Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haly

őstag

Írok még pár utolsó gondolatot a telefonról:

kb 2-3 hét tulajdonlás után eladtam a telefont.
    Amikor megvettem, elsőre nagyon-nagynak tűnt. Írtátok, hogy majd megszokom stb.
    Ez egyébként így is történt, 2. hétre már meg is szoktam, azonban az első héten egyből felraktam netre a telefont és most találtam rá vevőt.

Telefonról véleményem:
    Előnyök:
    - Iszonyat gyors rendszer, mindent azonnal csinál, egyetlen egyszer sem röccent meg
    - Nagyon szép kijelző, jó színek, a fényerő is nagyon jó
    - Egész jó kamera, de azért ez akkor is csak egy telefon, szóval...
    - Összeszerelési minősége eléggé prémium, szolid, jó anyaghasználat
    - Dash Charge az nekem nagyon tetszett. Életemben először használtam ilyen gyorstöltőt. Érzésre kb 15 perc alatt szignifikáns töltöttséget lehet az akksiba tenni. Estére sosem kellett töltőn hagynom a telefont.
    - Face Unlock: Ez is valami elképesztő volt, hogy milyen gyors. Rákoppint az ember kétszer és már bent is van a kezdőképernyőn. A lezáró képernyőt sztem 1 kezemen meg tudom számolni hányszor láttam egyáltalán. :Y (picit félek is, hogy hiányozni fog)

Hátrányok:
    - A fényerő érzékelő szerintem túl erős. Sötétben mindig minimumra rakja a fényerőt, ami túl kevés. A baj ott kezdődik, hogy hiába állítja az ember feljebb, nem jegyzi meg a telefon. A következő bekapcsolásnál/felébresztésnél megint minimumra visszateszi. Régi Sony XZ-m is meg tudta jegyezni.
    - A navbar sokszor nem alkalmazkodik az appokhoz. Pl. Spotify-on undorító fehér színben virít, holott az egész app fekete.
    - Üzemidő egyébként szerintem elég gyenge. Szerencsére kárpótolt a Dash Charge, de azért mindenképp megemlítendő.

Más idegesítő dolgot nem találtam rajta azon kívül, amiket alapból is tudtam (pl. nincs SD kártya olvasó, nem vízálló).

Összességében, ha nem sikerült volna eladni, mindenképpen örömmel használtam volna. Nagynak nagy, de tényleg megszokható.

• haly

őstag

No, mától én is 5T tulaj lettem.

Első benyomásaimat leírom ide, hátha valakinek még hasznára válik.

Elsőre kézbe véve a telefont 2 dolog jut az ember eszébe. Az egyik, hogy minőségi, jó anyaghasználat stb. A másik pedig, hogy hatalmas. :D

Sebességgel semmi gondom nincs, az arcfelismerés az félelmetesen gyors és nagyon jó használni. Végre elérkeztünk arra a pontra, hogy a biometrikus azonosítás fel sem tűnik. Csak kézbe veszem és használom.
    Ujjlenyomat érzékelő is tök jó helyen van, természetesen rá lehet tapintani.
    Kijelző szép, az OLED király.
    Teljesítménye nagyon jó. Xperia XZ-ről jövök, illetve pár napig használtam Galaxy J6-ot. Ahhoz a két telefonhoz képest érzékelhetően gyorsabb és gördülékenyebb. GPS jelet iszonyú gyorsan megtalálja és minden alkalmazás pikk-pakk indul és megy.
    Kamerát még nem próbálgattam annyira, jónak tűnik így elsőre, telefonnal nem szoktam fotózni sokat.
    A rendszer nagyon pure, a Moto G3-amra emlékeztet.

Egyetlen bajom van a telóval, hogy nagyon nagy nekem. Pontosabban baromi széles.
    Eredetileg is vakartam a fejem a specs sheet láttán, de gondoltam majd biztos nem lesz szembetűnő.
    Így a Galaxy J6 pár napos használata után, hatalmasnak tűnik, amire nem voltam felkészülve.

Meglátjuk mi lesz a sorsa. Egy ideig használom, aztán ha nem tudom megszokni, akkor nézek valami kisebbet magamnak. :U

• haly

őstag

válasz Divinity #3491 üzenetére

Na, ez meggyőzött.
    Köszi a válaszokat!

Alapvetően a kamera, meg töltés, illetve kijelző nem deal-breaker nekem. Az Xperia XZ-hez képest ezek mind-mind előrelépések lesznek.
    Akármennyire is tetszik az S8 design, a sebesség és használhatóság az elsődleges nekem. Éppen ezért is váltok XZ-ről, mert egy picit kezdem érezni, hogy lassul. :K

Akkor azt hiszem én is 5T-t fogom választani! :R

• haly

őstag

Sziasztok!

S8 és 5T között vacillálok, mivel nagyjából egy árban vannak most.

Kérdésem a következő(, ami gyakorlatilag eldöntené a választást):
    Akadozik, lassul-e az 5T? Általában a régebbi szoftverekre térek vissza minden telefonnál (jelenlegi Xperia XZ-n is a gyári 7.1 került vissza).
    Az S8-ról nem sok jót hallottam ilyen téren, viszont gyakorlatilag minden más tekintetben jobban tetszik vagy legalább annyira, mint az 5T.
    Rettentő finnyás vagyok a software experience-re, szeretem ha minden simán, gördülékenyen, akadás mentesen megy. Tudja ezt ez a teló?

Köszi a választ! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés