- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Hát, ezt konkrétan haris-nak írtam, mivel a fizetős win helyett talált egy ingyenes alternatívát.
Azt már a cikkben is, és többen, több kommentben is írtuk, h nem mindenkinek, nem minden gépre, és nem minden felhasználásra jó. Ugyan ez vonatkozik a többi OS-re is...
Namelesske: Fedora is Gnome Shell. Nézd meg a Zorin OS-t. a kernel nem a legfrissebb, de az nem gond. panelra ki lehet rakni a procifigyelő bigyót, alapból telepítve van, csak nincs elindítva. Nálam szépen mutatja a CnQ hogy dolgozik, lehet állítgatni a sebességet profilokat váltva - mondjuk sok értelme nincs, alapból rendben van nálam (többinél is).
-
Amúgy van ilyen, de franc emléxik már a címére...
"Valamelyikben (már nem emlékszem melyik disztróban) nehézkes a pendrive leválasztása. (ez ubiban pl. jó)"
Ezek annyira nem disztróspecifikus dolgok, millió ilyen kis hasznos alkalmazás van, amivel meg lehet oldani más disztró alatt is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lehet hcl megoldása egyszerűbb, de a végeredmény valszeg. ugyanaz lesz. Mind1, majd leírja ő is az övét.
Ez kell az fstab fájlba:
none /tmp tmpfs nodev,nosuid,noatime,size=1024M,mode=1777 0 01024 helyére annyit írj, amennyit szeretnél, aztán a firefox címsorába ezt:
about:config, majd pedig létre kell hozni egy új stringet (jobb gomb), aminek ez a tartalma: browser.cache.disk.parent_directory és ez az értéke: /tmp
Újraindulás után már rögtön a ramba cachel, ami leállításkor törlődik, így nagyon gyors lesz a következő indulás (meg persze a működés is).
-
ViZion
félisten
Melyik asztali környezet tetszik? Ha Unity, akkor Ubuntu, ha Gnome Shell, akkor Fedora (ha már Mint kilőve), esetleg openSUSE. Ha KDE, akkor Kubuntu, Chakra, openSUSE... LXDE meg Lubuntu. Firefoxot frissíteni kell, mondjuk ez mindre igaz, most jönnek az újabb disztrókkal, sok már fél éves, vagy több...
Zorin érdekes nagyon, és elég "Windows"-os, nézd meg sztem.FF nálam átrendezte a keedvencek sorrendjét mappán belül. Az ötlet jó, de 1. nem találtam vezérelvet (gyakori, ABC, bármi), 2. a kutya se' kérte. Pár éve nem hittem, h ezt fogom mondani: de Chrome/Chromium a legjobb linuxra (persze ha FF pluginokban most is jobb, van akinek nincs alternatíva).
Ha kipróbálod és nem tetszik azzal semmi baj nincs
Jah, Fedora is 8 GB alatt van, abból ~1,5 GB Urban Terror (játék)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még az OpenSuse-t akartam említeni, az is jó.
Nálam a Chakra kompletten a /home-al és programjaimmal 8.1Giga helyet foglal. A "full" telepítője 1.4 giga, egyből ki lehet tolni penre, van nekik rá egy célprogijuk Windows alá is.
Firefoxot használok én is. Igaz a könyvjelző eszköztárban nagyon ritkán matatok, de nálam még mindig jó volt ott. Am. érdemes csinálni a ramba egy ramdisket, ez csak egy sor az fstab fájlba, meg egy a firefoxba, aztán onnan ramba cachel, ez eléggé meg tudja dobni a sebességét. Ha érdekel, leírom a beállításokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ubuntu...
KDE-s Debianon jártam úgy, hogy elfogyott a hely a Nepomuk indexelése miatt, de szabadítottam fel, és semmi problémája nem volt utána.
Am. használtam az Ubuntu 4 v. 5 verzióját is 8.04-től, de nem találkoztam ilyen dolgokkal, amik nálad előjöttek. LTS verzió általában ajánlható, de ha van még kedved Linuxozni, szerintem másik disztróval próbálkozz. Itt sokan emlegették pl. a Fedórát, én a Chakrát, meg páran a Mintet, de az nálam megborult egy frissítés után (ami persze nem minősíti a rendszert egészében).
-
Lehetne, de nemtom miért nem csinálják.
Bizonyos esetekben van, amikor figyeli az OS.@Namelesske : Az UAC-ot a userek lövetik ki / lövik ki saját akaratukból.
A hülyeség ellen semmilyen OS nem véd.A Registry meg elég sok esetben tud hibákat okozni. Feleslegesen benne maradó kulcsok, túl nagyra hízik, stb.
-
Minden oprendszert hazavág, ha elfogy a hely a rendszerdrive-on.
Az ext filerendszerek elég érzékenyek erre.
Amúgy meredek, mert nekem is fogyott már el a hely, de nem döglött meg a renccer.@K6000 : Kicsit általánosan fogalmaztam, amikor az átlagos felhasználásról beszéltem, mert van igazság abban, hogy nem feltétlen játszanak az emberek a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Asztrofotózás
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged