- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zull
senior tag
Szerintem semmilyen lag nincs (miért lenne? ugyan az a hardware mint a 620 meg 520 esetén, még a kijelzőfelbontás is ugyan akkora) csak a cikkíró első WP8as tesztje volt, és a lassú appbetöltés alatt gondolt laggra. Az én definícióm a laggra az, amikor valami elvileg be van töltve, és utána akad. WPn nekem még soha semmi nem akadt betöltés után (mármint az alapappok meg menük esetében, rosszul megírt appok minden platformon vannak) pl klasszikus akadás számomra: betöltöm nexus 7-en a beállításoknál a futó appok listáját, és átlapozok az össes app listájára, akkor MINDIG megakad. Minden egyes alkalommal. Ha egyszer átlapoztam és visszalapozok, akkor már jó, de elsőre mindig akad. És ez full stock android. És ilyenekkel tele van a jelly bean, project butter ide vagy oda....
-
Zull
senior tag
Ez a vonalélesség duma... Az a baj hogy geek emberek telizoomban nézik a képeket. A valóság ettől nagyon távol van. Az emberek fogják és feltöltik facebookra a képet, majd a kis 1440x900as kijelzőjükön, az algoritmus által leméretezett formában nézik meg. Ott meg ez eléggé keveset számít (számít persze, meg látszik is, csak elhanyagolható a jó fehéregyensúly, a jó kontraszt, meg a jó dinamikatartományhoz képest.) Mert még ha tudatosan nem is ismerik ezeket a fogalmakat az emberek, ezek befolyásolják leginkább a véleményüket egy kép minőségéről, nem az hogy a háttérben lévő fán látszanak-e a levelek.
Sötétben lőtt képekre meg: Szerinted eközött a két kép között az a különbség hogy a nokiáé világosabb?
Szerintem az a különség hogy a nokiáén látszik valami, az S4esén meg semmi (bár azt talán még meg tudnám mondani a képről hogy az illető egy statívot próbált lekapni)
Amúgy meg ebben is benne van a HAAC (szóval a cikkíró itt (is) tévedett), azért mert mono attól még lehet nagy a dinamikatartománya. Itt is ugyan úgy áll a fent említett dolog, az embert szerintem jobban érdekli hogy hall-e valamit, és nem érdekli hogy sztereo-e vagy sem, mint ha csak nagy recsegést meg zúgást hall, de azt sztereoban.
-
Zull
senior tag
Csak én nem értem mi a baja egyeseknek kamerával? Az hogy nem 500mpx? Azért ha a mai "csúcstelefonok" képeit azonos felbontásra méreteznénk, lehet gyorsan megváltoznának a vélemények... Fényképezésnél, technikai szempontból elsődleges a helyes fókusz mellett a jó kontraszt és a jó dinamikatartomány, ezek pedig itt mind megvannak. Pixelpeeperkedni meg csak a fanboyoknál szokás...
Másik hogy nem írható minden a zajszűrés számlájára, mivel f1.9-es lencserendszer van a szenzor előtt, itt már kellően vékony lesz a mélységélesség ahhoz, hogy a háttérben/előtérben lévő dolgokon ez meglátszódjon.
Amit megint csak nem értek hogy miért nem esik szó arról hogy BSI szenzor van benne? Meg hogy a 920 után ez készíti a legjobb esti képeket, elverve az iPhone 5öt, az új S4et, meg a One-t is... Aki nem hiszi itt utánajárhat: [link] Többek között pont azért olyan a zajszűrése is, amilyen.
Illetve az előlapi kameráról is illene picit többet mondani (azon kívül hogy van), mert a középkategóriás mivolta ellenére a felbontása egyrészt akkora mint a 920ban lévőnek, másrészt sokkal jobb képeket és főleg jobb videókat lehet vele csinálni mint a 920ban lévővel. Lásd példavideó: [link]
És még sok mindenbe bele lehetne kötni (pl a betekintési szög is eléggé kicking ass, 920at is alázza, lásd: [link] mert ahogy több gyártó már bevezette, itt is kihagytak pár réteget a kijelzőből, és közvetlen a gorilla glass 2re cuppantották. Apropó ha már itt járunk, csak a 920-on van még gorilla glass a 720-on kívül, se az 520, se a 620 de még csak a 820 se kapta meg. Ezt is illett volna megemlíteni.)
Ez a teszt most nem sikerült a prohardvertől megszokott és elvárható minőségűre, úgy gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Mikrotik routerek
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest