Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.gabor11
tag
nép butítás de nem rossz ötlet

-
"hogy emailek olvasásakor, vagy böngészéskor többet eszik, mint egy LCD"
Ez igaz, de nyakamat rá, hogy az egész TRUE HD dologból annyi fog majd lejönni, azt fogják tolni, hogy "nagyobb" a felbontás. Azt viszont már nehezebb egy reklámban leközölni, hogy az RGBG sokkal több energiából állítja elő a fehér színt, ami miatt többet fogyaszt, mint az RGB kijelző. Ezért parasztvakítás.BTW én a Sony "White Magic" kijelzőjére leszek kíváncsi ami RGBW - tehát +1 fehér subpixellel rendelkezik.
-
erdoke
titán
válasz
üzenetére
Te ezt nem érted. A fű legyen zöldebb, az ég kékebb, mint a valóságban, mert az néz ki jól. Gond egy szál se, hogy emailek olvasásakor, vagy böngészéskor többet eszik, mint egy LCD, a lényeg harsány színeken van. Igazi álomvilág, csak 2/3-dal szorozni kell a ráírt felbontást...
-
Isual
veterán
teljesen igazad van

ettől még nem értünk egyet, én a telefonomon is természetesnek akarom látni a színeket, s a Samsung új AMOLED-ein (igazából eddig csak az SGSII-n éreztem markánsan ezt) nem így van... a pikantéria a dologban, hogy a Legend-em AMOLED kijelzője kifejezetten tetszik és sokkal természetesebb, mint az SGSII - és nem látom PenTile-nak, de erről nem is tudom, hogy pontosan milyen (pedig alacsony felbontásából adódóan látnám, ha PenTile lenne... bizonytalan vagyok e tekintetben - ránéztem még1x, nekem RGB AMOLED-nek tűnik...
). -
schawo
titán
A fényképeket nem telefonon, hanem otthon az IPS-en szerkesztem. A nagyobb kontraszt, és a wide gamutból fakadó élénkebb menüszínek (amiből nincs olyan, hogy optimális, meg valós) pedig szebb látványt nyújtanak, mint az IPS.
Telefonkijelzőnél nekem teljesen más preferenciáim vannak, mint a számítógép monitornál. Véletlenül sem cserélném az AMOLEDet bármi másra.
-
Isual
veterán
válasz
kolosanyi
üzenetére
"Gipsz Jakab mit fog gondolni az eddig büszkén mutogatott AMOLED kijelzőjéről?" - ezt kell csak belátnia és elfogadnia, hogy ez az élet rendje
:
"...it becomes evident how quickly it is now being overtaken by more advanced display technologies. Exaggerated colors are getting old..." -
kolosanyi
veterán
Nice. Most szegény Gipsz Jakab mit fog gondolni az eddig büszkén mutogatott AMOLED kijelzőjéről? Vagy egyáltalán a reklámokról, ahol azt dicsőítik? Csak össze lesz zavarva még jobban, de azért nem rossz marketing, csak kicsit gusztustalan, mert a másik céget fikázza ezzel. Persze valamit ki kell találni, ha egyszer nem megy a szekér.
Btw nekem az LG kijelzői nagyon bejövősek, mindig is szimpatikusabb volt a Samsung megoldásainál, de ez szubjektív. -
rinbanbo
tag
Ips nagyon jó...! de samoled jobb...! egyszerűen ha egymás mellet van a két kijelző típus akkor vége...oké túlszaturált (lehet állítani)de akkor is...szebb....!!!
-
Isual
veterán
SGS-re spéci ROM volt rakva, lehetett változtatni

SGS-re írtam a PenTilet, nem vagyok hülye
"SGS Standardban volt, nem volt szép, Photo-Video-ban jobban tetszett. Perszea a PenTile akkor is csúnya maradt"Én rosszul vagyok az SGS II túlszaturáltságától, az SGS számomra normálisabb e tekintetben, de ott meg a PenTile rontja le az összképet.
Egyik se jó sztem, a beégésről (s egyéb apróságokról) nem is beszélve... -
Hobbbyt
őstag
Szerintem te egy picit össze-vissza beszélsz.
Az SGS-ben nem lehet a képernyőmódokat változtatni.
Az SGSII-ben nem PenTile van, hanem sim RGBMost csak szigorúan egymáshoz viszonyítva.. az SI Pentile kijelzőjét az SII sRGB kijelzője mindenki szerint veri, minden tekintetben..
-
Isual
veterán
lényegében de

ettől még túlszaturált a S-AMOLED és minden csak nem természetes (mármint a megjelenített tartalom) ... az én Legend-emmel nagyon bódog vagyok, rejtély számomra de az egész jó, az SGS elmegy, az SGS II-től hányok... (One X-et még nem láttam - meg azért az én szemem mostmár az sRGB-hez van szokva, lehet ez is tényező a szubjektív véleményemben)(#16) TheChos3nOne: na ott azt nem néztem (majd megnézem, egyik fivéremnek van II, másiknak az SGS), SGS Standardban volt, nem volt szép, Photo-Video-ban jobban tetszett. Perszea a PenTile akkor is csúnya maradt, a gmail-es kis ikonon gyönyörűen látszik, messzebbről is

No meg érzékelhető a túl magas színhőmérséklet is, kékes fehér - Photo/Video módban már jobb volt, azt tanácsoltam, hogy abban használják. -
G-Guts
aktív tag
Ha egy kijezőnél a PPI érték 230 körül van, az már teljesen jó. A Pentile Mátrixos Samoled-es kijelzőmet jelenleg le nem cserélném semmilyen TFT technológiás cuccra, akárhogy is próbálja itt az LG a pentile samoled kijelzőket szapulni. Baromi egyszerű a dolog: ránéz az ember a samoled kijelzőre és azt látja, hogy kellően nagy fényerő, szép élénk színek, a kijelző tartalma mintha rá lenne festve magára a kijelzőre, egyszóval csodás. Samoled után fakó TFT-re ránézni nem valami kellemes. Bár az LG elég jó a kijelzőket illetően, lehet, hogy a későbbiekben meg tudnának győzni, de akkor fakó színeknek nyomát sem akarom látni.
-
Bavid
senior tag
Hmm eddig úgy tudtam hogy az Amoled épp hogy nagyon jó a fogyasztásban, mondjuk az ábrán is látszik, hogy a fehér szín esetén van csak előnyben az IPS.
-
Ez a földművesek vakítására irányuló marketingfogás. 720P felbontásnál alig észrevehető egy 4,3-4,7 inches kijelzőn 30-40 cm-ről nézve, hogy Pentile, vagy RGB. Tény, hogy jobb, de ne ezzel adjanak már el egy telefont. Support

De azért ügyes volt LG

-
törölt tag
Ha teszemazt 8 bit/szín a megjelenítés, akkor mekkora lépésközzel tud megjeleníteni egy kisebb színteret befogó, s mekkorával egy nagyobbat befogó kijelzö, meg annak elektronikája? Ha egy program kiadja a 200 200 200 színkódot megjelenítésnek, akkor bizony az elektronika miatt sem lehet ugyanaz a két szín. Nagyobb színtérhez illene jobb elektronikát mögé tenni.
-
Pubilol
tag
Nekem továbbra sincs semmi bajom az S2-m kijelzőjével, pedig már sokan olyan szörnyű alacsonynak tartják a 800x480-at
Recés éleket még mindig nem nagyon találtam, és a fekete is tényleg fekete - habár való igaz, a témáim rendre sötétek/feketék, mert a fehér csak úgy zabálja az akksit... És nem pentile matrix, micsoda szerencsém van 
-
montyx
aktív tag
Most komolyan, ennyire pici pixeleknel ezt nagyító nélkül ezt ki látja? A világos kép, gyors merülés az egyetlen fontos dolog számomra, csak ott meg kérdés, hogy alapból melyik típusú kijelző fogyaszt többet, mert két homlokegyenest más elven működő rendszert összehasonlítani...
-
nebulo
tag
Szegény egység sugarú júzerek most zavarban leszek. A techie-k meg eddig is tudták mi a különbség, nem?
-
D.Zsombor
csendes tag
ez most komoly...
csak ámulo s bámulok, hogy feljött az LG... nemár egy bő évvel ezelőtt hol volt?? sok más cég is példát vehtene róluk... csak gratulálni tdok hozzá.. 
-
Chosen
addikt
Most is hangoztatják, hogy túlszaturált az AMOLED a wide gamut miatt. Nem inkább az Android nem tudja kezelni a Wide Gamutot? Hiszen attól, hogy alapból több színt tud megjeleníteni, attól az sRGB-ben megjelenített színeknek nem kellene változniuk, csak akkor érvényesülne az előny ha Wide Gamut képet néz az ember. Itt viszont úgy néz ki, hogy a több színt úgy kezeli a rendszer, hogy a jelenlegiekhez rendeli hozzá pluszban, ezért lesz túlszaturált nem?
-
hallerlaller
addikt
A sávosodás sokkal zavaróbb samolednél, inkább azt hangsúlyozzák ki, ha már fogást keresnek rajta.
-
halottkém
csendes tag
A kijelzőkhöz értenek, viszont a szoftverrel nem nagyon boldogulnak

-
spuros
őstag
Csak lesek, hogy nyomul az LG.. Ezért nincs/harmatgyenge a support.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független új akku!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).