- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
noobsaibot
tag
válasz
WonderCSabo #25 üzenetére
A válasz arra vonatkozott,hogy a magyar mozikban jelenlévő technika alkalmas -e 48fps-es
megjelenítésre : [link]
Utolsó mondatra válaszoltam!!
Valószínűleg nincs szükség nagy beruházásra ahoz,hogy 48fps-t kapjunk a 3d mozikban,hiszen a vetítőrendszer most is alkalmas rá,maximum a lejátszó egység szorul frissítésre. -
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #37 üzenetére
Biztos volt már szó máshol erről, de tulajdonképpen ez a film grain miért jó nekem? Örülnöm kellene, hogy zizis a kép folyton...?
-
jolker
csendes tag
Ez egy súlyos tévedés. A canon c300-nak 4k-s szenzora van, ez igaz, de rögzíteni csak 1080p-ben tud, tehát nem 4k-s kamera.
Nekem egyébként a Red Scarlet tetszik nagyon, a vázát már 10.000 dollárért meg lehet kapni Canon Mount-al. 60 FPS-el tud felvenni 3K-t, kicsit jobb ajánlat a Canon 16.000 dolláros 1080p-s c300-ánál...
Tigerclaw: Nem a felbontásról meg a képkockákról van szó, hanem hogy egyszerűen életszerűbb, szebb a képe a filmnek, jobb a mélységélesség, meg amint említetted, a dinamika tartomány is. De ahogy néztem a videókat, tényleg a hellyel lehetett a gond, filmes kamerákkal ezt nem biztos, hogy meg lehetett volna oldani a 3D-t meg minden.
WonderCSabo: Azért gondolom, hogy a Red szponzorálja őket, mert csomó olyan videó jött ki, ahol Jackson isteníti a Redet 10 percen keresztül. Persze ezzel nincs is gond, a Red nagyon jó mozikamera, csak még nem jobb a filmnél.
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #29 üzenetére
Ezt utólag mindig visszarakják, nem?
-
atike
nagyúr
Brutál egy kamerák ezek... Nem utolsó sorban az Avatar 2-őt is ilyenekkel forgatják. Szép!
A Canon C300 jött ki nemrég, mint "konkurencia". Azért csak idézőjelben, mert az "csak" 4k-s felbontású 24 fps-el. Viszont majdnem harmada az ára mint ezeknek....
-
FTeR
addikt
a lotr ígykészült után én nem lepődnék meg ilyenen. képesek voltak minden láncinget külön elkészíteni, a 2 csávónka aki készítette lekopott az ujjlenyomata. meg mívesen kivarták a jelmezek belső részét is, ami sosem látszódik képernyőn. minden cuccot 3 méretben készítettek el. stb. stb.
-
Harigata
tag
Nem sok film van mostanában, amire beülnék egy moziba, de ez olyan film lesz.
Már nagyon várom. Remélem nem lesz nagyon átírva a könyv. -
Én soha nem szerettem lelőni korábban a poént, majd megvárom szépen, és a moziban megnézem 3D-ben
-
Tigerclaw
nagyúr
Biztos mérlegelték, hogy így alapból digitális formátumban lesz, nem kell utólag digitalizálni, ráadásul ha tényleg 5k-s formátumban veszik fel, annak a felbontása megfelel a 35mm-es filmek maximális felbontásának. Fotózásnál a maximum 35 mm-en olyan 20 megapixel lenne, a legjobb minőségű, legfinomabb szemcsézettségű film, a legkiválóbb objektív és megfelelő expozíció esetén, de ugye ez állókép valószínűleg nem túl rövid expozícióval. Filmes kameránál ahol mondjuk 24 képet vesznek fel másodpercenként, vagyis az expozíció nagyon rövid, olyan 3-12 megapixel a felbontás, persze ez utóbbi a legideálisabb körülmények esetén. Ez az 5k-s kamera olyan 13-14 megapixelt tud full framen, de ők gondolom más kivágással dolgoznak, talán 12 megapixelen képkockánként. 24 helyett pedig 48 fps-el. Persze ott van még a dinamika tartomány kérdése, de állítólag ebben is jó a Red Epic.
Másik dolog az, hogy így se tudták elhelyezni szemtávolságra a két kamerát, filmes megoldásnál biztos még nagyobb lett volna a kamerák mérete.
-
jolker
csendes tag
Gondolom szép kis summát kapott Jackson, hogy Red-el forgasson, mert épeszű ember egy ilyen mozit rendes filmre venne, ugyanis azoknak még mindig szebb a minőségük, mint ezeknek a digitális mozikameráknak.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
noobsaibot #23 üzenetére
LOL. Az, hogy duplázzák, triplázzák a frameket, meg feketéket szúrnak be, az egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy valóban 48 fps-el veszik fel a filmet...
-
(ÉN)közPONT
őstag
Jackson egy szép karriert tudhat maga mögött....nemrossz a Braindead óta..
Mondjuk eleve hajlik az ilyen technikai újjítások felé..lásd Frighteners...akkoriban kevesen alkalmaztak annyi CGI-t egy filmben ...ő az a típus aki él a technikai újjításokkal pl ez a videoblog is vmi ilyesmi dolog.
5letes -
Nem tudom, mi volt a bajod vele, én elég szép fullHD-ben láttam mind a 3 epizódot... Ha filmes kamerával csinálták, akkor tutira elég a felbontás 1080p-hez. Lehet, hogy a te verziód DVD9-ről lett felskálázva?
Sötétség+zaj: hátigen, nem ártana egy jó fényerős obi. Otthoni lejátszáson nem aggódom, mert ha az 5k-ból okosan csinálják a 1080p3D-t, ott rengeteg lehetőség van ügyes zajszűrésre. (1db fullHD pixel egy rakás "5k pixel"-ből számolódik).
Kérdés: a HDMI szabványt méltóztatnak végre hozzáigazítani az illetékesek a szemenkénti 48Hz-es fullHD lejátszáshoz? Vagy vegyünk displayport-kompatibilis felszerelést... (projektor nincs tudtommal+a notikon se szériakimenet
)
-
enginev3.0
félisten
Fúú mi brutál technika, szívesen dolgoznék ilyen helyen
-
Narxis
nagyúr
Nagyon érdekesek ezek a videók, én már az első óta nézem.
Azok a rajzok nagyon durvák, bárcsak én tudnék így rajzolni...
-
Gergosz2
veterán
nekem ez a kiadás már meg van: gyűrűk ura trilógia bővített változat
de már nagyon várom 1080p-s kiadást is. Már nem tudom hány évet csúszott , de most nyárom végre kiadták de magyar nyelven még nem
Nics bajom az angollal se de nekem a a magyar kell.
Amúgy most kedvet kaptam ,asszem meg is nézem az egyiket.
-
Gabor343
tag
-
Gergosz2
veterán
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
de nem magyar nyelven
sry kimaradt
-
dchard
veterán
Én kifejezetten örülök annak, hogy végre rájönnek arra, hogy a mozikban futó 24p mennyire kevés. Sokan hangoztatják, hogy attól "moziszerű" a hatás, hogy 24 képkockával készül az anyag, pedig csak simán ehhez (a sz@rhoz) szoktunk hozzá 50 év alatt, mert ezt tolták az arcunkba. Arról nem beszélve, hogy 3D-ben még sokkal zavaróbb a kevés képkockaszám, pedig már 2D-ben is van csomó olyan jelenet, ahol irritáló...
Szóval kifejezetten örülök, bár az is igaz, hogy attól még, hogy így forgatják, a magyar mozikban sehol sem fog ez 48fps-sel futni...
Dchard
-
Gergosz2
veterán
sajna a gyűrűk ura trilógia bővített változata még nem jelent meg 1080p ben .
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom most azért lőttek ennyire túl minden határon, mert a Gyűrűk ura nyersanyaga szégyenszemre már az 1080p-re se volt alkalmas, a 3D pedig akkor még eszükbe se jutott. Kíváncsi lennék, hogy a 3D miatt alkalmazott dupla kamera a szokásoshoz képest jóval kisebb objektívei sötétebb felvételeknél mit fognak produkálni, a 48p-ről nem beszélve, ami azt jelenti, hogy a 24p-hez képest fele idő alatt kell exponálniuk.
-
ddekany
veterán
A vége felé, mikor a grafikus a concept artot 2x megrajzolja kicsit más szögből kék és piros ceruzával... kézzel papírra ráadásul. Ez valami ugratás, ugye? Mert ez valami brutális extra munka lenne, csak azért hogy térben rátekinthessen a rendező.
Amúgy 48 fps mikor lesz otthoni körülmények közt? Nem tudom, Blu-Ray formátum pl. támogatja-e ezt.
-
leviske
veterán
5k, te jó ég. Ugye ez soha nem kerül az otthoni fogyasztók kezébe? Csak mert akkor vége a digitális filmvásárlás időszakának, hosszú, hosszú időre.
Kb ezeknél jöhetne vissza a BluRay értelme, ha fel tudják tornázni mondjuk... mondjuk 2TB-ra a tárkapacitást.
-
Gergosz2
veterán
nagyon várom ezt a filmet. Könyvben már többszöt olvastam, kíváncsi vagyok hogy az én fantáziámhoz képest , hogyan képzeli el Peter Jackson a hobbitot.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
WonderCSabo #1 üzenetére
Igen, te olyat töltesz fel. Ha viszont kikerül egy szájtra, ott már te felelsz érte. Az Artisjus is büntet, ha jogdíjas videót használsz fel egy cikkben. Elvileg legalábbis.
-
De jó volna 3db ilyen 5K-s kamera, el lehet velük bohóckodni
!
-
WonderCSabo
félisten
NMHH már bizonyára kiakadt volna
Frászt, ez nem film, vagy TV műsör. Videómegosztókra olyan termékjelenítést töltök fel, amit csak akarok.
A videók viszont télleg nagyon jók, érdemes megtekinteni mindet. Talán a legjobb rész az, amikor 5 helikopterrel járják be a leendő forgatási helyszíneket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest