- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse19
senior tag
válasz
musicryder #62 üzenetére
És nem csak a fogása jobb, de a befelé hajlítás miatt kevésbé tükröződik, ellentétben a Samsung verziójával, ami ha sehol máshol, de a hajlított résznél okvetlenül tükröződik valahol.
-
.Szaki.
addikt
Én abban sem látnék problémát, hogy ha a Huawei/Honor termékek hajlított kijelzős verzióját edge-nek hívnák. Ez akár olyan is lehetne, hogy nem egy olyan gyártó van, ahol egy adott típus nagyobb kijelzős verzióját Plusnak hívják, akkor lehet akár az is, hogy a Note-féle hajlított kijelzőt pedig Edge-nek hívnak, mindenki tudni fogja, hogy a Plus a nagyobb variánst, az Edge pedig a hajlított kijelzőt jelenti a mobilvilágban. Persze erre vajmi kevés esély van, nyilván le is van védve, de a cikkíró is pont azért írta ezt így, hogy a laikus olvasó is megértse, hogy miről van szó. Ez sem lenne másolás, mert a technikát sem másolja, hanem megveszi, kvázi licence.
Egyébként ha a technika nem is lenne megvásárolva a Samsungtól és az LG-től, akkor az sem lenne másolás, ha ők is ki tudták volna fejleszteni ezt a technikát, az inkább egy nagy szó, de az egyszerűbb utat választották, amivel mindenki jól jár, a Samsung is és a Huawei is. Jóról egyébként sem lenne szégyen másolni.
A Huawei (szerintem) eddig arról szólt, hogy legalább ugyanazt a minőséget, megfelelő tudást és akár még jobb megbízhatóságot tud nyújtani teljesen reális áron, szemben a már befutottabb nevekkel, ahol felárként rámegy a telefonra a név is, amitől teljesen irreális lesz a vételár. A Samsung és az Apple pl. szerintem ilyen, de néhány típusnál ez az LG-re is igaz, nem beszélve a HTC-ről. Mostanra ez már nem teljesen igaz, jó példa erre az én Honor 4X-em, ami reális áron, reális tudást tudott nyújtani, az 5X pedig már kb közelíti a konkurencia árán, amikor az ember már elgondolkodik. Szóval arra akarok kijutni, hogy ha megfelelő lesz a tudás és az árképzés és tudnak rendes funkciót adni a hajlított résznek, akkor ez lehet egy jó termék, ha viszont nagyon el fognak szállni, akkor lehet, hogy én pl. a Samsung variánst választanám. Hozzáteszem még nem próbáltam "edge-telefont", de a Note előtt mindig emelem a kalapom, egy nagyon jó széria, legyen az sima, vagy edge variáns.
-
edward2
addikt
válasz
H.Istvan25 #64 üzenetére
Ennyi. Ha akkora marha nagy igény lenne akkor 1. a sony Z compact bombasiker lenne 2. a többi gyártó is gyártana kisebb telefont.
-
janeszgol
félisten
válasz
H.Istvan25 #64 üzenetére
Én is szavaztam. Pont a két kedvenc kategóriám (<4.3" és 4.3-4.5") a sereghajtó.
A legkényelmesebb a 4.5-es teló, nekem!
Télen, esetleg késő ősszel az 5-ös is jó, mert kabátot hordok, táskát. Nyáron szigorúan 4.5, inkább 4 col.
(Térdzsebes nem jó, nem akarom rugdalni a telót. Nyáron cipzáros felső oké, de akkor is érzem az 5 colos telefont és kényelmetlen leülni is.)Szóval jöhetnek az összehajtható telefonok.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
H.Istvan25 #64 üzenetére
Igen igazad van. 6" folott sokaknak kell keszulek, de azok tabletek
-
edward2
addikt
Lol. Szerinted a gyártók totál hülyék?
-
musicryder
tag
Mint már előttem is írták, egy LG féle íveltséget el tudok képzelni...
És a " mi az értelme " kérdésekre válaszolva:
tény, hogy a Samsungénak igazából dizájnon kívül sok értelmes haszna nincs, sőt az S6 edge esetében nekem még zavaró is volt az az irtó vékony széle ( folyamatosan úgy éreztem, hogy csúszik ki a kezemből ),
addig az LG féle elképzelés valamilyen szinten értelmes persze itt is elsősorban a dizájnon volt a hangsúly, de mivel hajlított az egész telefon a fogása sokkal biztosabb, jobban beleillik az ember tenyerébe... -
ORCA58
addikt
Már kínjukban nem tudják mit találjanak ki. Azon sem csodálkoznék, ha henger alakú lenne a jövő telefonja, és forgathatnánk olvasás közben. Azt is vennék mint a cukrot, mert más mint a többi.
Engem kimondottan zavar, hogy legörbül a kép, természetellenes! Jól kiszúrok velül és azért sem veszek "edge" telefont. -
törölt tag
válasz
H.Istvan25 #56 üzenetére
Egyszerű, nem veszed meg! Van milliónyi egyéb olyan, ami nagy mint egy hátba baszó péklapát és nem hajlított.
-
törölt tag
Nem értem, hogy mit vagy ezen kibukva? Teljesen jogos, hogy az alap dolgokat minden telónak tudnia kéne.
-Dual active mód.
-Teljes frekvenciatámogatás.
-Remapolható kameragomb.
-Infra.
-Nyitott bootloader, és menüből aktiválható root.
-MHL támogatás.
-CIFS kernel modul, és mountpont konfig.
-Tasker plugin rendszeralkalmazások.
-Xposed kompatibilitás.
Nem is értem, hogy ilyen alap dolgok nélkül hogy lehet telót kiadni. -
Dealer95
őstag
válasz
H.Istvan25 #56 üzenetére
Minden teló 5.5-6"?
Mert csak a Te igényeidnek kellene gyártani őket vagy mi?
Nem mintha a mostani mobilok 75% nem 5.5" vagy a fölötti lenne...
Bőven kapni nem hajlítottat is. -
H.Istvan25
senior tag
-
joey04
titán
Ez a komment semmilyen szinten nem áll össze...
Miért feltétel a 20 ezres előfizetés?
Miért egyértelmű, hogy csak 3G-re kényszerül az ember?
Miért használna csúcsmobilt?Részletesen: Nem kell 20 ezres előfizetés, manapság 3000 forint környékén kapsz 5 gigát. Ha valakinek sok lebeszélhető perc kell, azt meg ne keverjük a b20-hoz... Somatom példája rendben van, neki gáz, de sok embernek pl nekem is fel sem tűnne a b20 hiánya, mert olyan helyen lakik. Aztán akkor is ott van a 3G, ami sebességben bőven elegendő bármire a mai napig, torrentezni nem mobilon kell. Szóval nem, csúcsmobil esetében sem egyértelműen megbocsáthatatlan bűn a b20 hiánya, ráadásul ezek az árazás szempontjából a középkategória tetején vannak maximum, mondjuk egy brutál túlárazott HTC-hez vagy Sony-hoz képest. Szóval ha valaki sokat utazik oda ahol kellene a b20 és még 3g sincs (vagy van de torrentezik), azoknak valóban nem jó választás, de mindenki másnak igen. Van ilyen, nem tagadom, de ez nem egy olyan általános probléma, ami mindenkit érint, hátráltat.
-
exedoc
senior tag
Igen, én is ettől tartok, hogy a népszerűség áremelkedéssel is fog járni. A másik, hogy nekem, ezt már sok helyen elmondtam, pont azért voltak szimpatikusak az elején, mert nem azt csinálták amit a nagy gyártók. Bár a készülékeik még mindig az egyik legjobb ár/érték arányúak a piacon, de kíváncsi leszek meddig lesz ez még így.
-
joey04
titán
Ez így szokott lenni... Én emlékszem még egy azóta behalt mobilos fórumon hogy istenítettük a samut, hogy micsoda gépeket ad milyen olcsón, el is terjedt mint a veszedelem, aztán ma meg ők adják a legmagasabb áron a készülékeiket az androidos piacon kb az összes kategóriában.
-
exedoc
senior tag
Ejjh.. kell ez? Biztos kell? Nemtom, kollégáknak van edge, S6, S7, hát nemtom tudom, nekem se nem kényelmes, se nem tetszik. Xiaomi-nak nem tudom mennyi értelme van felszállni erre a vonatra, főleg ha drágábbak lesznek a készülékek. Nem tudom.. bootloadert zárnak, ívelt kijelző... nagyon mennek a nagyok után.
-
fattyu
veterán
sírva fakadok. ha elolvasnád ezt a rettenetes 44 hszt akkor feltűnne hogy más is roppant okosan fentakadt ezen de akkor lemegyek érthetőbe:
"mi edge" "huváj edge"
Az idézőjel itt azt jelenti hogy fogalma sincs a cikk írojának sem hogy mi lesz a neve a terméknek mert nincs neki csak olyan lesz a kijelzője mint a samu edge modelleknek.
Fikázás előtt értő olvasást kéne kicist gyakorolni mert, mint jelen esetben is, a trollkodás helyett, magadat égeted.
-
joey04
titán
-
törölt tag
válasz
milkabrams #40 üzenetére
A samu megoldásánál pl.: kerülhetnek oda kontrollgombok, pl. videó lejátszásnál. Az értesítések futó hírként mehetnek oda pop up helyett. Értesítéshez nem kell kivenni a tokból a telefont, ha a tok úgy van kivágva. Tőzsdei app esetén az árfolyamok lehetnek ott. Kamera app teheti oda a beállításokat egy csuszkára. Stb.
-
Fitzgerald
veterán
Akkor messze a Xiaomi lesz a jobb vétel, bár ez nem újdonság. Nagyon agresszíven áraznak.
-
milkabrams
őstag
Én valahogy nem tudom, megérteni mire jó a hajlított és ívelt, meg mindenféle ilyen kijelző. Persze lehet hogy egy idő után megtetszene.
-
Fejvadi
nagyúr
Kíváncsian várom, de egyenlőre próbálják meg az Mi5 Pro-val utolérni a több hónapos lemaradásukat.
-
Button
aktív tag
válasz
Jeanne d'Arc #34 üzenetére
Túl sokat rontottak a flex1-en, szerintem ezért is került parkolópályára a projekt.
Pedig inkább vissza kellene találni a flex1 irányába. Mellesleg ott az akksi is csodás.. -
no more
veterán
Hihetetlenek ezek a kínaiak komolyan mondom!
Sosincs semmi fejlesztés, csak másolják a többieket és mégis milyen sikeresek!
-
AMD Power
titán
Huawei verzió érdekes lehet.
-
-
törölt tag
Nekem bejön. Samuéknál S7 -ig csak a Note -ban volt külön funkciója. Az S7 -ben viszont külön API -t kapott, ráadásul nyilvánosat. Ezáltal 3rd party appok is fejleszthetők az edge felületre. A felhasználói szokások pedig nagyon különbözőek. Telefonáláshoz a Talkbandomat használom, nem közvetlenül a telót. A telómon a fekvő nézet az alapértelmezett, ezért egyáltalán nem zavarna az edge felület a fogásban.
-
ctvagyok
őstag
Szép az edge, szép, de azért nem kéne minden flagshipnek edge-nek lenni. Bár csak megunják majd az emberek
-
H.Istvan25
senior tag
Mi értelme van? A samsung s6 hajlitottat próbáltam párszor, de engem nagyon idegesit
-
oAcido
aktív tag
Most még felesleges szar, ha majd az Apple is mögötte lesz, akkor világmegváltó újdonság
Ugye Note széria, undorító tepsi. Aztán 6 Plus meg király telefonMindenesetre az S7 Edge gyönyörű lett, kár hogy a Note-okért vagyok oda
-
gerii
addikt
Úgy kell az edge mint a falat kenyér. Világmegváltás.
-
Kékes525
félisten
Ívelt kijelző telefonnál???
TV-nél sem jó, de telefonnál... Ott kimondottan szörnyű. Van olyan ember, aki le tudja írni mi az előnye? Szerintem csúnya és használhatatlan. Maximum különleges, figyelemfelhívó és gondolom jó drága lesz.
-
persil
nagyúr
Nekem volt g flex-em, nem hiszi el senki amig nem hasznalja, de bitang jo rajta olvasni. Nehez megmagyarazni, hogy mitol, de tenyleg jo, utana szo szerint rossz volt visszaallni a "hagyomanyosra".
Most nem azt mondom, hogy nelkulozhetetlen feature, meg vilagrengeto innovacio, de tenyleg kiraly, erdemes kiprobalni. -
moco22
aktív tag
A fenébe! Egy edge MI5... 💗
-
törölt tag
Tényleg semmi értelme, de külsőre ott van.
-
L3zl13
nagyúr
Viccess volna ha a Samsung kijelzővel szerelt Huawei tenne be az S7 edge eladásoknak.
-
joey04
titán
Semmi értelme, de kurva jól néz ki.
-
Beri78
őstag
sokan imádni fogják, és kell a palettába egy ilyen telefon is
-
crue
őstag
válasz
holozis_HUN #10 üzenetére
Idézőjel. Tudod mi az?
-
holozis_HUN
addikt
Milyen kreatív nekevek. Mi edge és Huawei edge.
-
törölt tag
Nem látom továbbra sem a használati értékét a hajlított kijelzőnek, főleg ilyen phablet méretben. Alig lehet úgyis már megfogni egy 6"-os cuccot, most ha még a széleken is kijelző lesz, akkor még nehezebb lesz anélkül, hogy hozzáérne az ember.
-
stutga
tag
Bennem az a kérdés merul fel, hogy ez tulajdonképpen egy bug, amit feature-nek van eladva? Teljesen nyilvánvaló hogy a széleken az optika meghúzza az alatta lévo szoveget. Igy a széleken torz lesz minden ha szembol nézed.
Amugy meg sz@r ez is ugyanugy mind a háromdéé meg a vircsuál reality.--Sent from my Nokia 3210
-
atike
nagyúr
Mint ahogy nem álltak be a QHD sorba eddig úgy ebbe sem kellett volna. Felesleges drágító tényező lesz... Bár tény, hogy az új Huaweik már nem csak tudásban, minőségben és kinézetben nőttek fel a nagyokhoz hanem árban is...
Mondjuk ha piacra dobják akkor csak van igény rá... Nekem nem fog érni plusz 20-30-40 ezret ez a funkció az tuti.
-
szabyka95
őstag
Sok ertelmet nem latom a szelek lekerekitesenek .. tobb ertelme van az LG flex szerianak
OFF: LG flex 3 rol tudni valamit ?
-
tibcsi0407
félisten
"Mi edge". Remélem csak fantázianév és csak a home gomb marad hasonló a Samsung-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest