- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
Igen, a középformátumnak megvan az az előnye hogy itt már stagnálnak az árak, tehát nem olcsó de utána ha úgy adódik, nagy eséllyel el is lehet adni ugyanannyiért, csak az egyéb költségek amiket nem látok át (meg Ok hogy megbízható de mindig mellé lehet nyúlni).
Most is van egy, azaz két FF kamerám - még ha analóg is - de csak nem visz rá a lélek hogy használjam is, pedig objektív is lenne rá... Sőt, hamarosan még lesz több is... de minek -
p_adam
addikt
Én elég sokat nézegettem ezeket és az a konklúzióm (nem meglepő módon) hogy mindennek megvan a maga előnye de a szenzorméret mindenképp erősen befolyásolja az általános kinézetet elivekben ekvivalens fényerők esetén is és az objekívek egyedi dolgait is beleszámítva.
Igen, a mélységélesség meg tud egyezni mondjuk f1.4 vs f2.8 de a háttérelmosása egy nagyobb szenzoros gépnek valamiért akkor is jobb (vagy is inkább erősebb mivel ki mit szeret), főleg középformátumnál lehet ezt látni legjobban és közepes távolságnál (mondjuk 5m és 50mm ekv.), ott is van elvileg FF-el ekvivalens fényerő mélységélességre, mégis a téma ott mintha teljesen 3D-sen kiemelkedne a képből. Egyrészt maga a felbontás is jobb de teljesen más ahogy a fókusz 'eltolódik', pedig az objektívek kialakítása nem mereven eltérő az 35mm-esektől (pl. Planar, Distagon, Flektogon stb.)
A FF-nél is van ilyen de sokkal ritkább esetben, lehet hogy szimplán azért, mert nagyon extrém szintre el kell vinni az objektív tervezést hozzá (pl. az Otus 55-ben látok hasonlóságot abban ahogy a fókusz elmosódik de azt is inkább csak közelebbi távnál).Az m43-ban meg az a jó hogy elvileg sokkal könnyebb olyan objektívet tervezni hozzá ami a sarkokban is éles, beépített stabi, vagy egyszerűen az hogy "részletesebbek" az elmosott részek stb. pick your poison
Egyébként én a régi 16mm-es keskenyfilmes kinézetet is nagyon szeretem, de valamiért az m43 objekívekben azt a 'krémességet' én nem veszem észre, bár lehet azok a mozis objektívek tényleg nagyon gyorsak.
-
p_adam
addikt
Ezt (még úgy ált. más szenzor méret alapú összehasonlítást) nem lehet objektíven megvalósítani.
Egyrészt két teljesen különböző objektív kell hozzá (mindegyiknek van egyedi jellemzője hogy hol hogyan teljesít, színek stb. stb.) másrészt pedig ilyen témánál a FF-nél sem kell lerekeszelni, ha egy jó objektívről van szó aminél nem görbül el a fókusz és nem produkál egyéb problémákat akkor nincs ok amiért 2-vel alacsonyabb értéket kelljen erre használni, akár teljesen nyitva is jó lehet rá csak nem fog annyira zajolni.
-
p_adam
addikt
Az összeszerelés nekem nem tűnik annyira jónak, az alapján amit itt láttam, ez kimaradt a tesztből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest