Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
Sziasztok! Egy okos tv lenne az alany.
Több kérdésem volna a dologgal kapcsolatban.
WiFin jobb a médiát meg osztani, avagy lan kábellel?
Jelenleg a program próba gyanánt fut laptopon.
2 problémám van :
Egyrészt a sorozatokat amiket nézek van hozzá srt felirat fájl amit nem igazán ad hozzá.
Másik hogyha a meg osztott mappába médiát rakok valamiért az istennek sem szinkronizalja.
Valamint egy nagyon olcsó egyszerű média szerver kb mibe fájna?
Most kicsibe szeretném, de terveben van külföld is, viszont akkor normálisan kialakítanám az egész öko szisztémát, az még a jövő zenéje, viszont akkor távoli menedzselést is meg akarom oldani például hogy már maga a szerver intézze a torrent letöltest is.
Előre is köszi az infókat. -
z1RoX
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy telepitettem nemrég a traileraddict plugint és nagyon jól be is jönnek a trailerek viszont nem tudtok egy olyan plugint ami magyarul hozza be a trailereket? (Plex pass tudom hogy tudja)
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Feltelpitettem a Sub-zero-t beallitottam hogy ha a hang nem egyezik a subtitle(1)-el (Magyar) akkor toltse le hozza.
Beirtam az opensubtitles adataim elmentettem.
Agent-nal beaktivaltam legfelulre tettem.
Utana frissitem a Daredevil metadatat de semmit nem talal..
Mit nezek be?

-
válasz
sugarforce
üzenetére
Na, újraírtam a dhcp-t a routeren, igaz jól volt konfigurálva, de újra írtam kisebb ip tartományra, mostmár a LAN: eszköz_ip-t látom rendesen.
Mindenkinek köszönöm a segítséget
Este megnézem, hogy megakad-e, elvileg nem kéne már neki. -
Keksz
senior tag
válasz
szpeti40
üzenetére
Az én szerverem szolgáltatónál van, nem otthon és ha tesóm az androidos mediapad cuccával néz, akkor neki is néha 127.0.0.1 szokott írni a logba a plex. De kb úgy hogy 1 hónapig a rendes IP-je van a logban, aztán 1-2 napig a 127.0.0.1, aztán megint minden OK.

Nem csináltam nagy ügyes belőle. :-D
-
-
Viszlát
addikt
válasz
szpeti40
üzenetére
Meg lehet próbálni fix ip-t adni a szervernek és manuálisan beállítani a kliensen a címét, nálam ez oldotta meg amikor másik hálózati környezetbe vittem a szerveremet. De alapvetően ha nem értesz a hálózati dolgokhoz, akkor egy plex újratelepítés simán megoldhatja a gondodat (ha még nem tetted meg), végülis kihúztad alóla az eddigi rendszert és persze, hogy papíron nem szabadna ennek gondot jelenteni, de...
-
LSL1337
őstag
válasz
sugarforce
üzenetére
websocketen szed ki a szerverből. Kb ami a logokban is van, azt látja
plex logokban is .1-es IP cím szerepel pl?
Nem PlexPy hibának gondolom -
-
gyugyo79
addikt
válasz
szpeti40
üzenetére
Pld.:
Egy nem egészen jól működő hálózat szeparáció.
Ha egészen jól működne akkor csak így érnéd el : )
Mert az megakadályozhatja pld ezt. De ez felléphet hibás működés miatt is nem azért mert te rosszul állítottál valamit ...Régebben pld. a T által az ügyfeleknek ip tv+internet biztosított routere olyan volt amíg nem lett javítva (több mint fél év), hogy az eszközök látták egymást a wifi és a lan hálózatba sok protokoll ment is de a streaming szolgáltatások, dlna nem tehát vagy minden eszköz lan ba volt vagy wifin ...
-
Bird
addikt
Az mitől lehet, hogy xbox-on teljesen random módon, igen sokszor nincs egyáltalán hang elindítást követően? Ilyenkor újra és újra el kell indítani a tartalmat....
-
válasz
sugarforce
üzenetére
Milyen hiba lehet a konfigban?
Ha hazaértem átnézem a router beállításait, de most hirtelen nem tudom, hol lehetne a hiba. -
gyugyo79
addikt
válasz
sugarforce
üzenetére
Én úgy tudom (persze lehet nem jól), hogy a Tautulli csak azt írja/tárolja amit a PLEX szervertől szed nem talál ki semmi ilyet + ba tehát ő ezt kapja a szervertől (amibe bővebb infót az az max amit a PLEX nem ír ki a felületén). Ezek az infók is a PLEX szerver állapot - most játszott alatt is ott vannak 99%.
Amikor jól működik !
Az persze lehet, hogy hibásan jeleníti meg a szervertől kapott infókat de ebben az esetben nem hiszem. Viszont ellenőrizni lehet mert infók nagy rész az activity alatt ott van a PLEX szervernél is miközben megy a lejátszás. -
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
igen, csak intel iGPU a nyerő.
a xeon hátránya. ha csak a transcode miatt van sok magos CPU a szerveredben, akkor sztem válts 7700T-re, és minden probléma megszűnik. Skylake vagy későbbi-vel fullosak a driverek. elvileg akár 10 streamet is elbír. ilyenkor is csak kb az audio transcode a szűk keresztmetszet, mert az persze továbbra is CPU.
mobil sync közben nekem ezért ilyenkor már az 1 szálas teljesítmény a szűk keresztmetszet, mert általában dolby-ról lekódolja AAC-re, de ha nem kell hangsávot, akkor még sokkal gyorsabb (30x talán?)
-
sugarforce
addikt
válasz
szpeti40
üzenetére
mivel a plex, amikor belépsz a szerveredbe a fiókoddal, ő 2 féleképpen hírdeti magáról, hogy szerver, egyrészt egy LAN címmel, másrészt egy publikus WAN IP címmel. A klienssel amikor hitelesítesz a plex.tv-n keresztül, ezeket (is) szinkronizálja össze. Ha nem éri el lokálban, akkor a WAN ip-t keresi, akár lejátszás közben is, ezért a tautulli simán ugrálhat így. A router címét meg a korábban írt nat loopback miatt írkálja. Két opciót látok: vagy hálózati konfig hiba, vagy tautulli hiba a te rendszered alatt.
-
G33Z@
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
PC, de közben egy kézi registry takarítással megoldódni tűnik a probléma. Köszönöm mindenesetre 😊
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát nemtudom mit tudtam elkonfigolni a wifin, olyan sok mindent nem lehet állítgatni rajta.
-
G33Z@
tag
Üdv! Egy kis segítséget kérnék. Sem uninstallálni, de újratelepíteni sem tudom a plexet és jelenleg nem is működik egyáltalán, részben el lehet távolítva. A telepítő bármilyen javítás, uninstall, vagy install alkalmával ezzel loopol, amíg meg nem szakítom: " a megadott fiók már létezik"
És innentől kakukk. Találkozott már valaki ilyen hibával? -
válasz
MasterMark
üzenetére
Most figyeltem a Tautulli mit ír miközben lejátszok.
Elindítom a sorozatot, Tautulli: LAN: 192.168.1.1, megy egy kicsit a lejátszás, látom lent h kezd betölteni, majd egyszer csak megakadm Tautulli: WAN: 192.168.1.1 . Miért váltott át wan-ra?
Kábeles gépen lan-t ír, meg a rendes kliens ip-t.Most indítottam még egy lejátszást, és ez lett:

Nembaj, rajtam nem fog ki, bezártam a lejátszást, oldalra ráfrissít, elindit és "playback error" fogadott, hibát kiikszelve, megint rámentem az elindításra és most indul normálisan.
A sávszélesség pedig tuti megvan, itt az 5ghz-n más nincsen senki, csak én, 500Mbps tuti megvan, 2,4ghz-en már kicsit többen vagyunk de itt is megvan a 70-100Mbps, ez elégnek kéne lennie egy 4-7Mbps-es sorozat résznek, de egy combosabb filmnek is.
Ha egyszer elkapja a fonalat, és nem szakad meg akkor betölti rendesen. de van amikor vagy 5. frissítésre jön össze. Chrome, Edge, Plex app, minden előjön wifin.
-
zeee
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm szépen

-
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
milyen platformon milyen GPU-val gondolod?
Nekem Linux-ban docker alatt i7 7700T procin megy simán a gpu transcode. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
-
MasterMark
titán
Van a Plex-hez trial Plex Pass? Ki kene probalni hogy megy-e a hardveres transzkodolas, kulonben felesleges lenne.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Erre én is gondoltam, mivel ugye ahogy említettem router csere is volt, de a router mellett 5ghz-n is csinálna ezt.
Most csináltam egy teljes szerver restartot, majd kiderül helyre rakta-e a fejét. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Laptopon chrome, telefonon plex app, eddig sose akadtak meg. Esetleg a legutolsó frissítés zavarhatott be.
-
Már kezd nagyon idegesítő lenni a plex, neki az 5ghz-es wifi se elég gyors, egy idő után megakad a lejátszás "az ön kapcsolata a szerverrel nem elég gyors a lejátszáshoz" címmel, a plex felülete ugrál angol és magyar nyelv között, a távoli hozzáférés is ugrál a zöld pipa és a piros felkiáltójel között (oldal ráfrissítésenként értem az ugrálást), néha nem jelenik meg 1-2 film/sorozat borítója, vagy lesz lejátszhatatlan valami, második nyomásra meg elindul.
Ezek miért vannak?
-
válasz
janosibaja
üzenetére
Telefonról vagy laptopról (vagy pcről) kilövöd a tvre a képernyőt és kész.
-
janosibaja
őstag
Hát, rossz kérdés volt... Még nagyon régen csináltam egy családi weboldalt, amit immáron csak a feleségemmel nézünk meg évente egyszer. Kár lenne érte tovább tárhelyet fizetni, viszont törölni sem szeretnénk, ezért töltöttem le.
Jó lenne valahogy tudni megnézni tévén offline az otthoni hálón (nem csak számítógépen), OK, ostobaság volt a Plexre gondolni...
-
apezka
aktív tag
válasz
janosibaja
üzenetére
Nem tudom jól értem-e!? Te most tényleg a TV-n szeretnél html fájlt nézegetni?

Több gyártó TV jét használtam már okos/nem okos változatban de nem igazán rémlik, hogy találkoztam volna olyannal amelyik nem média (video/kép/zene) fájlt is képes lett volna megnyitni...nem is értem miért lenne rá mondjuk szükség...
Másrészt, miért kellene és hogyan lehetne a Plex-el megosztani html tartalmat? A Plex ugyan csak média tartalmat tudmegosztanistream-elni. Hogyan lehetne html-t stream-elni?Ha szüséged van a web oldaladra, akkor telepíts IIS-t/apache-t vagy esetleg XAMPP-t, ha adatbázis és PHP is szükséges.
-
janosibaja
őstag
Kicsit OFF, bocsánat.
Letöltöttem HTTrackerrel egy régi, statikus weboldalamat, amit rövidesen törölni szeretnék, csak családi használatra jó lenne otthon elérni.
A PC-m könyvtárában az index.html fáljra kattintva szépen működik is offline a site. Viszont a Samsung MU8002-es tévéhez hiába viszem a pendrive-ot, a tévé beépített fájlkezelője nem látja a html fájlt.
Biztos hülye kérdés, de hátha: nem lehetne valahogy a Plexben megmutatni neki a PC-n lévő offline oldalt?

-
zeee
senior tag
Valaki tudna segíteni hol tudom beállítani hogy automatikusan induljon a windows-al a plex? A múlt heti frissités kilőtte, a steam-el együtt. Az utóbbit megoldottam, de a plex-nél sehol nem találom hol kell bekapcsolni. Tuti én vagyok a béna mert vhol kell hogy legyen
-
válasz
sugarforce
üzenetére
VERSION V2.1.25
A legfrissebb.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Jah tényleg, azt észre se vettem, nyílván nem a routerről nézem

Eddig nem csinált ilyeneket
-
-
MasterMark
titán
válasz
sugarforce
üzenetére
Az nem a networknél van, nem tudom.

-
sugarforce
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Gondolom a kliens spec beallitasokban turkalt.
-
MasterMark
titán
válasz
ballington
üzenetére
Ott hova adtad meg?

Azt csináld amit mondtam.
-
ballington
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
A plex->settings->network beállításokban megadtam neki a TV IP címét, ez segített
-
MasterMark
titán
válasz
ballington
üzenetére
Hát jó. Egyébként kapcsold ki, meg be a DLNA részét, ha minden mást jól csináltál akkor meg kell jelenjen ott is a tartalom.
Nekem sem látszott előszőr DLNA-n.
-
z1RoX
tag
Tudtok valami megoldást arra hogy trailereket nézzek plex pass nélkül? Magyar trailert lehetőleg ha van rá megoldás köszi?! Még egy dolog hogy ki milyen bővitményeket használ?
-
ballington
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Lehet, de ezt ismerem, mert ezt mutatták meg anno

-
MasterMark
titán
válasz
ballington
üzenetére
Ha nincs rá Plex app, akkor minek a Plex?
Gondolom sima DLNA-t akarnál használni, arra vannak más egyszerűbb programok.
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Rá van kötve kábellel ugyanarra a routerre egy PC és egy LG42LM620T TV.
A PC-re feltettem a plex servert, beállítottam a filmek mappát.
Azt szeretném elérni, hogy a tv-n is tudjam nézni a plex serveren keresztül a filmeket. Tudom, hogy a gépnek közben bekapcsolva kell lenni.
A tv-n a beviteli eszközök között látja a plex servert, viszont ha rákattintok, azt írja ki, hogy "nincs fájl". Valami beállítást kellene eszközölnöm?
Ugyanilyen elven ősöknél ez működik, igaz, akkor nem Én állítottam be az egészet.szerk: azt elfelejtettem mondani, hogy mivel nem mai a TV, így a plex app nem elérhető rá
szerk 2: közben megoldódott

-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Probálkoznék a Plex el. LG LF630V letöltöm az alkalmazást , elinditom , kiirja a kódot meg hogy hol kell regelni. Beirom a böngészőbe a plex.tv/link cimet és csak a barna háttér!!!! A plex főoldala bejön de a belépési nem.
Mit tudok kezdeni vele??üdv
-
sugarforce
addikt
Perpill semmi, tegnap rahagytam. A score a plex logjai kozott talalhato(plugins logs mappaban) ha a debug szintu logolas be van kapcsolva a subzeroban.
Valoszinuleg a hash elteres miatt nem ad neki eleg pontot, amit meg szerez a fajlnev es az ev miatt, az keves lehet maskor egy rendes egyezeshez, ezert is default a 337 score a subzeroban.
Kesobb majd foglalkozok vele hatha sikerul valamit alkotni. -
xb12x
tag
válasz
sugarforce
üzenetére
A mayans-ra van valamilyen megoldásod? Vigyem lejebb a score-t? Azt hol lehet megnézni?
Köszi! -
fravik
tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Neked mennyin van alapból, ami hoz is találatot?

-
Keksz
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Ugye van ez a fájl:
https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle/blob/master/Contents/Libraries/Shared/subliminal_patch/providers/hosszupuska.pyA Plex Media Server / Plug-ins / Sub-Zero.bundle / Contents / Libraries / Shared / sublimal_patch / providers könyvtárban...
És ebben van ez a rész:
return _fix_inconsistent_naming(title, {"DC's Legends of Tomorrow": "Legends of Tomorrow",
"Marvel's Jessica Jones": "Jessica Jones"})Ebbe fel lehet venni.
"Titans 2018": "Titans" formában
Aztán újratölteni a plugin-t.
De lehet ha @morpheus133 olvassa, akkor van rá vmi más ötlete is.
-
fravik
tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Nekem sem tölti le... 263-nak számolja a score-t és nálam 265 a minimum limit. De hogy mi zavar be pontosan, arra még nem jöttem rá.
-
sugarforce
addikt
Subzero másnál sem tölti le a Titans sorozathoz hosszupuskáról a feliratot?
2018-11-08 11:33:44,951 (-53e4a4c0) : DEBUG (logger:28) - subliminal_patch.core: <HosszupuskaSubtitle u'Titans (2018) S01E04 [webrip-ion10, dcu webrip-ntb, webrip-rmteam, dcu web dl-ntb, web dl-rmteam]' [hu]>: Found matches set(['series
', 'format', 'episode', 'release_group', 'season'])
2018-11-08 11:33:44,952 (-53e4a4c0) : INFO (logger:38) - subliminal_patch.score: <HosszupuskaSubtitle u'Titans (2018) S01E04 [webrip-ion10, dcu webrip-ntb, webrip-rmteam, dcu web dl-ntb, web dl-rmteam]' [hu]>: Computing score for video
<Episode [u'Titans', 1x4]> with {'hearing_impaired': False}
2018-11-08 11:33:44,953 (-53e4a4c0) : DEBUG (logger:28) - subliminal_patch.score: Matched hearing_impaired
2018-11-08 11:33:44,955 (-53e4a4c0) : INFO (logger:38) - subliminal_patch.score: <HosszupuskaSubtitle u'Titans (2018) S01E04 [webrip-ion10, dcu webrip-ntb, webrip-rmteam, dcu web dl-ntb, web dl-rmteam]' [hu]>: Computed score 263 with fi
nal matches set(['episode', 'format', 'series', 'release_group', 'season', 'hearing_impaired']) -
sugarforce
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
A lol lejárt lemez, wow sokkal jobb

-
MasterMark
titán
Lol.
-
deci
tag
Sziasztok!
Újabb LG tv tulajdonosoktól kérdezném, hogy befrissült e nekik az LG-s plex kliens? (Gondolom webos 3.5 és 4.0, mert az otthoni 2-esen nem frissült)
Ha igen, hogy kezdi el nálatok a lejátszást a kliens? Mert nekem állandóan 0,7 Mbit-en kezdi 320p-ben az SD-s anyagokat és mindenhol a kliensben is és a szerveren is be van állítva, hogy 720p 4Mbit-ig ne kódoljon.
Van amikor indirektnek látja a szervert, de akkor ugye nincs is ott az az opció, hogy "play original".Tudom, használjak külső lejátszót

Otthonin az Xplay is befrissült még azzal is barátkoznom kell, kicsit másabb lett.Üdv.
deci -
interstate76
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
"Mindenki a saját megoldásait nyomatja, ami valahol érthető, ámbátor kissé mulatságos."
Én ezt a mondatot nem értem. Nem láttam olyat a jelenleg tárgyalt témában, amikor ne példaként jött volna elő egy működő rendszer, hanem kizárólagos és túlszárnyalhatatlan csodaként.
Valakinek nem tetszik, ha a TV-k beépített lejátszóit általánosságban leszólják, mert - hiába a sok sirám a tulajok részéről - az övé pl. jól működik, és esze ágában sincs még egy dobozt tenni a TV mellé, valaki pedig jobbnak tartja egy olcsó és alacsony fogyasztású külső eszköz használatát, mert utóbbi rugalmasabb, több dologra használható és bármilyen TV-re ráköthető. Használható alternatívákról beszélünk, nem abszolút igazságokról. Legalábbis én.
Még azt is készséggel elismerem, hogy számomra új infó, hogy bizonyos TV-k beépített Plex kliense igazán jól működik és kadenciahelyes megjelenítésre képes.
-
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
van olyan pont, hogy 'from Native Apps'.
-
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
NAGYON OFF
24p:
Our tests / JUDDER-FREE 24P
https://www.rtings.com/tv/tests/motion/24p#comparison_2199a lenti tesztelési metódust elfogadhatónak tartod?
1/24mp-ig villan fel minden kis szelet.
1mp-es shutter speed-el ha fehér a fénykép, akkor kadenciahelyes szerinted a kép?ezt a tesztet rengeteg TV meglépi. akár 60fps inputból is.
nekem ennyi információ elég, és mozgásban sem láttam 'judder-t', de persze nem értek hozzá (áldásos tudatlanság...) -
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
de tudnak, de ha mondogatod magadnak, attól nem lesz igaz. már többször leírtad.
lehet 1999-ben nem tudtak, azóta sok víz lefolyt a dunán -
MasterMark
titán
válasz
LSL1337
üzenetére
Nem transzkódolok, mert a lejátszó tudja a feliratot. A lejátszónak kell tudnia lejátszani a dolgokat.
A HTPC az egyetlen továbbra is amit teljes mértékben személyre tudsz szabni, és később is támogatni fog bármit. (3D LUT...)
szerk.: De egyébként ha már itt tartunk, még mindig nem tudnak a TV belső lejátszói kadenciahelyesen lejátszani, és itt el is kaszálódik a dolog részemről.
-
LSL1337
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
cuki, és HDR-t hogy transcode-olsz vele, ha a nyomi lejátszó nem tudja a feliratot épp?
mindenki isteníti azt ami neki van, közben meg csak arra az esetekre jó, amire neki kell, nem arra amire másnak van szüksége, és onnantól kezdve az a 'use case' nem is létezik.
SŐT, szinte hülye aki nem úgy csinálja.a kis android/linux box-ok is nagyon tetszettek az elején, aztán a CEC problémák, meg sd kártya korrupció, inkább hagytam őket a francba.
HTPC 2018-ban, igazából nem is kell semmit hozzáfűzni

remélem a xeon proci nem csak a Plex miatt van a szerveredben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest