Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vidala

senior tag

válasz Seb3s #356 üzenetére

Akkor a cikkben szereplő Pana is egy túlárazott vacak, kukába vele! -20cm + 75e-ért! Mindenki vegyen 50"-os LG plazmát!!! :W

• Vidala

senior tag

válasz FefeeX #353 üzenetére

Én is csak ezek ellen a barom általánosítások ellen próbálok küzdeni!
    Elmosódott ja, a TV mosóban, miután megpróbáltam a vasalóval betörni, mert tükröződött, de nem sikerült, viszont koszos lett mert eldőlt. :W

• Vidala

senior tag

válasz zsigus #268 üzenetére

Bocsánat, nem akartam csúnyákat írni, elnézést is kérek gyorsan, de te is ezt szajkózod, még ha irodalmi stílusban is.

Innentől úgy általában mindenkinek:
    Úgy látom szerencsére nem maradtam egyedül a véleményemmel, van akinek meg mindegy, hiába :W
    Nekem továbbra is az LCD vs. plazma általános vitájával van bajom. Nem értem azt sem, miért ne lehetne egy plazma TV teszthez LCD-s összehasonlítást párosítani. Ez itt kizárólag a plazma hívők topikja lenne? Én inkább általános TV-s vitának látnám, bár jobban hiányolom a cikkben szereplő TV versenytársakkal való összevetését.

Ez egy közel 300K-s TV. Full HD és egyéb nyalánkságok 42"-on. Szerintem meg is magyarázza nagyjából, hogy miért fogy több LCD. A többségnek nincs, vagy nem hajlandó ennyit fizetni egy TV-ért, vagy egyszerűen túl nagy.
    Full HD-s plazmát alig találni 220-230K alatt. Full HD-s LCD-t 120K-tól lehet venni (ok, csak 32"-es, de egy 37"-es is kb. 50K-val olcsóbb). 230K-ért meg már olyan LCD-k vannak, ami ír / olvas / pacsit ad, nem "alap" plazma (ami persze már sok LCD-nél jobb). Ár/érték arány. A vásárlók többségét meg nem kell annyira tájékozatlannak tekinteni, még ha nem is tudja az összes technikai paramétert. Viszont van 2 szeme, és tudja mit szokott nézni, r-go el tudja dönteni, neki megfelel-e a pénzéért a minőség.

Én ilyesmikről vitáznék szívesebben. Mármint mennyire alternatíva pl. egy Samu LE40B650-es majd 100K-val olcsóbban, vagy tényleg annyival jobb ez a Pana, hogy megérje kifizetni a különbséget? Vagy egy hasonló "LED TV". (Ettől a marketing rizsától én is ki vagyok, de ez van. Azért a többség tudja, hogy ez a háttérvilágításra vonatkozik. Azt sem szoktam reklamálni, hogy nincs is Full HD, hanem HD Ready szabvány van, amiből vannak 720p-s, meg 1080p-s kijelzők.)

Vagy kijelenthetném, hogy "jobb" a plazma, mert szebb képe van, de nem teszem. Mert a példának hozott Samu-nál tényleg jobb-e egy 720p-s plazma ugyanannyiért?

Házimozinak (ha már sötétben nézünk filmet) akkor miért nem inkább projektor vászonnal?

• Vidala

senior tag

Olvastam már jobb tesztet is itt a PH!-n. Én kérek elnézést, de kicsit lehetett volna még dolgozni rajta (többen említették már a hiányosságokat, én nem teszem). A másik: sajnos kicsit Pana marketinges érzetet keltett bennem. Még ha ennyire jó is ez a TV, akkor is. Nem "érződik" kellően objektívnak, valószínű az adatok értékelésén, tálalásán lehetett volna csiszolni.

Ez az örök hitvita a plazma vs. LCD körül meg külön vicces :D
    Többnyire nagy általánosságokban megy a sárdobálás. Szvsz két dolgot nem kéne teljesen szem elől téveszteni: milyen céllal vesszük és mennyiért?
    Egy 42"-es vagy nagyobb plazmát ne egy 17"-es TN paneles LCD-vel hasonlítsunk össze. Előbbi inkább mozizásra, utóbbi egyszeri szg. használatra jó. Hasonlókkal kéne próbálkozni.
    Ráadásul mindkét technológiának vannak előnyei és hártányai, az utóbbiak enyhítésére meg már a gyártók egészen jó megoldásokat fejlesztettek ki. Persze igaz általában, minnél drágábbat veszünk, annál jobb.
    Szvsz mindkét technológiából vannak jók, jobbak és mégjobbak. (Van "TamasiYamada",de ezt nem számolom).
    Azok a "hibák" amik alapján szarozzák sokan valamelyik technológiát (itt inkább az LCD-ket) egy jobb készüléken már alig észlelhetők. Miért ez a szemellenzős, szélsőséges lesajnálása egyiknek-másiknak?
    Normális LCD-ken a fekete már feketének látszik (sötétben is, még ha nem is "plazmafekete"), de azért a szürkét felejtsük már el és hasonlók. Plazmában meg a foszfor lag lehet(ett) gond, vagy az ominózus beégés. Ezek is már inkább az őskori beidegződések (bár ezeken is sajnos a cikk elég simán átugrott, persze lehet ez sem véletlen).
    A plazma fan-ek (csak az itteni többségre való tekintettel :) ) nyitott szemmel és elmével szokat más képmegjelenítőket is nézni? :(
    Mindegy, jöhet a savazás, csak szerettem volna, ha kicsit objektívebbek próbálnánk lenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés