Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Korrekt vélemény, és el is fogadom, nyilván te jobban vágod a jelenlegi helyzetet és az árakat is mint én. Pusztán a Cobra által linkelt fHD grafikonra reflektáltam ahol a listavezető ~100e Ft-os 7700K 22%-ot dob a lista alján lévő 20e Ft-os Pentium G4560-hoz, vagy az 50e Ft-os Ryzen 5 1400-hoz képest.
Aki megteheti annak tiszta sor, hogy vegye meg a 7700K-t, mert remek proci! Én pusztán arra akartam célozni, hogy a játékok alatti teljesítményt kisebb százalékban befolyásoló hardver kapcsán ekkora vallási háború szerintem felesleges hisztéria.
Amúgy én mivel nem igazán játszok és progit is Premiere Pro-t használok csak, ezért a jövőbeni platformváltásnál igencsak elgondolkodom majd, hogy az FX-ről Intelre vagy Ryzenre váltsak. A 65W TDP-s 1700 szimpatikus, de ahol láttam Premiere tesztet ott az tűnt fel, hogy kb. egy árkategóriáju CPU-k szintjén nem igazán van jelentőssége renderelésnél/file exportnál a CPU-nak. Majd az fog dönteni, hogy melyik épp milyen árban lesz elérhető, ez ugyis csak jövőre esedékes.
-
Kroni1
veterán
válasz
Cobra652 #623 üzenetére
+ #621:
Ez és a javitott ph-s és a korábbi hibás teszt is azt mutatja számomra amit eddig is mondtam: Átlag játékosnak tök feleslegesek a drága CPU-k, 2-3-szoros áron, százezerért meg mégtöbbért. Azért a 10-20% plussz teljesítményért?! Számomra ez agyrém.
De hiába lett jobb 14nm-en első próbáékozásra az AMD-k fogyasztása mint az inteleké, ez most valahogy senkit se érdekel, mint ahogy az sem, hogy munkára mennyire tökéletes procik lettek ezek, úgy látom oldaltól függetlenül van midenhol egy réteg akinek akármit is mutatnak a tények csak a saját igazát képes elfogadni.
-
Kroni1
veterán
válasz
Cobra652 #612 üzenetére
Nem unod még ezt a hiteltelenezést? Én már igen. Amugy icon leirta, hogy ahol lehetett ugyanazzal a RAM-al teszteltek, ua. sebességen, de vmelyiknél nem lehetett beállítani ua. értéket, ezért van különbség. De nyugtasd magad azzal, csak összeesküvők igyekszenek megtéveszteni mindenkit, holott a lényeg látszik annak aki tudja értelmezni az itteni és márhol látható teszteket: életszerű felbontásokon rohadtul lényegtelen kb. a CPU szerepe játékokban.. A programtesztekben kb az jött ki mint más oldalakon, akkor ott miért nem folytatták az arcátlan csalást és megvezetést? Költői kérdés volt.
remélhetőleg lesz majd valamikor egy nagy átfogó játékteszt később ( pl.mikor már a ryzen mem vezérlése is jobb lesz) és egyszerre több felbontáson és játékkal tud tesztelni a ph, hogy akinek az a fontos megnyugodjon végre, de ez nem játékteszt volt alapvetően.
#614: ugye a játéktesztekkel volt itt probléma. neked itt ebben hol az AMD győzelem?!
-
Kroni1
veterán
válasz
MZperX75 #542 üzenetére
+1
Enigma1945: Nem ez egyáltalán nem így van, csak néhány igazság bajnoka ki van akadva a nem megfelelően skálázódó eredmény miatt. De mint látjuk a TechpowerUP oldalán hasonló anomáliákkal nem volt gondja senkinek, azt itt bőszen linkelgetik, hogy na tessék ez az etalon. Értem én, hogy az egész teszből 2db játékteszt (ami mellesleg sokunknak kib@#!ottul irreleváns) nem okés, de attól még a teszt nem egy nulla! Már rohadtul unalmas ez a szájtépés 600 hsz-en keresztül! Igenis sok munka volt vele, akit meg felháborít, hogy ez a pár játék most nem szerencsésen lett kiválasztva ilyen lehetőségek közepette, az ne olvassa a PH-t vagy csináljon jobbat maga!
Peace.
-
Kroni1
veterán
Számomra egyébként megdöbbentő, hogy a terhelés alatti fogyasztásban mennyire jól muzsikálnak a Ryzenek, nem gondoltam volna, hogy az R7-esek is képesek lesznek az inteleknél kisebb fogyasztási eredményekre. Nekik mégiscsak ez az első 14nm próbálkozásuk, persze már kiforrottabb a technologia, de ahhoz képest is azért elég jó lett sztem..
-
Kroni1
veterán
Nem akarom védeni őket, mert ez a teszt tényleg nem tuti így ebben a formában. De a megértése nem lehetetlen, csak igényel némi mögélátást a puszta eredményeknek. Sokan kételkednek, hogy ez jött ki, én elhiszem. Tudták is, hogy jönni fog a sok kritika, ennek ellenére vállalták és kiadták, nem hiszem, hogy félrevezetőek akartak lenni, egyszerűen csak ez most így sikerült, nem szerencsés ilyet kiadni valóban, főleg hogy itt ennyi a megmondóember. De azért nem kell őket a földig lehordani, itt a 4db játéktesztből kettővel van gond, ami az összesített eredménytáblát is elviszi, így azt sem szabad készpénznek venni, de a többi helyen mindenhol a várható szerint skálázódik. Az azért igencsak szinkronban van a külföldi tesztekkel, ezekből együttesen azért le lehet szűrni minden szükségeset.
Aki meg fel van háborodva, hogy miért nem tudják beszerezni a procikat egyidőben, az nincs tisztában a helyzetükkel, sajnos ez magyarország. Én szeretem a cikkeiket, jó magyarul is olvasni ilyesmit, persze van néha amivel nem értek egyet, de a helyén kezelve szerintem igenis szükség van a PH-ra. Akik vérig sértett 2 érdekes játékeredmény az lehet, hogy tényleg jobb, ha nem fogja a továbbiakban ezt az oldalt olvasni. Ez DoxaM kollégát idézve már tényleg "first world problem".
-
Kroni1
veterán
Nem kell messzemenő következtetéseket levonni, eme teszt mellett meg kell nézni, hogy más oldalakon mik jönnek ki azon tesztekben amik számunkra relevánsak, talán ezeket együtt vizsgálva kapunk képet a teljesítményszintekről, egy teszt nem teszt. A PH tesztek végén az összesített eredményeket én sem szeretem, mert egy-egy játék elviheti a végeredményt. Azt kell megnézni, hogy nekem mi a fontos, és az alapján dönteni, hogy megéri-e?! Én pl. Grid2-vel játszom, ebben fHD-n az FX8350 átlag 82fps-t ér el, a 7770K meg 91-et. Váltsak? Mi a francnak?
Az is simán előfordulhat, hogy egy user aki csak összedobálta a gépet a 7770K-val (kb mint itt) az semmivel sem kap több fps-t netán még szarabbul is futnak nála a gémek mint egy tudatos FX vagy Ryzen tulajnál aki gondosan válogatta a PC többi elemét és finomhangolt is esetleg. Ez simán benne van a pakliban, ahogy a teszben is kb csak ez látható. A CPU csak egy elem, az összes többi, (alaplapi chipset, RAM speed, stb.) ugyanúgy befolyásolhat. Szóval ha a 2+2 az a CPU+VGA akkor ez alapvetően 4. De ha beszorozzuk a többi alkatrész és a különböző driverek, programverizók általi változóval, ami lehet 0.75 vagy 1 vagy akár 1.5 is, akkor az a 2+2 lehet akár 3 vagy 6 is. Ez meg simán előfordulhat otthoni user-nél is, hogy nem épp a legtutibb verzió van fent otthon mindenből hanem az ami a PH-soknak is. Épp ezért a teszt csak tájékoztató jellegű, de ettől még lehet életszerű.
-
Kroni1
veterán
válasz
sad_Vamp #301 üzenetére
Simán lehet valami banális oka, de nekik ez jött ki és kész. Irták, hogy a 7770K egy szarabb példány lehetett, ettől még kaphat a boltban az ember ugyanilyet. Mások is irták, hogy új CPU-nál is tapasztaltak már throttling-ot, ez is okozhatja, vagy akár az eltérő környezet is. Ez a teszt inkább csak tájékoztató jellegűre sikeredett, de azt megmutatja, hogy - életszerű felbontáson - mennyire tökmindegy kb. hogy milyen CPU-val játszunk.
-
Kroni1
veterán
válasz
->Raizen<- #278 üzenetére
Fals eredmények?! Nem érted a lényeget. Az a helyzet, hogy munkára szuperül használható a Ryzen, ahogy más tesztekben úgy itt is szépen skálázódik. Játékra, DX12 alatt már egy 1080Ti kártya mellett is rohadt mindegy szinte, hogy milyen proci van a gépben, mert nem oszt nem szoroz különösebben. Valós élethelyzetet szimulál a teszt, nem a tök felesleges 720p-t, és ez igy teljesen oké, hogy VGA limit van, a 1080Ti nem egy népkártya, az ennél gyengébb kártyákon még hamarabb eljön a VGA limit, úgyhogy a teszt tanulsága, hogy játérka átlag usernek teljesen felesleges 100-150k-s procit venni manapság, mert könnyen hasonló anomáliákba lehet futni vele. Aki meg megvette az most ki van akadva, pedig nem kéne. Az egyetlen amivel én sem tudok egyetérteni, hogy más időpontban más verziókkal is vannak tesztek. Ezt meg lehetne talán oldani offline, steril módon feltelepíthető demokkal, vagy mittomén, de, ez így nekem sem tetszik. Ettől függetlenül remekül megmutatja a teszt, hogy játékra erős VGA-t kell venni, prociból az vegyen erőset akinek munkára kell a gép.
Crytek #276: +1
lsc #282: +1, jók is azok a kis lesajnált 8 magos FX-ek, főleg most használtan, 20-25k-ért!
-
Kroni1
veterán
Mi ebben a csoda?! Az egy végletekig kiforrott cucc!
Már 25-ért is megkapod itt aprón de 20-ért már 8320-as is van, azt jó eséllyel ugyanúgy lehet meg lehet rántani.. A viccet félretéve, ahogyan látható a CPU-nak tényleg egyre kevesebb szerepe lesz a játékteljesítményben köszönhetően a VGA-k fejlődésének és a felbontás növekedésének. Rohadtul felesleges lenne a 100-150k-s proci, egy közepes Ryzen is elég lesz játékhoz.
-
Kroni1
veterán
válasz
Cobra652 #188 üzenetére
Most nem azért de tényleg nem akkora hülyeség, hogy a maga 20/25k-s aprós árukkal FX-8320/8350-esek jelenleg BestBuy procik, annak ellenére sem, hogy sokan ezt itt viccesen írták a teszt konklúziójaként..
- Egyrészt az évek előrehaladtával, ahogy a VGA-k fejlődtek ez a kezdettől fogva lesajnált FX processzorcsalád a vártnál is többet tudott profitálni a nagyobb GPU számítási teljesítményből, azaz egyre kevésbé fogta vissza a rendszert. Erről van külföldi oldal által készített teszt is, nem a sokak szerint "részrehajló" PH-s srácok mondják.
- Másrészt az FX már szinte fillérekért van, olyan öreg a platform, hogy már nincs rajta mit reszelni, végre a játékok is egyre jobban kihasználják a több szálat amin dolgozik. Alaplapok vannak hozzá dögivel, a DDR3 is olcsóbb hozzá talán mint a DDR4-es az újabb platformokhoz..
- Harmadrészt pedig ha lehet egyre inkább igaz, hogy a játékteljesítményt a VGA határozza meg. Most komolyan, nem mindegy, hogy pl. fHD-ban játszva:
- Grid2 alatt 82 (FX-8350) vagy 91 (7770K) fps-em van?
- Tomb Raider alatt 56 (FX-8350) vagy 60 (7770K) fps-em van?Ezek a PH-s 7770K teszt eredményei, de említhetnék pl. egy Techspot tesztet is, ahol SW BF-ben a csúcs intel procik 105-110fps-t érnek el, a 8350 pedig kereken 100-at, alapórajelen. Pedig mint tudjuk az FX fórumból sokan, FX-et tilos alapon használni, még egy 8320-as zokszó nélkül veszi a 4.4-4.5GHz-es tuningot. Namost kérdem én, hogy tényleg annyira szar ez a FX akkor, mint amennyire olcsó?!
Nyilván rengeteg dologban idejemúlt, - főleg ha nincs beállítva rendesen akkor - sokat is eszik, egy Ryzen vagy egy i7 előrelépés lenne nekem is, de könyörgöm ne nyálcsorgatva fröcsögjük hogy szar az FX az összesített eredmények alapján, meg az olyan programokban elért eredményei alapján amiről azt sem tudjuk, hogy micsoda! Nézzük meg, hogy mi mire használjuk a gépünket és hogy azokban a konkrét tesztekben mit tudnak a kérdéses delikvensek. Én Premiere Pro-t használok néha, ebből a szempontból egy i7 vagy Ryzen váltást megéreznék, de mivel nem munkára használom a gépet nem zavar, hogy kb. 30-50% lassabban készülök el, mintha egy 100k+-os procim lenne. Ezen kívül néha autós játék (Dirt, Grid, Project Cars) ehhez tökéletes a mai napig a lesajnált FX-8320-asom, amit a gyári értékhez képest alulfeszelve 4.4Ghz-en járatok. Értem én, hogy fogyasztói társadalom, és fejlődés, ésatöbbi, de azért itt nem akkora a különbség szerintem, mint a betárcsázós net meg a Gigabites optika közt. és az FX user is ugyanazt eszi mint mi. Tényleg...Peace!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Mobilhasználat külföldön
- Elektromos cigaretta 🔞
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged