- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
hát szerintem hamarabb fogják azt megoldani, hogy az űrhajósok testébe vasmolekulákból készült nanogépeket fecskendeznek, ami beépül a szervezetbe, és mágneses úton az embert az űrhajóhoz "ragasztja", és kész.
a térbe vetítést meg tényleg nem tudom hogyan lehetne megoldani. a fényforrásnak nem lehet megmondani, hogy bizonyos távolságig menjen csak el és ott megálljon. mert ugye pont ez lenne a lényege annak, hogy ábrákat tudjunk vele a levegőbe rajzolni. -
ripla
addikt
mondjuk nekem aztán mondhatod, nálunk öcsém az ész ebből a szempontból, én is mindig tőle kérdezek ezekről a dolgokról.
amit én tudok, azaz hogy a gravitáció nem más mint egy hatalmas tömeg vonzása, vagyis tömegvonzás. mesterséges gravitációt akkor tudnánk előállítani mondjuk egy űrhajón, ha az egész űrhajóba bele tudnánk építeni egy akkora tömeget, mint maga a föld. viszont ez együtt járna egy olyan problémával, hogy valószínű magához vonzana más egyéb bolygókat, meteorokat, akármit. az meg nem lenne túl egészséges.
az antigravitáció meg ennek a fordítottja, taszítani kellene ezt a hatalmas tömeget. viszont ha egy ilyet rászerelnek mondjuk egy járműre, és nincs rajta olyan egység ami ezt irányítja, vagy van de meghibásodik, akkor mennyi az esély arra, hogy mondjuk a jármű tele utasokkal, a taszítás hatására nem repül ki azonnal a végtelenbe.
szóval komoly dolgok ezek, szerintem a mi életünkben már nem nagyon lesz erre megoldás. bár ha tippelnem kellene, akkor később se nagyon. ez már olyan szintű tudást és technikai hátteret igényelne, ami egy star wars vagy star trek szintű film valósággá válását eredményezné. -
ripla
addikt
az a baj ezzel a dologgal, hogy a fény nem egy kézzel fogható valami mint egy telefon, amit olyan alakúra és tudásúra csinálhatnak meg amilyenre csak akarnak.
olyan, hogy 360 fokban irányított fény, amit felügyelni és változtatni is tudsz, az csak bizonyos laboratóriumi körülmények között létezik. jelen tudásunk szerint kell hogy legyen valami, amire rávetítjük a képet, hogy az láthatóvá váljon. ha egy teljesen sötét szobában ülsz, ott sem fogsz látni semmit, hiába vannak ott tárgyak. nincs fény ami rávetüljön, és onnan visszatükröződve képként jelenjen meg a fejedben.
a legjobb példa az, ha bekapcsolsz egy zseblámpát fényes nappal, látod a fénysugár útját? nem.
lézerrel meg lehetne oldani, viszont hogy oldod meg azt, hogy csak bizonyos távolságig menjen el a lézersugár, és ott megálljon? ez itt a gond. illetve teljesen mindegy milyen fényt bocsátasz ki, a fény nem kézzel fogható, ezért csak a spektrumát tudjuk változtatni, a hosszát nem. én is marhára örülnék neki ha lenne ilyen, egész nap ezzel szórakoznék.
de egyelőre annyi esélyt látok rá mint az antigravitációra, vagy az élő szervezetek gond nélküli teleportálására. -
ripla
addikt
alapvető fizikai törvényeket nem tudunk áthágni.
a levegőbe való vetítés nem lehetséges. gondolj bele. miért látod a tárgyakat magad körül? mert a rájuk eső fény visszaverődik róluk. a levegőbe való vetítés azért nem lehetséges, mert maga a fény nem egy kézzelfogható valami, ezért nem lehet úgy irányítani, hogy mondjuk kivetítesz egy geometriai alakzatot és az csak bizonyos távolságon belül legyen kivetítve. ha ezt meg tudnánk csinálni, akkor már mindenki fénykardokkal rohangálna.
ionizált levegővel esetleg meg lehetne oldani, de az nem túl egészséges az emberi szervezetre nézve.
az, hogy te mászkálsz az utcán, és magad elé a térbe kivetítesz mindenféle alakzatokat, amiket különböző spektrumú fényforrásokkal állítasz elő, az jelen tudásunk szerint sajnos lehetetlen.
zárt térben, elsötétített szobákban, különböző szögben elhelyezkedő kamerákkal lehetséges. de az hogy a nyílt utcán előkapva a zsebedből, egy dzsunka kínai telefonnal ugyanezt megcsináld, azt nyugodtan elfelejtheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest