- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A telefont tarthatja a kezében. Vagy kap egy megfelelő tokot, amivel nyakába akaszthatja, pl. infó eljuttatása rém egyszerű: írni kell egy szoftvert, ami képes a radar jelei alapján felmérni az akadályokat-első körben legyenek csak a fix objektumok, ha egy öt centis padkát már érzékel, akkor az remek- s ehhez már csak egy GPS-ekben már ezer éve létező moha bá kell, hogy elmondja mi van a haladási irányban akadály, s milyen messze. Ha pedig a cumót sikerül kicsit kompakttá tenni, akkor mehet a cucc pl az Oakley mp3 szemcsijéhez hasonló módon a fejre. Energiaellátás: egy kis giroszkópos generátort bele, azt jól van.
Eddig asszem semmi egyedi, jövőben kifejlesztendő dolgot nem mondtam, minden már létező termék.
Nem értem, miért nem triviális, egy zsebradarnál a látásproblémával bírókra gondolni?i90venom. Normálisan megoldott esetben leválthatja. Persze nem holnap. A jelzés meg nem tudom feltétlen jó-e, hogy mindnekinek jelezzük mégis micsoda ő.
-
stvnppp
senior tag
Szerintem a botot nem fogja leváltani...
Annál kevesebb a hibalehetőség, meg már jelzésként is szolgál, hogy aki használja, az látássérült. És elfogadottabb, mintha bevarrod a látássérült ruhájába, hogy ő az (telefon zsebből/kézből nem látszik), plusz valakinek a sárga csillag csillag is beugrana róla...
(#27) atike:
Amire még alkalmazható ilyen telefon méretűben/tudásban, azt kb egy ember is el tudja látni az érzékszerveivel. -
atike
nagyúr
"Telefon hangerejének állítása ruhán keresztül..."
Na de komolyan... Erre lenne jó a radar? Ettől sokkal komolyabb dolgokat is lehetne vele csinálni...
-
nem sok értelmet látok eme fejlesztésnek...
-
meroly
veterán
Nem értem a lényegi különbséget a GPS és a radar közt ebben a felhasználói körben
-
domi007
őstag
A Nokianak nem szoltak, hogy van mar tavolsagerzekelo szenzor, nem kell radar?
Gondolom enni fogja az akksit mint allat
DOMy
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
littlelion21 #10 üzenetére
eddig ezt megoldották egy fényérzékelővel, nem?
sötét lett, akkor kuss + gombzár, nehogy a füleddel-zsebeddel megnyomd.
-
littlelion21
addikt
"...a Nokia Research Center kutatásai szerint akár a telefon hangerejének szabályozására is megoldható, méghozzá ruhán keresztül is, hiszen a rádióhullámok minden gond nélkül áthaladnak a műanyagon és más szöveteken."
Itt csak én nem értem az ok-okozati összefüggést...?
-
v.tom
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2 üzenetére
Szerintem az iphone-ban már most is benne van, csak a le van tiltva, hogy majd a következő szoftveres verziót ezzel lehessen reklámozni.
Eszembe jutott, hogy milyen lesz majd, mikor a rendőrök az út mellett állva a trafipax helyett telefonnal mérik és fényképezik az autókat
-
FRENK1988
veterán
Honnan lehet letölteni?
-
Én nehezen tudok elképzelni olyan use case-t, ahol erre szükség lenne.
De a megfogalmazásból ítélve ők se tudnak. -
tikodi
tag
a katonáknak nem kell majd repülőgép hogy felderítsetenek részeket, csak elég a gyalogos kezébe egy nokiaszelfón. ( már csak a hőkamera hiányzik belőle
)
-
Mr.Csizmás
titán
az 536. generációs ájfonba tuti beépítik
-
lorenzen
aktív tag
Nekem tetszik.
Már várom mikor fognak tiltakozni a mobilradar káros sugárzása ellen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Bittorrent topik
- Futás, futópályák
- Klaus Duran: 2025 dude
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Bluetooth hangszórók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest