- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bella80_ #672 üzenetére
Szét kell szedni a telefont (célszerű az USB port felől kezdeni szerintem, óvatosan a hátlap és fődarab között szét kell pattintani), az ujjlenyomat-olvasó kábelével vigyázni kell, el ne szakítsd, kell egy apró fejű Phillips (kereszthoronyos avagy csillag) csavarhúzó, lehetőleg PH000 (1.5 mm-es), ezzel a műanyag burkolatot le kell venni (fogja vagy 10 csavar), utána le lehet csatlakoztatni az ujjelnyomat-olvasó, az akku, illetve az alaplap fő flexibilis kábelét, majd az antennát, ezután az alaplap kiemelhető, szerintem célszerű a kamerákat is levenni róla, biztos ami biztos, majd a linkelt videóban is látható részt (az alaplap kijelző felőli oldalán az egyik sarokban van a legkisebb fém burkolat, kb. ott) kell forró levegős forrasztóállomással melegíteni (persze lehet próbálkozni mással is, mint Freddycom, neki a vasaló is bevált
). Én le is vettem egy csipesszel azt a fém burkolatot, de elvileg nem szükséges. A melegítés előtt érdemes az alaplap többi részét "maszkolni", hogy feleslegesen ne melegítsd őket (Kapton szalaggal lenne a legjobb, de nekem nem volt kéznél, így az alufólia is megteszi). Ha ez megvan, akkor ki lehet próbálni, hogy bekapcsol-e a telefon, ehhez nyilván a szétszedett dolgokat vissza kell tenni a helyére, a csatlakozókat visszapattintani, stb. Teljesen összerakni (csavarok, hátlappal való összepattintás) akkor érdemes, ha sikeresen bekapcsolt.
-
válasz
Bella80_ #670 üzenetére
Ha itthoni vásárlás és garanciális még a telefon, akkor érdemes visszaküldeni szervizbe javításra, ha már nem garanciális, akkor pedig érdemes az alaplap megfelelő részének a melegítésével próbálkozni, ezzel a többség sikerrel járt (persze, hogy később visszatér-e a probléma, az jó kérdés - sajnos valami félrement ennél a Poco M3 / Redmi 9T telefonnál a gyártás során...).
-
válasz
Savageboy #660 üzenetére
[link] Itt mondjuk pont arra jutnak a videóban, hogy nem is zárlatról van szó, sőt nem is a NYÁK felületén lévő áramkörökkel van a gond, hanem valószínűleg valamelyik mélyebb rétegben lehet a probléma, mindenesetre jó pár telefont "megjavított" pusztán az adott rész melegítésével.
-
Azért annyira nem is ritka ez a hibajelenség, pl. apám háromnegyed éves telefonjánál is előjött ez a "deadboot" hiba, le kellett vegyem az alaplapról a korábban említett zárlatot okozó fém "hűtőbordát" (mondjuk, hogy egy ekkora fémdarab egyébként is mit érne hűtés szempontjából azzal kapcsolatban kétségeim vannak...), utána kapásból elindult, előtte meg nem mozdult EDL módból...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged