- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
divan
őstag
válasz
qpakcovboy #14474 üzenetére
Szerintem egy épített NAS beállításához, és üzemeltetéséhez nagyobb szakértelemre van szükség.
-
Arolotifar
őstag
válasz
qpakcovboy #14474 üzenetére
Miért kellene a NAS beállításához sokat tanulni?
8 éve vettem az elsőt úgy, hogy halványlila gőzöm sem volt róla.
A Synology topicban leírtak alapján egyedül be tudtam lőni a konfigurálást. Ha pedig mégis elakadnál, nagyon segítőkész a közösség. -
válasz
qpakcovboy #14470 üzenetére
"Én is azt gondlom, hogy első sorban a HDD forgatása viszi el az energiát, de hát ha kell a hely annak ára van"
Ez így van. De minél kevesebb HDD forog, annál kevesebb energia kell.
Ma már elég jó áron lehet hozzájutni nagy kapacitású HDD-hez. Én tavaly vettem egy 6TB-os vinyót és az összes 500GB - 1TB közötti lemezt kipakoltam a gépből.
Én egyelőre maradtam az itx formátumú Asrock-nál. Azon elvan egy Win10 és teszi a dolgát a rendszer. Előnye, hogy bármilyen HDD-t megeszik, hátránya, hogy kicsit többet fogyaszt, mint egy NAS.
NAS-nál a kisebb fogyasztás az előny, viszont nem tehetsz bele bármilyen lemezt, mert nem biztos, hogy megeszi.
Nekem ez a két szempont volt amikor döntöttem, hogy NAS vagy ITX alapú házi szerver. (Főleg, hogy akkor még volt otthon egy csomó 500GB - 1TB méretű HDD-m., tehát erre nem kellett költenem, viszont egy NAS nem biztos, hogy elfogadta volna mindet.) -
azka79
aktív tag
válasz
qpakcovboy #14470 üzenetére
a vasat erre találták ki, hogy menjen
-
válasz
qpakcovboy #14464 üzenetére
Én első lépésben a HDD-k számát csökkenteném le drasztikusan.
Nekem az Asrock J3455 alaplapra (integrált Intel celeron j3455 CPU, 8 GB RAM) korábban 9 HDD volt kötve és közel 100W-ot fogyasztott. Kidobáltam belőle mindent, 1db SSD (rendszer + cache), 1db WD RED 6 TB HDD és 1 db WD Green 2 TB HDD maradt benne. Ez így kódoláskor 60w körül fogyaszt. Idle állapotban 45-50w (csak a torrent fut ilyenkor). -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Tökéletesern működik. Igaz, csak 1 db ICY van, mer a 418Playen ugyan van két USB3-as, de csak az egyiket tudom használni, mert a másikat egy 2,5-es ethernet foglalja el.
-
enginev3.0
félisten
válasz
qpakcovboy #14466 üzenetére
Ez így tényleg elég overkill
De én a helyedben (ezt szoktam javasolni), vennék egy alacsony fogyasztású gépet, vagy T procival, vagy még gyengébbet akár, jóval olcsóbb de erősebb mint a legtöbb nas.
Nekem egy 65w i5 10400, 9db hddvel havi 6-7ezret eszik
Ezt 35w procival, és kevesebb hddvel le lehet vinni szerintem kb 3-4ezerre, vagy lentebb, ami meg egy stream előfizetés áraEnnyit pedig megér
-
enginev3.0
félisten
válasz
Milyen gép a mostani? Proci stb...
-
stickermajom
addikt
válasz
qpakcovboy #12206 üzenetére
Két hete használok mindössze Plexet, de nálam is előfordult stuttering, amire még keresem a választ.
CoreElec alatt fut a Plex kliens. Egy-egy 1080p folyamnál figyeltem meg, hogy ha folytatom onnan ahol abbahagytam, akkor szaggat, mintha minden második frame kiesne. Ilyenkor ha megpróbálom megállítani, akkor előfordul, hogy elfelejti hol tartott és a következő indításnál gond nélkül lejátsza. Valószínűleg valahol a médiabox + CE + Plex kombóban lesz a hiba, mert iPaden ezek nem jelentkeztek.Másik érdekes dolog, hogy a Collectionökbe tett filmek "ott maradnak" a filmlista alján, név és borító nélkül.
-
sugarforce
addikt
válasz
qpakcovboy #12213 üzenetére
hdmi cec es nem kell ujabb taviranyito.
-
blakey
titán
válasz
qpakcovboy #12211 üzenetére
A TV-k 99%-ában lévő ethernet 100Mbps,-re képes, 5GHz-es Wifin ennél több érhető el, de ugye a Wifi a környezettől, a routertől, a routeren lévő firmware-től is függ.
-
Biga123
addikt
válasz
qpakcovboy #12208 üzenetére
Aham. Feliratot megpróbálhatod kikapcsolni lehet az a gond. De nincs transcode, nem is túl magas a bitráta.
Még hálózatot is megnézheted wifi/kábel. -
Biga123
addikt
válasz
qpakcovboy #12206 üzenetére
Lejátszás közben meg kell nézni a szerveren van e transcode legelőször.
És ha igen mennyire tetheli a szervert.
A 265 ös kódolás nálam 1080p ben is akad. 264 el semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CPU léghűtés kibeszélő
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest