- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- EarFun Clip – cimpazaj
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- One mobilszolgáltatások
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
YASS
tag
válasz
Monoceros #217 üzenetére
a dual egyszálon +5 % > single egy szálon kb.
a single több szálon +10% > dual több szálon szintén kb.
Két vagy több mag esetén, 64 bites op-on nem érdemes együtt hajtani a memókat..
legalábbis szerintem.. ( ember vagyok, tévedhetek..)
aztán lehet valaki okosabb nálam, és megmonnya a tutifrankót... -
Monoceros
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam ;).
-
-
Monoceros
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára tervezem új alaplap, processzor és memória vásárlását. Viszont korábban már hallottam erről a problémáról. Tud valaki valamit arról, hogy dolgoznak-e a problémán?
Pont 1333-as modulokra gondoltam, mivel azok vannak számomra megfizethető árban, 2*2GB-os modulokra gondolok. Olvastam, hogy nem áll fenn a probléma akkor, ha nem ugyanabba a channelbe rakjuk a memóriákat. Viszont akkor ha jól gondolom, nem használhatom ki a dual channelt. Ez mekkora teljesítmény csökkenést jelent?
Vagy inkább érdemesebb beruházni egy 2GB-s 1600-as modulba, és később venni még egyet?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #169 üzenetére
[link] Ez jó lesz ellenségnek?
-
mmdms
addikt
válasz
Aprósólyom #212 üzenetére
Ez van meg a boniem.
-
mmdms
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #208 üzenetére
Az AMD is készül a szoftveres renderelés visszatérésére. Azért nincs még a köztudatban Larrabee típusú terméke, mert az csak 2014 után fog jól működni. Az Intelnek felesleges a DX11-re koncentrált GPU-t létrehozni, mert több éves lemaradásban van az NV és az AMD fejlesztéseihez viszonyítva. Mire oltári pénzmag táplálásával beérné őket addigra eljön a Larrabee ideje.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hivatalos ... (hírbe is beírtuk)
Kiegészítés: A hír megjelenését követően az AMD tájékoztatott minket, hogy a problémáról nem az új processzorok memóriavezérlője, hanem a mikrokód kiforratlansága tehet. Ennek megfelelően a jelenség orvoslása szoftveres (BIOS) frissítéssel fog történni. Amíg az új mikrokód nem érkezik meg, addig a fentebb linkelt hivatalos dokumentáció leírása alapján történik a DDR3-as foglalattal rendelkező AMD-s alaplapok kalibrálása. Ez azt jelenti, hogy 3 illetve 4 memóriamodul esetén az effektív memóriaórajel alapértelmezés szerint 1066 MHz-re lesz beállítva. A korlátozást a felhasználó igény szerint feloldhatja, és megpróbálhatja a megfelelő feszültségen való üzemeltetést. Az alaplapgyártók a kézikönyvben természetesen részletesen beszámolnak a különböző memóriakonfigurációkra vonatkozó beállításokról, az új mikrokódot tartalmazó szoftveres orvoslást pedig a lehető leghamarabb közzéteszik. Az AMD emellett beszámolt arról is, hogy a friss BIOS-ok kibővített szolgáltatásokkal rendelkeznek majd, de ennél pontosabban nem körvonalazták az újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Telekom mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- BestBuy topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hardcore café
- alza vélemények - tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Ryzen 5 2400G
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest