Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
"Értelmező" vagy valami nyelvi (pl. angol-magyar) szótárra gondolsz?
-
Hogy valami KOR újdonság is elhangozzék, most jelent meg a Nightly ágon az oldalszámok "kijelzése", kétféle módszerrel:
1. Oldalanként megadható fix karakterszámmal számolva, vagy
2. A kiadói eredeti oldalszámokat kijelezve (ennek megvan a módja, hogy hogyan kell lekódolni a papírkönyv eredeti oldalszámát)
A magyar honosításon dolgozunk, de máig is két dologgal szenvedünk:
1. Sok lefordítandót képtelenség megtalálni a felületen, így sokszor belefutok abba, hogy fektetett módban sem fér ki a magyar szöveg2. Valószínűleg pénzügyi oka van, de rendszeresen módosítanak szövegeket, teljesen másra (újra felhasználás?), így állandóan vannak felülvizsgálandó szövegek (azaz soha nem érhetünk a végére).
-
Jogos a felvetés, esetleg megérhet egy github Issue-t, de szerintem az lesza válasz, hogy a kapcsolat felépítését nem a KOR végzi, a feladat csak a WiFi ki/bekapcsolása.
Örülök, hogy segíthettem. -
válasz
paolinho
üzenetére
Szóval szép sorban:
1. Lépj ki a KOReader-ből és a gyári felületen állítsd be a működő WiFi kapcsolatot
2. Én egy idő óta KOReader alatt nem az OPDS-t használom, hanem a Vezetéknélküli eszközhöz kapcsolódás (ezt Calibre alatt így nevezik)3. Calibre-ben elindítom a Kapcsolat / Vezetéknélküli eszközhöz kapcsolódás menüpontot, majd a KOReader-ben a Szerszámok menüből a Calibre/Kapcsolódás pontot
4. Ezt követően a Calibre-ben megjelenik az eszköz, mintha kábelen dugtad volna rá a Kindle-t
De szerintem az 1. pont után a Te általad használt OPDS kapcsolódásnak is kell mennie. -
Nincs Pocketbook eszközöm, de szerintem azon is úgy működik, mint más eszközökön.
Neked kell elindítanod.
Amit emlékeim szerint be lehet állítani, hogy ha közvetlen egy könyvet nyitsz meg, akkor be lehet állítani, hogy "mivel" nyissa meg... a gyári olvasóval, vagy a KOReader-rel?
A Pocketbook Cloud, az egy Pocketbook alkalmazás.
A PDF-eket jól kezeli, de a PDF nem ebook formátum, szerezd be az adott könyvet rendes formátumban. -
-
Az első kérdésedre remélem válaszol olyan, akinek Pocketbook készüléke van, a másodikra:
A PDF alapvetően nem ebook formátum, ennek ellenére a KOReader PDF olvasó része (ami gyökeresen más, mint a megszokott olvasó felület), a maximumot ki tudja hozni bármelyik PDF-ből.
A gond nem KOReader téren, hanem az adott esetben kicsi képernyő és az E-ink technológia miatt fog jelentkezni. Értsd: kis képernyőn rákényszerülsz a "görgetésre", ami egy nem atomerőmű készüléken elviselhetetlen tud lenni.
Megfogalmazásodnak megfelelően a "középiskolai pdf" -ek olvasásához, egy legalább 10"-os Tablet szükséges. -
-
-
-
BUÉK mindenkinek!
Új év, új Jailbreak módszer:
Introducing WinterBreak - Better Late Than Never - A software jailbreak for Kindles -
-
-
-
-
-
-
-
-
"nekem nem rémlik, hogy kijelöléskor találkoztam volna ilyen problémával, hogy rátakar az ablak"
Jelölj ki egy szót a kijelző közepén, majd utána nyomj rá a kijelölt szóra. A megjelenő dialógus ablak eltakarja (nálam) a szót
Rákerestem, egy helyen találtam ilyesmit, de ott bármit állítok be, középen jelenik meg a dialógus ablak:
Fogaskerék / Nyomvatartás a szövegen / 2. lap / Kiemelés dialógus pozíció
Felül |Középre | Alul | Kézmozdulat pozíció

-
Egy érdekes feature-t fedeztem fel évek után (miközben előtte hosszasan anyáztam, hogy szó/szava kijelöléskor a felugró ablak miért nem ott jelenik meg, ahol nincs a kijelölés...
A felugró párbeszédpanelek odébb húzhatóak ha hosszan nyomva odébb vonszoljuk őket.
Emelett szerintem meg kellene azt oldani, hogy ezek automatikusan ne fedjék le a kijelölést (amennyiben ez lehetséges). -
-
-
válasz
Davebowman
üzenetére
Nem, a JB-hez max. 5.16.2.1.1 lehet, az az 5.16.3 nem értem mit takar ott.
Ha nem indul el, valamit nem jól csinálsz, vagy csináltál előzőleg. -
válasz
Davebowman
üzenetére
A topik indító cikkben külön rész foglalkozik ezzel (Melyik verziót kell letölteni?)
Legacy: K2, DX, K3 (and all their variants)
Kindle: K4, K5, PW1
PW2: Everything else, starting from the PW2 (i.e., PW2, KV, KT2, PW3, KOA, KT3, KOA2, PW4, KT4, KOA3, PW5, KS)
KindleHF: Any kindle running firmware >= 5.16.3
Azaz a koreader-kindlepw2-v2024.07.zip kell neked. -
A fejlesztői verziót használom (elsősorban a Honosítások miatt), és a Hamburger menü/Súgó alatt találtam egy érdekes pontot: keresés a menüben...
Lehet hogy ezer éve ott van, én csak most fedeztem ezt fel.
-
válasz
Davebowman
üzenetére
Be lehet azt is állítani egyes készülékeken (kerestem, de most istennek nem találom hol), hogy a Tok felnyitásakor várjon egy érintésre.
Azaz nem törvényszerű, hogy "csak fél mp-ed van". -
válasz
Davebowman
üzenetére
Mivel a KOReader szinte minden készüléken készülékspecifikusan viselkedik, szerintem csak olyan tud segíteni neked, akinek PB készüléke van.
-
-
Kétféle vezetéknélküli elérési mód létezik:
1. A fenti módszer, amikor a Calibre felől látjuk az eszközt (mintha kábelen csatlakoztatnánk az eszközt a PC-re),2. A másik nem meglepő módon a KOReader alól teszi láthatóvá a Calibre adatbázisát (én ezt a módot használom).
Ennek leírása itt érhető el. -
válasz
paolinho
üzenetére
Ott, abban a beállításban, amit közben megtaláltál, van olyan lehetőség, hogy "név" szerint.
Mivel a könyvek adatai a hosszú nyomásra megjelenő menüben módosíthatóak, tetszés szerint át is nevezhetőek.
Kipróbáltam (én a "legutóbbi olvasás" szerint rendezem őket), de ha átállítom "név"-re és a névsor szerint alul megjelenő könyveket átneveztem az elejére beszúrt 1 és 2 karakterekkel (kvázi ez az új sorrend), ezek szépen a lista elejére ugrottak.
Azaz a kívánságod megoldható, ha nem is a legszebbe módon.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
laracroft
üzenetére
A valódi oldalszámok megjelenítése az adott Ebook speciális felépítését kívánja meg.
Amennyiben ez teljesül, a KOReader is mutatja (legalábbis a Reddit-en már láttam ilyen posztot, ahol épp ennek eltüntetése volt a kérdés).
Ha van olyan E-book -od, ami a Pocketbook alatt az elvárásodnak megfelelően mutatja az adott infót, légyszi privátban küldd már el, megnézném „mi a titka ezeknek”...
-
-
-
A Topiknyító eredeti cikk végére beírtam az "Első lépések egy Kindle készüléken" gondolataimat.
-
-
Ez nekem kicsit fura, mert a KOReader ezt sokkal jobban megoldja.
Ha jól értem, amit írsz, ez egy fix borítóképet állít be... Ennél sokkal frappánsabb az "Aktuális könyv borítója" a borítókép.
De lehet hogy másról van szó és csak én vagy értetlen, de ez esetben meg felmerült bennem egy kérdés:
Miért kell a készüléket kikapcsolni?
-
-
Nemrég felmerült, hogy a KOReader alatt végzett "Kiemelések" és "Jegyzetek" kiexportálhatóak-e, ha igen hogyan és milyen formátumban.
Megnéztem, van egy "Kiemelések exportálása" (angolul Export highlights) nevű bővítmény, amiben az exportálás végrehajtható többféle formátumban.A beépülő beállításaiban kiválasztottam, hogy "Markdown" és "Text" formátumokban kérem a mentést, az "eredmény" ilyen lett:
Markdown
## Előszó: Láng-múzsa
### Page 45 @ 02 January 2024 09:23:32 PM
**nyaralást**
## 4. A kereső
### Page 90 @ 05 January 2024 08:59:47 AM
**Rive**
## 7. A Queen’s University
### Page 112 @ 05 January 2024 02:12:07 PM
**miként**
## 11. Justine
### Page 228 @ 12 January 2024 10:22:22 PM
**neki**
## 24. A SWAT-csapat
### Page 511 @ 18 January 2024 09:44:46 PM
**születésnapját**
---
Megnézni...
## 39. A Talulah-hullámvasút
### Page 534 @ 21 January 2024 10:12:24 AM
**hogy**
Text
Előszó: Láng-múzsa
-- Oldal: 45, hozzáadva Tue Jan 2 21:23:32 2024-höz
nyaralást
-=-=-=-=-=-
4. A kereső
-- Oldal: 90, hozzáadva Fri Jan 5 08:59:47 2024-höz
Rive
-=-=-=-=-=-
7. A Queen’s University
-- Oldal: 112, hozzáadva Fri Jan 5 14:12:07 2024-höz
miként
-=-=-=-=-=-
11. Justine
-- Oldal: 228, hozzáadva Fri Jan 12 22:22:22 2024-höz
neki
-=-=-=-=-=-
24. A SWAT-csapat
-- Oldal: 511, hozzáadva Thu Jan 18 21:44:46 2024-höz
születésnapját
---
Megnézni...
-=-=-=-=-=-
39. A Talulah-hullámvasút
-- Oldal: 534, hozzáadva Sun Jan 21 10:12:24 2024-höz
hogy
-=-=-=-=-=- -
-
-
-
Üdv,
Amennyiben a fw verzió max. 5.16.2.1.1, akkor feltehető.
Azt nem mondanám, hogy kimondottan „könnyű”, de feltehető.
Közvetlen garivesztéssel nem jár, mivel ha a gari igénye felmerül, a készülék vélhetően halott.
Ha meg még működik, akkor egy gyári original fw-t feltolva rá, visszaáll a gyári állapot.
-
Mostanra végeztem egy tegnap érkezett refurbished PW5 jb-vel, a KOReader szépen fut rajta.
-
válasz
paolinho
üzenetére
Hosszan rányomva (és ha szükséges swipe-olva bővíteni a kijelölést) nem megy?

Azt meg, hogy a "kijelölés" miként jelenjen meg, fent balról a 2. menüben (Text/Szöveg) a "kiemelések stílusa" alatt tudod beállítani.
-
-
válasz
paolinho
üzenetére
A szótáraknak utána nézek, de előzetesen úgy emlékszek, vannak letölthető szótarak benne.
Frissíteni automatikusan nem szokott, ezt manuálisan a "haburger" menü frissítés pontjából tudod elindítani. A frissítés eszköztől függően zajlik le, Kindle eszközökön megy azonnal, Android-on letölti egy friss APK-t, amit neked kell feltelepíteni frissítésként.
Ugyanitt beállítható, hogy a Stabil vagy a Daily (fejlesztői) csomagokat nézze... -
-
Yess, open.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
üzenetére
A feladat az, hogy ki kellene találni, hol van az eredeti bekezdések vége.
Mivel erre semmiféle információ nem elérhető a problémás mobi fájlban, a KOReader-nek sem tudod elmagyarázni ezt.
A problémás mobi fájl egy részlete konverziót követően:
<p>akarta az üzletet. Miközben leírta egy szalvétára az</p>
<p>adásvételi szerződés részleteit, a javasember tovább</p>
<p>mesélte, hogy Irma néni mennyire hálás volt idősebb</p>
<p>Ole Mbatiannak azért, hogy megmentette az életét, és</p>
<p>voltaképpen hálából festette le először a javasember</p>
<p>első feleségét egy napernyő alatt, azután pedig a fiát, </p>
<p>vagyis Olét, amint a patakparton játszik. Játszani</p>
<p>persze nem nagyon engedte, mert a festőállvány mögül</p>
<p>állandóan rászólt, hogy amennyire csak tud, álljon</p>
<p>mozdulatlanul azzal a faággal a kezében. </p>Ennek szerintem ilyennek kellene lennie:
<p>akarta az üzletet. Miközben leírta egy szalvétára az adásvételi szerződés részleteit, a javasember tovább mesélte, hogy Irma néni mennyire hálás volt idősebb Ole Mbatiannak azért, hogy megmentette az életét, és voltaképpen hálából festette le először a javasember első feleségét egy napernyő alatt, azután pedig a fiát, vagyis Olét, amint a patakparton játszik. Játszani persze nem nagyon engedte, mert a festőállvány mögül állandóan rászólt, hogy amennyire csak tud, álljon mozdulatlanul azzal a faággal a kezében.</p>Simán kicserélve minden </p><p> karaktersorozatot nem jó, mert akkor az egész szöveg egyetlen bekezdéssé válik.
-
-
válasz
redingitell
üzenetére
Oké, küldök egy normális verziót.
-
válasz
redingitell
üzenetére
Ez természetes, mert a "sorok" kisebb betűméret esetén már 1-1 sorként és nem "bekezdésként" jelennek meg.
Melyik ez a könyv? Akár PM-ben is megírhatod, hátha mégiscsak elérhető normálisabb formátum.
-
válasz
redingitell
üzenetére
Ez szerintem egy PDF-ből készült konverzió, láthatóan minden sor 1-1 bekezdés.
Sajnos nincs ötletem, én ilyen esetben (ha nem tudok egy normális konverziót találni), akkor manuálisan átszerkesztem az adott könyvet. Ez viszont idő, amit sokan nem áldoznak rá.
-
válasz
paolinho
üzenetére
A #42 hozzászólásban leírtak alapján a Szöveg menüben van egy olyan, hogy "Oldalak átfedése".
Itt mi van beállítva nálad?
Ha valamit kérdeztek, írjátok már meg azt is, hogy milyen KOReader verzió fut nálatok.
Hamburger menü/Súgó/Verzió
Nálam v2023.03-40_2023-04-07 (developer verzió)
-
-
-
Jó helyen kopogtatsz a honosítással kapcsolatosan... megnézzük!
A fordítás "oka" egyébként az, hogy az angol eredeti mindenhol "column(s)" -ról beszél.
---
A másik kérdésedre válaszolva, szerintem ez jelenleg sajnos nem megoldható.
De az ötlet jó, érdemes lenne felvetni mint jövőbeli fejlesztési célt...
-
-
-
-
-
válasz
paolinho
üzenetére
Nálam ez a módszer stabilan „A Calibre szerver nem elérhető.” hibaüzenetet eredményez.
Amit én használok:
- A Calibre elindítása, majd a Kapcsolat megosztásban a Tartalomkiszolgáló elindítása
- KOReader, Fájlkezelő indítása
- Keresés (felső menüben a Nagyító ikon)
- OPDS katalógus
- Helyi Calibre könyvtár (első esetben meg kell adni ennek adatait, később hosszan nyomásra szerkeszthető)
- A KOReader felől tallózható/kereshető a Calibre adatbázisa -
válasz
paolinho
üzenetére
Mert azon a Calibre WiFi kapcsolaton nem a Calibre kezeli az átmásolt fájlneveket, hanem a KOReader.
Kétféle Calibre kapcsolat létezik:
- OPDS katalógus (a Nagyító ikon alól)
- Calibre „bővítmény” (a Villáskulcsos ikon alól)az elsőnél a KOReader „kezeli” a helyi fájlneveket,
a másodiknál a Calibre.A gond az, hogy a legtöbb Ebook olvasó platform más logikát követ, mint amit Te szeretnél.
A fájlnév „mellékes”, a könyvek információi a Könyv metaadataiból kerülnek kiolvasásra.
Emiatt a legtöbb esetben szinte lehetetlen megoldani a tökéletes fájl elnevezést. -
Kérdés innen.
„Hogyan tudom kiválasztani, hogy jobb-bal érintése is előre lapozást jelentsen. Nincs szükségem visszalapozásra. Csak az oldalak felcserélését találom.”
Gyors megoldás, az #54 -es hozzászólásban részletezettek szerint, a Backward és Forward zónák megfelelő beállításával megoldható.
A Forward a teljes képernyő szélességen, Backward meg 0 szélességben.
De közben felmerült bennem, hogy akkor hogyan fogsz visszafelé lapozni?

-
Felötlött bennem, hogy érdekelne-é valakit a KOReader felületének "Haladó testreszabása"?
Természetesen olyan nézetben, ahogyan én azt gondolom...
De hátha az írás felvet pár kérdést, amin én is elgondolkozok. -
válasz
paolinho
üzenetére
Ez egy kafa videó, szépen megmutatja mi a teendő.

Nálam egy PW5-ön a demo mód ugyan nem indult el, de egy Restart után folytatva a leírtakat, a végeredmény "előállt".
Most meg egy Oasis 3-on minden úgy zajlott le, ahogy a videóban látható.
Valószínűleg az eltérő firmware verziók módosíthatják az adott készüléken ténylegesen lezajló részleteket.
Amin most is elgondolkoztam, hogy erre e módszerre hogy a fenébe jöhettek rá?

-
-
Egy kis infó (pusztán az archívum kedvéért), hogy az újabb Kindle PW5-ös és (a régebbi olvasók is), max. 5.14.2-es firmware-ig bezárólag ismét Jalbreak -elhetőek.
Részletek itt, ha valakinek magyar nyelvű instrukciókra lenne szüksége, szóljon...
Kindle készülékeken a KOReader-hez ugyebár szükséges a jb.
-
A KOReader GitHUB repó bejegyzései alapján úgy tűnik „készülőben” egy PW5 Jailbreak, mert már van aki futtatja a KOReader-t 2021-es Paperwhite készüléken.

Az egyik hozzászólásban írja is valaki, hogy ennek tudatában illene „betárazni” olyan kiadást, amin még nincs frissítve a firmware.
Az első típusok elvileg 5.14.0 fw-el kerültek kiadásra.
Ezt meg tudja valaki erősíteni?
-
válasz
totasenior
üzenetére
Szia,
A PocketBook KOReader téren (a Github-on követem az Issue-kat), elég mostohán van kezelve, oka egyszerű, jelenleg nincs komoly fejlesztő akinek ilyen lenne. Még csak most gyűlnek a felhasználók is, akik ilyen eszközzel rendelkeznek.
Írhatsz ide is ilyen kérdéseket, nem tudom itt hányan vannak akiknek ilyen (pláne színes) készülékük van!?
De ha már előjött a kérdés, hátha beindul egy "válaszroham"... kinek milyen készüléke van?
Nálunk most kettő Oasis 3-as van.
Olvasott könyv "bezárása".
1. Miért akarod bezárni?
2. Ha csak egy másikat akarsz olvasni, akkor a felső menüben (Iratszekrény ikon), kiválasztod az újat és azt megnyitod.
3. Ha kilépsz a KOReader-ből, akkor mivel megjegyzi mi volt a legutóbb olvasott könyv, és mivel az hogy milyen módon induljon újra az beállítható, akár a legutóbbi könyv legutóbb olvasott oldalával is meg tud nyílni.Nálunk mindkét olvasón az van beállítva, hogy az Iratszekrénnyel induljon. Mondjuk mi nem lépünk ki az alkalmazásból (sohasem).
A "lefagyás" nálunk is előjött már többször, én erre eddig úgy tűnik azt a megoldást találtam ki (eddig úgy látszik megfelelő), hogy a Bővítmények kezelése alatt kikapcsoltam ezeket:
Automatikus lapozás
Calibre
Editor
Felfogás bővítő
Hírletöltő
Japán támogatás
Kijelölések exportálása
Olvasási állapot szinkronizálása
Profilok
QR a vágólapról
SSH
Terminál emulátor
Wallabaga többit használom...
Mit értesz, azon hogy gyári főképernyő? Ha a Pocketbook felület főképernyőjét, akkor arra nincs ötletem.
-
A KOReader Github-on egy friss (és érdekes) probléma egy vásárolt könyv kapcsán:
A crengine (az epub megjelenítő) nem támogatja az rgb(a,b,c) -vel kifejezett színeket.
span.shade-bg-magenta {
background-color: magenta;
}
span.shade-bg-cyan {
background-color: cyan;
}
span.shade-bg-light {
background-color: rgb(220,220,180);
}
span.shade-bg-dark {
background-color: rgb(50,50,100);
}Az első 2 működik, a 2 utolsó nem.
Válasz:
Amíg meg nem kapja a kellő támogatást (nem ígérem, nem tudom, milyen bonyolult lehet az elemzés), segíthet a felhasználói stílus módosítása, ha módosítja az rgb() # megfelelőjükre:
span.shade-bg-light {
background-color: #323264;
}
span.shade-bg-dark {
background-color: #DCDCB4;
} -
Unger Szabolcsnak köszönhetően a KOReader magyar nyelvű honosítása rövidesen 100%-ossá válik!
Lesz még vele egy kis teendő, de ez határozott haladás!

Köszönet Szabolcsnak!

-
Ezzel kapcsolatosan találtam egy beállítási lehetőséget:
Fogaskerék / Kijelző / Forgatás / Maradjon meg az aktuális kijelző nézet
angolul „Lock auto rotation to current orientation”
Kapcsolódó Súgószöveg:
Ha be van jelölve, akkor a kijelző aktuális állása megmarad a fájlböngésző és az olvasó közötti váltáskor bármely irányban, függetlenül attól, hogy a dokumentum elmentett elforgatása, vagy az alapértelmezett olvasó vagy fájlböngésző elforgatása milyen.
Ez azt jelenti, hogy soha semmi sem fog elfordulni a hátérben, ön dönti el az eszköz forgatását, és ez megmarad.
Ha nincs bejelölve, akkor a fájlböngésző alapértelmezett állása és az olvasó alapértelmezett / mentett állása nem fogja befolyásolni egymást (vagyis tiszteletben tartják egymás beállításait), és ezek eltérőek is lehetnek. -
Ennyit találtam (most) ehhez kapcsolódóan (KOReader alapértelmezések):
title = _("List items"),
{
id = "ul_li_type_disc";
title = _("Force bullets with unordered lists"),
css = [[ul > li { list-style-type: disc !important; }]],
},
{
id = "ol_li_type_decimal";
title = _("Force decimal numbers with ordered lists"),
css = [[ol > li { list-style-type: decimal !important; }]],
}Azt a megjelenési módot, amikor nincs pont a sorszámok után mivel lehet CSS-ből bekapcsolni?
-
Egy Oasis 3 került a háztartásunkba, JB-nek köszönhetően a KOReader szépen fut rajta.
Könyveket a Calibre alól szépen tudok Wireless módon rátenni, viszont kellene valami hasonló távoli fájlelérési mód is.
Van SSH modul, el is indul, de milyen username/password párossal érhető ez el?
-
-
Év elején már kérdeztem, hogy KOReader alatt hogyan lehet Screenshot-ot készíteni.
Akkor (még Kindle alatt) működött, most Kobo Aura H2O alatt bármit bűvészkedek, nem megy.
Nézzetek már rá, hogy nálatok megy-e?
Fura, hogy külön nincs ilyen "mozdulat" a Gesztuskezelő alatt.
-
-
-
Érdekes gondom van...
Sigil segítségével szerkesztek epub fájlokat.
Létrehozva egy új könyvet, és egyén Stílusfájl nélkül betéve ennyit a szövegtörzsbe:<ul>
<li>első<br/></li>
<li>második<br/></li>
<li>harmadik<br/></li>
</ul><ol>
<li>első<br/></li>
<li>második<br/></li>
<li>harmadik<br/></li>
</ol>Az epub a Calibre Viewer-ben így jelenik meg:
• első
• második
• harmadik1. első
2. második
3. harmadikviszont a KOreader-ben így:
• első
• második
• harmadik1 első
2 második
3 harmadikAz eltérés (a számjegyek utáni pont hiánya/megléte) egyértelműen a megjelenítő motor (engine) különbözősége miatt van, kérdés hogy melyik a helyes?
Van-e arra lehetőség, hogy ezt valahogy CSS segítségével azonossá tegye az ember? -
Tegnap megjelent a KOReader 2020.09 "Peanut Butter" kiadása!
-
Megjelent a KOReader 2020.07 "Tumbleweed" kiadása!
-
Lapozási területek haladó definiálása
Ismét egy érdekes megoldás LittleBiG007 kolléga fiókjából.
Kérdés: lehet-e olyan módon beállítani a KOReader-t, hogy az alapértelmezett lapozási területeket tetszőlegesen módosítsuk, pl. a kijelző jobb és bal oldalán is legyen egy előre és egy hátra lapozási terület?
Válasz: természetesen lehet, de ehhez a Haladó beállítások alatt kell turkálni.
1. A kijelző felső "harmada" (gyakorlatilag a kijelző mindkét oldalán a felső kétharmad) lapoz előre az alsó egyharmad pedig vissza, hogy bal kézzel tartva is könnyen lehessen előre lapozni.
Indítsuk el a Fájlkezelőt, majd a menüből a Settings/Beállítások menüpontot (Szerszámok) kiválasztva, a 2. lapon More tools/További eszközök -> Advanced Settings/Haladó beállítások.
Itt nyolc oldalnyi beállítás van, keressük meg a DTAP_ZONE_FORWARD és DTAP_ZONE_BACKWARDS.
Ezeket állítsuk be:
Backward:
h=0.4
w=1
x=0
y=0.5Forward:
h=0.6
w=1
x=0
y=02. Ha azt szeretnénk, hogy a Kijelző jobb oldala előre, a bal oldala pedig visszafelé lapozzon, akkor ezeket az értékeket állítsuk be:
Backward:
h=1
w=0.25
x=0
y=0Forward:
h=1
w=0.75
x=0.25
y=0Ezek a paraméterek téglalapokat definiálnak a kijelzőn egy sajátos szabály szerint.
h magasság
w szélesség
x és y a koordináták, ahol a téglalapok kezdődnekA fenti értékek azt jelentik, hogy magasság=1, azaz a képernyő teljes magassága,
viszont a szélesség csak a kijelző szélesség 1/4-ed része, és ez a 0,0 koordinátán (bal felül) kezdődik.
Ez gyakorlatilag egy keskeny téglalap a képernyő bal oldalán.
EZ vissza lapoz.A másiknál a magasság egyenlő 1, de a téglalap szélessége csak 3/4-ed rész,
ami az Y tengelyen (azaz vízszintesen) eltolva 1/4 képernyő szélességgel kezdődik.
EZ ez elsőhöz képest vastagabb téglalap a kijelző jobb oldalán, előre lapoz.E két téglalap teljesen lefedi a kijelzőt érintésileg.
3. Ha pl. azt akarjuk, hogy pontosan(!) a kijelző bal fele lapozzon vissza, a jobb pedig előre, akkor pedig ezeket állítsuk be:
Backward:
h=1
w=0.5
x=0
y=0Forward:
h=1
w=0.5
x=0.5
y=0Félelmetes lehet ez a nyakatekert logika, de ha egyszer megértjük, akkor már nincs számunkra akadály...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest