Új hozzászólás Aktív témák
-
Atilio
csendes tag
Hát ez a készülék baromira nem az N9. Copyzzátok már át a Nokia.com-ról az N9 hivatalos képét és ne égessétek le saját magatokat rommá.
-
BigFlex
csendes tag
HAJRÁ
N-9
H A J R Á H A J R Á
-
menti85
csendes tag
Üdv.
A GHz-háborúban azt azért senki se felejtse el, hogy az ARM (Advanced RISC Machine) procik, azok mégis csak csökkentett utasításkészlettel rendelkeznek. Nem összehasonlítható egy x86-os architektúrával...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
jooker82 #143 üzenetére
Azt se feled hogy a mai okostelefonok az egykori PDA-k utódjainak számítanak.
Szóval az olyan telefonos PDA-kat is nyugodtan bele lehet venni a képletbe.
Jó a Prada az tényleg telefon nem sok köze van az okostelefonok világához.
A rendszer az meg kissé más ha magára az OS-re gondolsz egyáltalán nem sok közük van az LG-hez. -
jooker82
nagyúr
válasz
Rickazoid #138 üzenetére
"Sokan valószínűleg nem is tudják, hogy az első gombsor nélküli, kizárólag ujjal való kezelésre optimalizált készüléke az LG Prada volt - persze az is igaz, hogy a Windows Mobile és PalmOS alapú kombókészülékek jóval az említett modell megjelenése előtt is elérhetők voltak, de ettől függetlenül tény, hogy az első "normál" telefont az LG alkotta meg. "
Ezt itt a mobilarenán irta Bocha...És gyakorlatilag ezen alapuló rendszert nyomkodjuk manapság is,csak egy pöppet továbbfejlesztve....
-
Cyberpunk
félisten
válasz
#16820480 #141 üzenetére
Hát azért eléggé eltérnek egymástól. A közös bennük annyi hogy az Android is Linux kernelre épül. De ezt leszámítva nem sok köze van egy Linux-hoz. Ellenben a Meego az már más az a Moblin és a Maemo-ból lesz. Sokkal inkább Linux mint egy Android, olyannyira hogy az eddig megjelent Meego verziók simán megeszik a Linux-os programokat is
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #139 üzenetére
tulajdonképpen a meego és az Android elvileg ugyanarra a kernelre épül (vagyis legalább nagyon hasonlóra). csak az Android esetében erre egy dalvik jvm ül rá, míg Meegonál valami Qt alapú gui.
egyébként azt már biztosra tudni, hogy az új Intel (mobil) cpu-k nem lesznek két magosak? lehet, hogy ez már nem hidrogén Atom, hanem legalább hélium Atom lesz majd -
Cyberpunk
félisten
válasz
Rickazoid #138 üzenetére
Igen szerintem jól összeszedted az infót.
Egyébként elgondolkoztam ezen a 1 vs 2 mag témán. És hát nehezen lehet majd összehasonlítani a két procit mivel eltérő rendszereket használnak. Míg a Tegrás cuccok androidot ez meg Meegot. Szóval már maga a rendszer gyökeresen eltér egymástól akkor, hogy is hasonlítunk össze bármit is?
Ha jól optimalizálják az Atom alá a rendszert akkor simán lehet ellenfele a Tegra 2-es csodáknak.
A dolog sarkalatos része a fogyasztás, de bízok benne hogy jó energia managment-el fog rendelkezni ez is. -
Rickazoid
addikt
Csak pontosítani kell, hogy az első zárt rendszerű, színes teljesen érintőkijelzős telefonról van szó és úgy stimmel is.
Amúgy én kíváncsi lettem az elsőkre és utánaolvastam, az első érintőkijelzős okostelefonnak nevezhető eszköz az IBM Simon volt 1992-ből, '94-ben került forgalomba, ha jól sikerült megtalálni, az viszont mindenképp érdekes, hogy az okostelefon címszónál a Wikipédia angol oldalán egy iPhone 4 képe van, a magyaron meg egy halom okostelefon, iPhone-nal kezdve, Беларуская nyelven egy Palm Treo 750 van legfelül, Eesti nyelven egy OpenMoko Neo1973, olaszul egy HTC Desire, szlovénoknál Wildfire, finneknél Nokia N900... vagy mindenkinek más jut eszébe róla attól függően, hogy hol él, vagy csak nem akarták, hogy hasonlítsanak az oldalak egymásra.
Az első PDA az Apple Newton volt 1992-ből, illetve ők alkották meg a PDA fogalmát. Na most hogy ez készült-e el korábban vagy a Simon, azt nem tudom, de az ugye telefonos (illetve faxos és csipogós) volt, tehát tényleg a Newton az első PDA.
Az első nem érintőkijelzős okostelefon pedig a Nokia 9000 Communicator volt, amit '96-ban mutattak be. Tehát valamiben mégis csak első volt a Nokia is.
Remélem jól szedtem össze... -
joey04
titán
válasz
fateless #135 üzenetére
Van valami új, értékelhető információ róla? Nincs. A felhozott téma miatt a topik eredeti témájához érkezett hasznos kommentek "elvesztek"? Nem. Elment személyeskedés és/vagy flame irányába a beszélgetés? Nem. Ha feljön egy téma, miért ne lehetne meg beszélni, ha már az eredeti hírrel kapcsolatban nincs információ, és vitába sem fullad a dolog?
-
Valaki emlékszik még a topic címére?
-
-
B1T3
addikt
Nem használtam többes számot, és akár hiszed, akár nem, miután leírtam (és elküldtem), hogy „többiek előtt”, sejtettem, hogy valaki ezt megjegyzi.
Az én megfogalmazásom volt pontatlan, a „jóval többek előtt” lett volna a helyes. De meg lett ez szépen vitatva előttem.
Igazából a hangsúly a cáfolaton volt, mert szerettem volna reflektálni arra a sokak által alapvetőnek vélt gondolatra, hogy a Nokia az iPhone megjelenése után hozta ki az első érintőkijelzős telefonját. (Teljesen objektíven írom, mert én is elismerem, hogy az iPhone nagyban hozzájárult, hogy most itt tartunk, és ennek örülök is.) -
jooker82
nagyúr
válasz
Cyberpunk #127 üzenetére
Az első teljesen érintő paneles mobil telefon a világon.,ez 2006 ban jött ki,majd az iphone és a viewty...ezekkel indult be a verkli...
-
Cyberpunk
félisten
Nos a 7710-est mindenképpen mobiltelefonnak tekinthetjük. 2005-ben jelent meg az első iPhone meg 2007-es. Persze voltak már az iPhone előtt is érintőképernyős telefonok, főleg a telefonos PDA-k. De az érintőképernyő mániát kétségtelen az Apple indította el.
Szóval azt én sem állítom hogy mindenki előtt voltak, mert ez így nem igaz. -
joey04
titán
válasz
Cyberpunk #121 üzenetére
3108 nem igazán érintőkijelzős
N800, N810 nem telefon, 6708 meg benq (de ha nokiának vesszük, akkor is 2005, 1Q a bejelentés dátuma, szóval az pláne nem előzte meg a többieket.
7710 rendben, érdekes kis készülék. a 7700 pedig bejelentett, majd visszavont készülék. Gy továbbra sem látom azt az érintőkijelzős telefont a Nokiától, ami már jóval a többiek előtt kapható volt. -
Cyberpunk
félisten
Volt a Nokiának egy 3108-as készüléke ami felismerte a kézírást 2003-as készülékről volt szó. Akkor ott volt a 7710-es 2004-es készülékről beszélünk. És persze az N800 és N810-es internet tablet-ek.
És van egy kakukk tojás is 6708 ami igazából Benq fejlesztés nem Nokia. Igaz piacra dobták Nokia márka néven is. -
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #118 üzenetére
Értettem én, és azzal a felével egyet is értek, hogy ezt akarják meglovagolni. Ami természetes, hiszen jó. És ez akkor fog elmúlni, amikor valaki csinál valami jobbat.
-
joey04
titán
115: Pontosan hány érintőkijelzős telefonja volt a Nokiának jóval a többiek előtt?
116: Ha valami jó, és ezért sikere van, az nem divat. Ezt sok helyen látom, hogy mindenre ami sikeres, arra ráhúzzák, hogy éppen ez a divat. Ha meg valaki csinál jobbat, akkor az előző "kiment a divatból". Ez hülyeség. Az Android nagyon jó lett, ezért használják sokan.
-
B1T3
addikt
válasz
jooker82 #110 üzenetére
Volt már korábban is érintőkijelzős mobilja a Nokiának. Jóval a többiek előtt.
Kár, hogy nem kapcsoltak hamarabb abba az irányba, és tulajdonképpen hanyagolták az azirányú fejlesztéseket.
A másik pedig… Manapság egyre inkább az a jellemző, hogy mindenbe Android kell, az Android a jó. A csapból is ez folyik. Legalábbis nagyobb intenzitással, mint az egyéb operációs rendszerek. (A Nokiát a márkanévvel reklámozzák, sosem a Symbiannal, míg az Androidos készülékek esetében általában hallani, hogy „androidos okostelefon”; és akkor még csak a reklámoknál tartunk.)
-
Rickazoid
addikt
Nemrég még arról szóltak a pletykák, hogy nem lesz N9. Jó hogy ez cáfolódni látszik, egy okostelefon QWERTY nélkül nem az igazi.
A specifikáció jól hangzik, kár hogy sokat nem értek belőle, úgy röpködnek a márkák és a típusok, a többi meg nem igazán mérvadó, op.rendszerfüggő az összkép. Igazából a MeeGo-t várom, ha tényleg úgy nyit, hogy készen álljon mindenre, akkor akár még nagyot is szólhat. Nem sok gyártó hoz ki teljesen stabil és hiánytalan op.rendszerű telefont manapság, reméljük a Nokia képes lesz erre, ha már ennyit kell várni rá. Végül is nem kockáztathatnak, ha vissza akarnak térni. De a Motorola kicsit rosszabb helyzetből jött vissza és egész jól sültek el a dolgaik, csak ők magasról tesznek az európai piacra, a Nokia viszont helyi, náluk ez reméljük nem fordulhat elő még a kanadai, korábban USA-ban dolgozó vezetővel sem.
Egyszóval várjuk a MeeGo-t. -
válasz
jooker82 #110 üzenetére
Igen, és azért nyílván nem véletlen, hogy sokan ma is így vélekednek. Persze aki jobban képben van, az tudja, mi a helyzet, de azért szerintem azt se felejtsük, hogy tenni is kellett a nokiának ezért. Most lemaradtak, megesik, még akkor is itt vannak, és még bármi lehet.
Amúgy meg azért a nokiának is van pár mobilos szabadalma, még ha a kijelzőt mástól is vesziQuasi_modo:
-
jooker82
nagyúr
válasz
Barthezz2 #108 üzenetére
És kb odáig tartott a nokia pályafutása...azt követően jöttek a tapis telefonok minden gyártótól és a nokia csak 1 évre rá hozta az első érintős telóját...Már itt elkezdődött a lemaradás..
De előtte való időszakban tény és való,hogy jó volt a nokia...de kicsit jobban kellett volna követni a piac fejlődését...és nem ráülni arra a 45% os piaci részesedésre....ami már lassan 30 alatt lesz...Azért nem csipem a nokiát...mert minden, a telefonhoz alig értő emberkék is azt mondják ,hogy húúúú,csak a nokia ,a többi szar nem is kéne....De nincs indokuk,hogy mért a nokia,csak annyit tudnak róla ,hogy az a legnagyobb gyártó...
És ez nekik pont elég...tipikus szőke nős gondolkodásmód.....
Ezek az embekrék szidják pl az LG-t,holott sejtelmük sincs róla,h a a nokia kijelzőjét az Lg is gyártja....De ezeknek mondhatok bármit csak állnak körbe és röhögik,h mia az az LG.....
Butáááák.... -
válasz
jooker82 #104 üzenetére
Én igen, de örülök, hogy neked még mindig nem sikerült fogni az adást
De a múlt az tény....Érted már??
Az, hogy mikor a HTC-ről még hírből sem hallottunk, amikor a Samsung még azt se tudta, mi a smartphone, akkor a Nokia volt a piacvezető, az okostelefonok piacán a Symbian-nal az élen? Na ebben egyetértünk
És akkor itt be is fejezhetjük..
(#106) RaveForce:
Ha nem tűnt volna fel, a cikk pont arról szól, mi várható. Elnézést érte, ha nem a jelenlegi lemaradásukat fikázom itt is, beállva mögétek a sorba.
Fejleszt a többi gyártó is, azért szaggat a droid egy 2 magos procin... Meg ha néha optimalizációra is gyúrnának, és nem lenne havonta technológiai szintugrás, akkor nem kellene egy PC szintű hardver egy mobilos rendszer alá. De ez más téma..arról volt szó h mért fikázza mki a nokiát, és nyilván nem a terveik miatt elsősorban, hnem mert kurvára le lettek lépve szinte minden rendszer/gyártó részéről, és ezt pár fan nem tudja bedolgozni, na ennyi.
A kvára le lettek lépve dolgot azért gondold át újra. Lehet nincs a csúcson az N8, de van benne pár dolog, amit bármelyik másik gyártó megirigyelhetne. Tudom, manapság az a lényeg, hogy röpködjenek a gigahertzek..
Én meg pont arról beszélek, amit többek közt te is csinálsz. Fikázzuk a nokiát, mert most az olyan jó..
Meg ha már mindenkit be kell skatujáznunk valamilyen fan klubba.. Tudod, a fanság nem arról szól, hogy szeretünk egy márkát, és mikor toppon vannak, akkor ott topogunk a seggébe, mikor becsúszik pár gigszer meg két lábbal tapossuk..
Ha meg szerintetek nokia fan vagyok, elárulom, egy 3310-em volt, meg most egy 5530. Azon kívül járt nálam 20 féle telefon. A következő meg még én sem tudom, milyen lesz. Majd aki számomra a legtöbbet adja. Voltam már SE fan is, most meg ezek szerint Nokia. Azt hiszem, túl fogom élni, úgyhogy köszi, de ne féltsd az idegeim -
RaveForce
veterán
válasz
Barthezz2 #97 üzenetére
"ne idegeskedj, árt a szépségednek"
hiába próbálsz itt terelni a jövőbeni tervekkel, azokkal tele van a padlás. arról volt szó h mért fikázza mki a nokiát, és nyilván nem a terveik miatt elsősorban, hnem mert kurvára le lettek lépve szinte minden rendszer/gyártó részéről, és ezt pár fan nem tudja bedolgozni, na ennyi. -
B1T3
addikt
Vannak hullámhegyek és hullámvölgyek.
Attól, hogy most tényleg le van maradva (látszólag, mert ettől függetlenül a fejlesztések tarthatnak előrébb), nem biztos, hogy ez a tendencia folytatódni fog.
(#99) tevegelek
Bizony, volt már többször szó róla, de valószínűleg nem lesz belőle semmi (rövid távon pláne). Ha bejön a MeeGo és a S^4-nek tervezett frissítés, nem is kell. -
Nem, itt mindenki ahhoz ért, ahogy látom te is, hogy megjósolja a jövőt. Ugyanis ahogy nézem te is előre temeted a nokiát megint(igen, ez a divat), holott te se látsz bele egyáltalán se a nokia, sem más cég belügyeibe, meg semmijébe..
Az 1 giga RAM, és a 256Mb dedikált rammal rendelkező 3D chip is elavult lesz már idén? Ajj, valahogy eddig senkinél nincs ilyen. Meg különben is, honnan tudod? Ezt a procit ismered? Details please, sokan kíváncsiak rá. Lesz benne HT? Mekkora teljesítményre képes? Az mire elég? Milyen a megoo? Milyen a felhasználói élménye? Mennyi program van rá? Mikor jön ki, de ha már itt tartunk, az S^3 új kezelőfelülete mikor várható? A tegra mit tud? 4 mag és HD 6950 mikor lesz az iPhone-ba?
Valamelyikre tudsz választ adni? Nem. Akkor meg?Igen, most lépéshátrányba van a nokia, de ki beszélt itt erről? Senki..
Nyugodtan nokia fanozhatsz, nem érdekel, én tudom, hogy a mondandóm nem erről szól. Hanem arról, hogy most szarban van a Nokia igen, és azóta minden vele kapcsolatos topicban ugyan az megy, amiből kezd elegem lenni. Nem, nem kell bele android, meg nem kell semmi. Ha elcseszik a megoo-t, vagy az n9-et, akkor bukta, de még semmit nem tudni. Ha elcseszik az S^3 fejlesztését, és maradnak egy helyben, akkor bukta, de erről sem tudni semmit. Nem kéne minden topicot azzal teleszórni, hogy hagyják a saját milliós költségekből fejlesztett rendszereiket, mert szar, android kell bele, meg különben is, minek gyártanak telefont nem? Pár éve a HTC sehol nem volt, mikor a telefon sokak számára egyet jelentett a Nokia szóval, most gödörben vannak, de senki nem tudja, hogy pár év múlva nem-e integetnek a mount everest tetejéről a többiekre alant. Ez is lehet, az is, hogy becsődölnek. De ne tudjuk már előre..
-
tevegelek
csendes tag
Hallottátok már, hogy azt rebesgetik, hogy a Nokia wp7-es telefont fog kiadni?
http://www.nytimes.com/2011/02/04/technology/04nokia.html?_r=2&partner=rss&emc=rss#h[TinWPh,2] -
jooker82
nagyúr
válasz
Barthezz2 #97 üzenetére
Ne terelgesd a dolgot te se,itt mindenki csak ahhoz ért...A nokia levan maradva pár körrel,ezt általába mindenki észreveszi csak az elvakultak nem..Egy mai hirnél még az is belátta, aki tegnap itt még nagyon éltette a nokiát....Én reagáltam rá és a végére még engem nézett mindenki hülyének....
Az,hogy mért van lemaradva a nokia az iphone mögött egy évvel,senki nem tudott irni semmit,de arra,hogy nem voltam tisztába az Iphon évszámaival,minden nokia fannak felvillant a szeme...
Továbbra is azt mondom,mire ez a komoly 1,6 ghz-es tel kijön,a többi gyártó már másként,máshogy,máshol fog járni.... -
válasz
RaveForce #87 üzenetére
Mert aztán ne haragudj, de te qva nagy mobilos szakmai hozzáértéssel rendelkezel nyilván, így előre látod a Nokia, és az összes mobilkommunikációs cég terveit, és fejlesztéseit, hovatovább jós is vagy, és előre tudod, hogy a cikkben felvázolt konstrukció szart sem fog majd érni, mert a tegra oda vissza lenyomja majd.
Jobb lett volna, ha meg se szólalsz.. -
PAtr0n
addikt
Nagyon kíváncsi vagyok erre az egészre. Inkább erre a MeeGo-ra, mint rendszer, de a vas ereje is érdekel.
Nem tudom mennyire fog labdába rúgni az Android mellett, de nagyon szüksége van már a Nokiának arra, hogy ha a régi vevőit nem is, de új embereket nyerjen meg magának. Ha jól gondolom, már csak mint újdonság is venni fogják ezeket a készülékeket eleinte. Ha meg a teszteken is bizonyít, akkor újra sikertörténetet könyvelhet el a Nokia max 2 éven belül. Én drukkolok nekik!
Mellesleg a symbiant ha nem fejlesztik radikálisan tovább, inkább felejtsék is el szerintem. Nagyon le van maradva. Vagyis nincsenek lemaradva, csak 1-2 év alatt vátoztak az igények, és a kínálat. -
Cyberpunk
félisten
+1
Részemről ha kijön a Nokia egy ütőképes Meego alapú készülékkel egy vevőjük már van is
Tudjátok android után szabadon#90: Persze te is tudod hogy jobb lesz a két mag vagy a négy. Könnyen megeshet hogy az az egy magos Intel proci lenyomja a többmagos Tegrákat. Hiszen ezt is lehet mondani mert konkrétan nem sok mindent tudni róla.
-
skajwa
senior tag
Hiába az 1,6ghz a konkurencia 2 magos megoldásaival szemben. Sőt ha így folytatják a csúszás, mire kiadják az LG vagy a Samu már a 4 magos Tegrákat fogja szórni...
-
zgospel
őstag
már arról is a Nokia tehet, hogy az akkumulátorok le vannak maradva, így már minden világos...
(szarkazmus)egyébként meg senki nem kötelez rá, hogy Nokiát vegyetek, ez az egyik, a másik meg, hogy mit érdekel titeket az, hogy egy multi hülyére keresi-e magát vagy sem, sikeres-e vagy sem?
-
golya87
őstag
A két magot hiányolóknak csak annyit, hogy honnan tudjátok, hogy nem lesz benne HT?
És ha x86, akkor lehet rátenni Hackintosh-t
Én is szkeptikus vagyok, az Intel csodakevesetfogyasztó procijával szemben. De a Nokia, ha vissza akar ülni a nyeregbe, akkor meg kell lépnie egy ilyen kockázatos dolgot. Egyedi platform, egyedi architektúra nyerő is lehet. -
Yeffy
veterán
válasz
Quasi_modo #74 üzenetére
-
madstunt
addikt
válasz
krisztianAMG #81 üzenetére
jah, nagyon arc
-
madstunt
addikt
az látszik, hogy nem követted, sőt az emlékezetedben csak számok maradtak meg (mondjuk az évszámok pont rosszul
)
Iphone 3GS:
2009 Június 600 MHz ARM Cortex A8 processor, PowerVR SGX535 256MB RAMN900:
2009 November ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX530 256MB RAMsőt érdekesképpen:
Milestone
2009 November ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX530 graphicsAz N8-al csak megahertzek alapján összevetni nehéz a 3GS hardverét, hisz más a gpu stb stb stb
-
válasz
Quasi_modo #74 üzenetére
Az már alap
-
plus44
veterán
nagyon vártam, de mára szkeptikus lettem, hogy még ebben az életben kijön-e...
-
Beri78
őstag
én nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz - jöjjön a Nokia
-
Misály
addikt
Fujj, a finnek mar telefont is gyartanak? Ja es ->
-
Öcsém, ti komolyan nem vagytok semmik. Ez már tényleg a van sapka, nincs sapka esete, ami a nokia kapcsán megy, sőt, inkább szánalmas.
Eddig mindenki azon sírt, hogy nevetséges vasak vannak a telefonjaikba, most itt jön 1.6Ghz, giga ram, dedikált rammal elátott 3d chip, ez meg sok, vagy előre tudják páran, hogy szart se fog érni, mert majd a tegra2 jól elgyapálja, csakazértis mert ez nokia. Baszni rá, hogy nem tudunk egyikről se semmi konkrétumot, sem teljesítmény, sem fogyasztás se semmi kapcsán, arról nem beszélve, hogy ez a spec sem 100% hogy egyáltalán ez.
Meg persze, egy egymagos 1.6-os minek, de a kétmagos procik jöjjenek már a telefonokba mert az nagyon kell nem? Hihetetlen..Na mindegy, mindenki maga tudja, mit gondol, de innentől látszik számomra, hogy párak véleménye nem más, csak nokia fika, mert az divat..(akinek nem inge..)
-
Gengi
senior tag
Szerintem nem. Előbb kell fikázni utána pedig esetleg magasztalni. Vagy tovább fikázni. Nincs harmadik út
. De egy olyan cégről aminek ,ha a nevéből leveszed az N betűt az O betűt pedig K-ra cseréled a maradékokat pedig úgy helyezed el ,hogy az jöjjön ki ,hogy "KAKI". Én nem is várok semmit
.
Jacis# Szántszándékosan volt erőltetés és szarkasztikus. Mert mindig minden körülmények közt ez zajlik az MA-n.
-
janes74
senior tag
Szerintem meg kellene várni a tapasztalatokat,aztán fikázni vagy magasztalni.
-
GALARDO
addikt
Végre egy erős Nokia?
-
jooker82
nagyúr
válasz
Lotusomega #12 üzenetére
Ettől még nem kell eldobni magad...Mire ez a telefon kijön,már a többi gyártónak is lesznek hasonló kaliberű telefonjai...És ők közbe sem alszanak...680mhz-1,6ghz....
a 3 gsben 3 éve volt az a hardver mint most az n8-ban..Látod itt kezdődik a bukta... -
tevegelek
csendes tag
Az, hogy 1,6 ghz-ra képes, az nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal 1,6 ghz-n fog pörögni.
Ez a telefon most ott tart , ahol egy átlagos szg. még 2003-2004-ben. Ha ilyen gyorsasággal fejlődünk, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy sok ember zsebében lévő teló hardwareesen többre képes, mint az otthoni PC-je. -
joey04
titán
az 1,6 GHz csak egy érték. majd kiderül mire képes igazán. látatlanban én is inkább a 2 magos procikra szavaznék.
-
Yeffy
veterán
Ez majd kiderül, úgy érzem. Ne legyen igazad...
jacis: félreértesz, nekem abszolút nincs bajom a fejlődés eme irányával, bár kicsit gyorsnak látom, de nem ezzelvan a gond. Tőlem 6magos Xeonokat is dobálhatnak a telefonokba HD 6970-ekkel (tudom, hülye példa), nem ez a baj. Csak jó lenne ezeket megfelelően energiával táplálni megfelelő ideig. Egyszerűen szinte bortány - legalábbis nekem - hogy az akkutechnológia ennyire "egy helyben toporog". Pontosabban, fejlődik az is, de nem eléggé gyorsan, ezek szerint.
Mindegy, ez csak az én véleményem. Kíváncsi vagyok, miként fog ez szerepelni. -
Lord Zero
addikt
egészen szórakoztató, h itt valahogy mindenkiben buzog a zsigeri adottság (melyet a technokrata diagnosztika berkeiben - ha lenne ilyen - Nokia-antireflexnek hívnának), miszerint soha semminek nem lehet a legcsekélyebb pozitív előjellel sem hangot adni.. mert mindig minden nagyon, nagyon szar.
no és maga a Nokia... hajh, hogy nem látja ezt..
hm, soha semmiből nem tanul...néhány tipp Stephen Elop gárdájának: először is tessék szépen szavazásra bocsájtani a leendő megahertzek kívnatos értékeit, majd mindebből számtani közepet kalkulálni (A), majd a szavazatonkénti számokat súlyozott átlag szerint összefércelni (B) - a két szám el fog térni (ebből különböző kiadványok, esettanyulmányok, találgatós topikok, sajtótájékoztatók, és így nem utolsósorban kampányhadjárat kovácsolható).
ha ez megvan, jöhet a Symbian* Dedicated Special CPU Overclock (melyre a későbbi média midenhol csak a híres SDSCPUOC-ként fog hivatkozni, tehát érdemes már most megjegyezni, mit is jelent valójában), mely (tetszés szerint auto vagy manual lépték szerint) A-tól B-ig skálázhatóvá teszi azt a fránya ketyegést.de itt még nem szabad megállni! - a final version launch előtt feltétlenül a MA fórumközössége elé kell vinni a még béta projektet, és az adott plénum verdiktje szerint végre útjára engedni..
így lőn béke
ps.
ja, mégse, mert ekkor születnek majd az olyan hozzászólások, h ez nem ér, én nem szavaztam..ps2.
* - a szelek járásának függvényében tetszóleges módon Meego-ra helyettesítendő -
csab2
veterán
Én már azt is tudom, hogy hol fogják először hivatalosan bejelenteni ezt a telefont.
A Mobile Meeteng 2011-en!!! -
Arthuro_Adam
őstag
Nagyon nem értem a legtöbb itteni hozzászólást.
Erről a processzorról szinte semmit sem lehet tudni. Nagy valőszínűség szerint a Medfieldről lehet szó, amit mobilokba tervez az Intel.
Mindkét cég (Nokia és Intel) tisztában van azzal, hogy magas fogyasztás mellett nem lesz piacképes a termék.
A végeredményt meg majd meglátjuk.
-
Brutális eb
addikt
Nem kell minden sarkonl rémeket látni.
Kicsit viszább kell venni a fanatizmusból ami egyeseknél a szemeken terpeszkedik és látható,hogy a a problémád nem kizárólag nokia specifikus.
Ezer más gyártónál is ez van.
Ha kicsi a kijelző az probléma ha nagy az stb......
Megértem persze ha az én csajom cseszegetnék hasonlóan reagálnám le. -
X3B6O0X
aktív tag
Basszus ezen még a Windows 7 is elfut... Majdnem ilyen teljesítményű számítógépről irkálok
-
DemonDani
addikt
válasz
Lotusomega #14 üzenetére
Tegra2 szerintem fekve is körberöhögi ezt
HTCnek is lesz már 1,2ghz 2maggal... mire ez kijön. és fogyasztás szempontjából a 2mag jobb... szép lesz ez majd folyamatosan tölteni kellsok ez... ényleg jobb lenne 2mag kevesebb mhzel...
-
zdanee
őstag
N900-ra a napokban került élesítésre a CSSU azaz a Community Seamless Software Update tesztüzeme, ahol a közösség által elvégzett javításokat hivatalos updateként lehet telepíteni (csodálkozom, hogy a Mobilaréna nem írt róla!). Ha a Maemo zárt forrású appjait is megnyitná a nokia, hogy ki lehessen javítani a hibákat, felőlem mókuskerék is hajthatná az N9-et, én ellennék az N900-ammal
-
Vicc az E7 680MHz-e és ennek is az 1.6GHz-e. Hova fajul a Nokia.... Valami aranyközép út kellene.
-
Gabor113
tag
Nem szántam védelemnek, de Te nem ezt látod a topikokban?
Legtöbbe csak beleolvasok bőven sok az is, eddig végig a gyengre procikon ment a sírás (többek között) De ezzel be is fejezem. (abszolút nem rád gondolok) de lejjebb megjöttek az "értelmes" kommentelők is mint ahogy a Nokia topikokban szokás.
Az MWC-re egyébként én is kíváncsi leszek, ott (illetve már kicsivel előtte is) sokminden el fog dőlni, teljesen egyet értek.
-
Assdak
őstag
Jó nézni, ahogy temetitek a Nokiát, csak nem éppen valószerű.
-
Gengi
senior tag
Ha az MWC-n nem mutatnak be semmit ,akkor meg is érdemlik ,hogy csomagoljanak
... Eddig lehetett hülyéskedni ezekkel ,hogy majd lesz MeeGo majd lesz erős gép. Ha nincs semmi kész. Leépítések hada jó pár üzem bezárása ,aztán mint egy kisebb cég folytathatják életük mindennapjait egy lejáratott márkanévvel. Lehet ,hogy pont ez kell nekik ,hogy észbekapjanak vagy gördülékenyebben mennyen az élet.
-
gerilee
aktív tag
+1...
A Nokia csinálhat bármit, mindig lesznek fikázók...
Ha kihozna egy Tegra2-vel szerelt 3,5-4"-os Andriodos cuccot, akkor meg az lenne a baj az egyiknek, hogy kicsi a kijelzője, a másiknak, hogy nagy a kijelzője és különben is csak másolja a többieket és nincs saját ötlete, bla-bla-bla... -
Jobb ma egy veréb, mintha holnap púzok. 2011 Q4-ben marha izgalmas lesz ez a hardver (szarkazmus), tényleg ráérnek szarakodni (szarkazmus), a konkurencia úgyse fejleszt semmit (haha).
Felesleges védeni ezzel a szöveggel a Nokiát. Semmi nincs az asztalon. Ha az MWC-n se mutatnak be semmit, lassan kezdhetnek
sikkcsomagolni. -
Gabor113
tag
Furcsa ez a gigaherz háború.
Még furcsább hogy ha a Nokia a téma akkor tipikus van sapka nincs sapka esete. Ha kevés akkor azon megy a károgás ha sok akkor meg azon.
-
Probber
őstag
Én arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz az a minimális hardver amin majd elfut a Maemo. Mert ha csak az ehhez hasonló erős specifikációjú készülékeken lehet majd futtatni megfelelően, akkor a Maemo-val sem fogunk találkozni, csak a legfelső kategóriában. Ez pedig nagy őrültség lenne a Nokia részéről, ha már ennyi ideig dédelgették a rendszert, mert a középkategóriás piac mostanság nagyon pörög. De ne legyen igazam...
-
erdoke
titán
válasz
Lotusomega #12 üzenetére
A számok alapján még nem látszik, hogy ez a hardver valóban jó, vagy sem. Majd ha nem akadozik semmi a készüléken, de erős használattal is simán kibírja kora reggeltől késő estig, akkor mondhatjuk, hogy jó a vas.
-
F e Z o
veterán
Mikor érünk már el olyan fejlettségi szintre, hogy telóról tudjunk torrentezni?
-
pschio
őstag
szart sem ér, ha nincs olyan háttere mint például az androidnak.
-
válasz
Lotusomega #14 üzenetére
Ezt majd akkor kampányold, ha kiderült hogy mire is képes ez a CPU, és hogy mennyire lesz vezetékes telefon az N9 miatta. Azért az ARM oldalán elég erős célhardverek vannak.
-
leviske
veterán
Én ezt csak akkor fogom elhinni, ha hivatalosan bejelentik. Tény, hogy okos lépés volna a MeeGo-t X86-al felvezetni, de hogy ez mekkora aksit követelne...
(#14) Szasza888:
Ha eltalálták a megfelelő aksiméretet, akkor nem lesz gáz és annak fényében, hogy az Intel az aksi fejlesztésekben is jól halad, nem lehetetlen, hogy tudtak a Nokiának valami egészen épkézláb megoldást nyújtani.
Reméljük a legjobbakat, elméletileg hamarosan meglesz a bejelentés.
-
Lotusomega
senior tag
Pff, eddig meg mindenki azon károgott hogy de szar hardver van a nokiában és éveket levan maradva, és borzasztóh menynire elavult blabla, mostmeg h beleraknak egy csúsprocit ami körberöhögi az ájfónt meg az összes htct stb.. most meg ez a baj, pfff, ez ténlyeg szánalmas..
Szerk.: bocs, nem csak neked szólt, hanem az összes fikamatyinak.
-
Cyberpunk
félisten
Én várom ezt a telefont meg a többi Meego alapút. Androidból kiábrándultam már, maga a rendszer nagyon érdekesnek és bizalomgerjesztőnek tűnik, csak ne váratnának vele annyira.
Atom alapú processzor az érdekes lesz remélem a fogyasztást is sikerül nekik elfogatható keretek közé szorítani. Az Aava Mobile menyit bírhat -
Lotusomega
senior tag
Na, akkor nagyon remélem hogy mostmár ezzel egyszer s mindenkorra befogják az összes elégetlenkedő "elavulthardvervananokiában" picsogó geekek száját, akik azon sírtak meg fikázták a nokiát h szar hardvert rak a telójiba és semmire nem elég(érdekes a 3gsben mikor ez a hardver volt ami az n8ban nem sírt senki, de ez más tészta)
Szóval hajrá Nokia nagy robbanás és siker lehet ebből!!
-
Davidoff91
aktív tag
Jól hangzik a specifikáció, mint az sokszor lenni szokott, de semmi esetre se kéne...
-
jacis
nagyúr
Nem teljesen értem azokat akik azért kárognak, hogy miért kell 1,6.os proci meg stb……
Ha ezeknek az embereknek az igényeit követnék a gyártók akkor most járnánk az SMS bevezetésénél.
Én úgy vagyok vele, hogy ha van rá lehetőség fejlődjön csak a mobiltechnológia és legyen a zsebemben egy olyan gép amivel kiválthatom a PC-met (jelen pillanatban már 90%-ban telefonon intézek mindent amit ezelőtt 2 évvel PC-n csináltam).
Nekem jöhet az 1,6-os proci. Akkor leszek nagyon boldog, ha az oprendszer szinkronban lesz a hardverrel és nem az lesz a eredménye mint az N8-nál, hogy olyan mintha a hardver és a szoftver külön cég keze munkája lenne és kurv@ra nincsenek összhangban. -
hemaka
nagyúr
aztán ezen is akadni fog a cucc?
-
Yeffy
veterán
válasz
balazs_pro #3 üzenetére
Hasonló jutott eszembe nekem is. Tök fölöslegesnek érzek ilyen procit, főleg, ha az akku nem bírja "követni". Épp elég baj ez a töbi okostellel is...
-
luw2win
őstag
válasz
balazs_pro #3 üzenetére
Kb...
1.6gigas intel miert kell egy 'telefonba'?
-
S.J.M.
senior tag
Lehet kicsit önzően hangzik, de nem várom az N900 utódját, az a kevés fejlesztő is átpártol az új telóra/oprendszerre aki eddig az Maemo/N900-ra fejlesztett.
-
balazs_pro
tag
Készenléti idő: 4 perc
Beszélgetési idő: 11 másodperc -
RaveForce
veterán
1.6GHz...intel
-
madstunt
addikt
Vannak a specekben érdekességek még
pl elvileg mostmár a touch controller is épkézláb lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Hardcore café
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Reklámblokkolók topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4357
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest