Poco M3 - felújított állomás

A kategória legjobb vétele papíron a Poco M3, amely a Xiaomi minőségével és rendszerével egyébként is ütőképes, de a hatalmas akkumulátor még rátesz egy lapáttal.

Hirdetés

Bevezető

Amikor Pocophone F1-ként az első modell kijött a Xiaomi almárkájának nevével, akkor az egy nagyon frankó ajánlat volt igen korrekt hardverrel. És ezen a ponton még nem lehetett tudni, hogy mit kezd a Xiaomi az új branddel, volt is némi szünet és látszólagos tanácstalanság a folytatást illetően, de azóta kialakult az irányvonal. Poco lett a neve a termékvonalnak, az olcsó árfekvés maradt, de inkább a középkategóriában igyekeznek újdonságokat bemutatni, mintsem a legdurvább hardverrel csábítanák a júzereket. Az X3 is remek kis eszköz volt, noha egy ideig itthon nem lehetett hivatalosan beszerezni, az M3 viszont a bemutatóhoz képest hamarabb érkezik hozzánk is, úgyhogy a mi készülékünk is már a Xiaomi.hu-tól érkezett.


[+]

Az M3 az X3 alatt helyezkedik el tudásban és árban is, de nem annyival gyengébb, hogy rögtön a legolcsóbb kategóriában kéne keresni, a belerakott hardver nagyjából a Nokia 5.4 szintjén van, de míg a HMD modellje 70 lepedő körül startol, addig a Poco M3-ért 55 ezer forintot kérnek el úgy, hogy számos ponton többet is kínál, mint a Nokia. Persze vannak megkötések ebben az ársávban, nem várunk el csúcsmodell szintű kamerákat és brutális kijelzőt, de az M3 tud olyat is, amit jóval drágább termékek sem kínálnak: irgalmatlan kapacitású akkumulátort szereltek a hátlap alá, ami sokaknak kifejezetten fontos.


[+]

A Poco egyelőre azért ilyen nagyon olcsó, mert kevésbé ismert, mint a Redmi, noha ez a konkrét modell pont a Redmi 9T-től lophat el vásárlókat, már csak azért is, mert igazából a két készülék szinte minden paraméterében azonos. De itt, a középkategória alsó harmadában nagyon sok hely van a piacon, miután a Huawei Y-modelljei kvázi kiestek, ezért mindenki igyekszik valamivel betölteni az űrt, szóval van itt ajánlata az összes gyártónak (kivéve a Sony-t), ezek közül pedig a Poco M3 igencsak kiemelkedőnek tűnik a tudását látva. Persze nem várunk el fantasztikus teljesítményt és anyaghasználatot ebben a szegmensben, de az M3 olyan eszköz, aminél nem fogjuk érezni, hogy relatív olcsón szereztünk be egy telefont, ezért egy-két dologban problémás a produkció, hanem egy kiegyensúlyozott, a célnak maradéktalanul megfelelő, korrekt, őszinte és jó minőségű terméknek tűnik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Új arculatot kapott a Poco

    A brand többször megerősítette függetlenségét az anyavállalattól, most pedig az arculatot is frissítették.

  • Poco X3 NFC - minden, ami kell

    Ez a tudás ennyi pénzért nagyjából az ajándék kategóriája. És rögtön zárójelbe is teszi nem csak a házon belüli ellenfeleket.

Hirdetés