- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
Lehet még külön alkatrészeket venni a OnePlus oldaláról? Régen volt rajta egy árlista az összes alkatrésszel, az összes telefonhoz. Ezt most sehol sem találom. Megszűnt?
-
zolka95
őstag
Üdv!
Ha az usb aljzat nem jó, akkor azt csak alaplappal tudom cseréltetni a oneplus oldalán?Ha pedig repedt a hátlap, de azt nem akarom cseréltetni akkor vajon ingyen cserélik?
Mivel muszáj lesz levenniük és lehet hogy csak darabokban jönne le. -
zolka95
őstag
Üdv!
OP7 telefonom van. 1-2 hónapja nem működik a gyorstöltés és az usb aljzat sem érintkezik rendesen a kábellel (mozgatni kell).
Nem szoktam rajta játszani, szóval nincs nagyon kihasználva az erős hardvere. Azonban pár napja kipróbáltam egy komolyabb játékot, amitől melegedett a telefon. Aztán rádugtam a töltőre amitől egyből pittyent egyet és jelezte a gyorstöltést.Eltelt 1-2 nap aztán újra lassan töltött. Leszedtem a 3DMark benchmarkot, izzasztottam egy kicsit és megint ment a gyorstöltés.
2019-ben vettem a telefont és sosem játszottam rajta rendszeresen, max kipróbáltam pár komolyabb játékot. Szóval ezalatt az idő alatt sosem volt kihasználva a hardver.
Illetve úgy tudom az akksinak az a legjobb, ha sosem töltöm 90% felé és sosem megy 25% alá. Persze ezt fölösleges betartani.
De havonta egyszer 100%-ról le kell meríteni 0-ra.
Azért írtam le, hogy hátha segít valakinek aki ugyanebben a cipőben jár.
Meg ha valaki meg tudná magyarázni mostanában mért nem működött a gyorstöltés, csak ezzel a megoldással, arra kíváncsi lennék. -
zolka95
őstag
válasz
LógaGéza #8137 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az usb aljzat annyira rossz már, hogy a legkisebb mozdulatra is megszakad a kapcsolat.
Töltésnél már észrevettem, de olyan régen volt PC-n a teló hogy erre most nem is gondoltam.Azt nem tudtam hogy a fastboot devices parancs csak a betöltött bootloadernél működik.
Sikerült felrakni egy custom romot óvatosan nyomkodva a telefont.
-
zolka95
őstag
OP7-et használok, csak azért írok ide mert annak a topicja kihalt.
Android 11 óta nem lehet custom rom-ot rakni a telefonra??
Mert a twrp custom recovery-t egyszerűen nem lehet se flashelni se bootolni és a legutóbbi verzió is áprilisban jött ki. Így rootolni se tudom és ellepnek a reklámok. Eddig vártam, de ma rászántam magam hogy rakok rá valamit.
Találtam is unofficial twrp-t amivel próbáltam flashelni lineageos zip-et, de a boot képernyőnél nem tölt tovább..
XDA-n a legutóbbi megjelent rom-ok telepítési útmutatója se olyan mint régen. (install zip from twrp) Hanem az ADB sideload módszerrel kell telepíteni, de amint belépek ebbe a menüpontba azonnal megszakad a kapcsolat a géppel. (fastboot devices parancsra nem listázza ki a telót)
Próbáltam már egy custom rom-hoz készült recovery-vel meg lineageos recoveryvel is. Azzal is ugyanez a hiba lép fel.
Ennyire el akarják lehetetleníteni a felhasználót attól hogy azt csináljon a telefonjával amit akar??
Android 11 óta nem tudok flashelni egy romot se, sem a twrp-t -
zolka95
őstag
válasz
Linkin1994 #2490 üzenetére
Ezt nem értem. Minden alkalmazásnak képesnek kell lennie a 90Hz-re?? Nem pusztán a kijelzőtől és a hardvertől függ?
-
zolka95
őstag
válasz
enginev3.0 #2480 üzenetére
Az a baj sok app dark módjával hogy nem teljesen fekete, hanem csak szürke. Pedig nem az lenne a fő cél, hogy kevésbé merüljön az akksi?
A szürke is kevésbé merít, vagy csak a fekete?
-
zolka95
őstag
Persze, a 9 évvel ezelőtti okostelefon azért teljesen más volt.
Xperia miniről Nexus 5-re váltásnál éreztem különbséget. Igaz hogy az Xperia csak középkategóriás volt (2.3 - 4.0)
A Nexus 5 meg csúcs (4.4 - 6.0), de OP7-re váltásnál nem éreztem nagy különbséget, mint amikor megvettem az N5-öt. Na akkor kezdtem el gondolkozni azon, hogy lehet elég lett volna a Pixel 3a is.
De féltem is hogy a gyengébb SoC nem lesz tartósabb, hiába nem játszok rajta.
Eredetileg 6GB-osat akartam venni, de itt vagy a 6T topikban bef*satott valaki akinek ram kezelési problémái voltak, de végülis nem a kevesebb ram volt a gond. Úgyhogy bedőltem a marketingnek és a 8GB-osat vettem meg. Meg itt is féltem hogy kevés lehet a 6GB hosszútávra. Lehet fölösleges volt a 8. Most már mindegy.Nexus 5 persze azért már laggolt olykor, de még mindig fürge volt. Akksi az katasztrófális volt. De nekem még pont elég.
Szóval nem érzek nagy előrelépést a kettő között, ha nem nézzük a lassabb sebességet, akksit, nagyobb kijelzőt és kamerát.
De ezek ugye szubjektív dolgok. Kamerát ritkán használom. Kijelző legalább valamivel olvashatóbb napsütésben.Az ujjlenyomatolvasó az egyetlen ami tényleg előrelépés számomra. N5-ön nem volt.
Ha ilyen tempóbam fejlődnek továbbra is, akkor én el leszek ezzel 5 évig megint, vagy tovább.Az oprendszert sem mondanám fejlődőnek. Szerintem a csúcsát már elérte. Csak apróbb fejlesztéseket adnak ki, amiket nem mindenki talál hasznosnak.
Például nekem az alkalmazások rögzítése hiányzik. Csak gesztusvezérlés nélkül lehet használni, nem tudom miért. Sokakat például egyáltalán nem érdekel ez.Ezzel azt akartam mondani, hogy érdemi fejlődés nem nagyon van. 1-2 feature amit használ valaki vagy nem.
Az meg már végképp röhejes, hogy egy google i/o előadáson arról beszélnek, hogy mit változtattak egy szerencsétlen emojin.
Nem az androidot akarom szidni, mert az apple-nél is beszéltek közönségnek emojikról. Hogy a korsó sör most már nem teli van, hanem csak félig. Ezt fontosnak tartották elmondani.Android párti vagyok. Azt csinálok vele amit akarok. Főleg OP-n. Nálam az is egy nagyon zavaró tényező, ha a gyártó megpróbál gátolni abban, hogy ne rootoljam, nyissak bootlodert vagy lecseréljem a rendszerét. Undorító.
Nekem alap a root + reklámmentesség.
Szóval szeretem az androidot, de nem elvakultan.Ezek összességére értettem hogy nincs már akkora fejlődés. Csak szépítgetés, de akkor már nem éri meg gyakrabban váltani, legalábbis számomra.
-
zolka95
őstag
Egy jó pár éve már nagyon elszaladt a ló ezzel az okostelefon mizériával.
Egyre több mezei IT-s születik akik gondos szakértelemmel elemzik a specifikációkat, kamera minőséget hasonlítgatnak stb. Utcán, tömegközlekedésen hallom ahogy egymásnak okoskodnak a telójukról. Nagy érzelmi viták kerekednek belőle hogy kié a jobb.Kész röhej némelyik.
A nagyobb szám a jobb. Óó de várjunk csak, néhol lehet a kisebb. Micsoda turpisság, de ő már ezt is kitanulta.
Na szóval, ezzel azt akarom mondani, hogy az átlaguser - ami szerintem ma már azt jelenti hogy vágja hogy a nagyobb szám a jobb és az alapján vesz telefont - nem sajnál egyre több pénzt kiadni egy telefonért. Ezt lovagolják meg a gyártók jó marketinggel, pofonegyszerűre leegyszerűsítve hogy a paraszt is megértse a számokat. És akkor jön a hiúság... Ó igen. Ő érti, átlátja a specifikációt. Szponzorált videókból szívja magába a tudást.
Azt az érzést keltetik az emberben, hogy ő tudatos vásárló és jól választ, mert érti a számokat és jól dönt. Őt nem verik át egykönnyen.De abba bele sem gondol, hogy szüksége van-e egyáltalán arra, hogy full hd helyett qhd vagy pár megapixellel több, vagy 2,3GHz helyett 2,5GHz stb... Jobb lesz ettől az élete? Könnyít a mindennapjain vagy miért van rá egetrengetően szüksége? Annyira hogy több százezret költsön 1-2 évente
Ez a kamerázás is annyira felkapott lett. Fogadni mernék, hogy ha nem lenne ilyen felkapott, nem foglalkoznának vele youtube videósok stb.. sokak most nem lennének még "hobbi fotósok" se. Igaz akkor a gyártóknak se menne ennyire a szekér.
Itt is az figyelhető meg hogy tudatos vásárlót nevelnek. Ért a kamerázáshoz. Tudja milyen teló való neki (vmi jó drága flagship) És elgondolkozik rajta,hogy a megvásárolt eszközzel akár hobbi fotós is lehetne, hmm... (úgysincs még elég) Később akár profi is lehet ha jól csinálja..
Én mindezidáig Nexus 5-öt használtam. 2013-as modell. 2014-ben vettem.
Kb 5 évig használtam. Az akkori csúcshardverrel jelent meg és hasított. Akkor még senkit nem érdekelt annyira a kamera mint most. Mindenki elégedett volt vele. (kamerában nem volt jó - azt mondják)K*rvára nem érdekelt hogy nem elég részletgazdag a kép. Megelégedtem annyival hogy látszódik minden egy fényképen és kész. Még ha ránagyítok akkor is kivehető mi van a háttérben. A fontos pillanatoknál használtam. Látható mivan a képen. A a háttérben a falevél nem kivehető, meg az árnyék nem olyan stb. De egy pl ballagási fotón ez kit érdekel?!
Ennél több mire kell egy nem hobbifotósnak? Néha lősz képet, látni mivan rajta és ennyi.
Akkoriban 120-ért vettem csúcshardvert gyenge kamerával és gyenge akksival. Ja meg műanyag borítással, de kit érdekel? Jóhogy nem már aranyért vagy ezüst borításért sír az emberek szája. Nevetséges.Ezek csak telefonok. Éppen ezért nekem az a legfontosabb, hogy minél tovább bírja. Ugye a frissítések és a rendszersebesség (ufs 3.1 vagy mennyi, stb..)
Egy Xperia Minivel kezdtem. Sz*r szoftvertámogatás. Ment is a custom romozás stb. Aztán jött a Nexus 5, most pedig a sima OP7. Kemény harmadik okostelefonom. Nektek hányadik ez?Kicsit úgy érzem, hogy sokan el vannak szállva a földtől. Elveszett a realitás érzékük. Nem gondolják át van-e szükségük arra amire szórják a pénzt vagy csak a parasztvakítós marketingfogás áldozatai. Hogy de neki erre szüksége van mer' haladni kell a korral, meg ez meg az már alap stb. Enélkül már az élet is megáll szinte.
Ezt a telefont azért vettem, mert a Nexusból Pixel lett, ami rohadt drága. És ez tűnt jó alternatívának. Remélem ez is bírni fogja legalább 5 évig.
Gondolkoztam még a Pixel 3a-n. Gyengébb SoC ugyan, de a stock droid miatt gyors, támogatás 3 évre. Játszani nem szoktam. Úgyhogy OP7 helyett lehet bőven elég lett volna a pixel 3a ~135-ért.5 év múlva pedig ugyanilyen telefonok lesznek, csak erősebb hardverrel, jobb kamerával. De a lényegi használaton nem változtat semmit. Nincs akkora technika fejlődési ugrás mint amikor a nyomógombos helyett jöttek az okostelók. Ennyi erővel vehetnék minden évben csúcskategóriát, mert amaz már jobb mint emez.
Egyedül a hajlíthatós kijelző, ami hamarabbi váltásra késztethet. De az meg eléggé kérdése. Van-e annyi gyakorlati haszna hogy azonnal cseréljek miatta vagy csak eye candy, azt 1-2 szemkápráztató bullshit marketing trükkel rukkolnak elő. Ez majd kiderül, de szerintem semmi egetrengető változás nem lesz, azonkívül hogy a kijelzőt hajlítgatod. Esetleg lesz rá pár haszontalan app, amivel kihasználod a kijelző adottságát és néha rácsodálkozol hogy milyen hi-tech és berakod a fiókba.
Mint pl az okostelefonok elején sokan játszottak azzal amiben a hangyákat kellett lenyomni, tapicskolni és egyre több jött. Meg hogy tekersz egy jointot és a mikrofonnál elszívod. Na, egyelőre ilyen jellegű fancy dolgokra számítok egy hajlított kijelzőnél, nem többre. Aztán ki tudja mi lesz...
Röhejes már hogy minden apró sz*r fejlesztéssel el tudnak adni egy telót csomó pénzért, de igazából nincs rá szüksége az embernek.Olvastam, hogy a közeljövőben már 100 megapixeles telók lesznek. Milyen nagy ugrás, meg már háromjegyű szám. Roppant kecsegtető. SHUT UP AND TAKE MY MONEY!
-
zolka95
őstag
Ti bekapcsolva hagyjátok a GPS-t akkor is, amikor nem használjátok?
Mennyire meríti a telefont bekapcsolva hagyva?
-
-
zolka95
őstag
Az OP oldalán lévő képfájlok csak rendszerfrissítéshez jók?
Ha megjelenik az Android Q, szeretném tiszta telepítéssel felrakni.Az oldalukon azt írják hogy tallózam be a letöltött fájlt és frissíthetek.
Ráadásul csak a 9.5.5. verzió van fent, a telómon pedig már 9.5.6 fut. (sima OP7)Nexusnál azt szerettem, hogy a google oldalán letölthető volt minden update egyenként. Aztán parancssorból fel lehetett rakni.
Ha van nem hivatalos, de biztonságos oldal, akkor az is jó lenne.
-
zolka95
őstag
Többen említették, hogy a zsebben néha felébred az ambient display és hogy hiányolnak egy "zsebfunkciónak" nevezett feature-t.
Honnan tudjátok, hogy a bekapcsol a képernyő ha a zsebetekben van a telefon. Komolyan nem értem.
Én is gondolkoztam már ezen, hogy bekapcsolhat és azzal is szívja az akkut, de nem értem hogy bizonyosdhatnék meg erről.
-
zolka95
őstag
Most vettem észre hogy a képernyő görgetésnél lila foltot hagy maga után. Ez mitől van?
[link]
A videón lévő telefon kamerájánál látszik és a felette lévő kép szélénél is.Sima OP7 9.5.6.
-
zolka95
őstag
Nálam sokszor előfordul. Leginkább akkor ha sokáig nem nyúlok hozzá. És fürdés után száraz kézzel sem szokott feloldani.
Azt hittem én vagyok béna. Rosszul adtam meg az ujjlenyomatokat vagy rosszul rakom oda stb. De akkor ezek szerint nem. Remélem csak szoftverhiba, nem pedig hardveres.
Sima OP7-et használok.
-
zolka95
őstag
kép a tegnapi Slayer koncertről
-
zolka95
őstag
[OnePlus 7 (not pro)hidden setting 90hz display]
Megtaláltam én is.
Nálam alapértelmezetten 90Hz+ Nem is tudtam, hogy OP7-en a képernyő alatt van a közelségérzékelő is
*#808# proximity sensor teszt lefuttatására felül a képernyőn villog egy pötty. -
zolka95
őstag
válasz
#78791680 #914 üzenetére
Felismeri a telefonod és hogy mekkora akksi van benne. Ha nem akkor manuálisan megadod.
És minél több ideig használod ezzel/töltöd annál pontosabb infót ad az akksidról (elvileg).
Kiszámolja hogy körülbelül mekkora az akksi kapacitása. (Ez ugye az évek során csökken)
Pl: több éves 2300mAh akksis Nexus 5-re 1500mAh-t ír+ beállíthatod mennyit töltsön magába a teló %-ban
-
zolka95
őstag
Nem az app lockerre gondoltam.Régen egy videóban láttam. Ugyanúgy az alkalmazásváltó sarkában volt egy rajzszög piktogram. Ha arra ráböktél akkor csak azt az alkalmazást lehetett használni, semmi mást. Nem lehetett átváltani másikra addig amíg meg nem szüntetted azt a módot.Talán magyarul "kitűzés" volt a neve, de nem vagyok benne biztos.Végülis az app locker-rel is megakadályozhatom, hogy a személyes dolgaimban ne turkáljanak ha másnak átadom a telómat.
-
zolka95
őstag
[link] A képen lévő 'Zárolás' mit csinál?
Illetve valamelyik Android verzióban debütált egy olyan funkció, amivel egy megnyitott alkalmazásból nem lehetett átlépni egy másikba. Csak annak aki tudta a jelszót.
Az a célja hogy ha valakinek odaadom a telefonom akkor csak azt láthassa, ami épp megvan nyitva. (pl egy kép vagy számológép) És ne tudjon turkálni a személyes dolgaimban.
Ez benne van a jelenlegi rendszerben is? -
zolka95
őstag
Ezt valaki használta már rootolt telefonon? Nem értem hogy működik. A FAQ azt írja, hogy frissítés előtt válasszak egy "root package"-t különben elveszik a root.
Konkrétan mi az a root package? Magától újra rootolja a rendszert?
A hagyományos OTA frissítésnél törölni kell a Magisk-et, aztán telepíteni a frissítést reboot nélkül. Majd vissza Magiskbe, ott újratelepíteni és akkor rebootolni.
Ez tök egyértelmű, de ebben az appban nem írnak ilyenről.
Nem értem mit csinál és hogy micsoda az a "root package". Nincs update, szóval kipróbálni se tudom. -
zolka95
őstag
OnePlus oldalán az Oxygen OS letöltésnél nincs a listában a sima 7-es, csak a 7 Pro.
-
zolka95
őstag
Két dolgot nem értek:
1. Képernyő feloldásánál kétféle zárképernyő fogad.
Az egyik a OnePlus dizájnú, a másik pedig a stock android féle.
Az utóbbin nem működik a gyors gesztus. Csak a OnePlus féle zárképernyőn.
Be lehet állítani hogy csak az egyik zárképernyőt használja mindig?2. [link] Ez konkrétan micsoda?
-
zolka95
őstag
Firefox böngészőhöz letölthető az ublock kiegészítő.
Ha chrome-ból akarod eltüntetni akkor az Adaway appot használd. [link]
Root szükséges. Magyar nyelvű. Play áruházban nincs fent.
Chrome-ban ki kell kapcsolni az adatforgalom csökkentőt. Sajnos csak úgy tűnnek el reklámok. -
zolka95
őstag
válasz
beyruth82 #710 üzenetére
Én sem gondoltam volna, hogy ennyit bír úgy, hogy a fele játékkal ment.
Ritkán játszok, mert hamar ráunok a freemium játékokra.Ha pedig nem otthon vagyok akkor szinte soha nem játszok semmivel.
70-80%-ban csak böngészésre használtam és üzenetváltásra az előző telóm.Ilyen felhasználással arra számítok hogy, több napot vagy akár egy hetet is kibír majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest