- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"A cél a meglévő Központi Rendszer megbízhatóságának, rendelkezésre állásának és üzembiztonságának növelése": ez van a cikkben. Ebből nekem nem az jön le, hogy sok cuccot kellene még leprogramozni. Nekem ebből az jön le, hogy van egy úgyahogy működő rendszer, ami alá nagyobb vas kell, mert nem bírja lóerővel a rohamot.
Szerk: ha belekalkulálod az állami szféra megmozdulására szükséges időt és a mozgás sebességét, illetve az állítást, hogy 2009. december 1-től működik az új rendszer, ebből önmagában levonhatod azt a következtetést, hogy egy sort se fognak kódolni, arra már itt nincs idő
-
bambano
titán
A következő az csak egy példa. Ha én leállok tárgyalni, mondjuk az IBM-mel, hogy ilyen szintű beruházást akarok csinálni, akkor egy olyan szerver, ami ma alkalmas applikáció futtatására (8 darab 3Gs c2d xeon mag, 32G ram, két diszk az oprendszernek, a többi hálózatról), az nagyságrendileg 8 kiló, kiterjesztett garival, egyébbel is megáll 1 miller alatt. Egy izmosabb gép, amire adatbáziskezelőt raknék, az megáll 2 miller alatt. A cikkben a jelenlegi rendszer megerősítéséről van szó, nem újraírásáról, tehát nem biztos, hogy akarnak programot fejlesztetni.
5 milliárdból 5 ezer darab appszervert vagy 2500 darab db szervert lehetne venni. Tudom, csalás van a számokban, mert egy storage-re pakolt oracle nem 2misi/node, ezt elismerem.
Mi a lótetűt kezdenek 5000 darab appszerverrel???
Egyébként az ügyfélkapunak 700 usere és több millió regisztrált adóalanya van. Ne keverjük szerintem. A pH!-n meg szokott lenni 2000-3000 konkurrens felhasználó.
Még egy adalék: egy ilyen gép simán kitol magából 2.5GBit/sec adatforgalmat, pl. http letöltés esetén. Másrészt volt már a kezemben ennél sokkal gagyibb gép is, ami 450MByte/sec felett produkált tartósan vinyó írást.
Szerintem ebből az 5 milliárdból tartják el a kopint dolgozókat is, függetlenül attól, hogy ezen a projekten dolgoznak-e vagy sem.
-
bambano
titán
Remélem, hogy Endre marhaságot írt ebben a cikkben, mert ha valós adatokat továbbított, akkor itt megint ultrahangon történik a sikítás...
Ja, és szóljatok Parcinak, hogy micsoda disznóság, hogy 200 ezer (figyelem, az Ügyfélkapu csak 3.5x ennyi userrel gurul, nem nagyságrendekkel többel) prohardveres fórumozót két tetves lommal szolgál ki, nem milliárdokból...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest