- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Csak veletlenszeruen boktem egyre az ebay-en Egyelore nem erint, majd a paromnak esetleg, ha rendes 350 dollaros aron kintrol lesz aki hozzon neki - nyar kornyekerol lehet szo.
ZolkoW: telefon oldalarol nyilvan nem tudom, de a dock kialakitasa a beleejtos, mindig is ilyenekrol beszeltunk. A sony jelenlegi modelljeit nem ismerem, nyilvan ha valami porallo vagy ilyen feltetel miatt nyitogatni kell, akkor az rarakasnal macera, bar levetelnel akkor se latom miert - ez viszont N4 es altalaban
"a" telefonok szempontjabol marginalis kisebbseg.tome.jr: a watt teljesitmeny, az aramdij meg energia alapjan szamolodik, szoval ez igy amit leirtal nem jelent semmit (10W plusz, de nem 0-24 oraban, akkor lenne egy honap 7.2kWh plusz, de tolteni nem ennyi ideig toltod; plusz a 10W-ot eleg tulzasnak erzem toltesi kulonbozetnek, leven 1-2W-tal mar led-esen vilagitasz...)
[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
Igen, most számoltam újra, így "csak" 762 millió/hó és 9,144 milliárd/év a többletköltsége.
[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
Az energiafogyasztás témához egy körülbelüli számítás.
Tavaly 1,7 milliárd telefont adtak el világviszonylatban. Tegyük fel, hogy mindegyik a vezeték nélküli töltéssel jönne ki, aminek mondjuk havi szinten +10 watt fogyasztása van a hagyományos töltőhöz képest. Ez havonta az 1,7 milliárd telefonnal számolva 17 millió kwh többletfogyasztást jelent amit ha az ELMÜ szolgáltatna akkor ez havi szinten 762 millárd forint többletköltséget jelentene az áramszámlában, éves szinten pedig 9144 milliárd forintot.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
ezt ismerem, de sajnos nem igazak rá, amiket várnék tőle: a telefon eleve úgy van kialakítva, hogy ki kell nyitnom az ajtócskát, majd a csatlakozókkal beletalálni a megfelelő lyukakba. az Acro-n meg van olyan érintkező, amivel szinte csak beleejted az állványba, és kész. jó, ezt tudtam akkor is, amikor megvettem, ezért remélem, hogy a vezetékmentes megoldás terjed, és mire legközelebb választok, már ne is legyen tényező, hogy van-e vagy nincs..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
én egy sima dokkolónak is örülnék, aminek a használata csak ugyanannyi odafigyelést igényel, mint lerakni a telót az asztalra. az Xperia Ionhoz nincs ilyen, az Acro S-hez van /ebből a kettőből csak az első a szomorú/. de azért egy drótnélküli még egy fokkal jobb, az már tényleg ugyanannyi, mint lerakni az asztalra.
-
axioma
veterán
válasz #06658560 #97 üzenetére
Megkerdezem direktben: volt valaha olyan dokk-od, amibol siettel, es ki akartad kapni, es vitte a dokkot? Szerinted nalunk ket alsos gyerekkel nincs reggelente rohanas?
Azt nem erted - velhetoen meg se nezted a kepet, hogy milyen dokkolorol van szo - hogy ez nem rogzites, csak tamasztas. Akkor is, ha az aljan kiallo microusb-be bele kell tenni. (Azt elismerem, de arrol nem volt szo, hogy _bele_tenni egy masodperccel tobb odafigyeles kell, csak hanyagul odarakva meg kellhet igazitani, de az is ritka.) -
törölt tag
Az hol írja, hogy a dokkoló rossz? Szöveget értelmezni nem megy, vagy szándékosan akarsz olyat adni a számba, amit csak te fnatáziáltál?
Amúgy a kirántás annál, aki sokszor rohan valóban valós probléma, hogy neked nem az, az az egyéni szerencséd. nálam mindegy miben van a készülék, ha fixen van rögzítve, amikor siretek, akkor csak fel akarom kapni, így rántani fogom.különösen, ha elfelejtem a fix rögzítést. mágneses rögzítésnél nincs ilyen gond, de a dokkolók java része nem olyan.
-
axioma
veterán
válasz #06658560 #93 üzenetére
Hat en egyszer nem vettem ki ugy a telefont a dokkbol, hogy jott volna vele a dokk... en hasznalom, ha jol ertem te nem, de tudod, hogy a dock nem jo, mert lerantom. Legyen neked igazad, nekem meg legyen barmelyik telefonomhoz rendes, nem erintos hanem belerakos dock, es megegyezhetunk... legalabbis nekem nem er annyit a meggyozesed a nyilvanvalorol, hogy folytassam.
[ Szerkesztve ]
-
imisomogyi
aktív tag
Ez nagyon jó lett. Mind a formai alapötlet, mind a megvalósítás.
Baró! -
Cyberpunk
félisten
Sok kicsi sokra megy. Ahogy a mondás tartja.
Jelenleg nincs is energia válság, de a civilizációk túlnyomó részben kőolajra épül. Nyilván lesznek alternatívák, ha nem akkor lesz válság. Viszont a környezeti hatásokat nem lehet elnézni. Maga a globális felmelegedés vitatott meg pár dologban, lehet a Föld melegedne nélkülünk is, de tény, hogy nekünk is szerepünk van ebben. Így vagy úgy. A mindegy nagyon elmentünk offba. Nem a legjobb hely ezt megvitatni.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Peddy789
őstag
válasz Cyberpunk #88 üzenetére
szociológia órán tanultuk a népesedés alatt, de jobban visszagondolva az főleg a fejlődő társadalmakra volt igaz ha jól emlékszem
nem azt mondom én hogy pazaroljuk az áramot orrba szájba, csakhogy nevetséges egy vezeték nélküli töltőnél azzal jönni hogy micsoda energia pazarlás..
az atomerőművel ironizálni próbáltam nyilván...
amugy nem vagyok én semmiféle véglet, én is tanultam ezt azt a dologról és nemszeretem ha hülyeségekkel dobálóznak, ennyi, mert az hogy energiaválság meg blabla és hogy az unokáink majd nem tudnak főzni a globális energiaválság miatt vagy miket írogatott azt akárhonnan nézed baromság.
-
Cyberpunk
félisten
Te meg pont a másik véglet vagy.
"de halottam hogy a franciák új atomerőmű építését tervezik mert látták hogy terjednek a vezetéknélküli töltők a telefonokhoz!!"
Látom nem esett le amit hajtogat itt. Akkor segítek megfejteni. Nem arra gondol, hogy a vezeték nélküli töltők, meg úgy általánosban a töltők miatt új erőműveket kéne építeni. Ha nem hogy ezek feleslegesen fogyasztják az áramot, mikkor nincsenek használatban. És ha mindenki erre odafigyelne lehetne spórolni. Kevesebb lenne a káros anyag kibocsájtás is. Nem tudom ezen mit nem lehet megérteni. Igen környezet védő vagyok, de előre szólok otthon vagyok a témában.
Megújulok a jelenlegi szinten nem megoldás sajnos, viszont kombinálva a jelenlegi fosszilis tüzelésű és nukleáris energiával, már lehetne benne potenciál. És kombinálják is, de százalékban nem nagyon venni észre.
Egyébként honnét szeded, hogy fogyunk?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Cyberpunk #83 üzenetére
Egyszerubb, uj haznal eleve ket kulon fajta konnektor kell, az egyik tavozaskor lekapcsolva... nalunk ha lesz ez a terv, es nyilvan a taviranyitoval hasznaltakat a lekapcsolosra kotni.
Cs.haz megfeleloen nagy deli tetovel eves atlagban meg tudhatja termelni oda-vissza meros oraval az eves aramfogyasztasat. Persze ez csak a lakossag, es nem lakotelepi nepsurusegu esetben... -
Peddy789
őstag
válasz Parallaxis #81 üzenetére
mivagy te valami elvakult greenpeaces? milyen kifogyó tartalékok, fogadok hogy közöd nincs az egészhez csak elolvastál pár hülye weblapot ami ilyen baromságokkal ilyesztegetik az embereket
de halottam hogy a franciák új atomerőmű építését tervezik mert látták hogy terjednek a vezetéknélküli töltők a telefonokhoz!!
az atomenergia simán ellátna nagyobb populációt is megnyugtatlak, az ujrahasznosítható energiaforrásokat ugyan jó használni de drága, azomban ezt is fejlesztik, a populáció mellesleg fogyó tendenciát mutat jópár éve
amugy könyörgöm ne lovagolj már ilyen hülyeségeken, főleg ha egyetemen sose tanultál még energetikát stb, hameg valami környezetvédő vagy akkor előre szolj mert vallásosokkal se szokásom vitatkozni
-
Cyberpunk
félisten
válasz Parallaxis #81 üzenetére
Így van, ha így gondolná mindenki sok energiát megsporolhatnánk, de nem csak ezzel. Ha nem hogy ki kapcsoljuk a TV-t nem hagyjuk standby-ban fél napokat.de a többség túl kényelmes ez van sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Vesztenél
Egyébként a realitás az, hogy az energiatartalékaink végesek és ami van, azt ész nélkül éljük fel.
A természetben fellelhető energiaforrások (nap, szél, hullám, geotermikus stb.) meg a jelenlegi populációt nem lennének képesek ellátni, így ezekre számítani a jövőben túl nagy optimizmus.
[ Szerkesztve ]
-
KoPy89
tag
válasz Parallaxis #79 üzenetére
Azert maradhatnal a realitas talajan, emelett fogadni mernek, hogy a te haztartasodban is fellelheto olyan dolog, ami feleslegesen eszi az aramot.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Globálisan meg levan szarva, amugy jah alakossági áramfogyasztás kb a 40%a az egész ország fogyasztásának, egy háztartás fogyasztásának meg fenetudja 1-2%a vagy annyise lehet a mobiltöltők?
Ez egy kényelmi dolog, hazamegyek leülök a szobámba a gép elé vagy tanulni és alapból a töltőre teszem a telefont, luxus ennyi.Néha tényleg le tud döbbenteni ez a pazarló fogyasztói társadalom...
Globálisan le van szarva a dolog, mert neked egy fél mozdulat meg van spórolva.
Gratulálok, remélem unokáid majd imába fogják foglalni a neved, mikor a globális energiaválság miatt majd azon kell tanakodniuk, hogy a napi 1-2 óra áramszolgáltatás alatt főzzenek, vagy mossanak...
-
jacis
nagyúr
Veszek is egy ilyen töltőt ez már biztos
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Peddy789
őstag
fogyasztástöblet miatt aggódni.. kit érdekel komolyan.. havi +30-50forint lehet talán? :S kilehetne számolni de sztem ennyi sincs kb, mennyit fogyaszthat ez? 15wattot 10 helyett, belene haljunk.. Globálisan meg levan szarva, amugy jah alakossági áramfogyasztás kb a 40%a az egész ország fogyasztásának, egy háztartás fogyasztásának meg fenetudja 1-2%a vagy annyise lehet a mobiltöltők?
Ez egy kényelmi dolog, hazamegyek leülök a szobámba a gép elé vagy tanulni és alapból a töltőre teszem a telefont, luxus ennyi.
Amugy énse értem minek bejönni és beírni hogy ez mekkora faszság ő aztán tuti nemfog erre költeni Savanyú a szőlő hogy nincs annyi fölösleges pénze és duzzogunk vagy mivan? Szerintem tök jópofa dolog, nyilván ha az emebr választhat hogy egyen egy jót vagy vegyen a ygereknek egy táskát mert elvan szakadva nem az indukciós telefontöltőt kell választani, de ha van fölös pénz amit az ember elakar **szni valami jopofára miért ne!
amugy nexus 4 topicban linkelték ezt olcsóbb kicsit ha valaki más áron akar ilyen töltőt
-
dabadab
titán
válasz Cyberpunk #72 üzenetére
Ha mar mindenkeppen parazni akarsz, akkor azt tedd olyasmi miatt, amiert erdemes: a magyarok tobb, mint fele sziv- es errendszeri problemakba hal bele (nem pedig szinezekekbe, elektromagneses sugarzasba, capatadamasba). A te korosztalyodat meg leginkabb csak a balesetek fenyegetik.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Cyberpunk
félisten
válasz zsirfecske #59 üzenetére
Nincs sugárzás, a szó eredeti értelmében. A hatásuk meg elenyésző, gyakorlatilag mérhetetlen. Felesleges ezen parázni. Én inkább paráznák a azon a sok tartósító szertől, meg színezéktől, amit nap mint nap megeszünk.
-
törölt tag
válasz Parallaxis #67 üzenetére
Szorozd fel pár milliárddal a kvázi feleslegesen legyártott töltök elöállítási energia és anyagigényét majd gyere vissza dönteni, melyik a spórolósabb!
-
dabadab
titán
válasz Parallaxis #67 üzenetére
Ha globalisan nezed, akkor meg elhanyagolhatobb, mert a lakossagi fogyasztas amugy is csak toredeke az osszes aramfogyasztasnak.
DRM is theft
-
dabadab
titán
Ha mar ki akarod javitani, akkor ne azt javitsd ki, amit pont jol mond Persze, hogy sugaroz.
De azert tegyunk kulonbseget az ionizalo meg nem iozinalo sugarzas kozott, meg hasonlok, es mondjuk ki, hogy azert marhasag ezen rugozni, mert ilyen energiaszintu sugarzasnak semmi egeszsegkarosito hatasa nincs.DRM is theft
-
Parallaxis
addikt
nyugodtan nezz ra az aramszamladra meg szamold ki, hogy mennyit fogyaszt egy telefontolto - teljesen elhanyagolhato
Szorozd fel pár milliárddal (ahány mobil manapság használatban van), még mindig elhanyagolható?
Az ilyen "elhanyagolható" nézetek miatt tartunk ott ahol... Egy eldobott csikk, egy kivágott fa, egy leölt bálna stb. csupán elhanyagolható tényezők ugyebár...
-
dejaris
addikt
Ez egy jo kis tudomanyos magyarazat volt. Na tisztazzuk a dolgot: mindenen amin aram folyik keresztul az gerjetsz egy elektromagneses teret maga korul. Ez nem ugy mukodik, hogy van egy kulonleges vezetek es csak ott, vagy egy varazskapcsolo, hanem mindenutt. Innentol kezdve teljesen felesleges hiszteriazni ezen, ha az nem zavar minket, hogy a szobank falaban ugyanugy vannak kabelek, vagy a sima toltonkek is van egy szep kis transzformatora, esetlege naponta tobbszor is a utcasarki trafo mellet setalunk el, vagy mondjuk villamosozunk.
-
Parallaxis
addikt
környezeti szempontból aggályos kicsit a vezetéknélküli töltés (sugárzás és energiafelhasználási többlet), de mivel elhanyagolható mértékű hatások ezek
Igen, most még elhanyagolható, de játszunk el a gondolattal, hogy esetleg ez lesz az elterjedt töltési mód.
Éves szinten mennyi mobilt adnak el? 8-900 milliót? Ennyi készüléknél ez a kis többletfogyasztás már minden, csak nem elhanyagolható. Nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó a sima töltő esetén is megadja a leírásban, hogy használaton kívül húzd ki a konnektorból, mert akkor is fogyaszt egy minimális szinten.Az ilyen "lusta töltő"-nél garantáltan nem fogod kihúzni, mert akkor oda a kényelem, pluszban még a töltési folyamat is többletfogyasztással jár.
A családi töltőplatform elméletben jó ötlet, gyakorlatban kivitelezhetetlen, legalábbis nálunk garantáltan nincsenek soha egy helyen a családtagok készülékei és nem azért mert mindenki elszórja, hanem azért mert mindenki máshol használja (megnézném azt, hogy rábeszéled a kamaszlányod, hogy az okostelefonját a nappaliban tartsa a tied mellett és ne folyton a keze ügyében ).
Egy másik ötlet volt, hogy közösségi helyen nagyszerű lesz, mert a készüléket csak kirakod az étteremben az asztalra és töltődik. Hát nem tudom, de felénk egyszerűen bunkóságnak tartják, ha telefont, kocsikulcsot kivág valaki az asztalra étteremben, kávézóban..
[ Szerkesztve ]
-
dejaris
addikt
Mostmar sugaroz is Egyre jobb. Plutonium van benne, mi?
-
Egész szépre sikeredet.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
zsirfecske
addikt
környezeti szempontból aggályos kicsit a vezetéknélküli töltés (sugárzás és energiafelhasználási többlet), de mivel elhanyagolható mértékű hatások ezek alapvetően remek ötletnek tartom. már csak annyi kéne hogy rendes a4 méretű vízszintes töltő platformokat gyártsanak, amire ráfér a család összes telefonja mondjuk a dohányzóasztalon, és akkor onnantól kezdve mindenki egy helyen tartja a telefont és nincs keresgélés, meg falban hagyott microusb töltők hada stb. az meg hogy pár 10 grammal nehezebb a telefon tőle belefér.
-
Sacredcow
csendes tag
btw. valami info arrol hogy mikor fog kis hazankban is valami tisztesseges formaban, kb 100 ezer magyar forintert megjelenni? kiraly lenne ^^ :]]
[ Szerkesztve ]
Acta est fabula.
-
Cuccok
tag
válasz -Mosquito- #18 üzenetére
"A hozzá kapott ~ 2; 2.5A töltő helyett,ez 1A-al tőlti.. Majd egy napot.."
Nem tudom te hol vetted a Nexus4-et de 1.2A töltővel szállítják.
De most biztos büszke vagy magadra hogy okosat szóltál, így nem is próbálom kisebbíteni érdemeidet...Továbbra sem értem amúgy hogy akinek nincs szüksége ilyesmire/hülyeségnek tartja az minek jár ide trollkodni. Kényszeríti őket bárki arra hogy vegyenek/használjanak ilyet? Csak ilyen volt a telefon mellé csomagolva?
Remélem azért nem fog belerokkanni a google/LG amiért a sok tudálékos mobilarénahuszár sajnál kiadni ezért 60USD-t. Mondjuk pl a Samsung Ace-t nem tölti, de ugye nem is az Ace tulajok a célközönség...
Az a baj hogy leginkább ugyanolyan nehéz lesz beszerezni eleinte szerintem mint az N4-et.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha kicsit dolgoznak rajta, akkor lehet egy töltön két telefon, vagyis a családban megoldod a problémát a téren, hogy ki nyerje a közeli konnektort.
Modenr háztartásban a wifi-vel, dlna-val meogldható a háttértár elérése is egyböl, nem kell a fizikai madzagolás. Sietve akár egyszer is megéri ha nem rántasz ki semmit sehonnan, potenciálisan fizikailag sértve a csatlakozót. nem kell nézni, hogy stabilan jól rögzült-e, s tölt-e. Lásd régi telóknál, ahol már mocorogtatni kell a csatlakozót, hogy megkezdje a töltést. Ha nincs megfelelö magasságban telefon töltö, akkor híváskor nem kell görnyedned, vagy vacakolni fél percig mire lemütöd a csatiról a telót.#53 BatchMan: inkább az érdekelne, hogy az indukciós tüzhellyel kompatibilis-e. Az gyorstöltökét is funkcionálhatna.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
nem értem, hogy aki nem érti, az mit nem ért
mondjuk bejövök munkahelyre, időm 80%-át gép mellett töltöm. mellette ott lehet egy ilyen töltő, és azon tárolom a telefont. ha kell, felveszem, de ha visszarakom, bármikor 100%-os töltöttséggel emelem le. kábé mindegy innentől, hogy amúgy fél, vagy 2 napot bírna ki az akksi, mert állandóan töltve van.
hogy az akksi ezzel többet használódik, az lehet, de a 2 évet, amennyit egy telefont használok, valszeg ki fogja bírni. (és ha nem, akkor veszek bele pótakksit)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
BatchMan
senior tag
Azok, akik spórolni akarnak kapcsolják ki a sütőt 5 perccel hamarább, mint kiveszik az ételt, vagy olvasszák le a hűtőt, fagyasztót
Tud valaki valamit a szabványról? Tekercselni még tudunk
Innentől az éjjeli szekrény lapjába is bele lehet rejteni a töltőt... -
Apika
addikt
Megjelenésre nagyon elegáns! Ha majd nálunk is kapható lesz 10.000.- forint alatti áron, akkor elgondolkodom a megvásárlásán...
-
axioma
veterán
Nem ertem, miert kopna ettol a dokkolo, vagy a telefon csati? (Plane nem ertem ezt a hozzaallast itt ebben a kozossegben, ahol egy (fo)telefon mar majdnem csoda ha 3 evnel tovabb van egy embernek meg...)
Le akartam fotozni a telomat a dokkolon, de rajottem, hogy nincs eyg masik fotogepem erre Ugyhogy [link]
Az asztalon csuszast nem ertem. Te most arrol beszelsz, hogy a dock jobb, mint anelkul? Ki mondta, hogy nem?
Feleslegesseg: a dock baromi jo dolog (autosban is van nekem kimondottan a telefonomhoz), de a nem beultetos toltes az csak parasztvakitasnak jo. Se a telefont nem fogja, se nem javul tole a komforterzet. Szerintem.
(Ertsd ugy, hgoy csinalnanak inkabb asztali dock-ot... ha mar az van, akkor vajon lenne erre igeny? Ha igen, csinaljak, de szerintem nem lenne.)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Jó a gondolatmenetem, ha azt mondom, hogy ez minden Qi töltést támogató készüléket tölt?
Gondolok itt a Lumia 9/820-asra. -
waccamár
senior tag
szerintem ítélje meg a termék hasznosságát mindenki úgy, hogy elvonatkoztat az árától. sokan összemossák a kettőt, pedig szerintem most nem erről van szó. mint egy másik hsz-ben írtam, a 60$ csak nekünk sok... Olyan helyeken, ahol a minimálbér 5-6-7-8 $ vagy euró óránként, ott már is nem annyira drága. Szóval mi lenne a véleményetek akkor, ha teszem azt nem 13000 ft lenne, hanem 3-4000 Ft, vagy akár csak ingyen kapnátok egyet? Akkor sem lenne elég fantáziátok ahhoz, hogy meglássátok a lehetőséget ebben, vagy a pozitív oldalát a terméknek?
Mert igazából minden érv amit felsoroltatok elég gyenge... 4 órán át tölt? Az olyan sok? Hányszor volt olyan hogy csontra lemerült a telefonotok, és a lehető legrövidebb idő alatt kellett maxra feltölteni? Mert nekem azért nem sokszor. Persze lehet valakinek ez a legfontosabb prioritás, azoknak tényleg nem való még ez a technika.
Én többnyire hazaérek, és rádugom a telót a töltőre. Aztán ottmaradhat reggelig. Mivel teljesen ritkán merül le, ezért nyugodt szívvel húzom le a töltőről, megyek ki vele a konyhába, használom, stb. Aztán megint rárakom a töltőre, reggelre teljesen feltölt.Szóval nem igazán értem az ellenérveket.
Nem azt mondom hogy ez a világ legjobb dolga, és hogy hogy bírtuk ki eddig nélküle, és hogy rohanjon mindenki venni egyet, mert ez must have... Csak azt mondom, hogy szerintem ez a technika már bőven használható a mindennapokban. Csak meg kell próbálni elképzelni hogy hogyan, és nem azt hogy hogyan ne
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Nem rossz.
-
Ati1979
veterán
Nem rossz!
Sok értelme nincs, de nekem tetszik.
-
daniel909
addikt
más életérzés rádobni egy gömbre a telót, mint egy dokkolóba tenni, bár akinek dokkolója van azt megértem h nem lát ebben a termékben úgy semmit. viszont aki sima töltőt használ annak azért sokkal kényelmesebb és "coolabb" lehet ez a megoldás. nekem személy szerint a Nokia féle kivitelezés jobban tetszik valamiért, a fatboy nagyon bejövős, főleg a több szín miatt. de ez sem rossz azért, elfogadnám...
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
LonGleY
veterán
Mert nem kopik, sokkal feelingesebb.
Leverni a kábellel is tök jól le lehet ám a telefont, de még mekkorákat tud úgy repülni! :] Vagy mint az ostor vége, hatszoros erővel csapódik a legközelebbi tereptárgynak a telefon a segítségével. :]
Itt nem karcolod végig az asztalon, mielőtt rendesen meg tudnád fogni, hanem kézre áll.
Mennyi sok fölös kiegészítő létezik már iPhone vonalon, mégsem szidja őket az ember, ha számára fölösleges. Egyszerűen belátja, hogy neki nem kéne, és ennyi. De ez semmit nem von le abból a használati értékéből, amire kitalálták.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Nem hiszem hogy egy telefont ne bírna ki, de az elvi esély valóban fent áll. Az meg hogy a folyamatosan megszakított és elkezdett töltés rosszat tenne az akksinak.. ez már a lítiumos korszak, és nem befolyásol semmit sem
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
foldip
csendes tag
En is a "nincs semmi ertelme" oldalon allok. Jobban orulnek, ha a telom konnyebb lenne annyival, amennyit a tekercs nyom. Ha veszel egy ilyet, akkor:
1) Tovabbra is drottal toltesz, csak a drot most ebbe megy bele.
2) Tobb helyet foglal.
3) Konnyebb leverni.
4) Meg lassabb toltes?! Az 1.2 amperes drottal is majd' 4 ora a teljes feltoltes!
5) Mostantol csak ott toltod a telod, ahova ezt letetted?! (lasd 7-es pont)
6) Toltes kozben hasznalni a telot? Mert en peldaul szoktam.
7) Ehelyett a lakas minden szobajaba es a melohelyedre is jut mar egy-egy tolto INGYEN, koszonhetoen a szabvanynak meg a vagy feltucat keszuleknek, amikhez kaptal toltot eddig (Kindle, tabletek, telefonok).Az egyetlen elonye, hogy nagyon menonek erezheti magat az ember. Aztan persze ezmiatt majd jol meg fogja magyarazni maganak, miert is jobb ez igy a fentiek ellenre
-
axioma
veterán
En azt ertem, hogy ez jo mint fix hely a lakasban, es konnyu kikapni belole.
De meseljetek mar er, miben tobb ez, mint egy (microusb csatira racuppantos) asztali dock! Nekem van otthon is meg a melohelyen is (MM2), ugyanez csak nem veszteseggel tolt, meg ha a gepbe van dugva nem fali csatiba, akkor egy redonymozdulat, es mar at is tudom allitani usb hattertar modba is, amit ez a tolto nyilvan nem tud.Azt elhiszem, hogy kozossegi helyen lehet ertelme, de csak ha mar a telok tobbsege igy tolt, es ha mindamellett design-olni is akarnak. De jobb lenne ha inkabb nem lenne a telefonoknak nap kozbeni toltesre szuksege, ejszakara meg otthon adott, de nyaralaskor is a tobbi cucc mellett egy tolto mar nem egy nagy kunszt...
-
LonGleY
veterán
válasz Parallaxis #17 üzenetére
Azért mert te képzelőerőd híján vagy, még nagyon is jó cucc lehet. Úgy kötekedtek, mint valami vén tróger, aki nem jutott hozzá a reggeli kevertjéhez.
1. A töltőbe az ember sokkal szívesebben dug be akármit is, főleg ha ezt egyszer kell megtenni, mert mondjuk számítógéphez tartozik, ami amúgy is velünk kél vagy hál.
2. Hány hibás töltőt láttál már? És összesen? Érdekes módon az ugyanilyen elven működő elektromos fogkefém is sok-sok éve megfelelően üzemel. Te lehet nem ismered e készüléket.
3. Itt a lényeg a húzgálás megspórolása és a jó felület. Nekem kifejezetten rossz érzés a kopás miatt ki-be toszogatni a kábelt. Plusz a telefonbeszélgetések alatt körbe-körbe rohangálok, így mindenképp válaszút elé kerülök híváskor: újabb ki/be húzás (ráadásul nem mindig szabad mindkét kezem, ami a kirántáshoz kell), vagy a seggemen maradok, amit nem szeretek. Ha megszokod, nem kell minden letételnél odafigyelni, hogy ne a csupasz asztalra kerüljön, karcolva a hátlapot az óhatatlan szennyeződések révén, vagy nem az egérpadon foglalja a helyet. A gép környékére - legyen az otthon vagy az irodában - abszolut jó kiegészítő a 2 periféria mellé. Ha neked nem, akkor egy hírrel odébb navigálod magad .. :]
Egyedül a hatékonyságért kár, de biztos javul ez még.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
2. Több a meghibásodási lehetőség, hisz plusz elektronika
Ha ilyen alapelvet követnének a fejlesztők / gyártók, sehol nem tartanánk.3. Az 1 mozdulat megspórolása lehet, hogy valakinek óriási kényelmi többlet, de kábel ugyanúgy ott lesz az asztalodon, mert a platformot is meg kell táplálni.
Itt ugyebár az a lényeg, hogy magába a telefonba ne menjen kábel, így nincs ezen semmi meglepő, hogy a töltőhöz magához kábel megy. És igen, elég kényelmes, ha csak hazamegy az ember, és rárakja erre az állványra a telefont. És akárhogy is nézzük, a vezeték nélküli töltés a jövő, még ha jelenleg nem is tökéletes (hatásfoka miatt). De valahol el kell indulni...
Szerintem a világon semmi szánalmas nincs benne, hogy fejlődik a technika...
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
félisten
válasz Parallaxis #27 üzenetére
Te nezz utana, mert total a levegobe beszelsz. A 70%-os hatasfok sem igaz, marmint ha a konkret vezeteknelkuli atvitelre gondolsz, az kb. 90%-os (a kapcsuzemu tap meg elvesz par szazalekot, de az a normal vezetekes toltore is igaz).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
N-vidi-A
őstag
Hatalmas +1!
Majd ha lesz valóban vezeték nélküli töltési lehetőség, értsd nem kell csatlakoztasd SEMMIHEZ a készülékedet, na majd akkor azt mondom, ez igen. Ez is szép és jó, de .... semmi extra, legalább is számomra plusz pénzkidobás, több energia felhasználás + 1 eszköz, soroljam még?!
Ilyenre gondoltam pl: [link]
[ Szerkesztve ]
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
félisten
Nem koti helyhez. Otthon is lesz egy ilyenem, meg a munkahelyen is.
Ráadásul 30-40%-os veszteséggel tölt, vagyis ennyivel több energiát pazarolsz el egy töltéssel a kábeleshez képest (ki lehet számolni mekkora pazarlással járna, ha minden gyártó áttérne erre a megoldásra).
Na vegre valaki elojon a szamokkal. Bar te nem szamoltad ki.
Tudod, mennyi az eves kulonbseg vezetekes/vezeteknelkuli toltes eseten? Szaz forint alatt van. Eves szinten.
while (!sleep) sheep++;
-
dabadab
titán
válasz -Mosquito- #18 üzenetére
"A hozzá kapott ~ 2; 2.5A töltő helyett,ez 1A-al tőlti.. "
Nem akarlak elkeseriteni, de a mellekelt tolto konkretan 1,2 amperes (es nem, nem kell egy nap ahhoz, hogy feltoltse).
(#27) Parallaxis: bocs, de aki szerint a mikrohullamu suto meg egy ilyen induktiv toltoallomas ugyanolyan sugarzast bocsajt ki, az inkabb eloszor maga nezzen utana a dolgoknak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
ZolkoW
őstag
következő telefonom csakis olyan lesz, ami tud vezetékmentes töltést...
-
dejaris
addikt
válasz Parallaxis #27 üzenetére
Esetleg figyeltel volna fizikan
-
dejaris
addikt
válasz Parallaxis #23 üzenetére
Megsugom: a toltod is majdnem akkora "elektroszmogot" general mint ez
-
ROBERTOH
őstag
válasz ghiottone #22 üzenetére
Majd ha x év múlva beépítik minden asztalba és telefonba, akkor esetleg, de az előttem felvázolt hátrányok miatt jelenleg nem érdekel. (azaz szerintem annak lenne értelme, ha író/dohányzó stb asztalba lenne beépítve, ahová a legtöbben tenni szokták a telefont, ha otthon vannak)
ez a kedvenc aláírásom
-
őstag
nagyon jó. és az ára se annyira vészes, bár mehetne lejjebb.
Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
Parallaxis
addikt
Majd akkor esetleg használnám (kizárólag éjszaka) az ilyen kütyüket, ha a hatékonysága eléri a vezetékesét és nem kell ennyit fizetni érte...
Akkor sem használnám.
Éjjel nekem az ágy melletti kis polcon töltődik a mobilom és nem szeretnék a fejem mellett egy ilyen elektroszmog generátort. Ennyi erővel egy mikrosütőt is használhatnék kispárnának (igaz ott legalább megpróbálják leárnyékolni az elektromágneses teret). -
ghiottone
nagyúr
30-40 % veszteséggel tölt, akkor növeli az energiafelhasználást is? Dobjak ki 13e forintot és még az áramszámlám is nő. Yippiáé.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
nord_
veterán
Mert épp csipog a telefon, hogy le fog merülni?
Vagy mert pl. munkahelyen a töltési idő alatt jöhet 7-8 bejövő hívás és az aksi nyilvánvalóan örül az állandó megszakított / újrakezdett töltésnek?Majd akkor esetleg használnám (kizárólag éjszaka) az ilyen kütyüket, ha a hatékonysága eléri a vezetékesét és nem kell ennyit fizetni érte...
-
BDave
őstag
+1
-
dejaris
addikt
Ez nagyon pofas, es szabvanyos is.
-
-Mosquito-
őstag
A hozzá kapott ~ 2; 2.5A töltő helyett,ez 1A-al tőlti.. Majd egy napot.. Yeeh
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Parallaxis
addikt
1. Bedugod, csak nem a telefonba, hanem a töltőplatformba.
2. Több a meghibásodási lehetőség, hisz plusz elektronika
3. Az 1 mozdulat megspórolása lehet, hogy valakinek óriási kényelmi többlet, de kábel ugyanúgy ott lesz az asztalodon, mert a platformot is meg kell táplálni.***
Ez egy tipikus parasztvakítás.
Jobban helyhez köti a készüléket, mint a kábel, holott a vezeték nélküliségnek pont az ellenkezője lenne az értelme.
Ráadásul 30-40%-os veszteséggel tölt, vagyis ennyivel több energiát pazarolsz el egy töltéssel a kábeleshez képest (ki lehet számolni mekkora pazarlással járna, ha minden gyártó áttérne erre a megoldásra).Mindezt azért, hogy megspórolj egy mozdulatot, amivel a töltő kábelét a készülékhez csatlakoztatod.
Senki ne haragudjon meg, de nálam ez a szánalmas kategóriába esik.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Ha anti-marketinges szemmel nézem és úgy gondolok rá hogy 13.000 forintot kapok (a megtakarítás ugye ha nem veszed meg) azért ha minden este bele kell dugnom a telóba egy kábelt... én biztos a pénzt választanám
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
blackydan
senior tag
Tyűha egy ilyet simán elfogadnék, meg mellé a nexust is
-
korpicschess
veterán
Jól néz ki!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
waccamár
senior tag
Hát nekem ez a design nagyon bejön. Nexus4-et tervezek venni a következő hónapokban, ha összeön rá a pénz, remélem egy idő után egy ilyen töltőt is be tudok szerezni Annyira azért nincs húzós ára, 60$ nem sok. Persze, magyar fizetéshez mérten azért nem egy filléres tétel, de máshol ez az abszolút elérhető kategória...
Ja, és azért kellene egy ilyen, mert esztétikus, szép, és legalább mindig lenne egy fix helye a mobilnak a lakásban, ahova le tudom tenni, és mindig töltődik...
Ha meg esetleg totál le van merülve, és pont egy fontos hívást várok, akkor meg csatlakoztatom a normál töltőre, nagy dolog... -
tome.jr
addikt
Ennek a vezeték nélküli töltésnek amúgy mi értelme? A vezetéket sehogy se spórolom meg, legfeljebb nem a telefonba hanem a dokkolóba dugom, cserébe ha töltés közben bejön egy hívás akkor az egészet emelhetem a fülemhez töltőállvánnyal együtt.
[ Szerkesztve ]
-
hunter84
aktív tag
Jópofa, de én már annak is örülnék, ha Mo-n is kapni lehetne a N4-et hivatalosan, Play Store-ból.
-
callmeakos
veterán
Hmmmm nagyon csecse cucc. Kéne
All→M8
-
fi:zi'k
nagyúr
Pofás kis kütyü. Mennyire lehet könnyű róla leverni a telefont vagy felborítani az egészet?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
BDave
őstag
Az alkalmazás pedig:
[ Szerkesztve ]
-
HawerKing
őstag
Vagesz
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
Új hozzászólás Aktív témák