Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
válasz #31816946 #130 üzenetére
Nekem még egyik sem volt a kezemben, de nézzük a tényeket.
Ami esetleg előny lehet a 230-nál az a leheletvékony fém hátlap (bár állítólag sorjás gagyi) és a 2.8" kijelzője.
Mondhatnám még a 2MPX kamerát, de valószínűleg egy interpolált VGA van benne, szóval nem jobb mint ami a 5310-ben van.A 230 már egy 5 éves konstrukció. Az 5310 egy frissebb, jobban átgondolt / elrendezésű menüvel rendelkezik. A kisebb kijelző okán valószínűleg az akku is jobban bírja.
A hangszóró is jobban szólhat. A 230 fényes, ujjlenyomatgyűjtős előlappal rendelkezik.
Szintén a 230-nál a jobb felső funkciógomb be van állítva a szelfizéshez, ami nem változtatható.Összegezve azt mondanám, hogy az 5310 a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Jobb ez a telefon a Nokia 230-nál?
-
leviske
veterán
Szerintem nagy Nokia fan voltam régen, de most meglepett, hogy a 5310 elvileg nagy név volt. Nekem a teljes sorozatból csak a 5800 maradt meg, de az is meglehetősen nagy csalódásként.
-
törölt tag
válasz quailstorm #125 üzenetére
Tudàsra hidd el màr semmit ilyet nem àrulnak legalàbbis hazànkban...csak nézd meg a specifikàcióit az 506-osnak és próbàlj meg talàlni hasonlót...lehet hogy anno visszalépés volt a többi gyàrtóhoz képest de a mostaniak mind visszalépés az akkori butatelefonokhoz képest ràadàsul még dràgàbbak is lettek ahhoz képest hogy màr tényleg az egysejtû szintjén vannak!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdekes....2011-ben még tudtak hasznàlható butatelefont gyàrtani lsd. Alcatel OT-506 ami nem mellesleg 7000-huf-ba fàjt és röhögve odaveri a mostani butatelefonokat!szégyen hogy 2020-ban is csak hulladék sikerül ahogy az elmúlt években!
-
Usgyi
aktív tag
Megint egy csalódás...
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
Postas99
senior tag
Én igazán egy N9000-es kommunikátor valamit várok.
Kicsi gyors linux rajta. Pöpec lenne. -
Piftuka
veterán
"Olyan remek lehetőség lenne a legendás régi Nokiák felélesztése. Lehet még vennék is egyet csak úgy, de ez iszonyatosan szar"
Egyetértek veled. Én is várom még mindig a Nokia 515 modern megfelelőjét.
A probléma ott van, hogy a HMD - az eddigi vonatkozó tevékenységük alapján kijelenthető - teljesen átdolgozza az eredeti telefonokat, és olcsó, műanyag vackok formájában tárja elénk.
Ugyan miért?
Aki számára kedvesen cseng a NOKIA név, az úgyis költene akár többet is rá, csak hogy a régi kedvenceket lássa újra.
Felesleges az "új köntös", pláne, ha csak ilyen ócska, fröccsöntött műanyagokra telik. A régi Nokia telefonok egyik fő jellemzője a modern, minőségi alapanyagok (jó műanyagok, fémek) használata volt, és mindez olyan dizájnnal párosult, amely még most is megállja a helyét.
Felesleges tehát újragondolni, átméretezni, átszerkeszteni...
Használják a régit, mindent, ami jó volt; tegyenek bele egy új, modern processzort, memóriát, tárhelyként használható chip-et, nagy méretű SD kártya támogatást, 3G-t, és egy jó aksit, aztán úgy dobják piacra!"Aquila non captat muscas."
-
janeszgol
félisten
válasz aprokaroka87 #94 üzenetére
Van létjogosultságuk az okosok mellett is, csak az a bibi, hogy ez nem "butatelefon", hanem "szartelefon".
-
ceia
őstag
Nem olyan rossz ez, ha valakinek gombos kell csak telefonálni, órának és ébrsztőnek. Ezt szívesebben hordanám magammal, mint a féltégla 5" , bár vékony, de mégis dögnehéz droidosat, amit ugyanezekre használok plusz kamerának, és csak utóbbi miatt vettem meg. De már megbántam, jobb lett volna egy ilyen kis gombos teló és egy külön kompakt kamera fotózni. Az alkalmi fotókra elég lenne egy ilyen gyenge is, bár az igaz, hogy lehetne legalább 5MP. Az tényleg érthetetlen, miért csak 2. De szerintem ezzel még lefotózható egy nyitvatartás, az nyilván túlzás, hogy nem. A droid telóm 155g, ez csak 88g. Majdnem a fele és jé, ezzel is lehet telefonálni. A Nokia 515 szebb volt, de az 101g, és már nincs. Szóval jelenleg nálam ez a menő gombos teló.
it's more fun to compute
-
noss
tag
méltatlan túlárazott hulladék.
kár értem. sajnálok mindenkit, aki így vagy úgy a megvásárlására kényszerül.
remélem a nokia egykori vezetői, akik a föld felé irányították a márka szárnyalását, látják e "reinkarnációkat"noss
-
altecsóka
tag
A HMD eladott 2019-ben ~50 millio nyomógombos telefont.(okos ~12 millió,a nagyok
EGY tipusból eladjâk a többszörösét)
Ha 30$ átlagos árat veszünk ,1,5 milliárd $ jött nekik ebből ami került 750millioba.
Nem is rossz buli.
Spekuláció az okfejtésem,de nem állhat messze a valóságtól.....
Ez lenne halott üzlet? És a HMD nem is a legnagyobb játékos ezen a piacon.DIN 14 040
-
--HARDCORE--
senior tag
5310? Hát, inkább 6730-ra hajaz a burkolat.
Én megcsináltam volna 97%ban ugyanilyen külsőre mint a 2007-est, 16GB ROM-mal, 1GB RAM-mal, web, adóvevő és a Média alatt a Kamera menüpontok nélkül. Meg persze fizikailag a kamerát be se építettem volna.
Helyette 2sim, 2 microsd, plusz TypeC adatátvitelre és töltésre. Mert ügye a 2007-es még merül is ha gépre van kötve. + Li-Po akksi bele.
Ennyi. Na ez 5310XPM 2020 lenne!Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
quailstorm
nagyúr
Én mondjuk az Evolveo-t mondanám, őnekik van rendes 3G-s gombos mobiljuk, fél fokkal jobb.
De mivel vagy KaiOS, vagy MTK, vagy Spreadtrum, vagy ritkán butított droid, és ez kombinálva a gagyi minőséggel, sokat már nem kell várni. Ez a piac halott.
-
xhege
veterán
Köszönöm az értékes infókat. Na ennek utána kell járnom.
-
Fancy-boy
addikt
válasz altecsóka #103 üzenetére
Mármint mit lehet beszerezni? Európába sincsen Samsung nyomógombos.
Például Indiába gyárt, de már ott is kifutó készülékek vannak. Magyar nyelvet se találnál benne.
A CAT mobilok nagy része mikrofon/hangszóró/térerő problémás.
Egy fokkal sem jobbak, mint a Nokia feliratos HMD telefonok.[ Szerkesztve ]
-
altecsóka
tag
Talán Jio....
Sokat nem vesztesz vele,mármint pénztGood things The Jio Phone has plenty of applications for a feature phone. If you are a basic user, you will find almost every functionality that you need in the Jio Phone even though it is not a smartphone. Unlike affordable Android smartphones, the Jio Phone has a long battery backup. There is also 4G VoLTE, which is its USP.
Bad things The display isn't a touchscreen, which is a huge bummer. Cameras are at best for video calling; you shouldn't expect them to be used for anything more. They aren't even good enough for day to day imaging. The app support is limited.DIN 14 040
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája