Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
fojuzer
aktív tag
Húú eltudnánk képzelni /parlamento-képvislöink/ felszerelve fenti készülékkel mely hatékonyan dolgoznának,s jobban figyelembe vennék a választoik munkaadojuk a NÉP érdekét. Nekünk Proliknak csak olvasni,látni képeket azt érdemes!

-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller
üzenetére
Hivatalos info Duarte-tol az egyesitett UI-rol (es microSD mentessegrol - ami mondjuk nem ujdonsag): [link]
En valahogy tovabbra sem vagyok meggyozve. Nehany erve valos, de en nem vagyok dizajner, megis megmondom, hogy egyszeruen ranezesre nevetsegesen miutat ez a telefon UI egy ekkora tablet kijelzon, ordit rola hogy nem arra valo, es ordit a rengeteg elpazarolt hely rajta. -
ComptonLA
tag
válasz
üzenetére
Az én Galaxy W-m is, ha csak telefonálásra használom, meg minimális wifi, akkor képes 4, esetleg 5 napot is elmenni. Persze mostanság ilyen nincs, mert napközben mindent a telóról intézek. Sztem max 1.5-2 napot mehet el így. Azért ugyanolyan használat mellett a régi Omniám sokkal többet menne el, mint a W-m, az tuti. Ez tapasztalat.
Nyilván én is ki tudnám fektetni az akksit estére, de azért az ritkán van.
Ha a gyártók ráfeküdnének a nagyobb/jobb akksikra, sztem akkor sem mennének el a telók többet a maiaknál, mert arányosan nő a telefonok fogyasztása is a hardverek erősödésével.
Ez kb ugyanolyan, h régen pár száz megás játékok voltak, 700megás filmek és pár gigás vinyók. Most sok gigás játékok vannak, sok gigás filmek és terrás vinyók. Az arányok nem változtak. -
enginev3.0
félisten
Elmarad a rendezvény a hurrikán miatt

-
törölt tag
válasz
ComptonLA
üzenetére
Mókolt Galaxy S-em csúcs rekordja 4 nap üzemidő! Nem tudom már melyik ROM-al, de vagy ICS vagy JB-el, már nem emlékszem. És mindössze néhány alkalommal volt ilyen, persze ezen esetek igen minimális használatot jelentettek. Ez egy korosabb 6300-as üzemideje.
Egyébként valóban lemerül 1-1.5 nap alatt, aktív használat mellett. Csak direktbe tudom lemeríteni az este előtt. -
ComptonLA
tag
Lassan majd oda jutunk, h 10mpixeles kijelző, 50mpixeles kamera...
-
Hobbbyt
őstag
Te most kötözködsz?

Szerintem nem kicsit szebb, hanem látványosan.
Egy Tablet, lényegében egy nagy kijelző. Szerintem a tabok egyik, hanem a legfontosabb eleme A kijelző. (mivel mostanában a low end kategóriát leszámítva mind hozza az elvárható sebességet, smoothságot)
Tehát a legfontosabb komponens fejlesztése, igen csak helyénvaló.Megfigyelhető egy fejlődési irány, ütem stb..
Előbb minden eszközt megfelelő sebességre hoznak, utána ha már van benne elér erő a megjelenítőjét csiszolják majd ezek után jönnek a plusz szolgáltatások, finomítások.Ez remekül megfigyelhető folyamat..És igen, ebben az Apple 1 lépéssel/szinttel/generációval előrébb jár..
-
törölt tag
az, hogy az alsó sáv kicsit helypazarló csak kizárólag annak a három gombnak, főleg fektetett nézetben. nem értem ezt az egységesítési őrületet sem, miért ne lehetne két különböző méretű/funkciójú eszköznek más felülete kicsit? ráadásul minek oda a dokk, komolyan, ezzel is csak lezárják a home screen egy részét, és módosíthatatlanná teszik. ha nem akarok alulra egy sor ikont, akkor mi van? telefonon sem akarok igazából (illetve igen, de nem kell minden képernyőn fixen ott legy az alsó sor)...
-
Dexar007
veterán
válasz
hallerlaller
üzenetére
Kevés...? A 4 megapixel... 10"-on.. az átlagember számára ? Aki full hódés tv-t vesz retek klub nézéséhez..
-
edward2
addikt
Nem tudom mi a bajotok ezzel az új uival. Lehet hardcore rétegnek nem tetszik, de az hosszú távon senkit sem érdekel. Lesz egy egységes felület ami nem lesz furcsa a parasztnak.
-
törölt tag
válasz
hallerlaller
üzenetére
pont a JB-re kb elérte azt a Google, hogy az alap UI isvan olyan szép, hogy ne akarjon az ember mást használni. nehogy már eltolják ezzel a vacakkal, és újra 3rd party rom-okat kelljan használni

-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller
üzenetére
Majd meglatjuk, de azert megis ketlem h kiszednek, ha pedig megis, maradnak a custom ROM-ok...
-
hallerlaller
addikt
-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller
üzenetére
Honnan veszed h nem lehet atallitani? Kiveszik belole ugy ahogy van a tablet UI-t? Valami forras?
-
törölt tag
válasz
hallerlaller
üzenetére
ez katasztrófa, azt hiszem ha ilyen lesz a végleges, akkor nem is frissítem a Xoom-ot inkább. vagy kell szerezzek valami egyéb launchert hozzá. bár az alsó fekete sávot sajna nem befolyásolják a launcherek, ha jól tudom.
elképesztő ökörség és helypazarlás ez tableten! sőt, inkább azt mondom, hogy telefonon is meg kellett volna szűntetni a felső értesítési sávot, mert nem kényelmes elérni, főleg ilyen nagy képernyőknél már (4,3-4,7").
komolyan mondom, hogy ez egy iszonyat húzás lenne a google részéről, az egyik legrosszabb, amit csináltak.
remélem csak appi miatt jelenik meg automatikusan így, és valamit majdkorrigálnak rajta a véglegesben. -
assemble
addikt
válasz
hallerlaller
üzenetére
Elolvastam, de nem gyozott meg

Azt irjak amire en is tippeltem, hogy ezzel a felfujt telefonos UI-val az iPad-hez hasonlo filozofiat akarjak kovetni, a tomegeknek imponalni. Lehet hogy a tomegeknel ez tenyleg jobban tetszik, fogalmam sincs, nekem viszont tovabbra is inkabb rohejesnek, a kepernyo teruletenek pazarlasanak tunik. Nekem a Nexus 7 is tabla UI-val is igazi, egy ilyen cuccot pedig ha beszerzek egyszer, biztos hogy az elso naptol csak is tabla UI-val fogom hasznalni.Viszont a kepeken latszik a Quick Settings menu is amit 4.2-hoz korabban josoltak, az elegge jol fog jonni telefonokon (tablaknal annyira nem, ott alapbol is voltak gyors beallitasok a jobb also sarokban)
-
hallerlaller
addikt
-
Dexar007
veterán
Baromira kell ez a felbontás 10"-on..

-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller
üzenetére
En mar Nexus 7-en is tulzasnak tartom a hibrid UI-t, factory image visszaallitas utan mindig az elso dolgom a dpi atallitasa 160-ra emiatt. De egy ilyennel a tabla UI szerintem egyenesen kotelezo lenne, nem nagyon ertenem a dolgot. Minek csinaltak egyaltalan tabla UI-t ha a sajat 10"-es tablajukon sem azt hasznaljak? Talan az iPad egyszerusegere probalnak ezzel hajazni, de szerintem ez nem olyan jo otlet. Persze egy perc alatt at lehet allitani de azert remelem nem igy jelenik meg, hanem tabla UI-val... Illetve a legjobb az lenne ha alapbol be lehetne allitani hogy milyen UI legyen.
-
hallerlaller
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Tuti hogy az, egybevág a korábban kiszivárgott használati útmutatóval. Nekem amúgy tetszik, viszont az rgbw nem.

-
p87
senior tag
válasz
hallerlaller
üzenetére
Ja, nekem se, túl világosnak tűnik az alsó fekete sáv.
UI-ról nem tudok nyilatkozni. -
p87
senior tag
Elég hihetőnek tűnik.
Lényeg:
Samsung Exynos 5250
Clocked at 1.7 GHz
Dual-core Cortex-A15
Mali-T604 GPU
2GB RAM
16GB internal storage (other options possible)
10.1-inch Super AMOLED display
2560 x 1600 pixel resolution
298.9 pixels-per-inchÉrdekes, hogy AMOLED kijelzőt kapott volna?
-
madgie
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Evan, ez még külső IP-t se mutat, meg ramhasználatot se

-
madgie
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nemtom, nem szoktam számolni
kétnaponta töltöm kábé, a wifi és a viber mindig megy. -
madgie
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem feltétlenül, hívás, voip, ilyesmik.
-
Hobbbyt
őstag
Azért így olvasgatva ezt a topicot az ember találkozhat furcsaságokkal.
(#109) floatr
(#111) Bone123Senki nem mondta, hogy ez OLED lesz. Több mint valószínű, hogy az IPS samu féle megoldása lesz az. (most nem jut eszembe a neve)
Viszont a Sub pixel elrendezés független attól, hogy ez most TFT vagy AV, IPS vagy OLED esetleg lehetne CRT de akár Plazma is. A lényeg a Sub pixelek (Piros-Zöld-Kék) elrendezésében van. Normáls esetben 1 pixel, 3 sub pixelből áll.. Ezért RGB. Van a Sharp féle RGBY ahol 1 pixel 4 subpixel. A PenTile megoldásoknál 1 pixel csak 2 subpixelből áll. Az additív színkeveréshez 3 alapszín kell. (RGB) tehát ebből látható, hogy a PenTile megoldásoknál 1 pixel képtelen lefedni a színskálát.. ego nem teljes értékű pixel. És ezt akárhogy szépítik, tény marad.
Rengetek olyan szituációt létezik, mikor a PenTile csődöt mond.. elmossa a lényeget, képtelen a kontrasztos határvonalak megrajtolására... Amikor olyan színek kerülnek egymás mellé amik egymás kiütnék, a PenTile egyszerűen összemossa a találkozási vonalat... Szörnyű egy technika.. Egyszerűen nem pixelpontos. -
madgie
titán
Szeretem az amoled-et, csak a pentile megoldást nem. Lehet, hogy fura a hasonlat, de az amoled jobban hasonlít a plazmára, mint hinnénk (leszabályoz a fehér a fogyasztás miatt, kitűnő a fekete, a kontraszt és rendszerint az srgb-n túlmutat a gamut), tévéknél meg egyértelműen jobban szeretem a plazmát, mint az LCD-t (igaz, az főleg mozgóképek megjelentésére való, míg a tablet nálam elsősorban nem)
-
assemble
addikt
válasz
hallerlaller
üzenetére
Itt irnak rola, nem tunik az azert olyan rossznak. Szubpixel szamban ha jol ertem ugyanolyan, mint az RGBG (a harmadaval kevesebb van beloluk), de ez is olyan, mint az RGBG, hogy kihasznalja az emberi szem tulajdonsagait, igy az emberi szam szamara egy ugyanolyan szubpixel szamu hagyomanyos RGB-nel szebb a kepe (illetve tobb szempontbol ugyanolyan jo, mint egy ugyanolyan pixel szamu teljes RGB-s kiosztas). Mas kerdes hogy nem a szubpixel szamot szoktak megadni hanem a pixel szamot, amihez ennel is kevesebb szubpixel tartozik. 300 ppi felett nem hiszem hogy ennek sok jelentossege lenne.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Mondjuk 2560x1600-on a Jóisten sem fogja észrevenni, hogy RGB vagy RGBW, ha pedig a fehérek is rendben lesznek, Nexus 10-é lesz a piac legjobb kijelzője, nincs jobb ugyanis filmnézéshez/multimédiához a szaturált superAMOLEDnél, a természetes (fakóbb) kijelzők inkább telefonba valók.
-
floatr
veterán
Véletlenül azt hitted, hogy eldöntöttem helyetted.
(#108) hallerlaller de értem véletlenül. Egyrészt találgatni nem sok értelme van, amíg nem lehet tudni, másrészt én ips-t hallottam pletykálni. De persze félni lehet előre, meg anyázni először amiatt h minek ez a felbontás, aztán, hogy az ipad előbb volt, meg hogy 2/3 felbontás, meg pettyeződik/csíkozódik, meg majd biztos el fog törni, és melegedni is fog tutira, sőt a felbontást úgysem fogja tudni kiszolgálni, és lassú lesz, meg különben is: csamcsung.
Szerintem egy elég meghatározó lépésre szánta el magát a gugli és a samu is, és én a legnagyobb várható hibájának azt látom, hogy esetleg ez is szűkös tárral jön, és 3g modul nélkül. A többiben max a haterek fognak látványosan csalódni.
-
Hobbbyt
őstag
-
Hobbbyt
őstag
Fogalmazzunk úgy, hogy elég nagy rá az esély.
Csak a Samunak van ekkora felbontású panelja, ekkora méretben. (ami biza RG-BW elrendezésű)
És mivel a Samu készíti a tabot.. háát.. megvan az esély a fenébe is.
(#96) Youri: Őőő.. egy szóval sem írtam, hogy AMOLED-el jön..
Én a lelkem eladnám érte ha ez RGB-s AMOLED+-al jönne..
-
Hobbbyt
őstag
Nagyon-Nagyon remélem, hogy nem rontják el a Tabot ezzel a hülye PenTile mániájukkal.. Nem veszik észre, hogy csak ők erőltetik? ..és, hogy minőség szempontjából csak hátra lépés?
Értem én, hogy ez nem RG-BG hanem RG-BW de ígyse-úgyse tudja felvenni a versenyt egy RGB pixellel.. kár eröltetni. Mert ez csak arra jó, hogy orbitális felbontásokat tudjanak hazudni, miközben a valós felbontás 66%-a az általuk leírtaknak.. legalábbis az RG-BG-nél tuti.
-
ComptonLA
tag
Az tény h a mostani androidoshoz képest kevesebb dolgot csináltam vele. De azért csak használtam a wifit, kuldtem emailt, fényképeztem, videóztam vele és még játszottam is rajta. Úgyh azért lett az használva. Valahogy akkor is sokkal jobban bírta mint az android. Volt két táblám is. Egy eken :-) és egy másik márkásabb. Az előbbi nudli volt, a másik kíméletes használat mellett kb 20 órát bírt, jobban használva 7-8at. Mindenesetre a cikkben szereplőt én is elviselném ha szükségem lenne rá.
-
raub
tag
A száraz adatokat tekintve, elég ütös cucc...

-
Napfénysüti
nagyúr
Elég komoly cuccnak ígérkezik ez a Nexus 10 de gyanítom árban is sokkal komolyabb lesz mint a 7-es.
-
Youri
veterán
Na, csak meglesz a tabletem. 300 ppi alatt nincs élet

-
Psytech
őstag
Na végre, nexus 10..
Ideje volt, a felbontásért külön piros pont nekik, szerintem ezt keresem pont..
Sajnos eddig egy ipad3 után minden tablet kijelzője egy kukának tűnt nekem 10" környékén. De majd ez...
-
törölt tag
hát, ez a felbontás nekem már kicsit sok. persze jó, és szép is, de azért bosszantó, hogy egy 13"-os laptopba meg nem képesek még fullHD-t sem tenni, nem hogy esetleg IPS panelt. érdekes, hogy amíg telefonokban és tabletekben fejlődik a kijelző technológia, addig laptopokban visszafejlődik (közel tíz éves Dell Inspironban 1600x1200-as panel volt, ha jól emlékszem talán IPS is, most meg hasonló méretben kb 1366x768-as TN paneleket osztogatnak).
nekem elég lenne igazából egy 1900x1200-as felbontás elég volna ekkora méretben, mondjuk legalább 32GB tárhellyel és nyílt bootloaderrel. -
ronaldo
őstag
Seriously, az most mióta az apple érdeme, hogy az LG milyen kijelzőt gyárt neki? Vagy Jobs kijelzőtechnológiát is fejlesztett a háttérben?
-
RaveForce
veterán
naaaajsz...
de azthiszem én elégedett leszek 11.6"-on a FullHD-vel is
többet ér nekem a full WIN8, mint a 4K, androiddal... -
blade zte
őstag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Na igen, most halmozódott fel idáig a 4 mag, a szinte pixelmentes képernyö, mindenterü funkcionalitás, és már elfogadható kamera. Most jön az akksi, és az android végletekig optimalizálása.
Szerintem a következö alkalommal tovább kéne fejleszteni a tegrás +1 mag megoldást, és minden mag menne pl. 200 mhz-el, és talán még több üzemidöt lehet megspórolni. De az is jó lenne hogy ha multitasking tulajdonságát beépítetten lehetne módosítani. Hogy csak kijelölt, vagy legalapabb programokat futtathatna. -
vicze
félisten
válasz
ComptonLA
üzenetére
Olyan jó hogy maradunk a google tablet témánál, de akko má offolok..
Tök jó, hogy 2G-n egy O2 elment 12 napot gyak. 0 használattal. Épp egy Blade ment most 12napot 2G-n minden adatkapcsolat kikapcsolva, minden energia zaba kikapcsolva, asztalra letéve... Az O2-nek a 1500-ös aksi miatt tényleg nagyon jó az üzemideje (kategóriájának legjobbja), de azért nem kell legendákat költeni, gyakorlatilag semmit nem csináltál vele egy mostani telóhoz képest.
MA teszt:"átlagos használat mellett nálam három napig életben tudta tartani a készüléket, ami jó eredménynek mondható. Ha valaki nagyon-nagyon sokat nyomkodja a készüléket, az is számíthat a kétnapos üzemidőre; meg vagyok elégedve." -
blade zte
őstag
válasz
ComptonLA
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a razr maxx-ot, és a jövöben 3000mah-s akksival is rendelhetö xiaomi m2-öt. Ha továbbra is omni 2 szinten használnád a telód, 4-böl 3 magot letiltva akkor ugyanannyi ideig bírná. A pda-k sokáig bírják? Én inkább azok folytatásainak nevezném a csúcs androidot funkciómennyiségben.
-
ComptonLA
tag
válasz
Aftereffect
üzenetére
Én okostelefonról beszélek. Csak h elmondjam a Samu Omnia 2-m olyan brutálisan sokáig bírta egy töltéssel, h soxor azt sem tudtam, h hány napja megy egyfolytában. A legtöbb asszem 12 (!!!) nap volt. Másnak is elment ennyit, volt, akinek még kicsit többet is. És nem csak telefonálásra használtam. Ha nagyon nyúztam, akkor is elment 5 napot. Olyan telóm tán már sosem lesz. Ezt az egyet visszasírom belőle. Sajnos az android energiagazdálkodása kritikán aluli. Ennyit sosem fognak tudni.
-
Robertoq
őstag
válasz
gerbaudhu
üzenetére
A Samsung 1,5 éve már bemutatta ezt a felbontású panelét:
the panel's RGBW pixel configuration makes your whites whiter and brights brighter (up to 600 nits worth), while consuming 40 percent less power than conventional LCDs.
Elméletileg kiszivárgott a kézikönyve
-
-
ComptonLA
tag
válasz
Aftereffect
üzenetére
Az a pici különbség 950.272 képpont. Azért az nem olyan kevéssel több...
Egyébként meg tele már a tököm, h 100 magos procik, 100 magos gpuk, 10000*10000-es kijelzők vannak a telókban, de az akksi meg alig bír fél napot. Erre kéne gyúrni, nem ezekre a hülyeségekre, amiknek gyakorlati haszna nincs. Meg h olyan vékony legyen az a nyamvadt teló, h röhögve ketté vágjon egy inas marhahús darabot...
Ki ne venne szívesen egy olyan normális androidos telót, amelyik nyúzva elmenne 4-5, na jó, 3-4 napot? -
vicze
félisten
válasz
gerbaudhu
üzenetére
Annak jogi korlátai vannak. Le kell boxolni, hogy minden Play Store dologelérhető legyen. Könyvek, Zene, Filmek, arra meg még nagyon sokat kell várjunk, hogy ezt jogilag tisztázzák. Apple is jó pár évet szívott vele, és még így se teljes.
Tartalom nélkül nincs értelme a féllábú táblát itthon vagy más országban forgalmazni. (Ez bizony tartalomfogyasztásra van ahogy a Kindle is...) -
edward2
addikt
Nem tudom inkább legyen alacsonyabb felbontás, de az ár legyen alacsony egyébként értelmetlen az egész.
Továbbá inkább ideje lenne Googlenak a play storet rendesen megnyitnia a piacokon. (és értelmesebb árakkal...)
-
vicze
félisten
válasz
dreamdancer
üzenetére
A 3. generációs iPad-nál az általad leírt problémák azért jelentkeztek, mert egy nagyon elbaszott HW-t kapott, mert nem volt a piacon semmi, amit alárakhattak volna + a csíkszélesség is túl nagy volt.
A 4. generációssal ez kb. teljesen ki lett küszöbölve, így kellett volna alapból kiadni... (csak hát nem volt HW akkor még hozzá...)@Cyberpunk: 8GB-s már nincsen hivatalosan. 16 és 32-es lesz ugyanazon az áron mint eddig a 8 és 16.
-
bakesz23
tag
hát ez boldoggá fogja tenni a szülinapomat mivel most lesz és remélem 80 alatt lesz mert akkor be kérnék egyet a családtól karácsonyra
4 nap múlva várom már és nem tudja valaki h majd hol lehetne nézni az élő közvetítést??? -
Aftereffect
tag
Rossz szót használtam: nem szánalmas, csak mondjuk furcsa, hogyha a Samsung bemutat egy 125%-al nagyobb felbontású táblagépet mint az Apple, akkor az egyből "az Apple retina kijelzős iPad sorozatán is messze túlmutat", míg amikor az Apple termékét bemutatták, nem emlékszem ilyen szófordulatokra, pedig annak kijelzőfelbontása 300%-a volt az akkori választéknak..
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Az iPad nem retina kijelzős.
-
Ihsahn
tag
válasz
hallerlaller
üzenetére
Na, erre már úgyis ugrani kell, ha már a felbontáson eleget pörögtünk...

Már éppen úgyis kezdtem unni, így legalább lesz egy kis friss hús a trolloknak
Amúgy meg, ha nem tetszik, akkor nem kell megvenni... Személy szerint én is úgy gondolom, hogy meg kell találni az arany középutat, mert hiába a brutál kép, ha melegszik nagyon és hamar kimúlik az akksi. De az sem jó, ha túl nagy az akksi, mert vastag és nehéz lesz a gép.(#51) p87
Kövezz meg, de nem 15-20 centiről szoktam nézni a telefont/tabletet, hanem messzebbről, úgy viszont akár még kisebb felbontással is elvagyok, pláne, ha akadásmentesebb...
-
savoo
addikt
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Ugyan már, ne beszélj hülyeségeket, há' már a Blade sem akad!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Idővel biztosan. Az iPhone 5 sem indult valami rózsásan, az eltérő felbontásból fakadóan, ugye ablakból futó alkalmazások ilyenek.
-
-
JR.CSé
senior tag
Az adatok elég impozánsak. Kíváncsi lennék élőben mit nyújt.
-
p87
senior tag
válasz
Aftereffect
üzenetére
Ja persze, majdnem plussz 1 millió pixel az semmi...
(#45) Aftereffect:
Aha szóval ha más mer nagy felbontású terméket csinálni az szánalmas...
Persze tudom az a baj, hogy jobb kijelzője lesz mint a frissen bemutatott ipadnak és valszeg. hardveresen is el lesz picsázva ha 5-ös sorozatú Exynos-t kap.Ez megy a Full HD-s HTC hírnél is meg néhány Apple-os hírnél, ha valaki jobb kijelzőt csinál mint az apple akkor jönnek a kifogások "ááá minek akkora már..."
(#43) Cyberpunk:
"Sőt szerintem 400, vagy akár 500 körülinek is lenne értelme"
Bizony van értelme, itt egy jó kis összefoglalás az emberi szemről.
Lényeg, emberi szem kb. 10 cm-re tud fókuszálni itt 2190PPI-t és 876 PPI-t képes megkülönböztetni egyéntől függően kinek milyen a szeme.
Szóval egy telefonnál 15-20cm-re simán jól jöhet a 400PPI vagy több. -
hallerlaller
addikt
Miután jól kidühöngtétek magatokat a 'felesleges' felbontás miatt, bedobom a következő csontot: feltehetőleg ebbe sem lesz microsd.
-
dreamdancer
őstag
Elég nehéz elhinni, hogy tudnak olyan vasat pakolni a kijelző mögé, ami elbír ennyi pixellel. Már az iPad 3 is a határon mozog a végtelenségig optimalizált OS mellett is, melegszik, hatalmas akkut kellett belepakolni annak ellenére, hogy a telóban az iPhone jóval kisebb akkuval beéri, mint a csúcs androidos telók. Mekkora akku leszz akkor ebben, 15 000 MAh-s? És mekkora lesz a tömege, 800 gram?
És a többtízmillió iPad 3-ra még csak-csak írnak arra a felbontásra optimalizált appokat, de erre vajon hányan fognak? Így is rengeteg az olyan app, ami nincs tabletre optimalizálva, szóval sok jóra nem lehet számítani. Szerintem ennek a gépnek egyszerűen még nincs itt az ideje, pusztán presztizsből nyomják ki a piacra, hogy elmondhassák, övék a leg-leg-leg - de ebből kevés öröme lesz a felhasználóknak.
-
Angel1981
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Egy bizonyos ppi felett már az.
Ugyanakkor jóval erősebb vezérlés kell hozzá, különben lassabb lesz, és nagy valószínűséggel jobban is fog melegedni az egész - lásd, iPad 3.Olyan ez, mint a 4K a tv-re; az emberek nagy része, abból a távolságból, ahonnan nézi, már nem fogja tudni a FULL HD-t a 4K-tól megkülönböztetni....
-
Aftereffect
tag
Szóval ez kicsit szánalmas, amikor mostanáig az iPad 3 kb 300%-al volt jobb a konkurenciánál..
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Na, azért ne nézz(etek) már madárnak! Tudom, hogy mit jelent a nagyobb felbontás (ill. hogy milyen előnyökkel járhat). A kérdésem inkább arra irányult, hogy ennek itt tényleg van-e értelme? Egy tartalomfogyasztásra kihegyezett multimédiás cuccról beszélünk amin Julika nyomatja majd a "jutubét", meg "lájkol a facsén". Szóval, még véletlenül sem egy munkaeszköz.
Amit nyersz a plusz "ppi"-n, azt lazán elveszted üzemidőbe és -- könnyen lehet -- sebességbe is. És utóbbi kettő elég klasszul érzékeltethető az extra ppi-vel szemben. Érti? -
Cyberpunk
félisten
A rendszer le tudja kezelni anélkül, hogy csökkenne a teszem azt ikonméret. Böngészéskor meg aztán rendesen kijön az előnye, pont hogy jól olvasható lesz a kis szöveg is belenagyítás nélkül. A Windows az más, ott kell trükközni. Az alkalmazás meg a fejlesztő dolga, hogy a skálázhatóságot megoldja. De ha elterjed a nagy felbontás kétlem, hogy ne lépnének ez irányban.
Ez itt még bőven jó a 300 ppi miatt. Sőt szerintem 400, vagy akár 500 körülinek is lenne értelme, de mondjuk persze a végtelenségig növelni már hülyeség.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Aftereffect
üzenetére
ez amiatt izgalmas ez a kérdés, mert a minél nagyobb kijelző felbontáshoz sokkal nagyobb 2d és 3d számítási kapacitás ját. tehát ha van egy tableted, amely 1024*768-as felbontással rendelkezik és ugyanazon belsővel, de kiadnak belőle egy 1280*800-as felbontásút, akkor minden kisebb lesz, ha nem optimalizálják és minden játék, alkalmazás lassabb megjelenésű.
Ez a kijelző felbontás növelés egy idő után csak e-penis növelés kérdése, egy határon túl csak zavar, hogy mindenbe bele kell nagyítani.
-
crhis86
tag
válasz
Aftereffect
üzenetére
kb. a 125%-a képpontokban
-
Cyberpunk
félisten
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Akkor elmondom neked miért jó a magas felbontás dióhéjban. Mivel nagyobb a felbontás, ezért nagyobb a pixelsűrűség (ppi) jelen esetben ez 10"-on 300 ppi körül lenne. Ami egyáltalán nem nagy egy iPhone 4-hez képest például. Mivel nagyobb a ppi, ezért szebbnek fogod látni a képet. A betűk rajzolata is szebb lesz, nem lesz mosott mint az alkalmazott vonalsimítás miatt kisebb felbontásokon.
Parasztvakítás? Ugyan... -
barii86
tag
ez elég vicces megjegyzés annak fényében, hogy állandóan az apple cuccokat dicsőítik a cikkekben
-
barii86
tag
az én kezemben ipad2 szaggatott böngészéskor
-
Aftereffect
tag
Miért is írta a kedves cikkíró, hogy "messze túlmutat" a 2560 x 1600 képpont a 2048 x 1536 képponton?
Több, de nem sokkal. Csak az objektivitás kedvéért...Ja, hogy 1 év után bejelentett a konkurencia végre egy kb olyat, mint ami az Apple-nek van, mikor annak már az utódját is bemutatták.. Ennek örülünk, de azért ne legyünk ilyen anti-márka-fetisisták szerkesztőségi körökben legalább.
-
<Adamsky>
nagyúr
Jaj! Ez a felbontás ... kellett, mint egy falat kenyér. Ezen Vér Pisti már simán tud CAD-ezni a villamoson, és a 300e-es DELL 30"-as monitorát is eladhatja végre.
Nagyon úgy néz ki, hogy tablet és tepsifón vonalon igen hamar el fogjuk érni a 4K-s felbontást. -
Angel1981
veterán
Megy a pixelháború - mint pár éve a méretháború a tévéknél.

-
assemble
addikt
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Akkor probalj ki egyszer egy Nexus 7-et, azon latod hogy egy gyari Android hogy mukodik ugyanolyan hardverrel, mint a Prime, anelkul hogy a gyartok elrontanak (bar Asus meg kevesbe szokta elrontani szoval furcsa amit irsz). Van itthon iPad 3, es egy dekaval nem gyorsabb, nem smoothabb a Nexus-omnal, pedig ez harmad annyiba kerul.
-
Cyberpunk
félisten
Nem lesz rossz.

-
Halo
senior tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
kezdődik... jön valaki a másik oldalról és...
apa kezdődik...
jah és persze: peace!

-
leslie_smith
aktív tag
Remélem ez is ütni fog.Mert a 10"-es kategóriából eddig csak az Xperia jött be.

-
saelin
veterán
Ha tényleg premium terméknek szánják, akkor lehet nem engedhetem meg magamnak... max 600 dodó-t tudnék rá szánni, de tegyük fel drágábban kezd, akkor menjen le az ára később 600 alá és nincs problem. A remény hal meg utoljára!

ui: Gondolom ők is tudják ha jól lövik be az árát osztatlan sikere lehet. Mert van mivel/kivel realizálni.
-
hallerlaller
addikt
Na ez az igazi retina 300ppi.
-
saelin
veterán
Fúú... csak azért nem vettem nexus táblát mert 7", nagyon örülök ennek a hírnek! Csak az árát lőjék be jól pls és veszem is. Nem értem miért kellett eddig várni rá...

-
tjb007
nagyúr
"melyek meghajtásáért négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro, vagy a Samsung saját Exynos processzorok felelnek."
Előbbit el is lehet felejteni, jelenleg nincs olyan Qualcomm SoC ami ezt a felbontást (WQXGA) támogatja (az APQ8064 -nél a maximum a QXGA), na meg ott van az is, hogy valamiben tablet fronton is útnak kell indítani az 5250 -es Exynos -t amire ennél jobb alkalom nincs is.
Az árazásról csak annyit, hogy amikor pletykaszinten is felreppent a hír róla akkor is már prémium termékről beszéltek amihez egy jóval magasabb ár (érhető módon) fog társulni mint a Nexus 7 -hez.
-
gerbaudhu
tag
A teljesítményére én is kíváncsi vagyok, már nem kell sokat várni és meglátjuk. Úgy tudom a Samsung tervez/gyárt saját processzorokat, el tudom képzelni, hogy ahogy az Apple is, ők is kifejlesztenek (összelegóznak) egyet ehhez a tablethez, aminek nem okoz gondot ekkora felbontás meghajtása. Nagyobb kérdés szerintem az akkumulátor, ami ezt a kijelzőt (illetve a megvilágítását) képes úgy kiszolgálni, hogy a tábla üzemideje a kb 10 órás átlagot elérje. Persze IGZO panellel ez sem kizárt. Ami még esetleg érdekelne, hogy a bejelentés után mikor lehet megvenni, illetve hogy addigra hány alkalmazás lesz, ami erre a felbontásra is fel lesz készítve. Izgalmas idők ezek technológiai szempontból (is), hétfőn okosabbak leszünk...
-
gzbotii
nagyúr
enginev3.0:
szerintem tokeletesen igazad van
mas: kell ide az S4 Pro alaja...
Max egy ev es ilyen kijelzoju felbontast tolnak egy 5.7" telefonba. Pl Galaxy S4-be
De minek? -
enginev3.0
félisten
Szerintem nem lesz olcsó
Szerintem még így is olcsóbb lesz mint a másik két verzió, ipad 4 és wp8 táblák
Szerintem mindenki azt fogja venni ami neki tetszik
Szerintem aki arra veri a nyálát, hogy az ő tabján párszázzal több pixel van mint a másikén az egy élettelen ember
Szerintem akinek ennyire kényes a szeme, az nézzen ki az ablakon, és a faleveleken keressek a recéket ne a képernyőn -
sti
tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Tökéletesen ugyan így gondolom én is. Imádom a TF300-at nem cserélném iPad-re ami volt és lesz is(a mini)de rendesem meg tud hülyülni. JB ide vagy oda, nem tudom hogy a 720p dupláját hogy fogja rendesen meghajtani egy hasonló hardver, ugyanazon rendszer alatt. Elég ide a szerintem a 720p bőven

-
Feruendios
tag
Hiába a felbontás, ha nincs hozzá megfelelő támogatás egyedül a grafikusoknak lehet jó mert az érintés érzékeny pen tényleg összehasonlíthatatlanan az iPad-el, minden másban az iPad a nyerő.
-
M3oH
addikt
Mar csak az ar a kerdes. Ha azt is jol belovik, mint az N7t, akkor nem lesz itt gond.
-
BDave
őstag
Na erre nagyon kíváncsi leszek, mind külsőleg, mind belősőle! És persze az árára is

-
Dr.Anonymus
addikt
persze, biztos butaságot írt, de az én tapasztalataim nem ezt mutatják
háromnegyed éve használok itthon asus tr primeot, hivatalos gyári rommal, most már jelly beannel és még így se olyan folyamatos mint egy első generációs (nem ipad2, nem 3: ELSŐ) ipad, ami szintén itt van a lakásban már egy éve..
az első generációs ipaddel böngészni élmény, a 4magos, jelly beanes transformer primmel akadozó szenvedés
(mind annak ellenére írom ezt, hogy egyébként szeretem az androidot, a mobilom is androidos)
-
ronaldo
őstag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Lehet, hogy ezért a 4.2-vel kerül bejelentésre ez is, ahogy az új Nexus telefon is. Jelly Bean már nagyon smooth az alap feladatokban, meg rendszerszinten de valóban, a böngészés még nem az igazi.
-
madgie
titán
Jól haladunk, a kedves Samsung-nak végre a monitorpiacon is meg kéne lépnie ezt (vagy valakinek legyártatni velük), egy 24" körüli, 3840*2400-nak fenemód örülnék

Persze AG nélkül.
-
Zolesz007
őstag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Android 4.1 óta miről beszélünk?

-
assemble
addikt
válasz
Stanley-B.
üzenetére
No offense, de oriasi butasagot irtal.
-
Stanley-B.
őstag
az S4 pro kb fullHD-hoz lenne elég androidon. És még azzal együtt is kevésbé folyamatos, mint az iPad.
-
blade zte
őstag
Kínában már van kicsit kisebb felbontásban:
[link] -
Dr.Anonymus
addikt
nagyon "örülök", kár hogy még ennek a felbontásnak a töredékét se tudó Asus Transformer Primeomon, se olyan folyamatos a böngészés (jellybeannel a fedélzeten) mint mondjuk egy első generációs ipad-en...
így sok értelme lesz ennek...
persze növeljük csak a felbontást..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bteebi
veterán
Jól hangzik. Már csak egy megfelelő árcédula kellene
. -
VD
őstag
Kell! Most! Nem várok!!!!
Már a 7 is tetszett, de 10" alatt nincs értelme egy tabletnek. Számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Yettel topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Spellforce 3
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS5 fat konzol
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Microsoft Surface Laptop 4 i7 / 16GB / Prémium ultrabook Jó áron! Érintőkijelző
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként valóban lemerül 1-1.5 nap alatt, aktív használat mellett. Csak direktbe tudom lemeríteni az este előtt.

Amúgy 7-en ez még elmegy, megértem miért csinálták (kevés a tablet app), de 10"? Duarte gombázott vagy mi a szösz 

De minek?