- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
kolosanyi #85 üzenetére
A gondolkozik nem ugyan az mint a lagg. (iOS-en tipikus lagg volt mikor balra húztad az ikonokat az üzenete íráshoz, és gyönyörű szépen belaggolt még iOS5-n, nem tudom 6-on javították-e végre.) A gondolkozás vagy HW gyengeség vagy a program rossz megírása, de a többséget ez szerintem nem zavaró. (max. tényleg csúcs HW-n) (Van egy progim, ami N4-en is akadt ugyan úgy, mint 1 magon, szóval az nem HW gond.
)
Amúgy ilyen szempontból nagyon kíváncsi lennék, hogy a WP7 és WP8 között milyen különbség van, mivel WP7-ben egy valós idejű (RTOS) WinCE kerenel van, WP8-nál a "normál" kernel. Máshogy kellett megoldani a "gyorsaságot", bár nagyobb HW-t raktak alá, így van miből gazdálkodni.A BB10 egy QNX alapú RTOS, fényévekkel jobb erődorrsás kihasználással, elve beágyazott rendszerekre fejlesztve, amik régen sokkal gyengébbek voltak. A Palybook is tudtommal csak 2.0 óta értelmes szóval ott is 2év fejlesztés volt, hogy a GUI elfogadhatóan menjen, meg azért csúszott ennyit telefonra, mert nagyon elhúzódott a GUI fejlesztése.
Ja és "a kijelző a legnagyobb fogyasztó"-ra meg annyit, hogy N10-nél most elég "durva" dogokat tapasztalok, az A15 elég problémás. Böngészés esetén kb. 6-7óra üzemidő (on screen), "könyvolvasás" meg 10-11 óra.
Kell mellé a A7, nincs mese. -
vicze
félisten
válasz
kolosanyi #82 üzenetére
Most erre mit mondjak. Te a HW-t nézed meg a reklámokat, én pl. meg 1 magoson használtam már akadásmentes droidot. A "TW" (akármi is épp a neve) azért fog laggolni, mert a Samsung többnyire az üzemidőt választja a teljesítmény helyett így a gyári kernel lassabban reagál egyrészt a teljesítmény váltásokra, más részt, pedig pusztán rosszul van megírva a felület, ezzel ha tótágast állsz se fogsz mit kezedeni.
A loggolás nem HW függvénye, hanem csak is kizárólag SW-jé.WP azért nem laggol mert memória korlátosak a progik és nem eszik el a rendszer elöl a memóriát, így mindig memóriából tud dolgozni nem kell sose cachelni háttértárról, ami 99%-ban a laggot okozza, ugyan ez van iOS-en.
N4-en nem tapasztaltam semmilyen laggot 1hét alatt, mindig 1GB free RAM volt, na most ugyan ez N10-en már nem igaz és 100MB marad néha és ilyenkor bizony laggol (nagyobb felbontás miatt rengeteg RAM-ot eszik). Nagy varázslat... Vagy korlátozod a rendszert mint a szart hogy az OS-ednek legyen RAM és így sebesség, vagy együtt élsz a mikrolaggal. -
vicze
félisten
facepalm?
Na most ebben már csak az a vicc, hogy nézegetve az eredményeket, hogy a 4.2.1-eseknél 1,6-ot mutat, tehát ott még 1,6 volt a kernelbe forgatva, a 4.2.2-ben pedig mind 1,8, illetve vannak 1890-es eredmények szintén GT9500-as sorozat számmal, asszem hülyén halok meg...
Amúgy most akkor 1,4-en megy végül is?Az LTE érthető, bár amíg másnak nem adnak el, és hát nem tudnak, addig S600-ra cserélik és csá, integrál modemes nem holnapra lesz kész gondolom(mármint elég legyártva).
Jó de most ott van az Tegra 4i, ugye direkt ezért, és a Tegra 4 mellé lehet modemet rakni nem? (Persze többet fogyaszt, de A15 mellett mindegy lesz...)
Na nem ér szerkeszteni. -
vicze
félisten
Valahogy kezdem azt hinni valamiért, hogy az Octa nincs azaz nem volt kész...
1,6 -> 1,8
3G -> LTE (20 sáv!!!!)
-
vicze
félisten
Nem, terhelés függvénye, hanem órajelé. Az pedig elég tág határok között mozog, pl. 60%-os terhelésnél is már max.-on járhat az órajel. A CPU governor függvénye az egész, az meg elég bonyolult is lehet. -> link
Igen (
) akadhat ha nem jól működik a governor. Minél teljesítmény orientáltabb a governor annál kevésbé akad és annál jobban fogyaszt, elég használat függő, hogy neked mi a jó. A gyártók inkább performancia felé mennek el nyilván.
-
vicze
félisten
válasz
Barthezz2 #42 üzenetére
Szoftveresen nehéz megoldani, a folyamatok magok közti migrációját illetve a terhelés elosztást. Jelenleg konkrétan úgy néz ki, hogy 1 A7 és 1 A15 = 1db virtuális mag, maga rendszer nem is lát csak négy magot.
Az hogy az A7 vagy az A15 az aktív már a IKS dönti el, és migrálja a folyamatokat az egyik magról a másikra, a rendszer számára láthatatlanul. Fixen meg van határozva, hogy X-Y MHz-ig az A7-é a feladat Y-tól az A15-é, visszafelé ugyan így, kis átfedéssel, az A15 dolgozik tovább, tehát csak Y-200MHz után lép vissza A7-re.
Tehát pl. a A7-esek sose fognak max. órajelen járni a jelenlegi felállásban. Na és ezért kell 4+4, hogy 4 magot láss. (A más kérdés, hogy mivel nincs aSMP ezért mindegyik mag azonos órajelen jár, tehát ugyan abban a pillanatban migrálódnak, kis holtidővel.) -
vicze
félisten
válasz
FragMaster #35 üzenetére
Jó de pont ezekből van kb. egy tonnányival több a SGS4-ben, tényleg oldalakon keresztül sorolják. Tehát vagy minden ki volt kapcsolva, vagy tényleg értetlenül állok a dolog előtt. Na mindegy kíváncsi vagyok az Octa-ra mit adnak.
-
vicze
félisten
válasz
FragMaster #29 üzenetére
Aha... "Essentially, it's an aggregated and normalized score, which factors in the three mentioned tests along with the real-life standby power consumption, which we also measure."
Tehát hasukra ütnek tudományos alapon.
Mondjuk egyik Android változat se túl aksi barát, de ekkora különbséget nehéz elképzelni a két azonos HW-s készülék között, 30% a difi, gondolj bele nagyon irreális, még akkor is ha 13%-kkal nagyobb az aksi.@Ati1979: A 15% sőt még a 20% is reális lenne, de azét 30%-ra felhúztam a szemöldököm...
-
vicze
félisten
válasz
blade zte #23 üzenetére
Mert az 1db companion core kb. 20-30%-kal többet fogyaszt csökkentet órajelen, és nagyobb helyet használ, mint a 4 A7, ezért. A nVidia megoldása az értelmetlen ehhez képest. Pont azért "vagizik" a MTK, hogy mennyire keveset fogyaszt a 4 x A7 chipjük, a Krait és 4 A9-hez képest.
Értem, hogy téged nem izgat az 5x-ös teljesítmény különbség, de 1 szálon édeskevés az A7. -
vicze
félisten
Na itt van rendes device info is.
1,8-on jár akkor az Octa, tehát 1,6-on kevés lett volna a S600-hoz képest...Aku idő S600-al.
Mondja már el nekem valaki, hogy szinte azonos teszteredménnyel, miért kap a HTC One 15h-val kevesebbet? -
vicze
félisten
Idézem az eredetit: "The Galaxy S4 crushed every other device"
Tehát 5-10% előny a banchmarkban az "crushed ".Csak azt nem tudom, hogy az 1,6-os Octa, hogy megy akkor most 1,8-on? Ez pontosan ugyanolyan eredmény, mint az összes többi. Device infó nélkül semmit nem ér így a teszt...
Az a legnagyobb vicc, hogy se 1,9-es se 1,6-os Antutu eredményt nem láttam... WTF???SELinux viszont nagy piros pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Kuponkunyeráló
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fehér Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest