Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerelo
aktív tag
Jöhetne már valami új info a bull-ról.Már nagyon várom a megjelenést
-
dezz
nagyúr
A foglalatokról (desktop):
AM3+ - ide jön a Bulldozer alapú Zambezi, jövőre pedig valószínűleg a továbbfejlesztett Bulldozer alapú Komodo. (Egyik sem IGP-s, hanem "ami a csövön kifér" 4-8 magos CPU.)
FM1 - ide jön a Llano, és valószínűleg jövőre a szintén továbbfejlesztett Bulldozer alapú hagyományos procimagokat (2-4) + továbbfejlesztett IGP-t tartalmazó Trinity.
(#75) banhammer: "Elég kicsi az esély, hogy az AMD technológiailag lelépje az Intelt."
Ami a mikroarchitektúrát illeti, már többször megtörtént, lásd 1-magos K8 (és talán némileg K7 is) vs. P4, 2-magos K8 (első X2-k) vs. Pentium D. Itt megjegyezném, hogy a K8-cal x86 vonalon az AMD vezette be a 64 bitet, ami az x86 mikroarchitektúra alapos reformja (és amit az Intel kénytelen volt egy-az-egyben átvenni), az integrált memóriavezérlőt és a HT buszt, aminek az Intel féle QPI erősen a másolata. A Bobcat (Brazos vonal CPU magja) is jobb, mint az Atom, igaz tényleg későbbi. GPU-ban is jóval az Intel előtt vannak.
A gyártástechnológiát illetően, általában tényleg alapos lemaradásban vannak (ezt próbálják kompenzálni kreatív megoldásokkal), de pl. a most bevezetésre kerülő, a Llano és Bulldozer által használt, IBM-mel közösen kifejlesztett gate-first HKMG SOI 32nm bizonyos szempontból fejlettebb, mint az Intel által alkalmazott gate-last HKMG bulk technológia.
Mellesleg, nem egy ködös varázsgömbből kellene megpróbálni jósolgatni, hanem meg kellene nézni, miben újít a Bulldozer... Most ezt nem fogok nekiállni kielemezni, akit érdekel, már nagyjából tudja.
(#78) Chaser: A Bulldozerben nincs IGP.
(#80): "ahogy láttam cpu-ban jobb egy 2 magos atom HT-val, mint egy dual magos brazos"
Rosszul láttad...
(#100) akosf: Az FMA-val lényegében megduplázta...
(#103) Yutani: Szerintem is szerencsésebb lett volna így kommunikálni. Bizonyára megint valami marketing manager ütötte bele az orrát.
-
Radványi
aktív tag
Ugy varom mar az uj alaplapom!
mar 990FX el almodom.
Csak meg nem tudom hogy magyarazom ki a felesegemnek, hogy hovalett az ara szamlankrol azt igertem iden mar nem koltok uj hardware-re. -
Zeratul
addikt
Kb ez is annyira hihető mint törökök benchmarkja,
-
Barbarics
tag
"a nyolcmagos FX sorozatú processzor és a Radeon HD 6670 nagyjából ugyanannyiba kerül majd, mint a Core i7-2600K processzor önmagában."
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Találam Bull tesztet. Nem tudom mennyire igaz de ha ez tényleg így van akkor az nem igazán lesz jó.
Forrás: PcGamesHardware
-
Barbarics
tag
Amúgy szerintem a 4/6/8 magos kiszerelések 50k/65K/80K lesznek
-
Barbarics
tag
Azért a z túl szép lenne ha 4 magos Bull 30k lenne!Most egy PhenomII x4 965 32k !
-
-
atti_2010
nagyúr
Ne keverjük ide az árakat, még senkinek sem lehet csak fingja sem a pontos árakról, szerintem ez egy idióta teszt.
-
LK
addikt
Azért van a Bull+ 6670,mert az adott i7-tel egy árban lesz kb. A lényeg,hogy azonos árból nagyobb teljesítmény jön ki.
Hallottam olyasmit is,hogy proci be fog segíteni a videokártyának,ha kell,mintha mini crossfire lenne. De lehet h. a Lianora értették.[link]Itt az első tipp:tehát kb. 45 ezer lesz a 8 magos Bull. 6magos 35 ezer, 4magos 30ezer. Ezt akartátok tudni nem?
Ha véletlen igazam lesz,jöttök egy fagyival (sörrel).
-
atti_2010
nagyúr
A Llanonak még elmenne ez a teszt a 6670-el de így, egy 8 magos procit nem ilyen VGA-val szoktak tesztelni.
-
geri930427
csendes tag
Reméljük optimalizált árral fog kijönni , mert ha üti a Sandy-t az egy dolog , de ha nem lehet majd megfizetni..
-
GIJoe
addikt
-
Yutani
nagyúr
válasz
#95904256 #100 üzenetére
Szerintem nem elfelejtette, hanem nem is volt szándékában.
Az a baj a Bulldozerrel kapcsolatban, hogy az emberek fejében megkeveri a magok fogalmát. A 4 modulos Bullra úgy kéne tekinteni, mint egy 4 magos Sandyra. A Sandy HT-je megfelel a Bull modulonként +1 integer feldolgozójának, azaz mindkettőt 4 mag/8 szál procinak kéne tekinteni. Végül is amit az AMD csinált, az a HT továbbgondolás, plusz tranzisztorokkal megoldva az önálló szálkezelést, kevesebb megosztott részegységgel, nem?
Így tekintve az FPU-k száma teljesen rendben van. Gondolom a Sandy-ben is egy magban 1 FPU van.
P.S: Jó lett a S2k eredményed!
-
Nincs titkos fiók. Pláne nem ilyen határidőkkel.
Az Intelre ráférne egy kis temetés.
Remélhetőleg nem ússzák meg annyival, hogy meg kell venniük a gyártókat kilora.Az AMD-nek egy "új" "CPU"-ja van. Az a Brazos.
Az durva.Remélhetőleg jól pofánverik az Intelt az alsó szegmensben és a középmezőnyben is.
Nagyon ideje lenne már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest