- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz
LSL1337 #4828 üzenetére
Akkor használd a válasz gombot, anélkül így követhetetlen egy thread.
A kommented 3/4ed része pedig nem hiszem, hogy nekem jött, ugyanis soha nem ajánlottam itt sem xeon-t sem ecc-t, sem htpc-t ebben a topikban plexre.Az olvasási és értelmezési képességemmel pedig köszönöm semmi gond nincs, pontosan értem amit írsz, azt is hogy a sértettség szól belőled, hogy az általad használt mód elleni támadás minden egyes komment, ami a tv-k natív plex app fikázásáról szól. Pedig egyáltalán nem erról szól a dolog. Ide jön valaki egy problémával, hogy állandóan transzkódol a szerver, mert a frissen vásárolt 400 ezres tv-n csak transzkódolva hajlandó lejátszani a plex a sima mezei fhd-s remuxot, akkor dugjuk homokba a fejünket? Itt elég sokan körbejártuk már a témát, nem is egyszer, nem hiába ajánlgatjuk ilyen esetekre a dedikált lejátszót. Legyen az platform vagy hardvertól független. Nem először írjuk már itt a topikban Neked, hogy attól mert neked, a Te igényeidnek megfelelő a beépített plex app, attól még nem hiába és nem alaptalanul jönnek itt naponta, kétnaponta a kommentek a natív plex app hibáíról, egyesek igények nem kielégítéséről.
Ha olvasod is a topikot, akkor tisztán látszik, hogy pár éve nagyon sokan azért jönnek ide, mert problémájuk van, amik nagyjából ugyanarról szólnak.Viszont Te folyamatosan azt írod, hogy azért szar a plex mondjuk pl az én tv-men mert szutyok szar ezer éves tv-m van. Mivel fingod nincs milyen tvm van, elég vicces kijelentés, de nem veszem magamra, azt gondolsz amit akarsz. Viszont akkor ezek szerint itt sokaknak a frissen vásárolt MU 6000/7000/8000 -es(2017-es évjárat), vagy NU (2018-as évjárat), vagy a 2017, 2018-as ezer éves szutyok szar tv-je van, ezért nem jó rajta a plex, véletlen sem az okos tv gyártók hülyesége miatti zárt oprendszer végett, ami miatt a plex fejlesztőinek a keze meg van kötve sok dologban. Elég csak felnézni a plex fórumra, ott is elég sok panasz megy a natív plex miatt, akkor ezek szerint ott is mindenkinek szutyok szar tv-je van, színtisztán azért, mert neked megfelelő a natív plex app, a Te igényeidet tökéletesen kielégíti.
Azzal viszont egyet értek, hogy senki nem azt írta, hogy minden TV beépítettje tökéletes, de csak azért mert a te x éves "szutyok" TV-den nem jó, akkor ez 111%-ban azt jelenti, hogy a világ összes smart tv funkciója a következő 222 évben mindig is az lesz.
netflix, youtube, hbo go, amazonról pedig nem is beszélt senki egy árva szót sem, hiszen nem is ezen topik hatásköre.
Viszont ez az állítás azért fordítva is igaz: Attól, hogy a te tv-den, a Te igényeidnek tökéletesen megfelel a plex app, attól nem mindenkinek lesz tökéletes automatikusan. -
MasterMark
titán
válasz
LSL1337 #4821 üzenetére
pár országgal odébb
Igen, biztos afrikába akar költözni, ahol net sincs meg az autók is kurblisak.mindenkinek HTPC kell
Nem, sőt ha figyeltél azt írtam, hogy felesleges neki erre HTPC. Olvasod egyáltalán ami történik?tud egyáltalán CEC-t, voice search
Tud.jah és persze XEON+ECC kell egy plex servernek
Nem kell, hol olvastál ilyet? Megint nem olvastad el rendesen, hogy miről van szó.Többi: Nem az én tévmen nem jó, az nem is érdekel. Hetente hárman jönnek ide is panaszkodni, hogy épp mi nem megy a szmarttévéjükön. De más topikba is nyugodtan nézz be.
-
MasterMark
titán
válasz
LSL1337 #4702 üzenetére
Nem transzkódolok, mert a lejátszó tudja a feliratot. A lejátszónak kell tudnia lejátszani a dolgokat.
A HTPC az egyetlen továbbra is amit teljes mértékben személyre tudsz szabni, és később is támogatni fog bármit. (3D LUT...)
szerk.: De egyébként ha már itt tartunk, még mindig nem tudnak a TV belső lejátszói kadenciahelyesen lejátszani, és itt el is kaszálódik a dolog részemről.
-
sugarforce
addikt
válasz
LSL1337 #4694 üzenetére
Latom valaki nagyon beletaposott a lelkedbe azzal hogy fikazta a tv-k beepitett lejatszojat. Nyugi nem csak az en fos tvmen szar a plex, meg vegulis az itteni kommentek nagy resze sem arrol szol, hogy ez nem jo, az nem jo.
A Te webos-es lejatszod is jo, csak epp par dolgot nem visz. Ugyanmar... Miert nem lehet elfogadni, hogy attol h nalad jo, attol masnal lehet szar es forditva. Itt senki sem 1 minta utan mondja azt hogy nagy atlagban erosen kompromisszumos egy tv beepitett plex lejatszoja. Nem kell ennyire magadra venni a dolgot.
Egyebkent a chromecast pont egy rossz pelda, mert ezerszer rosszabb rajta a plex, mint a j-k-m-n szerias samsungokon es a tavalyi tavalyelotti lg tvken. Bar nem is tudom h azt ajanlotta e itt valaki mostanaban. -
interstate76
addikt
válasz
LSL1337 #4694 üzenetére
Ok, akkor ma már van egy rendszer, amiben használható a Plex App. Nekem meg évek óta fillérekből vannak olyan mini pécéim, amikhez képest az okos tévék beépített lejátszói a fasorban sincsenek, nem beszélve az egyéb progikról, amiket egy mini pécére szinte korlátlanul tehetsz fel, szöges ellentétben az okos TV-k rendszereivel. Mindemellett a droidos Plex App is használható (a telefonomon azon keresztül érem el a zenéimet), a Kodihoz írt PlexKodiConnect kiegészítő pedig - számomra - kifogástalan. Még egyszer: nagyon olcsón, évek óta, és nem egy bizonyos készülékgyártó legújabb okos TV-in, hanem bármin.
Mindenki nyugodtan választhat, ettől még senki nem lesz nagyokos.
-
Viszlát
addikt
válasz
LSL1337 #4677 üzenetére
Az mit jelent, hogy fullosan megy a PGS is? Illetve miben nyilvánul meg a TV-s plexxel a nem fullos menése a PGS-nek?
Én elég ritkán feliratozom, de eddig még semmilyen anyaggal nem adódott gondom ilyen szempontból.
Samsungon azért voltak gondjaim, főleg a lassúsága volt bosszantó, de amióta LG-n Plexezem, egészen élményszerűvé vált a használata, az, hogy kezelőfelület is UHD és a bufferelés kiírást csak a másodperc töredékéig látom bevillani, megfizethetetlen.
-
RoMix85
aktív tag
válasz
LSL1337 #4587 üzenetére
Semmi bajom a plex lejátszójával, de mint írtam nekem hiányzik (és fontos is) belőle egy képméret állítás és a leglényegesebb az az hogy ha vége egy filmnek, magától leállítja a pc-t (sokszor így alszom el és nem megy reggelig a gép meg a tv)
ui: pc rákötve tv-re hdmi-vel eddig pot playert használtam megelégedéssel, de amióta rátaláltam a plex-re azt is használni szeretném.
"szerinted a plex millió extra funkcióját hogy kezelje a random külső video player?"
Ahogy olvastam androidnál is van lehetőség external player-re, ezért gondoltam hát ha pc-n is megoldható valahogy -
bagaba1
tag
válasz
LSL1337 #4539 üzenetére
A TV-n(Samsung QE55Q6FN) a Plex v2 appja van telepítve, a windows pc-n lévő PMS azt írja hgoy közvetlen lejátszás, a színek is rendben vannak véleményem szerint, csak furcsállom hogy nem jeleníti meg sehol hogy HDR tartalmat játszik épp le.
Megpróbálom még, hogy pendriveról lejátszva látni-e különbséget.
-
sugarforce
addikt
válasz
LSL1337 #4415 üzenetére
Nem csak szerintem nem kepes ra. Pont ez a baj, hogy a filmeket 24fps-sel jatssza, kozben az 23.976, ami baromira nem ugyanaz, persze kelloen kicsi ahhoz a kulonbseg, hogy sokan legyintsenek ra, sokan eszre sem veszik a kulonbseget, de van akiket zavar. Ettol fuggetlenul minosegromlas.
Milyen maniarol beszelsz? A filmek nagyon nagy resze 23.976fps-es.
-
válasz
LSL1337 #4381 üzenetére
hát épp ezaz, így van a dockerben megadva:
"Type": "bind",
"Source": "/srv/dev-disk-by-label-3TB/Torrent/Sorozat",
"Destination": "/downloads",
"Mode": "rw",
"RW": true,
"Propagation": "rprivate"Mégse ide rakja, hanem a /Torrentbe, ezt nem értem én sem.
Amikor a filmet/sorozatot megadom akkor ugye a /downloads mappát adom meg neki.
De amúgy a Sonarr nem mutatja a sorozatok melletti kis folyamatjelzőn, hogy hány rész van már letöltve az évadból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Linux kezdőknek
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest