- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
#96302336 #86 üzenetére
Meg tedd hozzá, hogy az Ericsson 2001-ben ki akart az R520 után szállni. Az éppen akkor is haldokló Sony mobile részleg éppen 0 innovációval rendelkezett és az Ericsson adta a technológiát. Azaz a sonynak kellett az Ericsson és nem fordítva.
lolal
Szép dolog a múltban élni csak minek, a Sonyról max annak jut eszébe a minőség szó, aki az elmúlt 30 évben szemellenzőt viselt azaz aki kimaradt a nagy smartphone lufiból, a nagy apple kinövesből meg meg a Kádár rendszerben él.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
nyisziati
veterán
Nem mondtam hatalmas blődséget, azt írtam, hogy NAGYJÁBÓL.
Ez számomra azokat az ÉVEKET jelenti, amikor 2010 tájékán belendült az okostelefon-gépezet.
Nem vizsgálva, hogy Kínában vagy nemzetközi piacon (bár Kína a maga 1,2 milliárdos piacával önmagában nagyobb, mint az USA és Európa együttvéve).
Én nem "mikroszkópozok", HOSSZÚTÁVÚ TRENDEKET (kb. évtizedest) vizsgálok jelen esetben.Az meg, hogy a Xiaomi kinek mit jelent, az eladások bizonyítják. Jelenleg a világ 5. (!) legnagyobb gyártója, a Sony meg a futottak még kategóriában van.
-
törölt tag
Erősítőből sosem vennék Sonyt. Még régit sem, sőt azokat pláne nem. STK végfokos vacak volt mind.
Tv-ből jó iparosmunkát csinál, de semmi extra, ami jó náluk, az horror áron van. Audió termékből igazából egy dolog miatt emlékszik mindenki rá, a Walkman. De ott is bőven szürke közép volt, egy-két kuriózummal, ami akkor is, és most is horror. Igazából a Walkman, a PS és egy-két egyéb dolgon kívül nem lehet kiemelkedő terméket a Sonyhoz kötni. A Fotózást is csak mostanában, mióta felvásárolta a Minoltát, és elkezdte a milc vonalat. -
fattyu
veterán
Hat a sonyrol barkinek aki hasznalta a dolgaikat eleg regota pont nem a minoseg ugrik be. Max akinek nosztalgikus emlekei vannak a dolgaikrol a 80as 90es evekbol.
Es pont hogy a jelenlegi xiaomi telefonom az eddigi leg kompromisszummentesebb es nyűg mentesebb telefonom. Hibátlan osszetakas es semmi de semmi bajom a szofttal sem.
Nem vagyok hater. A tvm es ket hifi erositom sony. A fenykepezogepem is. Mindket erosito szarakodik. A tvm nem
Fgepben nagyon ott vannak ez ketsegtelen.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
lolal
senior tag
válasz
nyisziati #82 üzenetére
Hát most hatalmas blődséget mondtál öreg.
A HTC és a Sony voltak az elsők a piacon és nem egyszerre léptek be ezek a gyártók, nagyon is nem. Xiaomi első terméke a Mi 1 volt 2011 vége felé, de az főként kínára korlátozódott. Huawei sem volt túl népszerű, mikor az előbb említett márkák már taroltak itthon. Persze nem mentem fel , hogy jutottak ahová jutottak de legalább ilyeneket ne mondj mert nem igaz.
Azért sok ember fejében ha kimondod, hogy xiaomi nem a minőség jut eszébe. Persze jó készülékeket gyártanak, de még azért nem tart ott a vállalat. A Sony nevet meghallva a hétköznapi user a minőségre gondol. Nem mindenki smartphone szakértő és az emberek 90% ebbe a csoportba tartozik.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
nyisziati
veterán
Pfff...
Próbáld már meg összepasszítani a kérdés-feleletet.Ezt írtad:
"Nehez versenyezni valakivel, akinek nem kell megkeresnie azt a penzt, amit elkolt es ~korlatlan forrasokkal rendelkezik."
ERRE (!!!) írtam :
"se a Huaweinek, se a Xiaominak nincs korlátlan pénze."A guglit meg neked javaslom. Évek óta téma ez, de csak annyi derült ki, hogy a Huaweinek van köze a kínai államhoz, a Xiaomiról meg ez sem.
Úgyhogy jó keresgélést.Egyébként meg az tartozik a bizonyítással, aki állít valamit, ez nem történt meg.
Ja és még ezt is írtad: "Azt mondom, hogy nem onerobol masztak fel eddig."
Erre már válaszoltam is az előző kommentben: "Viszont az LG és a Sony, amelyeknek BŐVEN volt pénzük és hátterük (pl. Sony: kameragyártás, LG: kijelzőgyártás), ..."
A Sony és az LG BŐVEN rendelkezett pénzzel ÉS szakmai háttérrel, ami indokolta volna a sikerüket. Sokkal jobb pozícióból startoltak, mint a kínai cégek, ennek ellenére elszórakozták az előnyüket. -
opr
nagyúr
válasz
nyisziati #84 üzenetére
Ezt irtam:
"Viszont ezen felul a sony, az lg es a htc is kizarolag maganak koszonheti, hogy ott tartanak, ahol."Erre a valaszod:
"Úgyhogy ne akarjunk szerecsent mosdatni, ez a 3 cég [lg, sony, htc] csak magának köszönheti a bukását."Linkeket meg a huawei es a xiaomi iszonyatos mennyisegu allami tamogatasairol keress nyugodtan, guglizz ra, van ezer talalat. Nem azt mondom, hogy rosszak a termekeik, de meg csak nem is azt, hogy jelenleg nem allnak meg a sajat labukon. Azt mondom, hogy nem onerobol masztak fel eddig.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
gidalight #78 üzenetére
A v30 annyiert nem is olyan rossz annak, aki csucsminosegu zenehallgatasra vagyik. Arra kivaloan ramentek annal a keszuleknel, meg maganal a szerianal is.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
nyisziati
veterán
Nanana.
Egyfelől se a Huaweinek, se a Xiaominak nincs korlátlan pénze. Ezt semmilyen forrás nem támasztja alá. De ha tudsz ilyet, linkeld légyszíves, kíváncsi lennék rá.
Másfelől mindkét cég NYERESÉGES. Ráadásul a Xiaomi úgy, hogy igen sokáig csak egy lábon állt!Viszont az LG és a Sony, amelyeknek BŐVEN volt pénzük és hátterük (pl. Sony: kameragyártás, LG: kijelzőgyártás), ezek MASSZÍVAN veszteségbe fordultak - nem is kicsibe! És már évek óta!
Úgyhogy ne akarjunk szerecsent mosdatni, ez a 3 cég csak magának köszönheti a bukását. -
opr
nagyúr
válasz
nyisziati #82 üzenetére
Xiaomi es Huawei sztem nem tul fair ide bevenni az iszonyatos mennyisegu kinai allami penz miatt, amit belenyomtak. Nehez versenyezni valakivel, akinek nem kell megkeresnie azt a penzt, amit elkolt es ~korlatlan forrasokkal rendelkezik.
Viszont ezen felul a sony, az lg es a htc is kizarolag maganak koszonheti, hogy ott tartanak, ahol. Katasztrofalis dontesek sorozata, gyakorlatilag megszakitas nelkul, pedig a htc meg a sony raadasul volt nagyon felul is (raadasul megerdemelten), szoval az eselyuk boven megvolt."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Tikakukac
titán
Tökéletesen látod, nem csinált semmit. Ott van a buglist, lehetne javítani, de azt sem csinálják. Nyugodtan rugdossák őket, a HTC is mehet utána. Mind a két márkának adtam bőven esélyt. Bőven.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
lolal
senior tag
Azért maradjunk annyiban, hogy mostanság a Sony-t meg a HTC-t is divat bántani. Oké, hogy idióta lépéseket tesznek, de kb folyton rugdossák őket. Ez olyan effektus, mint amikor van az osztályban egy béna srác és sok hibája van, de mindenki őt baszogatja akkor is amikor éppen semmit nem csinált.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
hallador
addikt
Én is használtam Sony telefonokat, de az Xperia SP1 volt az utolsó telefon a maga korában ami számomra elfogadtató árban volt, és sebességben is megközelítette azt amire szükségem volt. Azóta inkább csak olyan telefonokat választok amin Stock android van, mert ez olcsóbb, valamint 3 év múlva sem fog lassulni olyan szinten, mint egy hasonló árú Sony, Samsung, LG. Szóval amit én látok, hogy a Sony már harmadik alkalommal cseszi el a saját mobil üzletágát.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
gidalight
tag
válasz
LyonnaisFan1 #56 üzenetére
Mondjuk az LG most éppen egész kompetitív készülékekkel van jelen a piacon (-legalábbis ha a sufniGSM-eket is beleszámoljuk- ~60K G7 fit, 94K V30, 110K G7).
-
Crafter32
őstag
Miért nem rúgják ki a mobil vezetőséget? Úgy hülyék ahogy vannak. Konkrétan csak olyan telefonokat csinálnak ami vagy réteg termék vagy formájában 3 évvel le van maradva. Ennyire bolond vki nem lehet, ez inkább szándékos lejáratás vagy tönkretétel. Értelmes indok ezekre a döntésekre nincs. Ott a Google Pixel hatalmas szigete, csak egy idióta ízlés ficamos képes ilyet jóváhagyni. Ez nem alkalmas vezetőnek. A befektetők sem nézik, hogy mi a baj? Nem a Xperiaval baj önmagában, hanem aki eldönti, hogy márpedig mi egyedi kávás telefont csinálunk esetleg távirányító formát.
-
Fred23
nagyúr
Szerintem mindegy, milyen kamerát kap, a képarány miatt felejtős lesz a legtöbb embernél! Kizárólag szélesvásznas filmnézésre ajánlott. Komolyan nem tudom hová tenni ezt az elképzelést. 18:9 számomra az, ami még tetszik, jelenleg pedig az egyik utolsó 16:9 képarányú kis mobilon vagyok. Az a legszomorúbb, hogy egy 18:9 kijelzőarányú kompakt változat még be is jönne ebből a mobilból; a 21:9 viszont megöli az egészet. Annyira rétegtermék lesz, hogy megint bukni fognak vele egy nagyot.
-
konyi79
addikt
Szerintem ezen nincs semmi meglepő. Eddig is stagnáló alacsony eladások mellett idén még nem adták ki a kötelező flagship frissítést. A mezőny marha erős, persze, hogy nem viszik úgy a régebbi készülékeit. Ha akartak egyáltalán bármilyen számú eladást, nem is értem hol van még az Xperia 1, ami az első készülékük lenne, ahol kapnak segítséget a szárnyaló kamera üzletágtól?
-
Mr.Grincs
veterán
Egy szikrát nem csodálkozok, hogy itt tartanak. Anno pedig XZ prémiumot akartam is venni, nagyon tetszett, de volt céges Galaxy S8-asom az iPhone 6 mellett, nem volt értelme vennem. Reménykedtem benne, hogy lesznek még jó Sony-k de sajna egyre gyászosabbak, árban is tudásban is dizájnban is.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
vicze
félisten
válasz
nyisziati #67 üzenetére
Elnézést ez benéztem.
Az előző évekre emlékeztem, ahol ~200milla USD körül volt, idén tényleg nőtt.
Amúgy a legrosszabb év még így is 2014 volt 2milliárd feletti veszteséggel (220 milliárd yen).
Évekre lebontva: (milliárd yen)
2012: -97,1
2013: -75,1
2014: -220,4
2015: -61,5
2016: +10,1
2017: -27,7
2018: -97,2[ Szerkesztve ]
-
Brekii
tag
Én az XZ1 Compact óta csak ezeket a kis Sony modelleket használom. Mindegyiken végigmentem és láttam, tapasztaltam hogyan lesz egyre szarabb és szarabb.
Most értem odáig hogy menjenek a picsába és vettem egy Samsung s10e telefont. Az ilyen cég menjen is tönkre. Egy tök jó elgondolást, egyedi formatervet és vagy 2 év előnyt sikerült kemény munkával leküzdeni. -
nyisziati
veterán
válasz
Jeanne d'Arc #69 üzenetére
...vagy kiadnák egy koppintósnak gebinbe.
-
Lehet ha a koppintós gyártók mögé beállnának jobban menne a szekér .
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
<Lacy85>
addikt
Ki lepődik meg ezen? Utoljára valahol a Z5 környékén voltak versenyképesek. Azóta amit művelnek...
A mostani széria is biztosan nagy siker lesz. Mármint ha az volt vele a cél, hogy átlépjék az 1 milliárd dollár mínuszt. -
válasz
#96302336 #62 üzenetére
Az a szerencséjük, hogy jelenleg van olyan üzletáguk, ami kihúzza őket a csávából.
De régebben a Sony Ericsson korszakban a mobilos üzletáguk is topon volt, mindenkinek vagy Sony Ericsson vagy Nokia telefonja volt. Mondjuk nem örülnék neki, ha kivonulnának a mobil piacról, de ha így folytatják, akkor lehet ez lesz. Pedig szerintem a legjobb kamerás és hangszórós mobilokat tudnák gyártani, ha akarnák....Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
fattyu
veterán
válasz
Kamikaze75 #49 üzenetére
Hát azért pl gitár fronton sem akkor truváj a yamaha. Nem mondom rossz. ár értékben ezerszer jobb mint a sony telefonjai, de eleve nem is japánban készülnek már... tisztességes kultúráltan megépített gitárok, de a varázslat nem volt egyikben sem amit fogtam. pedig végigpróbáltam kb mindent amit lehet kapni. korrekt iparosmunka feeling. nem a mojó hangszer.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vicze
félisten
válasz
nyisziati #60 üzenetére
Épp kifejtettem hogy nem. 2014-ben buktak annyit illetve többet, most 100milla alatt van. Ennyire mérsékelték eddig és fogják tovább is.
"Egyébként itt nemcsak a pénzről van szó, hiszen a Xiaomi is 5% körüli profitot realizál"
Ezt is mindenki beveszi.
Még egyszer ott van a pénzügyi jelentésükben tessék elolvasni 1% alatti a HW profit hányada, úgy hogy a teljes cégé 8%, mivel a szolgáltatásokon 60%-ot realizálnak és nekik az a lényeg nem az értéktelen HW.
Sony mikor volt dobogós? Megsúgom hogy soha. Talán 5. volt valamikor 2011-ben, sose volt tényező az okostelefon piacon. -
törölt tag
válasz
Hopkins95 #46 üzenetére
Vegyük észre, hogy az X10 egy középkategória, az XZ3 meg top...
A telefon üzletágra kicsit visszatekintve, az nekik egy igencsak kicsi szelet. Ahogy a híradástechnikai eszközök is. Filmipar, zeneipar, biztosítás. Ebben utaznak igazán, ez a három legnagyobb bevételi forrása a Sonynak. A többi inkább a tradíciók megtartása miatt maradt. Mert japánok, és ők furák.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #56 üzenetére
Ennyi.
8-9 éve a Speedshopban néztem telót. A szifon és a samu mellett ez a három volt még.
Mára szinte mindhárom becsődölt. Pedig ilyen háttér mellett ez szinte művészet.[ Szerkesztve ]
-
LyonnaisFan1
őstag
Meg is érdemlik. Kezet foghatnak az LG és HTC mobilrészlegével. Három ilyen jó telefongyártó halad a végzete felé. Kérdés melyik éri el azt először.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
vicze
félisten
Lényegtelen a cég szempontjából, töredéke a bevételnek. Lásd #51.
A bulvárnak kell a hír, ez van.
(#54) Hopkins95: Árban nem tudnak és nem akarnak versenyezni a kínaiakkal, akik szintén csak a nagy volumennel tudnak nyereséget termelni. Pl. Xiaomi HW nyertsége 1% alatti, 120milliós darabszám mellett, 2018-as év az első nyereséges. Huawei úgy szintén. BBK kérdésese tőlük nincs semmilyen adat. Lényeg, hogy a két nagyot kivéve elég kiélezett és pengeélen táncolás megy, a nagy számok eléggé félrevezetőek.[ Szerkesztve ]
-
+1!
De azért ideje lenne végre a nagy nevű gyártóknak is felébredni és végre versenyképes termékeket a piacra dobni. Ez hosszú távon az ő érdekük is.Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Zé.
tag
,, A mobilos divízió tavalyi éve egy totális katasztrófa volt.
- Egy év alatt megfeleződött az eladott mobilok száma.
- A részvényesek szemszögéből jogos a kérdés, hogy a cég vezetése . meddig kívánja tolerálni a mobilos részleg szenvedését.
- Zuhanórepülésben a Sony Mobile: " [link]--- no comment ---
-
lolal
senior tag
Így van. A Sony presztízsből gyárt telefont. Sosem ez volt az elsődleges húzóágazata mint pl a Tajvaniaknak. Az LG is a béka segge alatt van, nekik is huszadrangú a mobilüzlet águk, mégis léteznek.
Szerintem minél színesebb a piac annál jobb. Inkább nagyon régi neves gyártók legyenek, mint mindenféle cumidigi, umidugi, cubot, cukot, meg hasonló nevű "csodák"
-
vicze
félisten
válasz
Hopkins95 #46 üzenetére
Sony Xperia 10 egy középkategóriás telefon, többé kevesébe, semmi köze a felső kategóriához.
Annyit hozzátennék a cikket, hogy egy ici pici tény hiányzik belőle, méghozzá a negyedéves nyereség adat az eladott készülék számokhoz.
Sony szisztematikusan kivonult minden egyes szegmensből és piacról, ahol veszteséget termelt. Míg a 2014-es adaton látszik, hogy bár sok telefont adtak el, majd 1 milliard veszteséget termelt az üzletág abban az évben, míg 2018 100millió alatt volt már a veszteség, és a 3éve alatt 1-1x becsúszott 1 nyertséges negyedév is. Sony lassan 15éve veszteséggel viszi ezt az üzletágat és ha megcsinálják a leépítést és tartják a jelenlegi alacsony ütemet, alacsony veszteséggel, akkor ugyan úgy megmarad mint eddig.
Eddig is befektetésként tekintettek rá, különben 10 éve nem gyártanának telefont.Az 1 lábon álló HTC-t is már 5éve temeti mindenki és még minding itt vannak. Sony egy hatalmas nyereséges multi, ők még tovább itt lesznek.
-
Hopp tényleg, az fele annyiba kerül, akkor benéztem.
Amúgy a kamerán kívül szerintem is teljesen rendben van az a készülék. Sőt, mikor először olvastam a tesztjét, magam is meglepődtem az XZ3-on, hogy a korábbi Sonykhoz képest előrelépett kamerában.
Azért véleményem szerint ez a kapzsi árazás végeredményben meg fogja ölni a a Sony mobiljait. Van egy csomó konkurens, aki olcsóbban bizonyos dolgokban többet vagy jobbat nyújt.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Kamikaze75
tag
Gyakorlatilag az egész japán iparra jellemző ez a mélyrepülés főleg híradástechnikai termékek esetében.
Kína és Dél-Korea elhúzott mind technológia mind innovációban.
Mintha nem lenne elég képzett mérnök vagy a túl konzervatív felfogás. 80-90 es években sőt 2000-es évek eleje is gyakorlatilag minden high tech volt ami made in japan.....
Manapság meglátsz egy Sony vagy Panasonic TV-t ő az LG vagy Samsung nem jobb ?
Elgondolkodtató....
Az autóipar pld. ahol még mindig nagyon jók főleg a Toyota.
Illetve ott ahol nem kell akkora mértékű újítás pld. Makita gépek, Yamaha hangszerek, motorok stb.[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
válasz
Hopkins95 #46 üzenetére
Nem káprázik jobb is az XZ3 , de hát eleve nem egy ligában fociznak a srácok. Míg a 10 egy felső közép kategória lenne, (ha lenne), addig az XZ3 egy flagship. Ennek az Xperia 1 lenne / lesz
az utódja... habár kitudja kiadja -e már a Sony. Korábban én is szkeptikus voltam velük szemben. Az utóbbi években (4-5)
nem is volt tőlük semmim, aztán párszor a Telekom üzletben nyomkodtam az XZ3 at és végül megvettem. Megtetszett. Kamera tekintetében szép képeket készít, főkén nappal. Este, vagy rosszabb látási körülmények között már vannak bajok. Egy P30 vagy egy S10 azért jobban érti a dolgát e téren. De közel 3 havi használat után megvagyok vele elégedve. Isten igazából nem tudok rá panaszkodni. Kijelző ámulatba ejtően szép, hangok jók, kamera szép de van nála jobb ez nem vitás, a rendszer fluid, frissítések folyamatosan jönnek, a rendszer naprakész 9.0 szóval így jó az összkép.
-
-
Komolyra fordítva a szót - így visszanézve az XZ3 tesztet - azt nem értem, hogy a Sony hogyan tudta elrontani ennyire az új Sony Xperia 10-et az XZ3-hoz képest. Kamerában pl. mintha az XZ3 jobb lenne, de lehet csak a szemem káprázik.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
lolal
senior tag
-
Hááát...inkább a Mi 8
-
lolal
senior tag
-
Ránéztem az árára árukeresőn és még mindig többe kerül, mint az újonnan megjelent Galaxy S10e.
Nem is értem, miért nem veszi senki...
-
törölt tag
válasz
Permet Elek #40 üzenetére
A termelői árat, és a végfelhasználói árat nincs értelme összehasonlítani, ráadásul a fotós ipar egy egész speciális eset, ott sokkal hosszabb távon van futtatva a termék. A Sony pl. úgy csinálja, hogy piacon tartja a régebbi modelljeit is, miközben hozza az újabbakat. A fotós eszközök jó, ha kétévente frissülnek, ott nincs ez a nagy termék megújítási kényszer, ezen felül ha kijön egy új modell, még hosszú évekig lehet a régebbi szériákat is párhuzamosan venni, nincs leállás, mint a telefonok esetében. Objektívek esetében pedig még hosszabb a piacon tartási idő.
A telefonok esetében sajnos másnál is nagyon durván elmentek az árak, nem csak a Sonynál. Irreálisan magas árakra emelkedett minden, gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy jobban megéri egy másfél-két évvel ezelőtti flagship-et venni, mint egy új középkategóriát.
A Sony a most kiadott középkategóriás telefonjaival gyakorlatilag tökön lőtte önmagát. Bár Ázsiában lehet némi piaca, mert ezek a böszme batár telefonok ott mennek, mert náluk a méret a lényeg. Lehet kompenzálnakDe ott is ugyanolyan drága, és a kínaiak megeszik reggelire az árazás miatt. Nem adok sokat a telefonos részlegének, pedig nagyon szeretem a készülékeit. De kizárólag a flagship-eket, az alsóbb kategória az nagyon nincs rendben, elsősorban a barokkosan túlzó árképzés miatt.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
#96302336 #36 üzenetére
Nem vitatom, hogy a Sony jó fényképezőben. A lényeg azon volt, hogy elszaladtak az árak, minden fronton náluk. A fényképező csak 1 példa volt rá. És elhiheted nem sokkal kerül többe a cégnek egy RX100M6 mint az ősrégi RX100 as. Csak a haszonkulcs ugrott meg, nem kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
"a formaterv megosztó"
Pontosabban 10-ből 9 embernek nem tetszik a legújabb, már megmentésükre tervezett, "szupertrendi" változat. Ha nem lett volna annyira szomorú a 21:9-es távirányítók látványa, röhögtem volna. Vajon honnét vette a felelős elmebetegük, hogy ezzel mászhatnak majd ki a kakiból?!
Ha nem lenne ilyen nagy, erős cég, nem is bírná ezt a sok szöget a mobilos részleg koporsója!
[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
Érdekes eme híreket egy Xperia XZ3 boldog tulajaként olvasgatni. Én teljes megelégedéssel használom a készüléket és szolgáltatói keretek között, nagyon versenyképes áron jutottam hozzá. Rosszat nem tudok róla mondani. Sajnálnám ha bedőlnének, mert vannak jó ötleteik flagship kategóriában (ellenben a középpel), de valamiért egyszerűen már nem veszik az emberek.
-
Samott
addikt
-
törölt tag
válasz
Permet Elek #28 üzenetére
Épeszű ember, aki tényleg fotózni akar, hozzájuk sem nyúl, hanem vesz tőlük egy a7III-at, ami jelen pillanatban a világ legjobb középkategóriás MILC gépe. De a világ legjobb milc-e is az övék, az a9. Meg úgy all in az összes cserélhető objektíves MILC közül a Sony a legjobb. Egyébként a példa amit hoztál tényleg 4X többet tud, mint az ősi RX100. Pont a fotós eszközeik azok, amiben magasan a többiek felett vannak. Ez most mellényúlás volt a részedről. Telefonban nagyon gáz, amit csinálnak. Egyszer elszólta magát egy Sony szóvivő, mikor kérdezték, miért vacak a telefonjaikban a képalkotás, a válasz az volt burkoltan, hogy nem akarnak belső konkurenciát teremteni....
Ami szerintem egy bődületes hiba, mert a kompakt gépek leáldozóban vannak, pont a mobilok miatt.
Ja, és nem mellékesen a az egyik legnagyobb szenzor gyártó pont a Sony, mindenki az ő szenzorját használja. És ezek után még inkább érthetetlen ez a hozzáállás a részükről. Idióta hülye vezetők, akik hibát hibára halmoznak. "Jó" példa volt erre anno a notebook üzletág totális becsődölése, el is adták a Vaio nevet, azóta sem hallani felőle...Az Xperia pont ezen az úton van.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Anno lehet kár volt eladni a Vaio részleget. Most jól jönne nekik!
-
niof
veterán
válasz
davenport #31 üzenetére
Persze, azóta nyilván a te ízlésed is változott, mint ahogy az évek múlásával mindenkié. Anno nálunk a Technics volt az isten, pedig mai fejjel nézve/hallgatva őket, nem voltak olyan nagy számok. A Sony akkor is ilyen másodvonalas volt már, de attól még szerettük, mert pontos, precíz szerkezetek voltak. A 6 fejes VHS-em is megvan SLV-SE710 (közben ugrott be), ezt is szerettem még, most már csak a szekrényben pihen. Mondjuk manapság nincs is túl sok létjogosultsága egy VHS lejátszónak... A mai cuccaimhoz képest mindegyik gyerek/ifjúkori emlékként állja meg a helyét, máshogy nem igazán.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
joey04
titán
-
Az utóbbi 4-5 évben valahányszor telefoncserén agyaltam, mindig néztem őket, de vagy heroináron voltak a készülékek, vagy a tesztek/felhasználói tapasztalatok tántorítottak el.
Gyerekkorom kedvenc márkái szépen lassan tényleg elhullanak. Az egyetlen modern Sony cuccom jelenleg egy Blu-Ray lejátszó, a többi amit ők gyártottak meg 1995 előtt készült, de aztán abbahagyom mert olyan leszek mint valami vénember a régen minden jobb volt szöveggel.
No money, no honey.
-
niof
veterán
Sajnos ez sem kivétel. Általánosan igaz rájuk, hogy a minőség köszönőviszonyban sincs az árral. Lehet nem volt annyi Sony cuccom, mint egy brand fan-nak, de volt több telefon, videó (vhs), dvd, hifi torony, hangfal, komponensekből épített hifi, ismerősnek meg ilyesmi házimozi. Az egyetlen dolog, amit megtartottam, egy CDP-950, kiváló állapotú, egész jó hanggal. Mondjuk ez még a 90-es években készült, amikor még a Sony elég jó volt ezen a szinten. Aztán a 2000-es évek elején kezdték az alászállást. Az összes ilyesmiben érdekelt ismerős a 90-es évek Sony cuccait kereste. Aztán mindegyikünk eltávolodott a márkától. Részint, mert változtak az igények, részint pedig az, hogy a Sony nem vette fel a tempót, és szépen elkezdett lemaradni. Mostanra eljutottam oda, hogy ebből a márkából nem ajánlok senkinek semmit, mert mára csak a név van, tartalom nem igazán. Mondjuk Playstation vonalon nem mozgok, de úgy tűnik, talán az az egy dolog van, amibe igazán invesztálnak. Meg talán a fényképezőgépek...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Homokba dugott fejjel ilyen ez
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Permet Elek
senior tag
-
A PhoneArena videója erről ide vág: Why did Sony's smartphones lose their popularity?
-
Nem meglepő sajnos, jó ideje nem találják a megfelelő utat, olyan drasztikus változtatásokban meg nem akarnak talán belemenni, ami segíthetne esetlegesen.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
janeszgol
félisten
Nem sajnálom őket, mivel nem a jóisten akarta így, hanem ők. Tettek is érte bőségesen.
-
hemaka
nagyúr
Helyükben már rég elengedtem volna ezt az mobil részleget. Valami csingcsongnak átpasszoltam volna, bár lehet még azoknak sem kellene már.
mudi︎️ • Fuji GFX 50S/35-70/110f/2 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
niof
veterán
"Más kérdés, hogy hang cuccokban egész jó termékeik vannak."
Nem, ott sincsenek jó cuccaik már jó ideje. Sajnos egyik területen sem tartják a lépést a konkurenciával, lassan a kommersz kategóriában sem... E mellett viszont az áraik meg indokolatlanul magasak.
Volt régen sok Sony cuccom, és szép sorban mindtől megváltam, jórészt olyan okok miatt, amit Bossyy írt az első kommentben.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
opr
nagyúr
Ugyan azt erzem, mint anno a nokianal, meg most a htc-nel: Amit muvelnek, az alapjan nekem olyan erzesem van, mintha a management konkret celja lenne a csod, de legalabb a minel nagyobb vesztesegek.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ja hogy így...mondjuk ez tényleg hülyeség.
Amúgy visszanéztem a képekre az új Xperia 10 és 10 Plusra a tesztekben, az új Xpériáknál már feljebb került a gomb. Az XZ3-on meg jobb legfelül van.
-
crsx001
csendes tag
A Sony ne gyártson inkább telefont. Egyrészt azért, mert a számok magukért beszélnek, másrészt meg teljesen használhatatlan telefonjaik vannak. Emlékszem 2014 közepén vásároltam egy Xperia SP-t, életem LEGROSSZABB vásárlása volt. Teljesen elment a kedvem az egész Android témától, váltottam is iPhone-ra. Folyamatosan lefagyott, a gombok eltűntek, újraindítás segített csak. Egy szóval is borzalmas volt. A kamerája csapnivaló volt, a kaputelefon jobb képet csinált.
Családban ugyanúgy még 3 ember eltudja ezt mondani a Sony telefonjairól.Ennyire képes a Sony elrontani a telefonnal szemben állított elvárásainkat.
Más kérdés, hogy hang cuccokban egész jó termékeik vannak.
-
Bossyy
tag
Erre gondoltam. Középen a bekapcsoló gomb, alatta a hangerő állító. Ehhez mennyi ész kellett így kitalálni? :-)
Volt a kezemben, totálisan kényelmetlen és érthetetlen.
De alaposan lekéstek a két kamerás rendszerekről is, eltűnt a vízállóság, erőltetik (erőltették) a műanyag használatát a készülék háznál, éppen lemaradnak a kijelző mögötti újjlenyomat olvasó, vagy az AI divatjáról is.
Legalább adnának a készülékeikhez brutál fülest, vagy dokkolót, vagy VR szemüveget, vagy külső BT hangszórót (vagy lenne boom sound hangzás, vagy Quad DAC)....mindegy, csak érezze a vevő a törődést, ha már úgyis mindent masszívan túláraznak.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
"Kifogásolható kamera teljesítmény ... OIS évek óta történő hanyagolása ... Jack csatlakozó kihagyása, átlagos zenelejátszási képességek (hol van már a Walkman...) ... "
+1, és ez azért is furcsa, mert "házon belül" szvsz. pikk-pakk meg tudnák mindet rendesen oldani. De, nem! Az ember már-már azt hiheti, hogy ezt direkt csinálják.
-
nyisziati
veterán
-
DraXoN
addikt
az a legnagyobb baj, ezt a gödröt önmaguknak ásták/ássák...
pedig a lehetőség megvolna ... a vállalatnak pénze is volna valami ütőset csinálni, szerintem megfelelő "mérnököt" is lehetne találni a feladatra... de kéne egy a mostanitól eltérő teljes szemléletváltás..egyébként érdekes, 2014ben tényleg sokaknál látni lehetett errefelé is sony telefont...
pedig akkor is panaszkodott és negatív volt a sony telefonos részlege, de "átszerveztek", hogy jobb lesz...
de mostanság meg.. eltűntek... ami van az is kb 2-3 éves "lemaradás" a termék képességek tekintetében...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Igaz, nem vagyok Sony fan, de azért sajnálom hogy így veszteséges lett!
Bár szerintem Xperia 1, elég jól fog ki nézni ha kiadják.Lenovo Ideapad Gaming 3, Lenovo Legion GO handheld,IPhone 15,Xbox Series X
-
Tikakukac
titán
Olyan baromi nagy agykapacitás nem kell a kérdés megválaszolásához: ha eladod úgy a mobilodat, hogy abban a saját gyártású szenzorod van és ehhez képest ez fogja a leggányabb képeket csinálni a piacon, akkor egyértelműen kijön, hogy a cégvezetésben túl sok kokó fogy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Igen, én sem értem miért a másik oldalra rakja a legtöbb gyártó, de elengedtem, mert különben sosem fogok telefont találni.
(#8) nyisziati Szerintem az van, amit egyszer Ken Hong is nyilatkozott az LG-től, hogy a mobilos részleg nekik presztízs és a szórakoztatóelektronikájuk egyik pillére.
(#10) dorten
Igen, Nexusomon is úgy van, nekem tökéletesen kézre esik.De amúgy az új Pixel 3-on is ott van.
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
Már csak az a kérdés, hogy közel 1 milliárdos (!) veszteségnél miért is erőltetik ezt az üzletágat...
Az meg, hogy valaha nyereséget fog termelni, hiú ábránd. Még a nagyok is küzdenek a profitért, nemhogy a leszállóágban lévők... -
idióta ergonómia (hangerő gombok jobboldalon a bekapcsoló alatt, ahol véletlenül sem esik kézre...
Ezzel hadd vitatkozzak. Nexus és Pixel készülékeken is ott van a gomb jobb oldalt, mégsem láttam még senkit panaszkodni. Amúgy én pont azt utálom, hogy bal felül van a két hangerőszabályozó, mert ha hosszú a telefon, akkor lehet tornázni a mutatóujjammal, hogy elérjem a gombot. De amúgy ez nem dealbreaker nálam, mert tudom a legtöbb gyártó oda rakja.
A többivel amúgy egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Narancskoma #4 üzenetére
Látszik hogy hozzá nem értő fejesek vezetik a részleget!
-
Azt nem értem, ha mélyrepülésben vannak, akkor minek "tesztelnek" ilyen szokatlan kinézettel? 🤔
Xiaomi 13T
-
Bossyy
tag
Sajnos nincs mit csodálkozni. Kifogásolható kamera teljesítmény, megosztó formaterv, AMOLED és OIS évek óta történő hanyagolása (akár tetszik akár nem, a prémium kategória mindkettőt igényli), "tejeszacskós" hátlap, Jack csatlakozó kihagyása, átlagos zenelejátszási képességek (hol van már a Walkman...), ósdi formatervek (a kávamentesítéssel is éveket késtek) idióta ergonómia (hangerő gombok jobboldalon a bekapcsoló alatt, ahol véletlenül sem esik kézre, min ahogy az újjlenyomat olvasó sem a telefon hátlapjának közepén) erősen túlárazott készülékek, zéró innováció stb. Az érdekes az, hogy ezeket itt kb. minden fórumozó tudja, Japánban pedig nem jut el az agyukig a döntéshozóknak.
Pedig minta lenne bőven, csak át kellene nézni a szomszédba, Koreába és főleg Kínába a nyerő receptért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Cinikusan a telefonkészítésre is gondolhatnánk, de most az első negyedéves pénzügyi eredményekről van szó.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Könyvajánló
- Hobby rádiós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Microsoft Outlook topic
- SSD kibeszélő
- Asztalos klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen Blu-ray írót?
- További aktív témák...