- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nuada herceg
őstag
válasz Mr. Nimbus #5421 üzenetére
Akkor rosszul tudtam, nekem máshogy magyarázták pár hónapja.
De akkor lehet mégsem olyan bonyolult.
Bocs a dezinfóért.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Huevok79 #5411 üzenetére
Sajnos ez egy szar verzió, nálam és többeknél is beakadt vele a telo. Semmit nem lehet kezdeni vele, akármilyen telepítő alkalmazást töltesz le, akármelyik csomagot mellé, nem tudsz semmit feltelepíteni.
Ha még garis a telo, add fel, írj a hivatalos oneplus-nak, ha hétfőn adod fel, péntekre már nálad is lesz újra. Otthon csak valami nagyon bonyolult megoldással, és bootloader nyitással lehet megoldani. Én nem is próbálkoztam vele...Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Telekomos, igen. A neten én is olvasgattam még tegnap és a c20-al voltak ilyen bajok. Ott ajánlották hogy tegyék fel a c21-et, de volt aki arra is írta, hogy az sem működik.
Szerintem egyébként ez szolgáltató független dolog. Ha jól tudom már nem nyúlnak bele a szolgáltatók a frissítésekbe, mint pár éve hanem közvetlenül a gyártótól jön. Így kb. mindegy hogy "hol" lett vásárolva a telefon.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Értem, ház ez szomorú hír akkor!
De gyanítottam, hogy valami ilyesmi, mert mindegy milyen csomagot szedek le milyen VPN régióval, sajnos mindenre egyből dobja, hogy sikertelen ellenőrzés....De köszönöm az útmutatást, szerintem megpróbálom én is ezt..
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz eFeMeR74 #4702 üzenetére
Hát nem tudom melyik régión van a telo, ezt én nem állítottam. Most gyors megpróbáltam egy VPN - el, illetve 2 programmal, de ott indiai régiót nem is találtam. Ezért UK-vel tettem egy próbát. De ugyanez. De olyan, mintha nem is ellenőrizné a csomagot, illetve el sem kezdené, hanem abban a pillanatban dobja is az értesítést, hogy sikertelen ellenőrzés. Valami nagyon be lehet akadva.
De köszi azért a tippet.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Látom feljött kicsit ez a frissítési mizéria.
Egy ideje sajnos már én sem tudok frissítést telepíteni. Ebben kérnék egy kis segítséget, tanácsot, hátha tudna valaki segíteni.
Igazából Oxygen updaterrel telepítettem mindig a frissítéseket. Régebben egyszer egy Indiai verziót telepítettem. Azóta mintha még magától is jelzett volna a telefon, hogy van frissítés, amit akkor még telepítettem is. Viszont egy jóideje nem tudok frissítést telepíteni sehogy sem. Most a c20-as van fent azóta nem frissül. Sem a saját telepítőjével, sem külsős telepítővel amiket használtunk, amíg a 12-ben nem lehetett helyi fájlból frissíteni. Mindegy milyen verziót töltök le, amint rányomok hogy ellenőrzés, rögtön, abban a pillanatban írja ki, hogy ellenőrzés sikertelen.Esetleg valami tanács? Nem létfontosságú, de csak jó lenne, ha frissülgetne. Most májusi biztonsági csomag van fent.
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Hát nyilván ki hogy tölti az akkut. Mindenki úgy használja, ahogy neki kényelmes, gondolja. Nyilván ha én is elmegyek itthonról hosszabb időre, akkor még 90%-nál is inkább rátöltök, hogy fullon legyen és bírja. De ez ritka, általában azért 80%-nál nem töltöm tovább.
De jó így olvasgatni a kommentet, hogy sokan másként használják, és úgy is jól bírja az akku.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Korábban ment itt a tanácskozás, hogy érdemes e 100-ra tölteni a telefont. Meg hogy 20-80% között tartani a töltöttséget, mekkora hülyeség. Többek között én is így próbálom használni, ritkán töltöm csak 100%-ra.
Pedig csak ilyen cikkek jönnek velem szembe:Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Köszi szépen, hogy megnéztétek, hogy nálatok mit ír.
Az én telóm is Telekomos és zöld színű. Bár utóbbi paraméter lehet irreleváns az adott kérdéssel kapcsolatban.És ezekszerint először Ti nem is az indiai frissítést raktátok fel rá, mint én, hanem végig amit az EU-ra ajánlott, de aztán valahol mégis találkoztunk.
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Nuada herceg #4125 üzenetére
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Most az utóbbi "pár" hozzászólást annyira nem követtem, utána meg csak beleolvastam.
Nekem az Android 12 frissítés úgy lett megoldva véletlenül, hogy az indiai verziót töltöttem le az updaterrel és azt telepítettem helyi fájlból. Utána viszont sehogy nem tudtam visszaállni EU-ra. Pedig sokat próbálkoztam, több builddal is. Aztán hagytam, kicsit bele is törődtem, hogy ez így marad. De most volt egy frissítés, aztán kicsit változott a helyzet, a képen van a build szám. Most akkor magától áttért EU-ra. Vagy ez ugyanúgy az indiai verzió? Köszönöm előre is az infót!Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Van itt valaki, akinek indiai régiós 12 lett feltéve?
Én nem tudom telepíteni egyik EU-s frissítést sem
Se c15, se c16. A verificationnál hibát dob. 2 külön frissítő program is.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Egyébként én is abban a cipőben járok, hogy már frissítettem az indiai verzióra. Ebben viszont nincs az az opció, amikor helyi fájlból frissítesz rendszert, így nem tudom fektakni most az EU verziót. Erre van esetleg valami könnyű megoldás?
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Nekem is most dobta fel, szerintem ez az.
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Hát én azt vettem észre, hogy a 12-vel lassabb a teló. Kicsit lomhábbnak tűnik. De lehet, hogy csak nálam... Meg ez az indiai verzó, majd felrakom az EU-t, ha kijön. Hátha. Meg mondjuk factory resetet sem csináltam. Szóval lehet jó lesz az majd. De én is sokszor csodálkozom, hogy mennyire pörög a gép.
Egy samsunggal, vagy Xiaomival nem igazán összehasonlítható. Főleg mondjuk fél év használat után.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz trouble #3523 üzenetére
Engem is csak azért kezdett el érdekelni ez a dolog, mert nézegetem a telókat, aztán a Xiaomi 12 pro-nál (11-nél is) van 120 wattos gyorstöltés, és azt hasonlították össze a Realme GT 2 pró-val, ahol "csak" 65 wattos gyorstöltés van 5k mamperes akkura. És a Xiaomi a kisebb akkut, 120 wattal 22 perc alatt tölti fel, a Realme a nagyobbat, 65 wattal pedig fél óra alatt Szóval gyanús, hogy nyilván nem a névleges sebességgel töltenek, de ez beteg.
Pont az új Samu S22 ultránál, vagy plusznál van új, 45 wattos gyorstöltő, ami lassabban tölti fel a telót, mint a régebbi 25 wattos.
https://www.origo.hu/techbazis/20220221-samsung-galaxy-s22-plus-ultra-45w-gyorstoltes.htmlItt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Antutun belül csináltam egy töltést, miközben figyeli a telefont.
Ez a 25 W kevésnek tűnik. Bár be van kapcsolva az a funkció, ami "óvatosan" tölt. :D
Írja, hogy dual cellás. Lehet hogy 1 cellára értendő ez a töltés? Mert akkor 50 wattal, tolná. Vagy összesen 25 wattal töltött? Mert a töltő az meg 60 Watt körüli.
Nem egy fontos dolog, meg akárhogy is van, nem háborgás, csak kíváncsiság mItt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Én még nem kerestem de tudom mire gondolsz. Szerintem az az arc alapú feloldás miatt van. Ha sötét már a környezet, akkor azzal próbálja megvilágítani az arcot hogy lássa a kamera. Előző verzióban is volt ilyen, csak annál nem írt ki semmit, pusztán fehér képpel világított. Rövidebb ideig, de jóval erősebben, és sokkal sötétebb környezetben hozta csak elő.
Szerintem ezt nem lehet kikapcsolni.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Na egy utolsó akku idős képet teszek be.
Volt még 21% kapacitás, szerintem még egy óra kijelző idő biztosan volt benne. Csak el kellett mennem itthonról, nem akartam már ilyen kevés töltöttséggel útnak indulni. Elég jól összerakták ezt a romot.
Egy éves a telefon, nyilván degradálódott valamennyit az akkuja. De szerintem újkorában nem bírta így. Nincs fent semmi üzemidő javító app, meg nincs is lekorlátozva kb semmi.
Remélem ilyen jól fogja bírni még pár hétig amíg le nem cserélem. De utána meg megkapja az asszony.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Ha esetleg az indiai 8T-re szánt stabil android 12 rakom fel, abból lehet a telefonnak gondja, vagy? Vagy várjam meg mindenképp, míg kijön az EU verzió?
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Azért ha rajta hagyod a telót töltőn még 100% után egy ideig, és utána kezded el használni, akkor akár még fél óra kijelző időt is mehet a teló anélkül, hogy lemenne 100-ról 99%-ra a töltöttség. Tudom én, hogy a telefon által jelzett 100% az még nem a valódi 100%. De csak engedi feljebb tölteni, mintha felmenne vagy 110 - 120%-ra. Az meg lehet hogy az akkunak már a valódi 100% kapacitását súrolja. Az már lehet nem tesz jót az akkunak. Meg én azzal is tisztában vagyok, hogy az 1% sem a valódi 1%. Kicsit mindig hagy benne a védelem miatt. De olyat is olvastam, hogy 20% alatt már olyan kémiai folyamatok indulnak be, amik hosszútávon károsíthatják az aksit.
Persze sok itt a feltételes mód, meg semmi nincs bizonyítva. De azért ki tudja. Itt a gyorstöltöltő, aztán inkább felkrakom 15 perce és megint elvagyok vele reggeltől estig. Vagy másnap reggelig.
Én általában évente cserélem a telefont. Most is már nézem az újat, de még semmi nem fogott meg igazán.
Szóval lehet hogy csak 60%-ot használok az akkuból. De hát ha az is elég. Ártani meg nem használ...
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz eFeMeR74 #3399 üzenetére
Ne csináld már.... Mik ezek a kijelző idők?
Ezen a képen amit látok, tuti rátöltöttél párszor, nem? Ne érts félre, nem kételkedem a szavadban, egyszerűen csak nehéz elhinni amit a szemem lát!
Nem akarsz telót cserélni?
Sejtettem én, hogy a 3 és 3,5 óra kijelző időimmel valami baj van. Valami tényleg beakadhatott, ahogy többen is írtátok. Mondjuk én ilyen újraindítás nélküli idő gyűjtő vagyok/voltam. Igyekeztem csak akkor újraindítani, ha frissítés jött a telóra. Többször is ilyen 1000 óra feletti uptime-ok voltak. De ezt mostmár nem fogom erőltetni.
Hogy szoktad tölteni? Én általában 30 és 80% között próbálom tartani, ritkán azért feltöltöm 100%-ra. Meg ugye most merítettem kicsit jobban, 15%-ig, ahogy néztem ezeket a gyönyörű 3 órás kijelzőıdőket!samgar: Bocsánat, a kép lényeget nem értem. Android 12, vagy mit nézzek rajta?
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Mondjuk én tegnap felraktam valami béta verziót, de nem az android 12 az. Viszont a kijelző időm megtáltosodott!
Előtte 4 órákat is alig értem el, volt hogy 3, 5 óra volt amikor 18% körül mozogtam. Sejtettem, higy valami nem teljesen okés, de akkor szerencsére nem az akku ment szét. Pedig csak gyorstöltést használok már egy éve.
120 Hz, automata fényerő, sőt, este inkább felhúzom manuálisan. Meg mondjuk WiFi-t használok itthon. De ezzel már így elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Ja, értem! Köszönöm a válaszokat!
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Honnan lehet telepíteni? Próbáltam az oxigén updaterrel. Engedélyeztem is a béta verziót, valamit le is töltöttem, telepítettem is. De ugyanúgy android 11-en vagyok...
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Én is ezt a doktrinát alkalmazom mindig töltésnél, 20 és 80 % között. Pont erre gondoltam, hogy lehet ezzel nem tettem jót aksinak. De akkor más is így tölti.
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Gondolni gondoltam már, de nem tetszik, nem szeretem. Nem tudom azzal mennyivel tovább bírná, de ha most mondjuk még 10 % plusz lenne benne akkor sem használnám. Egyébként tudom tölteni bármikor kb csak úgy mégis zavar most hogy megnéztem, hogy milyen kevés. No mindegy csak kérdeztem, hogy ez normális e, vagy kicsit gyenge már az akkum.
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Nekem is állandóan gond van a némítással. Mostanában már főleg csak kihangosítva beszélek vele. Egyébként az előddel, a 7t-vel is ugyanez volt a probléma. De azért tettem egy próbát a 8t-vel is. A hetet meg megkapta az asszony. Első pár hétben hozzám akarta b@szni! A némítás miatt. Sokat küzdött vele, Ő is ahol teheti, kihangosítva használja. Kérdeztem is korábban itt a fórumban, hogy nincs e másnak hasonló problémája? De nem nagyon volt jelentkező, az lett a konklúzió, hogy biztosan én /mi használjuk rosszul. Előtte egyébként Huawei meg HTC telefonokat használtam, asszony samsungot. Talán ha egyszer jártam így előtte. Na mindegy, már ez van. Még nem tudom mi lesz az utód. De nem sürget a váltás, nem nagyon van szimpatikus alternatíva egyelőre. Az oppo find n érdekelne, de az meg nem lesz hivatalosan forgalomban az országban. Egyelőre...
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Gyári szilikon tokot lehet külön vásárolni?
Ami a telefonhoz járt, már eléggé megkeményedett, meg besárgult.
Ez az egy fajta tetszik, másikat nem szeretnék.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz kuzma88 #1004 üzenetére
Szia! Nálam is dettó ugyanez a helyzet. Előtte 7T telóm volt, egy évig azzal is ugyanez. "megörökölte" párom, én meg váltottam 8T-re. Most Ő is küzd ezzel, meg én is. Előtte ilyen problémánk még nem volt. Nagyon idegesítő. Gondoltam már rá, hogy hátha lehet valamit állítani a közelség érzékelőn. Valami admin beállításokban, vagy hasonlóban. DE nagyon még nem jártam utána, inkább csak szitkozódom. Az a baj, hogyha a kijelző lezáró/feloldó gombbal lezárom a képernyőt, telefonálás közben, akkor is felold, ha kicsit távolabb kerül az arcomtól, és ugyanúgy csinálja a hülyeséget.
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Ma lettem én is tulaja egy ilyen telefonnak. Egy 7t-t váltott, így nem akkora az ugrás. De nem baj, nem is ez a lényeg. A 7t-t kb fél évig használtam, és a kijelző tele volt karccal. Volt egy elég mély is, vagyis nagyobb pattanás szerű, ami már nem mondható hajszál karcnak. Az előző telefonjaimat azért több ideig használtam, legalább egy évig. És nem néztek így ki a kijelzők. Nem használtam eddig semmilyen tokot,vagy kijelző védő fóliát,üveget. De ezt látván,most rajta hagytam a gyári fóliát, meg beletettem a szilikon tokba. Próbáltam egyébként infókat keresni még a hétre is, hogy milyen védelem van gyárilag. De csak annyit találtam,hogy gorilla glass. De azt hogy melyik, régebbi vagy újabb azt már nem. A többi telefonnál viszont szépen fel van tüntetve. Akár Samu,vagy Huawei. Ennél sem láttam,hogy melyik az. Lehetséges,hogy ezek jobban,könnyebben sérülnek,vagy csak nálam kopott el jobban? Köszi a válaszokat!
ÜdvItt öregszem meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest