se ikonok, se starmenü, csak üres desktop háttér) második asztal is. Ezt igyekeztem levágni, hogy ne okozzon félreértést (mert én se látom soha azt az asztalt hacsak át nem váltom a monitor bemenetét, de nincs is ott semmi látnivaló, mert az a másodlagos asztal, oda csak akkor kerül ablak ha direkt áthúzom oda az elsődlegesről, nem akartam hogy a jobb felső sarokban ott ficegjen egy 800x600-as üres windows háttér, alatta meg kitöltő feketeség 1200 képpontig...) De úgy tűnik a paintnak nem mindíg sikerül a megfelelő szélességre vágni a képet.
A CPU mindíg 3,6Ghz-en ment, csak az ESIST és C1 Enchanced Halt engedélyezése miatt visszaveszi a szorzót 8-ról 6-ra mikor nincs eléggé terhelve a proci.
-
janos666
nagyúr
Nem, először én is arra páályáztam.
Majd holnap szétkúrom a Vistámat a windows7 pnpenum filejaival és kiderül úgy történik-e valami kékhalálon kívül.Ha nem részemről annyi hogy újabb Windows 7 is kerül majd ki netre mire jönnek a physx-es játékok. Meg amúgy is lehet hogy upgradelnem kell 8600GT-re. (ha az UT3-at és nem a warmongert veszem mérvadónak, fel kéne már tennem a GRAW2-t is...)
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Iránymutatásnak jó, hogy senki se akarjon 8400GS-t betuszkolni a GTX-260 mellé, és hogy Ageia kártyára se ácsingózzunk egy GTX-280 birtokában, mert az még lassabb is lehet mintha egyedül hagynánk (illetve ide is rossz ötlet a 8500GT is...), de egy 8800GTS mellé elég lesz a 8600GT is. (az javít rajta mert nem folytja le a grafikázós GPU-t a fizika is és nincs akkora éhsége a GTS-nek hogy 200FPS-re való pozíciót kikéne számoltatni a physx kártyával...)
-
janos666
nagyúr
A téma ilyen csapongó hozzáállást hozott ki belőlem. Amúgy nem is szántam túl nagy és kerek cikknek, csak hír féleségnek hogy ilyen is van, ha tudtam volna hogy TOP5 írás lesz belőle kerekebbre foglamazom és nem hagyom benne a gépelési hibákat meg a favicceket se.
Már mindegy, remélem azért a lényeg lejön. -
janos666
nagyúr
Nézegettem pl. Vantage eredményeket és egyéb Physx benchmark eredményeket Ageia kártyákkal, és más Geforce mellé rakott physx-re dedikált geforceokkal és ebből ezt szűrtem le. Az Ageia kártyák egy 4Ghz-es Quaddal 26 FPS körül futnak. Nálam 2 maggal 3,6Ghz-es CPU-val tuningolatlanul kicsit kevesebbet hozott a 8500GT, tuningolva pedig többet, szóval erősen oda saccolható...
Meg pl összevethető közelségben van a tuningolt 4870-em egy alap GTX-280al vagy GTX-260al amikről találtam Ageiaás eredményeket is... -
janos666
nagyúr
válasz
stargazer #32 üzenetére
Kell egy nv kártya. Olvasd át újra. Annyi hogy felrakod a 177.83-as forcewaret, tetszőleges Catalystot, elindítod a FluendMarkor hogy beegye magát a rendszerbe mint PPU és megy is. A teljesítményről nem tudok nyilatkozni, de működni fog PCI-E 1x vagy sima PCI-os geforceval is ha az CUDA kompatibilis.
-
janos666
nagyúr
Segíthetnétek gondolkozni.
Ha a Windows 7 segítségével beláttuk hogy a rendelkezésre álló Vistához készült WDDM driverek képesek egyszerre futni akkor mostantól csakis egy biztosítékot kell keresnünk a Vistában ami mégse engedi elindítani a 2.-at.
Én hasraütésből úgy tippelek a Plug-And-Play Device Enumerator szolgáltatás dönt arról hogy zöld lámpát kap-e az eszköz az induláshoz. Mi lenne ha implantálnám a Vienna pnpenum dll-jeit Vistába?Vagy van jobb ötlet, esetleg ellenérv? Tipp hogy pontosan mely fileok kellenének? A pnpsetup.dll, PnPutil.exe, PNPXAssoc.dll, PNPXAssocPrx.dll, pnpui.dll csokor jól hangzik?
-
janos666
nagyúr
Hmm tényleg sok gépelési hiba csúszott bele. Bocs, átolvastam és javítgattam...
Nem mentség, de most hogy a hsz-t gépelem észrevettem, hogy merül az ellem a rádiós billentyűzetben, és kiamardnak betűk, aztán mikor visszapislantok hogy lemaradt akkor könnyen melléütük ott ahol épp járok a szövegben...
A LY/J ellen meg nyílt tiltakozást folytatok.(#1) - Résen szoktam lenni hogy legyenek CD-kulcsaim a Windows RC-khez, és ne csússzak le a zárt béta driverekről se (mint ez a catalyst se nagyon van kint neten amit itt használtam).
De konkrétan ezt a Milestone 1-et torrentről húztam le, ezért sem ált rendelkezésemre az óhalytott 64-bites változat. Ha majd legalább béta stádiumba lép tuti lesz 64-es és ekár CD-kulcsot is lehet hozzá eszkábálni (november magassága).(#4) - Te tudod, de akkor az legyen egy GTX-280...
(#3) - Itt se feltétlen kell vacakolni, csak ha mégse menne pöccre, homogén rendszerrel meg persze még kevesebb a gond.
(#6) - Mint írtam, ez még szinte Vista, a rendszerkövetelménye is ugyanaz. Csak már tud pár ilyesmi apróságot amit a Vistában elsunnyogtak, lehagytak aztán a szemükre lett hányva...
(#7) - Nekieshetsz.
(#8) - Az NGO féle wrapper valószinűleg csak 1 kártyával megy majd, pedig az egy nagy + kissebb dedikált kártya gyorsabb... Amúgy nemtudom mi van Regeneration-al, megpróbáltam vele felvenni a kapcsolatot, baszik visszaírni a pm-jeimre... (anyit se ír hogy hagyjam békén, többet nem írok neki...)
(#17) - Direkt számoltam végig az összes kódnevet, hátha legalább az egyik ismerős lesz valakinek.
(#24) - Jaja, miután Regeneration baszott visszaírni pm-ben beküldtem pár screenhotot a fórumra, és nekemsett a nép.
(#27) - Na a testRÉS az kivételesen szándékos poén volt, nem elgépelés.
(#26) - Nem olyan bizots, most vontam le a következtetést hogy a 8500GT kb annyit tud PCI-E 4x-en keresztül mint az Ageia kártya öreg PCI-on át. Szóval nem biztos hogy limites lenne. De tényleg jobb ötlet egy PCI-E 1x-es graforce is mint a sima PCI-os.
Akinek nem válaszoltam az vagy kapott választ mástól, vagy én se tudok mit mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest