Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
válasz
TommyGun #17640 üzenetére
Azt mondják, hogy a TV hangszórójától minden jobb!
Ne adj az én véleményemre, én csak lelkes kezdő vagyok! Van itthon egy házimozi erősítő egy 5.1.2 atmos rendszerrel, ami azt jelenti, hogy a mennyezetben van +2 hangsugárzó. A legnagyobb baj, hogy a tartalomgyártók mindenre rányomják az atmos plecsnit, de nagyon kevés olyan film van, amiben legalább néhány jelenet erejéig igazán "megszólal" az atmos. Én egy soundbar-tól nem várnék atmos csodát, inkább csak annyit, hogy szebben szól, mint a TV és kész. De persze próbáld ki, hallgasd meg!
És hogy a kérdésre is válaszoljak: ha nem küldi át (passthrough) a soundbarnak a TV érintetlenül a hangot, akkor szinte biztos, hogy csak sztereo lesz, mert maga a TV fogja lekonvertálni (vagy a plex szerver). -
enginev3.0
félisten
válasz
TommyGun #17636 üzenetére
Az hogy a kép HDR a hang meg dolby nincs összefüggés
Van képnél is Dolby meg hangnál is, kettőnek nincs köze egymáshozAz hogy mit játszik le a plex, azt hiszem a tv-n múlik, ha tv nem kezeli a dolby vagy dts hangot akkor a plex sem fogja
De ezt könnyű kideríteni, keress egy Atmos vagy DTSHD hanggal rendelkező videót és indítsd el, aztán a plex szerveren látod hogy átalakítja a hangot vagy sem, ez csak így fog kiderülni
Illetve talán még annyi opció van, hogy a TV-re rákötöd optikán vagy hdmi-n a soundbar-t akkor a tv beállításokban állítsd be hogy 1:1-ben küldje át a hangot a soundbarra és akkor talán a tv tudása nem befolyásolja, nekem így van, bár én szerintem még sosem néztem DTS hangú filmet, mert kb minden EAC vagy AC3 van rakva és még EAC-n se mindig van atmos, inkább csak az angol hangon
-
-
Murdock1981
tag
válasz
TommyGun #2277 üzenetére
Persze, hogy gyenge ilyenekre. Egy alacsony fogyasztású, netezös, letöltős gépet alartam 3 éve, azért lett ez, és tökéletesen megfelel az igényeimnek. Ha eredeti felbontásban megy a film, nem transzkodol, 10-20%on megy a proci, de még is akad még FHD-nál is.
Én azt hittem, hogy a plexnél is a tv dolgozik, és csak az adatok robognak át a pc -ről. -
sugarforce
addikt
válasz
TommyGun #2253 üzenetére
Ez mivel tud többet mint a plex beépített DLNA servere vagy a win10ben lévő media streaming cuccos?
Ez egy pár szolgáltatással felszerelt dlna szerver, de a plusz funkciókat ott látod a linkelt oldalon. Én nem használtam, nem is érdekel, de alternatívának jó.Nekem LG TVm van Plex appal, sokan írjátok hogy nem túl jó, igazság szerint én az asztali PCmen futtatom a plex servert..
Persze ha van hozzá hardver, nem okoz problémát a transzkódolás, de sokan eleve úgy kezdik a sztorijukat, akiknél, hogy "van egy alsó, alsó-közép kategóriás nasom" és innen a transzkód lehetősége el van vágva.
És sokaknál nem is opció, hogy na akkor beüzemelek egy 2000 passmarkos procis gépet, ami a szerver lesz. Nekem pl épített nasom van ubuntuval, röhögve bír akár 2 szimultán kódolást is, de engem személy szerint zavar, ha bármit is módosít a képen, ha van lehetőség arra, hogy direct play legyen, akkor inkább szívok vele kicsit.ezért nem ruháztam be se NASra se media playerre még
Ha egy évvel ezelőtt azt mondod, hogy nekem lesz dedikált media palyerem, kiröhöglek. Aztán a kényszer rávitt, hogy megvegyem, de nem bántam meg, igazából sokkal nagyobb szabadságot ad, mint bármelyik tv-s app, ráadásul kadenciahelyes a lejátszás is.Ez az XPlay nálam fekete ló, van egy fórumja és KB ennyi, a fejlesztője meg azt írja ha holnap az LG vagy a Plex nem támogatja tovább akkor szevasz....nem túl bizalomgerjesztő
Hát ez sajnos sokmindennel így van, ha az LG gondol egyet, hogy na most minek a támogatását szüntessünk meg és rámutatnak a plex kliensre, akkor plex sincs tobbé a tv-dre. Ugyanez van a youtube-bal is, sokan panaszkodtak erre, hogy tömegesen szűnik meg a support. Ez a jelenség, amit írsz sajnos mindennapos és általános dolgokat is érint, nem csak az xplay-nél lehet félni emiatt.Nem tudom honnan lehet letölteni, nem az lg appstorejában van benne?
-
MrSealRD
veterán
válasz
TommyGun #2253 üzenetére
Egyértelmű választ nem tudok a kérdéseidre... Fentebb ajánlották nekem is. A win10 nálam nem játszik erre a célra azt főleg nem ismerem. Nálam a fő feltétel, hogy Xpenologyra telepíthető legyen. (És lehetőleg ne kelljen széttúrni hozzá 43 konfig fájlt. ) Ezt mindkettő teljesítette, így ez alapján még bármelyik lehetett volna.
Azt írták fentebb a serviio jobb DLNA szolgáltatásban. Ezt én most így elhiszem. De ettől függetlenül egy próbát futottam mindkettővel. Az LG Plex appnak több olyan kényelmetlensége volt ami az eddigi megoldásomhoz képest probléma. Xplayt már nem néztem meg. DLNA volt a lényeg, hogy a TV-n keresztül ugyanaz a lejátszási élmény legyen mint eddig. Anélkül, hogy extra kliens lenne a követelmény. Ráadásul sok helyen írták, hogy a kliens az elég fontos Plex mellé. Nekem ez meg annyira nem tetszik.
A Plexnél is elindult végül a DLNA, de kezdeti problémákhoz képest a Serviio egyből jól működött.Úgyértem a TVn látod a mappákat amiket megosztasz és KB ennyi?
Ha nagyon leegyszerűsítem akkor a válasz igen...
Nemrég néztünk egy 4K, HDR anyagot még a Twonky-ról jött DLNA-val és a TV jelezte, hogy ez egy HDR anyag. Ehhez adta a megjelenítési profilt is és nagyon szépen játszotta. Így én annyira nem gondolkodom a transcoding témán. De ha mégis szükség lenne rá, az sem lenne gond, mert egy Xeon X5670-ből kap 2 magot 4 szálat az Xpeno 2GB RAM mellett. Szóval amit eddig láttam terhelés az meg sem erőltette.
-
Strezi
őstag
válasz
TommyGun #2132 üzenetére
Igen, azt is kikerüli. Úgy álltalában képes az Intel Quick Sync-et figyelmen kívül hagyni.
De, transzkódnál nem a kitömörítés kritikus(amit a lejátszód is megcsinál azon a gépen), hanem a visszatömörítés akár 4k-ba, vagy 1080p-be. Ott igazán fájdalmas hogy fizetős liszensz nélkül ignorálja az összes hardver gyorsítást.
6-8 fizikai mag(12-16 szál) procival már megy ....
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
TommyGun #2125 üzenetére
Nekem is ugyanez volt. Igaz, én kábelen csatlakozom a TV-vel.
Ha esetleg LG WebOS TV-d van, próbáld ki az Plex alapokon nyugvó Xplay alkalmazást. Ott, ha kiválasztasz egy filmet, akkor pirossal jelzi, hogy melyik hangsávhoz / felirathoz van szükség transzkódoláshoz.
Nálam viszont akkor szűnt meg végleg az akadozás, amikor kikapcsoltam a DLNA funkciót a Plex szerveren. -
enginev3.0
félisten
válasz
TommyGun #2117 üzenetére
Ha megy a géped akkor bárhol bármikor tudod nézni a filmeket ahol van neted
Csak az én filmjeimet 7 ember nézni az én gépemről, különböző helyeken
Persze nekem van külön erre egy gép plusz van bőven sávszélesség (nem mintha olyan sok kellene)
Sok beállítást nem kell tudnod
Regisztráltál, megcsináltad a szervert, hozzáadtad a mappákat , innentől csak belepsz ahol akarsz , vagy megosztod barátokkal akikkel akarodMinden ingyenes, és korlátlan
Meg persze van fizetős rész is, ami az átlagnak tök feleslegesBocsi, az Android app azt hiszem egyszeri fizetős 1000ft körül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest