Ősszel jöhet az ívelt kijelzős Huawei és Xiaomi telefon

Hirdetés

Ha nem is hat 2016-ban az újdonság erejével az ívelt mobilkijelző, azért elég jól néz ki egy Galaxy S7 edge vagy egy Vivo Xplay 5 Elite, és a szélek felé lekerekedő megjelenítő a kávák vékonyításában is segít. Éppen ezért már korábban hallani lehetett, hogy a BlackBerry és a Vivo után a Xiaomi és a Huawei is a Samsung és az LG ívelt paneljeinek megrendelője lehet.

 Samsung Galaxy S6 edge
Egyre kapósabbak az ívelt kijelzők, és nemcsak LG vagy Samsung logós készülékekben bukkannak fel [+]

A Business Korea úgy tudja, hogy az LG felel majd a „Xiaomi Mi edge” kijelzőinek gyártásáért – a mobil szeptemberben, Snapdragon 820-as SoC-vel, 4 gigabájt RAM-mal és 16 megapixeles kamerával érkezhet, méghozzá 3000 jüanos kezdőáron (126 ezer forint). A „Huawei Mate edge” paneljait a Samsung szállíthatja, a rendszerchip pedig a házon belüli Kirin 950, vagy annak felturbózott változata lehet. Mivel a Mate S tavaly a berlini IFA-n mutatkozott be, nem alaptalan arra számítani, hogy a Mate edge-ről is a német kiállításon hull majd le a lepel. A Hauwei ívelt mobilja állítólag 4000 jüanba fog kerülni (168 ezer forint).

Előzmények

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Xiaomi Mi 5 - ötcsillagos ajánlat

    Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

    A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

Hirdetés