- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Na igen. megy a vita hogy melyik a jobb. Ha kidobnának egyet fizikai gombsorral akkor lehetne választani, és még a cégnek is jót tenne, mert megszünnének a kritikák hogy csak belsőleg változik a telefo. Az meg hogy növelné a súlyát / méretét szerintem meg tudná oldani az almagyár. Nem hiszem hogy ne tudnának összehozni egy ilyen készüléket, úgy hogy az jól is nézzen ki.
-
Scenic
tag
Kijelenthetjuk, hogy mivel ez (is) tok szubjektiv igy kerunk alma kuzintol egy hagyomanyos es egy aluminium qwerty-vel szerelt 4G-t!
Akinek kell az fizesse meg az arat, en is ide tartozom!XPERIA Z2
-
joey04
titán
ja hát aki 150nel száguldozik egész nap és úgy ír üzeneteket, annak valóban nagy tapasztalata van... szégyen
-
Xero
nagyúr
Marhaság... nem hiányzik. Jól működik. Ezen is vakon gépelek.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
válasz #06658560 #41 üzenetére
"Normális, fekvő qwertynél- állónak nem látom értelmét- szerintem a kisebb méret kevesebb gondot okoz, mert van egyértelmű érzeted, hol a gomb."
Kinek mi a megszokhatóbb
A Palm Pre tulajok meg a virtuális billentyűzetért siránkoznak, mert a mini billentyűzetet nem tudják rendesen használni"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
<NewL>
addikt
bar lenne belole valami...de ha mar lenne akkor szep minosegi.
egyebkent nem lehetetlen,foleg az applenek nem. ott van a macbook air,ultravekony,szep,hasznalhato,strapabiro.
szval en nem bannam.
jo kis alumenium billentyuzet nyammhallgasd meg imam oo nagy almacsutka
en egyebkent kifejezetten utalok az iphonon szoveget gepelni,mire ezt megirtam elgemberedtek az ujjaim.
There's an app for that
-
törölt tag
Normális, fekvő qwertynél- állónak nem látom értelmét- szerintem a kisebb méret kevesebb gondot okoz, mert van egyértelmű érzeted, hol a gomb. S amikor megtanultad, még ha a hüvejkujj lefed akár több gombot is, a begy jól megmondja, melyiket fogod lenyomni. Na, semmilyen érintőkijelző nem fogja tudni ezt visszaadni. Az a marhaság, hogy rezegjen a lenyomáskor meg minden verzióban gyűlölt általam, már sok évvel ezelőtt is szidtam, mikor ilyenhez mint prototípus autó panelként volt "szerencsém", mint a jövő. Az a mindig az jelenik meg, ami kell, hát, nem biztos, hogy pl gyorsabb elérni így a karaktereket, mint funkciógombozni akár. A két megoldás jól kiegészítheti egymást, speciális karakterek kitehetők a kijelzőre, s az írás megy normálisan, gyorsan.
-
Ricardo
titán
Mint látható, ez a felmérés itt nem állná meg a helyét. Jómagam nem vagyok egy nagy sms/ mail író, és csak a napokban váltottam normál billentyűről fizikai QWERTY-re, de azt kell mondanom nem bántam meg. A virtuálisat próbálgattam pár készüléken, de valahogy nem győzött meg (lehet csak megszokás kérdése), igaz olyat nem használtam ami rezeg mikor leütök egy billentyüt.
-
MartOOn
addikt
hát nem tom nekem mda vario 2 óta csak fizikai qwerty-s teló jöhet számításba, ezért nincs most hero-m vagy magic-em hanem G1-el nyomulok. azért BÁRMELYIK szifonost kihívnám egy emil-író versenyre
azért azt hozzátenném, hogy évek óta nem használok ékezetes betüket telefonon... minek? simán olvasható igy is. és 100x gyorsabb. ha valami félreérthető lenne akkor dobok rá ékezetet. eddig nem panaszkodott senki.
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
törölt tag
kicsit off: a napokban írtam valamit az egyik kollégám szifonjával. kicsit fura a billentyűzete, nem rossz, de valahogy lassabbnak tűnik, mint az én telómon. lehet állítani a reakcióidőt, vagy ez ilyen volt régebben is? akkor amikor utoljára próbáltam, akkor nem tűnt fel.
-
P00By
nagyúr
Tiltakozom!
QWERTY gombsoros iphone-t nem fogok venni. -
Ulkesh
őstag
válasz #06658560 #33 üzenetére
A hardveres billentyűzet gombjai legtöbbször kisebbek, mint az iPhone virtuális billentyűzetének gombjai akár álló nézetben is.
Az oldalra kicsúsztatható, vagy a kommunikátor féle szétnyitható megoldások kényelmesebbek, viszont egy kézzel lehetetlen használni őket.Kontrollálni meg tudod, mert csak akkor engeded fel az ujjad, mikor a kívánt karakter jelenik meg, ha mellé ütsz, akkor felengedés nélkül arrébb húzod az ujjad és máris a jó karakter kerül leütésre. Csupán megszokás kérdése. Én sokkal gyorsabban tudok az iPhone virtuális billentyűzetén gépelni, mint előtte az e60i-n, vagy e90-en (bár asztali billentyűzeten vakon tudok gépelni, de a mobil billentyűzeteket mindig nézem én is ).
No meg azt is kedvelem, hogy mindig a helyzetnek megfelelő billentyűzet kerül elő amit fizikai megoldásoknál lehetetlen megvalósítani egyelőre.[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
katsam
csendes tag
Hogy is mondjam, én magam iphone ellenző voltam, mert amikor az első megjelent, nevetségesnek tartottam h mennyi pénzért árulják gyakorlatilag a jó touchfelületet, mert azon kívül más innováció nem volt benne. elismerem, hogy szép, jól kezelhető, a 3gs már majdnem minden földi jóval fel van szerelve, de qwerty gombsor nélkül én nem vennék telefont. sokat filóztam rajta, hh nem csinál vki egy csatlakoztatható qwerty bill-t. ezzel nem tennék "kötelezővé" azt, se nem kellene igazából hozzányúlni a telefonhoz, csak talán kicsit a szoftveres részhez. ez szerintem tökéletes megoldás lenne, aki ellenzi és nem szereti, az szimplán nem venné meg, és kész, aki meg úgy érzi, h szeretné, hát akkor csak egy kicsit a zsebébe kellene nyúlnia.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Attól még a probléma létező, s nem vagyok ezzel egyedül. De fordíthajuk a dolgot amúgyre, túl kicsik a gombok, s mellé túl érzékeny a tapikijelző, s nem tudom elkülöníteni érzetre, melyik gombot nyomom meg, nem tudom a lenyomását kontrollálni, akkor történik, amikor a gép úgy gondolja jónak, nem akkor, amikor én akarom.
-
aram01
nagyúr
szerintem ez nem kéne
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
törölt tag
nem tudom, én számítógépen is már szinte vakon gépelek, csak nagyjából kell odanézzek, hogy tudjam pozícionálni a kezemet, de erre lényegében a perifériás látás is jó. persze a telefonos qwerty más, mert ott nem lehet 10 ujjal gépelni, de ott is meg lehet szokni, hogy mi hol van szerintem. meg ha jól eltlaálják a gombokat, akkor szerintem nagyon jól használható. a BB8900 billentyűzetét imádtam péládul.
-
törölt tag
viszont ha sétálsz az utcán, akkor igen fontos lehet, hogy ne kelljen nézni a billentyűzetet. bár lehet, hogy csak én nem szeretek lefejelni minden oszlopot, meg szembe jövő gyalogost
mondjuk én nem sok qwerty-s telefont próbáltam élőben, de a fekvő qwerty-vel az a bajom, hogy az egy kezes használat esélytelen, plusz eléggé megnöveli a vastagságot. talán majd a Milestone... -
joey04
titán
én még a gép előtt is nézem a billentyűzetet, szóval nekem nem gond, hogy le kell néznem a gépre, hogy lássam.
egykezes használat meg teljesen kilőve.
iphonera meg Ulkesh készített egyedi HUN billentyűzetet, még jobb mint a gyári.hidd el, sokat próbáltam, nekem nem jó.
egyébként minden kihajthatós kütyünél, ahol előjön a qwerty már a fogása sem olyan jó. szóval még kényelmetlen is. (nekem) -
iknight
senior tag
Csak pl az az idő amíg megvárod az ékezetes betűt, és ráhúzod az újjad, nézni is kell közben, az e90-ne - ami eddigi tapasztalataim a N°1 billetyűzet téren - pedig két kézzel lehett írni anélkül hogy rákellett volna néznem, nyilván egy ilyen rosszul sikerült pda-s billentyűzeten ahol mindeniféle hókuszpókusz kell az ékezetes karakterekhez, mint pl htc kaiser, ott tényleg gáz, de ahol ez elvan találva és megfelelő méretűek a billentyűk ott képtelenségnek tartom, mert már azzal sok időt lehet nyerni,h ogy ott kitapintod a gombot nem kell figyelni meg stb ugyan úgy mint a számítógép billnél. Szerintem csak az a gond, hogy megszoktad az érintőset, ha emgszokod a qwertyt nemhiszem hogy jó lenne utána az érintős. Nekem az M900-n van egy szép nagy vituális bill és fizikai is, webcímnél a wirtuális használom, de pl egy mailnél már kinyitom a qwetyt, kényelmesebb, átláthatóbb és hamarabb is végzek.
Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.
-
iknight
senior tag
Nekem sokáig volt iphonenom és midnenféle érintős, qwerty-s telóm, és egyszerűen fizikai képtelenség hogy iphonenon olyan gyorsan írj mint némely qwerty-n, ugyanis amíg az iphone előhozza az ékezetet addig én pl egy nokia e90-n 3 új betűt letütök.
-
evone
őstag
válasz Coyote2000 #20 üzenetére
Azoknal az alkalmazasoknal ahol nem lehet irni es semmilyen funkcionalitasa nincs a billzetnek minek jonne elo?
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
Antibazsi
aktív tag
válasz Coyote2000 #20 üzenetére
ahova lehet írni ,ott előjön a digitális qwerty. csúnya lenne ha nem így lenne mivel az iphone alkalmazásai kizárólag iphona-ra (vagy ipodra) készülnek, lehetetlen,h ilyen bug legyen benne.
Üdv, Balázs
-
Coyote2000
őstag
hmm... en ugy hallottam, hogy egyes alkalmazasoknal nem elerheto, de mivel csak jovo heten leszek iPhone tulaj, szolok majd a tapasztalataimrol. Ha te mar tulaj vagy, es igazad van akkor elnezest kerek az elhamarkodott kijelentesert.
Ugyanakkor fenntartom, hogy 1 vagy 2 sorban latni az SMS-t nem ugyanaz, mint tobb sorban, ahol latod meg a mondat elejet amikor a vege fele kozeledsz. marpedig a ketto egyutt nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Antibazsi
aktív tag
iPhone-om van,de nekem nem kellene +qwerty gombsor, pláne nem 12 gombos. nekem még függőleges helyzetben is kényelmes írnom vele és nem örülnék,ha ennél vastagabb lenne a készülék.
Üdv, Balázs
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz Destin4tor #16 üzenetére
Nekem sem hiányzik a hardveres QWERTY gombsor, elvagyok az LG virtuálisával, vagy a normál gomb virtuális megfelelőjével. Csak megszokás kérdése.
Néha még a kézírás felismerővel is elszórakozok, azzal is lehet gyorsan írni.[ Szerkesztve ]
-
evone
őstag
válasz Coyote2000 #15 üzenetére
Ahova irni kell/ akarsz oda kell a kepernyon tapizni es elojon a virtualis qwerty gombsor.
Ahova meg nem lehet irni oda se virtualissal se normalis gombokkal nem tudsz irni. Tehat nem ertem hogy akkor most mit is nem tud az iPhone? Felesleges hardvert tartalmazni?
[ Szerkesztve ]
-
Destin4tor
tag
nem csípem a qwerty-t, a hagyományos billentyűzet híve vagyok. Nem jött be az Iphone..
the only easy day....was yesterday.
-
Coyote2000
őstag
en, mint "hardcore" QWERTY juzer, most valtok iPhonera. Jok voltak a tapasztalataim a hardveres qwertyvel, de az LG Viewty tapizasa sem rosszabb semmivel, az iPhone-e meg ennel is jobb, ahogy hallom...
Viszont az jo dolog, ha minden alkalmazasbol elerheto a QWERTY, ezt az iphone nem tudja. A meretek novelese vagy a kepernyo zsugoritasa viszont elfogadhatatlan - Scenic otletevel ertek egyet, egy kitolhato billentyuzet oldana meg mindenki problemajat.
-
erdoke
titán
Kérdés, milyen vastagságot fogadsz el cserébe kompromisszumként. Eddig talán a Motorola DROID/Milestone a legvékonyabb, szétcsúsztatható QWERTY-s okostelefon, de elég vacak billentyűzete van. A HTC TP2 már 17,x mm, ami elég durva mondjuk egy HD2 11 mm-éhez képest. A Toshiba K01 billentyűzetének minőségét, hazsnálhatóságát még nem ismerjük, de úgy általában elég jó kompromisszumnak tűnik (4,1" kapacitív kijelző, nagyon vékony keret, 15 mm vastag QWERTY-stül).
A legjobb aláírás a héten
-
Scenic
tag
Kovezzetek meg, de en el tudnek kepzelni egy hardveres qwerty-t! Most is iPhone-rol irok es nagyon kenyelmes, de tenyleg csak egy keskeny csik latszik fektett modban az iromanybol, mert kitakarja a bill. Ha nem lenn sokkal vastagabb tole en kiprobalnam eskuszom, emelett pedig, ha nem tolod ki, akkor a kepernyon is csattoghatsz.
XPERIA Z2
-
asysoft
aktív tag
Ugyan iPhone virtuális billentyűzetéhez nem volt szerencsém huzamosabb ideig (csak egyszer írtam rajta szöveget, mikor anno T-pontban vártam a soromra, s megtapogattam), de egy HW-es billentyűzet szerintem kényelmesebb tud lenni, mint a virtuális. Legalábbis én személy szerint FuSI T830/HP hw6915-ön kényelmesebbnek találtam a szövegbevitelt, mint a Nokia 5800-mon vagy egy HTC TouchHD-n (persze ha ékezeteket is akarok írni, már más a helyzet), segített, hogy éreztem, hol vannak a gombok, valamint az sem jött rosszul, hogy nem érzékelte úgy, hogy másik gombot nyomtam meg (sajnos szerencsétlenül érek a kijelzőhöz, "legördül" érintés után az ujjam a megfelelő karakterről, a mellette állót "nyomva meg").
-
hemaka
nagyúr
Én is sok mindent akarok
Speciel qwerty gombsort, nem.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
utomi
senior tag
Nem tudom ez azért attól is függ milyen a virtuális billencs. Pl. a Symbian megoldásai szerintem marha kényelmetlenek. Ebből a szempontból szerintem az etalon az iPhone megoldása vagy etalon volt mert a HD2-m óta egyszerűen valahogy jobban bejön, hogy van rezgős visszajelzés. De a gépelés nekem is mindig gyorsabban ment virtuál qwerty-n mint hagyományosan. Pedig volt E75-öm, E71-em, BB Boldom, Xperia X1-em is. Nem az, hogy rosszak csak egyszerűen nekem kényelmesebb a virtuális megoldás. Ennyi. De ez is mint minden egyéni izlés kérdése.
-
Polllen
nagyúr
Nekem tökéletesen megfelel a virtuális bill...nem kell, hogy valahova belepaszírozzanak egy billt...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
iknight
senior tag
Amíg egy webcímet kell bepötyögni addig jó a wirtuális qwerty, de ha már egy hosszabb mailt kell megírni akkor szerinetm sokkal jobb egy fizikai billentyű. Nyilván az amcsik sokat írkálnak ezért is népszerűek ott a full qwerty-s telók.
-
natasa0
csendes tag
Talán csak azért mondják ezt, mert még ki se próbálták milyen egy qwerty gombsor. Nekem sem volt soha. Iphone-t használok, nagyon tetszik, és engem is elkezdett érdekelni milyen jó lenne egy hardveres billentyűzet. Bementem egy boltba, kipróbáltam 1-2őt a nokia kínálatából, és nemhogy jobb, de véleményem szerinte sokkal rosszabb is.
-
joey04
titán
+1
én valósággal vadászom azokat a modelleket, amiken nincs qwerty. pl amíg nem volt HD2, addig volt Dia2, és Tp2. a dia2 kijelzője kicsi volt, a tp2 jó, de ott a fene gombsor. symbian vonalon ugyanez a helyzet a Nokiánál, ott az 5800, x6, de csak 3.2" N97 3.5, de ott is van qwerty (megoldás persze az i8910)szóval nekem sem hiányzik, sőt, csak hátrány. nem kizáró tényező, de elég nagy hátrány nálam.
-
evone
őstag
ugyanmar..... akarmelyik iphone tulajtol meg lehet kerdezni hogy imadja a virtualis gombsort, soha egy iphone tulajtol nem hallottam meg azt hogy kellene neki rendes billenytuzet, szerintem ha 20bol 20 nem igenyli, akkor nehezen hiszem el hogy olyan nagy lenne ra az igeny...
-
brumesz
aktív tag
lehet hogy ezzel egyedül vagyok, de én sokkal gyorsabban és pontosabban tudok gépelni az iPhone "billentyűzetén" mint egy nokia e75 vagy egy blackberry bold gombjain
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...